Ufa – Kunlun 3:2 (po pr.) | Jekatěrinburg – Riga 7:2 (kon.) | Magnitogorsk – Čeljabinsk 4:1 (kon.)
Čerepovec – Jokerit 5:2 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 4:1 (kon.) | Nižněkamsk – Novosibirsk 1:3 (kon.)
N.Novgorod – Chabarovsk 3:4 (po pr.) | Soči – Viťaz 3:4 (po pr.) | Spartak Moskva – Omsk 2:1 (po pr.)
Dynamo Moskva – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
7:2 (1:1, 4:0, 2:1)
Dinamo Riga
Neděle 01.11.2020, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (15:26:12)
     
    ČESKÁ STOPA

    Jakub KOVÁŘ (JEK) – Do 44. minuty inkasoval jediný gól, pak vystřídal z blíže neznámého důvodu
     
    Výprask a značné ponížení si po dnešním utkání budou do Lotyšska odvážet hráči Rigy. Jekatěrinburg potvrdil roli výrazného favorita a rozprášil Dinamo sedmigólovým přídělem. O úvodní šestici branek už byla řeč, ve třetí třetině se ovšem na listinu střelců přidal ještě Brooks Macek a svůj gólový zápis třetím zásahem posvětil Alexej Makejev. Hosté se sice dočkali snížení Patrika Zubovse, byla to však jen slabá náplast na celkový výkon, který postrádal tempo, techniku a hlavně disciplinovanost. Riga strávila v oslabení přes 12 minut a s takovou hodnotou se opravdu vyhrává jen těžko. Konečný stav zápasu má podobu 7:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Domácí potvrdili, že si v přesilovce dělají, co se jim zachce. Vylepšení dnešní parádní statistiky zkoušel ještě Alexandr Protapovič, Avtomobilist si totiž zakončení schovával na poslední vteřiny. Jenže Eriks Vitols odmítl další potupu.
     
    59:26
    Domácí chtějí strávit závěr utkání v útočném pásmu. Geoff Platt měl už několikrát nabito, přesto ránu odmítl.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Andrew O'Brien – 2 min., hrubost).
    56:12 Alexej MAKEJEV - 7:2
     
    56:12
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Šťastná sedmička je na světě, byť hráči Rigy by s tímto přívlastkem určitě souhlasit nemohli. ALEXEJ MAKEJEV zvládl souboj o první hattrick v utkání, když při přečíslení dva na jednoho zužitkoval lahůdkový pas z hole Anatolije Golyševa. Této akci nechybělo vůbec nic a určitě by zasloužila místo v sestřihu nejkrásnějších momentů nejen tohoto utkání. Asistence: Anatolij Golyšev, Jurij Salov.
     
    55:22
    Na hrací ploše to teď chvíli vypadalo jako v kulečnikovém salónku. Denis Bodrov vypálil na bránu, střela se k němu ale zásluhou pětice tečí vrátila zpátky a on tak mohl svou snahu zopakovat. Efekt zůstal stejný, byť tentokrát už zásah musel předvést Eriks Vitols.
     
    54:44
    Před branku se stahoval Peter Holland, ale přihrávka k němu nedoputovala a tak až o pět vteřin později vypálil Geoff Platt. Nechybělo mnoho a přidal by sedmý zářez na pažbu.
     
    53:19
    Po delší době si kotouč v rukavici potěžká Eriks Vitols. Kapitán Nikita Trjamkin na něj vyslal pokus od modré čáry, který ovšem ještě před brankou někdo v bílém značně zbrzdil.
     
    52:50
    Avtomobilist dohrává toto utkání velmi ledabylým způsobem a Danila Larionovs vystrkoval růžky. Z dobré pozice však vůbec netrefil zařízení.
     
    50:59
    Domácí v plném počtu, přesilovka v podání Jekatěrinburgu, nebo v podání Rigy, to je rozdíl jako hrom.
     
    50:28
    Nikita Trjamkin předvedl své fotbalové schopnosti a puk posunul na Brookse Maceka, který už zvládl kotouč odpravit až na druhou stranu hrací plochy.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Michail Mamkin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:39
    Andrew O'Brien odpravil puk před napadajícím Hollandem, hosté se dostali k útoku a vypadá to, že budou hrát přesilovku.
    45:39 Patriks ZABUSOVS - 6:2
     
    45:39
    Riga právě vstřelila branku!
    Ani Vladislav Gross nedochytá zápas s čistým štítem. PATRIK ZUBOVS totiž využil předchozí práce svého spoluhráče Denise Paršina a geniálně našel prostor u zadní tyčky. Riga sice debakl asi neodvrátí, ale i kosmetická změna skóre se počítá. 6:2. Asistence: Denis Paršin

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Bočarov (Litovčenko), 22. Makejev (Alexej Vasilevskij), 23. Bočarov (P. Kulikov), 32. Makejev (Bělousov, Alexej Vasilevskij), 40. Sexton (Macek, Holland), 42. Macek (Sexton, Holland), 57. Makejev (Golyšev, Salov) – 14. Zile (Sund), 46. Zabusovs (Paršin)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (44. Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (C), Mamkin, Ch. Genoway, Berezin, D. Bodrov, Salov – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Ovčinnikov – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Chripunov, Platt, Protapovič – Bělousov.
    Dinamo Riga: Lazušin (41. Vitols) – Zile, Scarlett, O'Brien, Ellis (A), Sotnieks, Sund, Ošenieks – Paršin, Gračjov (C), Levin – Zabusovs, Z. Mitchell (A), Polcs – Meija, Berzinš, Gegeris – Bucenieks, Švanenbergs, Lipon – Larionovs.
    bahis siteleri