Cagliari – Sampdoria 2:0 (kon.) | Benevento – Spezia 0:3 (kon.) | Parma – Fiorentina 0:0 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:0 (0:0)
ACF Fiorentina
Sobota 07.11.2020, 20:45 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. Druhý poločas jednoznačně navázal na ten první, i tentokráte jsme nesledovali zrovna pohlednou podívanou, ba naopak byla k viděná pasáž, jenž se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy. Fiorentina měla v úvodu více ze hry, nicméně poté se soupeři povedlo hru vyrovnat, nicméně žádnou branku jsme prostě neviděli. Dělba bodů je zřejmě zasloužená, i když o něco lépe hrála hostující Fiorentina. (22:38:28)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:17.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop pro Fiorentinu...
     
    90+2
    Bonaventura se chopil rozehrávky jedné z posledních standardních situací. Jeho nabídku ovšem dokázal odhlavičkovat Alves, hostující hráči jsou stále na míči.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se žádné branky ani nedočkáme. Určitě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídající Bonaventura se pokoušel vydat přes postranní lajnu, kde se nacházel bránící Pezzella. Ten mu zastavil cestu vpřed a útočit tak může domácí celek.
     
    87
    Na útočnou polovinu se pokoušel zavítat domácí Kurtić, který byl zastaven za cenu nedovoleného zákroku. Parma tak rozehrála volný kop po zemi nakrátko.
     
    86
    Hned dva zablokované střelecké pokusy v pokutovém území domácí Parmy. Posléze jsme sledovali centr Ribéryho, který se snesl do rukavic brankáře.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Gaetano Castrovilli, přichází Giacomo Bonaventura.
    83. Sepe dokázal zneškodnit ránu od Castrovilliho.
     
    83
    K sympatickému pokusu se před malým momentem dostal hostující Castrovilli, který ovšem mířil pouze do rukavic připraveného brankáře Sepeho.
     
    82
    O provedení autu se v tomto případě postaral hostující Cáceres, který nakonec zvolil nahrávku na Amrabata, jenž si nedokázal udržet míč před soupeřem.
     
    81
    Do konce zápasu nám zbývá posledních deset minut, na první branku stále čekáme. Zároveň čekáme i na nějakou výraznější šanci, sledujeme nezáživnou podívanou.
     
    80
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Juan Francisco Brunetta.
     
    79
    Od vlastního pokutového území vyvážel hrací předmět hostující Igor, který se pokoušel nastartovat střídajícího Cutroneho, jenž nevybojoval ani další aut.
     
    78
    Z velké vzdálenosti to zkoušel dnes výrazně hrající Kucka, který ovšem trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Fiorentina se dostal k volnému balónu.
     
    77
    Domácí si tak vybojovali další rohový kop, teprve svůj druhý v tomto duelu. U levého praporku centroval do šestnáctky Kurtić, který našel pouze hlavu Cácerese.
     
    76
    Parma si pro změnu vybojovala standardku z mnohem lepší vzdálenosti od branky. Nakonec to na sebe vzal zkušený Alves, který mířil pouze do zdi soupeře.
     
    75
    Pokračovalo se rozehrávkou volného kopu, o což se postaral domácí obránce Osorio. Ten ihned oslovil vedle stojícího Alvese, který přeposlal na Karamoha.
     
    74
    Přes prvního protihráče se dokázal dostat Pezzella, kterého za cenu faulu zastavil ten další. Parma vybojovala volný kop, nicméně z velké vzdálenosti od branky.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Nikola Milenković (ACF Fiorentina).
     
    72
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Lorenzo Venuti, přichází Pol Lirola.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, na první přesný zásah stále čekáme. Parmě se povedlo vyrovnat hru, nyní znovu kombinuje na polovině soupeře.
     
    69
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Patrick Cutrone.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Giuseppe Pezzella (Parma Calcio 1913).
     
    66
    Do menších problémů se dostal Gervinho, který raději zpětnou nahrávkou na jistotu vrátil míč na nohu Pezzelly, jenž ještě vracel směrem za sebe na Gagliola.
     
    65
    Parma si přesto dokázala vybojovat míč zpět, se kterým kombinovala na vlastní polovině. Do rozehrávky se zapojil také zkušený Alves, který i nadále váhá.
     
    64
    Jenomže pobyt domácích hráčů na útočné polovině netrval vůbec dlouho, neboť si v souboji o míč pomohl faulem Osorio. Fiorentina ihned rozehrála nakrátko.
     
    63
    Pro Sepeho se tak jednalo o signál k rozehrávce od své branky, který nakonec poslal do strany na osamoceného Sohma, jenž se dostal na druhou stranu.
     
    62
    Na pořadu dne byl další rohový kop, i tentokráte ve prospěch Fiorentina. Vzdušná nabídka se snášela k hranici malého vápna, kde si faulem pomohl Kouamé.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, nicméně na první přesný zásah tohoto zápasu stále čekáme. Fiorentina má velkou územní převahu, domácí jsou pořád bez míče.
     
    60
    Chytrou kolmici se pokoušel za domácí obranu vyslat Amrabat, jehož úmysl se ovšem povedlo parádně přečíst Alvesovi, který ihned přeposílal míč na Gagliola.
     
    59
    Přílišnou agresivitou se před malým momentem prezentoval napadající Kurtić, který dle sudího fauloval. Hostující celek rozehrával kousek od středového kruhu.
     
    58
    Nicméně stále sledujeme celkem hluchou pasáž, která nenabízí nic moc zajímavého. Fialky se ani nyní nedostaly za obranu soupeře, u míče tak je brankář Sepe.
     
    57
    Po delší době se míč dostal na polovinu Fiorentiny, kde se do kombinace zapojil také hostující brankář Dragowski, jenž pouze přeposílal na kopačku zkušeného Cácerese.
     
    56
    O provedení autového vhazování se tak mohl postarat Igor, kterému sek e spolupráci nabídl vedle stojící Amrabat, jehož centr proletěl pouze za brankovou čáru.
     
    55
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Yann Karamoh.
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Hernani, přichází Simon Sohm.
     
    55
    Parma zkoušela aktivně napadat kombinaci soupeře, což nakonec přineslo zisk míče. K němu se totiž dostal obránce Osorio, který ho odvracel pouze do autu.
     
    53
    U postranní lajny se povedlo včas zakročit hostujícímu Venutimu, který ještě zkoušel přenést hru do volného prostoru, kde se pro změnu nacházel kolega Igor.
     
    52
    Pulgarovi se povedlo přenechat míč do tandemu na Venutiho, který se tak dostal do zajímavé šance, kterou ovšem zneškodnil brankář Sepe.
     
    51
    Fiorentina tak mohla pokračovat v kombinaci na druhé straně hrací plochy, kde se do volného prostoru dostal Pulgar, kterému ovšem uskočil míč od kopačky.
     
    50
    Domácí brankář poslal dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde se sice do hlavičkového souboje pouštěl Gervinho, avšak na Milenkoviće znovu nevyzrál.
     
    49
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral napadající Biraghi, který místo míče trefil nohu soupeře. Rozehrávat tak bude Sepe.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na druhou stranu hrací plochy vydal hostující Venuti, který ještě nahrával pod sebe, kde si o nahrávku řekl Castrovilli.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Více ze hry sice měla hostující Fiorentina, avšak ani ona se nepostarala o žádný přesný zásah, na který tedy budeme čekat do druhého poločasu. Fialky byly směrem dopředu aktivnější, jenomže ani v jednom případě si nevypracovaly vyloženou šanci. Parma se většinu prvního poločasu pouze bránila, směrem dopředu předvedla pouze pár sympatických náznaků, nicméně rovněž se k ničemu vážnějšímu nedostala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Přenesení hry velice přesně směřovalo na osamoceného Grassiho, který ještě vracel pod sebe na Kucku. Slovenský středopolař nepřesně vracel míč zpět.
     
    43
    Rozehrávající Cáceres se pokoušel dostat za záda Kurtiće, který si pomohl nedovoleným prostředkem. Hlavní sudí byl znovu pozorný a odpískal faul domácích.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Franck Ribéry (ACF Fiorentina).
     
    41
    Parma se po hodně dlouhé době dostala do opačného pokutového území, kam přiletěl další centr. O něj se postaral záložník Kurtić, který ovšem nikoho nenašel.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Navíc sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, po tom dalším se pro změnu na zemi ocitl Kouamé. Provinil se Osorio, brankář Sepe ti tak postaví zeď.
     
    36
    Fialky se poměrně dlouhou dobu drží s míčem na útočné polovině, jenomže nic nebezpečného to stále nepřináší. Domácí celek vzorně brání u své šestnáctky.
     
    35
    O rozehrávku dalšího volného kopu se tentokráte postaral hostující Amrabat, který zvolil nahrávku na vedle stojícího Ribéryho, jenž byl rovněž faulován.
     
    34
    Napadající Alves sáhl k taktickému faulu, přičemž u středového kruhu raději zatáhl za záchrannou brzdu. Po jeho zákroku skončil na zemi aktivní útočník Kouamé.
     
    33
    Další nedovolený zákrok tentokráte předvedl právě Castrovilli, který se přetahoval s Pezzellou o míč, nicméně sám fauloval. Parma Calcio rozehrála znovu po zemi.
     
    32
    Hostující Castrovilli nakonec musel ven z hrací plochy, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Na tváři se objevila také krev, na střídání to ale nebude.
     
    31
    Je za námi třetina hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. Hlavní sudí nyní musel přerušit hru, na zemi totiž zůstal ležet Castrovilli, který bude ošetřován.
     
    30
    Do problémů se při rozehrávce dostal velezkušený Alves, kterému se nakonec přeci jenom povedlo přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Grassi.
     
    29
    Gervinho táhl rychlou protiakci svého celku, při které ještě počkal na náběh Pezzelly. Ani jeho další prudká nabídka nepřinesla nic moc nebezpečného pro hosty.
     
    28
    Parma nyní aktivně napadala rozehrávku soupeře, který se tak s míčem musel vrátit na vlastní obrannou polovinu, kde s rozehrávkou vypomohl Milenković.
     
    27
    Následovala centrovaná nabídka z pravé strany, která ovšem doputovala pouze do moci domácího obránce Gagliola, který vybojoval autové vhazování zleva.
     
    26
    Dragowski tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel nakrátko po zemi na kopačku Cácerese. Fiorentina se postupně dostává na druhou stranu.
     
    25
    Do protiútoku se dostával domácí Hernani, kterému se šikovnou nahrávkou povedlo na pravém křídle oslovit Grassiho, jehož centr se snesl až do zámezí.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první zásah stále čekáme. Fiorentina má v úvodu více ze hry, naopak domácí hrají často bez balónu.
     
    20
    Amrabat dlouho neměl kam nahrát, proto se rozhodl přenést hru k pravé autové lajně, kde se sice nacházel kolega Venuti, avšak ten na nabídku nedosáhl.
     
    19
    Fiorentina se postupnou kombinací dostala k pokutovému území, kde to centrovanou nabídkou zkoušel Biraghi. Na jeho centr si naskočil Kouamé, jenž mířil nad.
     
    18
    Do kombinace se před malým momentem zapojil také Ribéry, který se přesunul na pravou stranu. Tam si narazil s Amrabatem, načež pokračuje ve výpadu.
     
    17
    Sepe musel znovu bleskově z branky, přičemž se mu povedlo dostat se k míči před dotírajícím Kouamém. Parma poté rychle přenášela hru na Pezzellu.
     
    16
    S míčem si znovu zahrál také domácí brankář Sepe, který se postaral o dalekonosný odkop na druhou stranu, kde Inglese prodlužoval za sebe do autu.
     
    15
    Na opačné straně si prostor v pokutovém území hledal Kouamé, kterého nakonec dokázal včas odzbrojit vracející se Alves. Parma se přesto dopustila faulu.
     
    14
    Ve vlastní šestnáctce se povedlo do vzduchu vystoupat Milenkovićovi, který odvracel za cenu dalšího autu. Po něm zakončoval výrazně vedle branky Hernani.
     
    13
    Parma raději u vlastního pokutového území uklidnila hru, jenomže velkou nepřesností se prezentoval rozehrávající Gagliolo, který odehrál míč do zámezí.
     
    12
    Osorio to zkoušel prudkou nabídkou směrem na Ingleseho, který s tímto záměrem nepočítal. Na jistotu tak jednal hostující Igor, jenž z jedničky odkopával.
     
    11
    Hostující celek se znovu dokázal dostat na polovinu soupeře, kde zatím trápí téměř veškerý čas. Špatnou nahrávku se nyní povedlo přečíst domácímu hráči.
     
    10
    Sepe si musel připsat první zákrok, nicméně se nejednalo o nic extra složitého. Míč z kopačky Pulgara směřoval doprostřed, Sepe tak měl snadnou práci.
     
    9
    Po dalším souboji se tentokráte na zemi ocitl hostující kapitán Ribéry, kterému pořádně naložil dotírající Gagliolo. Fiorentina vyzkouší další standardku.
     
    8
    Na druhé straně se Gervinhovi povedlo načasovat nahrávku na Pezzellu, který prudce centroval do malého vápna, kde se Dragowskimu povedlo vyrazit míč.
     
    7
    Fialkám se znovu povedlo obsadit útočnou polovinu hrací plochy, kde Milenković zkoušel spolupracovat s vedle stojícím Amrabatem, který hledal Venutiho.
     
    6
    Fiorentina si v samotném úvodu zápasu vybojovala standardku z dobré pozice od branky soupeře. K rozehrávce se postavil Pulgar, který trefil hlavu soupeře.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Dragowski, který pohotovým výhozem odehrál balón na kopačku Milenkoviće, jenž prodlužoval směrem na Biraghiho.
     
    4
    Parma rozjela kombinaci kousek od středového kruhu, načež se na opačnou stranu hrací plochy dostal Pezzella, jehož centr ovšem našel pouze Cácerese.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný nákop z kopačky domácího Osoria, který na opačné straně nenašel nikoho z kolegů, nýbrž pouze Cácerese.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Sepe – Grassi, Osorio, Alves, Gagliolo, Gi. Pezzella – Kucka, Hernani, Kurtić – Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Colombi, F. Rinaldi – Brugman, Balogh, Iacoponi, Cyprien, Valenti, Sohm, Scozzarella, Laurini, Karamoh, Brunetta.

    ACF Fiorentina: Drągowski – Igor, Milenković, M. Cáceres – Venuti, Pulgar, S. Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Kouamé, Ribéry.
    Náhradníci: Brancolini, Terracciano – Bonaventura, A. Barreca, Cutrone, Duncan, Lirola, Ponsi, Saponara, Vlahović.

    Rozhodčí: La Penna – Paganessi, Lombardo.
     
    ACF Fiorentina

    Na opačné straně stojí Fiorentina, která si v úvodu letošního ročníku počíná o trochu lépe. Fialkám totiž momentálně patří jedenáctá pozice, což přesto znamená spodní polovinu tabulky. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě sedm bodů, nicméně na desáté Lazio momentálně ztrácí už tři body. Fiorentina v posledních třech duelech dokázala hned dvakrát bodovat, avšak v posledním ligovém kole pocítila letošní třetí porážku. Ta se totiž uskutečnila na půdě římského AS, kde tamní celek vyhrál výsledkem 2:0. Fiorentina má za sebou tři venkovní duely, bodovat se jí povedlo pouze jedinkrát, a sice na půdě Spezie (2:2).
     
    Parma Calcio 1913

    Fotbalisté Parmy neprožívají nejpovedenější vstup do letošního ligového ročníku, po šesti duelech se totiž nacházejí na průběžné patnácté pozici. Parma má na svém kontě pět bodů, od sestupového pásma jí tak dělí pouze jeden jediný bod. Domácí celek tohoto zápasu letos vyhrál pouze v jediném případě, a sice v souboji proti sedmé Veroně. Parmě se přesto povedlo bodovat v dalších dvou zápasech, v obou případech se ale jednalo o nerozhodný výsledek. Parma má na svém kontě dvě remízy v řadě, nejprve tomu tak bylo proti Spezii, a sice poměrem 2:2. V minulém kole Parma naprosto totožně remizovala na půdě milánského Interu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Parma Calcio 1913 a ACF Fiorentina.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   68. Gi. Pezzella (PRM) – 42. Ribéry (FIO), 73. Milenković (FIO)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 17:17.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Gagliolo, Alves (C), Osorio – Grassi, Kucka, Hernani (55. Sohm), Kurtić, Gi. Pezzella – Inglese (55. Karamoh), Gervinho (80. Brunetta).
    Náhradníci: Colombi, F. Rinaldi – Brugman, Balogh, Iacoponi, Cyprien, Valenti, Sohm, Scozzarella, Laurini, Karamoh, Brunetta.

    ACF Fiorentina: Drągowski – Igor, Milenković, M. Cáceres – Venuti (72. Lirola), Pulgar, S. Amrabat, Castrovilli (83. Bonaventura), Biraghi – Kouamé (69. Cutrone), Ribéry (C).
    Náhradníci: Brancolini, Terracciano – Bonaventura, A. Barreca, Cutrone, Duncan, Lirola, Ponsi, Saponara, Vlahović.

    Rozhodčí: La Penna – Paganessi, Lombardo
    thejrc.org