Brest – Lille 3:2 (kon.) | Lens – Remeš 4:4 (kon.) | Lorient – Nantes 0:2 (kon.)
Méty – Dijon 1:1 (kon.) | Nîmes – Angers 1:5 (kon.) | Nice – Monaco 1:2 (kon.)
Lyon – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:1 (0:1)
AS Saint-Étienne
Neděle 08.11.2020, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Olympique měl v průběhu druhého poločasu více ze hry, přičemž se mu nakonec povedlo zvrátit výsledek ve svůj vlastní prospěch. Saint-Étienne tak nedokázalo udržet jednobrankové vedení, nicméně v tomto duelu nepředvedlo vůbec špatný výkon. Lyon byl přesto směrem dopředu mnohem nebezpečnější, v závěru zápasu navíc přečkal pokutový kop soupeře, který Bouanga nedokázal zužitkovat.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:18. (22:56:12)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Na závěr zápasu menší strkanice, která přinesla žluté karty pro Moueffeka a Mendese.
     
    90+5
    Ekambi si seběhl na nahrávku k malému vápnu, odkud ovšem nevyzrál na brankáře Moulina!
     
    90+4
    Již nám běží čtvrtá minuta nastaveného času, vypadá to na vítězství domácího celku. Olympique Lyon totiž svého soupeře nepouští ani k pokutovém území.
     
    90+2
    Zodpovědným zákrokem ve skluzu se před malým momentem povedlo zakročit hostujícímu Camarovi. Navíc z toho bude autové vhazování právě pro AS.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    89. Neproměněná penalta Bouangy.
     
    89
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Denis Bouanga, který to zkoušel na levou stranu, jenomže míč se pouze otřel o tyč.
     
    88
    Je tu pokutový kop pro hosty!
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Jean Lucas.
     
    85
    Caquertovi se navíc na hranici malého vápna povedlo najít některého ze svých spoluhráčů, nicméně ten nehlavičkoval ideálně. Míč směřoval daleko vedle.
     
    84
    V pokutovém území si hledal prostor k dalšímu centru Ekambi, který nakonec trefil pouze obětavého protihráče. Lyon si však vyzkouší další rohový kop.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Lucas Paquetá (Olympique Lyon).
     
    82
    Od pravé autové lajny v tomto případě vhazoval hostující Camara, kterému se ke spolupráci nabídl vedle stojící Moueffek, který se ovšem daleko nedostal.
     
    81
    U postranní lajny si o nahrávku řekl Kadewere, který to udělal senzačním způsobem, neboť se mu povedlo vybojovat standardku. K ní se ihned postavil Mendes.
     
    80
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Lucas Douath, přichází Aimen Moueffek.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Zaydou Youssouf, přichází Maxence Rivera.
     
    79
    Na levém křídle se dokázal uvolnit hostující Chazrí, kterého ovšem stačil vytlačit jeden z bránících protihráčů. Saint-Étienne se musí vracet na vlastní polovinu.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Melvin Bard.
     
    77
    Ekambi to v tomto případě vzal sám na sebe, jenomže uvnitř pokutového území se mu nakonec nepovedlo najít prostor na zakončení, to mu ale srazil soupeř.
     
    75
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Charles Nathan Abi, přichází Vahbí Chazrí.
    74. Tino KADEWERE - 2:1
     
    74
    Lyon právě vstřelil branku!
    Šťastná branka Lyonu nakonec znamená vedení domácích! Střídající TINO KADEWERE je jednoznačně mužem zápasu, při další útočné akci se na levém křídle prosmýkl kolem protihráče, načež se dostal do pokutového území. Tam ve skluzu nachytal brankáře Moulina z pořádného úhlu, hostující brankář totiž počítal s centrem, který se ale nekonal.
     
    73
    Moulin nemusel s rozehrávkou od své branky nikam spěchat, naopak se mu povedlo nasbírat další cenné vteřinky. Po odkopu si útočným faulem pomohl Bouanga.
     
    71
    Málem se Lyon dostal do vedení! K volnému míči se jako první dostal Ekambi, jehož kroucené zakončení trefilo pouze vzdálenější konstrukci!
     
    69
    Saint-Étienne se sotva usadil na útočné polovině, kde šel nedovoleným způsobem do souboje Cornet. To znamená, že budeme sledovat i další standardní situaci.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Maxwel Cornet (Olympique Lyon).
     
    67
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Adil Aouchiche, přichází Romain Hamouma.
     
    66
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku, domácím se totiž zničehonic povedlo srovnat krok. Do konce navíc zbývá dost času, výsledek se může klidně otočit.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Lucas Douath (AS Saint-Étienne).
    65. Tino KADEWERE - 1:1
     
    65
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí celek se konečně dočkal kýženého vyrovnání! Lyon totiž zahrával další standardku, při které to cvičeným signálem výborně provedl Depay, který místo zakončení vysunul Corneta. Ten po chvilkovém driblinku prudce centroval do malého vápna, kde se šikovnou patičkou dokázal prosadit střídající TINO KADEWERE.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, úvod druhého poločasu nám přináší poměrně nervózní podívanou. Lyonu se absolutně nedaří jakékoliv útočné akce.
     
    63
    Saint-Étienne nakonec zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. I ten druhý si vzal na starost Aouchiche, který našel pouze brankáře Lopese.
     
    62
    Zpoza pokutového území se pokoušel technickým způsobem zakončit aktivně hrající Bouanga, který mířil výrazně vedle. O lehkou teč se ale postaral soupeř.
     
    61
    V ofsajdovém postavení se před malým momentem nacházel domácí Mendes, který tak nemohl pokračovat v útočné akci. Pomezní sudí byl znovu pozorný.
     
    60
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl hostující Youssouf, který dostal pořádně naloženo. Saint-Étienne se to nelíbilo, hlavní sudí tak musel přerušit hru.
     
    59
    Za kolmicí mezi domácí obránce si dokázal seběhnout Abi, který málem vybojoval autové vhazování. Míč ovšem zachránil na hrací ploše Diomande, který odkopával.
     
    58
    Už to vypadalo, že by se k míči mohl dostat domácí Aouar, jenomže bleskovým způsobem se dokázal vrátit pozorný Neyou, který rozjel rychlou protiakci AS.
     
    57
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bruno, přichází Lucas Paquetá.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Tino Kadewere.
     
    56
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Thiago Mendes.
     
    56
    Aouar měl zdravotní problémy, na hrací plochu tak přispěchal lékařský personál Lyonu. Pokračovalo se rohovým kopem soupeře, který vracel před branku Camara.
     
    55
    Nizozemec ve službách Lyonu to nakonec zkoušel směrem na hostující branku, nicméně míč poslal vysoko nad břevno. Moulin tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    54
    Také Olympique si vyzkouší celkem zajímavou standardku, ke které se znovu postavil kanonýr Depay. Dost možná se tak dočkáme přímého pokusu na branku.
     
    53
    Saint-Étienne si vybojovalo přímý kop z velice dobré pozice za pokutovým územím soupeře. K rozehrávce se postavil Bouanga, jehož pokus skončil na zdi.
     
    52
    V krátkém časovém sledu tu máme další žlutou kartu, tentokráte jí za taktický zákrok obdržel hostující Youssouf.
     
    52
    Sledovali jsme sympatický střelecký pokus z kopačky hostujícího Bouangy, který mířil zhruba metr vedle levé tyče. Brankář Lopes přesto situaci jistil skokem.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Bruno (Olympique Lyon).
     
    50
    Ještě před brankovou čárou odvracel míč na jistotu hostující Moukoudi, který ho nakonec odehrál za postranní lajnu. Cornet si připravuje dalekonosný hod.
     
    49
    Ukázkové zpracování těžké nahrávky předvedl hostující Youssouf, který poté zkoušel přenést hru na opačnou polovinu hrací plochy, kde zasahoval protihráč.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na druhou stranu dostal s míčem domácí Dembélé, kterého ovšem dokázal zastavit vracející se obránce Kolodziejczak.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Směrem dopředu byl ovšem aktivnější Lyon, který sice hned dvakrát dostal míč do branky soupeře, avšak v obou případech se jednalo o branku z ofsajdu. Saint-Étienne se dlouhou dobu směrem dopředu trápilo, nakonec se mu povedlo šťastně skórovat, přičemž si vlastní branku vstřelil domácí brankář Lopes. Lyon to bude mít ve druhém dějství hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Obrannou povinnost si před malým momentem dokázal splnit Trauco, který na pravém křídle za sebe nepustil Duboise. Domácí tak budou alespoň vhazovat.
     
    42
    O rychlou odpověď se ovšem mohl postarat Ekambi, který si nakonec navedl míč na pravou nohu, jenomže s jeho přízemním pokusem si Moulin dokázal poradit.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Maxence Caqueret (Olympique Lyon).
    40. Anthony LOPES - 0:1
     
    40
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš ve fotbalové praxi! Nejprve se musel činit Lopes, kterému se povedlo zneškodnit prudkou hlavičku. Saint-Étienne ovšem pokračovalo v útoku, při kterém se Bouangovi povedlo proniknout až do velkého vápna, kde centroval z velkého úhlu. Slabší moment si ale vybral domácí brankář ANTHONY LOPES, který si míč srazil do branky.
     
    40
    Sám na brankáře nyní uháněl domácí Aouar, který to neprovedl nejlépe, neboť jeho slaboučký pokus dokázal Moulin zneškodnit.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Na řadu přišlo autové vhazování pro hosty z levé strany, nicméně Trauco se nedokázal dostat kolem bránícího Duboise. Také Olympique si vybojoval další aut.
     
    38
    Další útočná snaha domácích pro změnu skončila ofsajdem, ve kterém se nacházel aktivně hrající Dembélé. I tak se jeho zakončení sneslo vysoko nad branku.
     
    37
    Kousek od středového kruhu převzal nahrávku domácí Bruno, který se chtěl otočit s míčem. V tom mu ale zabránil napadající Douath, který si pomohl dalším faulem.
     
    36
    Po dalším souboji se v bolestech na zemi ocitl Aouchiche, avšak dle výroku sudího nešlo o nedovolený zákrok. Lyon následně nepřesně přenášel hru křížem.
     
    35
    Hosté si pro změnu vybojovali rohový kop z levé strany, který obstaral Aouchiche. Jeho centr ovšem přeletěl všechny spoluhráče, načež skončil až v zámezí.
     
    34
    Camara zkoušel dalekonosně odkopnout na druhou stranu, jenomže tento úmysl se povedlo přečíst Aouarovi, který okamžitě vracel míč k pokutovému území.
     
    33
    Opakovaný záběr ale prokázal skutečně hodně těsnou záležitost, šlo o centimetry. Hostující celek tak přečkal kritický moment, na první branku tak čekáme.
    32. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    32
    Lyon se znovu radoval z vedoucí branky, avšak ani tentokráte tato trefa nebude platit. V šanci se zjevil Dembélé, který se znovu nacházel v těsném ofsajdu.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Saint-Étienne nyní vyvezlo míč na druhou stranu, kde si hraničně počínal zadák Denayer.
     
    30
    Rychlá souhra Lyonu mohla přinést vyloženou šanci pro Dembélého, jenomže před domácím útočníkem na poslední chvíli odkopl míč na rohový kop Douath.
     
    29
    O další rozehrávku volného kopu se tentokráte postaral sám hostující brankář Moulin. Ten na druhé straně zkoušel najít Bouangu, který se dokázal prosadit.
     
    24
    Do rychlého protiútoku se pouštěl křídelník Aouchiche, který si uvnitř pokutového území hodil míč na levou nohu, jenomže jeho centr včas odklidil Denayer.
     
    23
    Saint-Étienne po chvilkovém přerušení mohlo rozehrát. O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral zadák Moukoudi, který zpětně hledal nohu brankáře.
     
    22
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující Camara, který byl po odehrání míče nevybíravě poslán na zem. Caqueret nakonec vyvázl bez kartónku.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první přesný zásah stále čekáme. Lyon sice má více ze hry, jenomže se zatím do vyložené šance nedostal.
     
    20
    Depay se pro změnu chtěl vydat přes pravou stranu, kde ho ovšem dokázal eliminovat dobře postavený Trauco. Od hostujícího obránce šel míč zpět do zámezí.
     
    19
    Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, nicméně Depayovi se rozehrávka absolutně nepovedla. Míč směřoval vedle, Moulin tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    18
    Kousek od vlastního pokutového území sáhl k nedovolenému zákroku hostující Douath, což uviděl také sudí. Depay se postavil k avizované rozehrávce.
     
    17
    Domácí obránci nyní propadli, což přineslo střelecký pokus z kopačky Bouangy. Lopes musel poprvé vážněji zasahovat, tuto střelu vyrazil vlastní kopačkou.
     
    16
    Po dalekonosném pasu mohl sám na branku uhánět hostující Abi, který ovšem neměl potřebnou rychlost. Na poslední chvíli se k němu včas vrátil právě Cornet.
     
    15
    Podél levé autové lajny se až k opačnému pokutovému území dostal Cornet, kterého ovšem dokázal včas zastavit Moukoudi. Saint-Étienne uklidnilo hru.
     
    14
    Saint-Étienne tak mohlo rozehrávat standardní situaci z velké vzdálenosti od branky. Rozehrávající Neyou našel pouze Denayera, který včas odklidil balón pryč.
     
    13
    Hlavní sudí si k sobě zavolal domácího Bruna, kterému udělil napomenutí. Domácí středopolař v krátkém časovém sledu znovu fauloval, příště to může být karta.
     
    12
    Do pokutového území domácího celku přiletěla nadýchaná nabídka, která se ovšem snesla pouze do rukavic pozorného Lopese, jenž ukryl balón do rukavic.
     
    11
    Lyon se sice radoval z první branky, avšak ta nakonec kvůli ofsajdu neplatí! I opakovaný záběr skutečně prokázal, že se Dembélé nacházel v ofsajdu.
     
    10
    První práce pro brankáře Moulina, který si dokázal poradit s centrem z pravé strany. Míč okamžitě sevřel do svých rukavic, avšak rychlý protiútok nezaložil.
     
    9
    Lyon měl na vlastní polovině klid na rozehrávku, kterou nakonec Denayer vyslal na opačnou stranu hrací plochy, kde se Aouarovi povedlo roztáhnout hru křížem.
     
    8
    Od napadajícího Youssoufa šel míč ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro obránce Corneta. Tomu okamžitě přispěchal na pomoc kolega Bruno.
     
    7
    Do útočného manévru se před malým momentem zapojil také domácí Ekambi, který se ovšem daleko nedostal. Čistě ho totiž dokázal zastavit Moukoudi.
     
    6
    Jenomže po souboji skončil na zemi právě Camara, kterému ovšem pomohl napadající Cornet. Hlavní sudí znovu pískl do své píšťalky, jednalo se totiž o faul.
     
    5
    Vůbec poprvé se k míči dostal také hostující brankář Moulin, který rozehrávkou do strany oslovil vedle stojícího Camaru, který se vydal směrem vpřed.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Lopes, kterému se před dotírajícím protihráčem povedlo rozehrát do strany, kde si Caqueret došel pro první faul soupeře.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z levé strany. Postaral se o něj domácí Cornet, jenomže poté si nedovoleným zákrokem pomohl Bruno.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Denayer, Diomande, Cornet – Caqueret, Bruno, Aouar – Toko Ekambi, M. Dembélé, Depay (C).
    Náhradníci: Pollersbeck – Bard, Binlamrí, Gusto, Cherki, Paquetá, Jean Lucas, Kadewere, Mendes.

    AS Saint-Étienne: Moulin (C) – M. Camara, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco – Youssouf, Neyou, Douath – Aouchiche, Abi, Bouanga.
    Náhradníci: Bajič – Benkhedim, Hamouma, Gabriel Silva, Sow, Souici, Moueffek, Rivera, Chazrí.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
     
    AS Saint-Étienne

    Na opačné straně stojí Saint-Étienne, kterému se sice povedl vstup do letošního ročníku, avšak v posledních zápasech se mu absolutně nedaří. Saint-Étienne se dokonce tabulkou propadlo až na dosavadní třináctou pozici, přičemž ho od sestupového pásma dělí pouhé čtyři body. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě pět porážek v řadě, což je nejhorší forma ze všech celků Ligue 1. Naposledy Saint-Étienne na domácím stadionu nestačilo na Montpellier, kterému podlehlo výsledkem 0:1. Saint-Étienne je jedenáctým nejlepším venkovním týmem, poslední dva duely ale nezvládlo a prohrálo.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu neprožívají úplně povedený vstup do letošního ročníku, neboť se po devíti zápasech nacházejí "až" na sedmé pozici tabulky. Olympique se do této chvíle povedlo nasbírat čtrnáct bodů, přičemž na vedoucí PSG momentálně ztrácí už sedm bodů. Domácí celek tohoto zápasu ovšem v posledních pěti duelech ani jednou neprohrál, na druhou stranu z toho hned třikrát remizoval. Naposledy tomu tak bylo na hřišti druhého Lille, které sice dohrávalo v početní převaze, avšak přesto remizovalo 1:1. Lyon má na domácím stadionu za sebou čtyři zápasy, během kterých dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Ve Francii se rozjela nová sezoně a Ligue 1 má na programu desáté kolo. My budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a AS Saint-Étienne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 65. Kadewere (Cornet), 74. Kadewere (Cornet) – 40. A. Lopes (vla.)

    Karty:   41. Caqueret (LYO), 51. Bruno (LYO), 68. Cornet (LYO), 83. Paquetá (LYO), 90+7. Mendes (LYO) – 52. Youssouf (SET), 65. Douath (SET), 90+7. Moueffek (SET)

    Neproměněná penalta: 89. Bouanga (SET), mimo


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:18.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Denayer, Diomande, Cornet (78. Bard) – Caqueret (86. Jean Lucas), Bruno (57. Paquetá), Aouar (56. Mendes) – Toko Ekambi, M. Dembélé (57. Kadewere), Depay (C).
    Náhradníci: Pollersbeck – Bard, Binlamrí, Gusto, Cherki, Paquetá, Jean Lucas, Kadewere, Mendes.

    AS Saint-Étienne: Moulin (C) – M. Camara, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco – Youssouf (80. Rivera), Neyou, Douath (80. Moueffek) – Aouchiche (67. Hamouma), Abi (75. Chazrí), Bouanga.
    Náhradníci: Bajič – Benkhedim, Hamouma, Gabriel Silva, Sow, Souici, Moueffek, Rivera, Chazrí.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    bahis siteleri