Arménie – Švédsko 0:0 (zruš.) | Malta – Ukrajina 1:4 (kon.) | Litva – San Marino 3:0 (kon.)
Turecko – Rakousko 3:2 (kon.) | Řecko – Česko 0:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 3:0 (kon.)
Kosovo – Albánie 0:1 (kon.) | Gibraltar – Norsko 0:0 (zruš.) | Anglie – Andorra 3:1 (kon.)
konec
Anglie
3:1 (1:1)
Andorra
Pátek 13.11.2020, 20:30 • Bet365 Stadium (Stoke, Velká Británie) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:2.
    Střely mimo: 8:0.
    Rohy: 10:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:14. (22:25:12)
     
    Skončil nám i druhý poločas tohoto zápasu. Kvalita Anglie převládla a ve druhém poločase už ani obranný výkon Andorry nebyl tak dobrý. Anglie se trefila už ve 49' a v 65' se prosadila ještě z penalty. Tento výsledek nám vydržel a domácí tak připisují osmou výhru z devíti zápasů a navyšují počet bodů na svém kontě již na 25. Andorra zůstává posledná s pěti body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Anglie kombinuje na útočné polovině. Soupeř nestíhá. Nketiah nyní byl připraven ve vápně na centr, který vyslal Lamptey, jenže ten se k němu nedostal.
     
    90+1
    Minimálně tři minuty se ještě bude hrát, protože přesně toto číslo se objevilo na světelné tabuli sudího.
     
    90
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Albert Rosas Ubach, přichází Sergi Suarez.
     
    89
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Izan Fernandez, přichází Alex Alonso Guerrero.
     
    88
    Ještě jedna šance Andorry, ale opět neskončila ani střelou. Hosté jsou už vyčerpaní a odevzdaní. Ono taky otočit dvougólové vedení takového týmu, jakým je Anglie, není nic jednoduchého.
     
    87
    Nyní měl zase k dispozici volný přímý kop hostující mančaft. Paradoxně si do nejnebezpečnější pozice naběhl Nketiah, který málem poslal míč na vlastní branku.
     
    86
    Gallagher byl faulován kousek od hranice pokutového území. Domácí tým tak bude mít k dispozici volný římý kop z velmi dobré vzdálenosti.
     
    85
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Eric Pelfort Fuster, přichází Roberto Carlos Gomes Rebelo.
     
    84
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Eric Izquiedo, přichází Miquel Torres Vila.
     
    82
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Lee Buchanan.
     
    81
    Anglie nezvolňuje tempo. Hlavně střídající mladíci se chtějí předvést, a tak je nyní tempo a svižnost hry Albionu možná ještě větší.
     
    79
    Edward Nketiah dostal parádní přihrávku do vápna od Lampteyho. Z blízkosti gólmana vypálil, ale Molne Iker vyrazil. Následně to Nketiah zkusil z úhlu ještě jednou, ale ta rána už mu nesedla.
     
    78
    Při standardce v podobě volného přímého kopu se domácí tým provinil útočným faulem a nemohl tak ohrozit branu, kterou střeží andořřan Molne Iker.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Joel Guillen (Andorra).
     
    76
    Lamptey protáhl míč kolem pravé autová čáry do vápna, ale pak celou situaci absolutně zazdil nepovedenou přihrávkou na sévho spoluhráče.
     
    75
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Miguel Del Castillo, přichází Joan Torres.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Eberechi Eze.
     
    72
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Curtis Jones, přichází Jamal Musiala.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Rhian Brewster, přichází Edward Nketiah.
     
    71
    Callagher dostal na křídlo přihrávku od spoluhráče po jednom kroku s míčem vypálil. Míč nabral směr kousek nad horní tyčku.
     
    70
    Sebevědomí Anglie je nyní obrovské. V situaci, kdy je zápas už o dvě branky, si hráči dovolují hodně a vidíme tedy krásné kličky, které bychom za vyrovnaného stavu asi neviděli.
     
    69
    Brewster si tělem ve výskoku zpracoval míč a okamžitě ho z voleje vypálili. Ale bohužel pro něj a pro Anglii rána z voleje neměl moc dobrou přesnost a mířila docela dost nad branku.
     
    67
    Jones si naběhl až ke konci hřiště k čáře na velmi dlouhý centr. Následně z ohromného úhlu a z voleje poslel velmi nebezpečný míč, který skončil kousek nad brankou.
    65. Callum HUDSON-ODOI - 3:1
     
    65
    Anglie právě vstřelila branku!
    CALLUM HUDSON-ODOI se toho vůbec nebál a bez potíží poslal zatočený míč k levé tyčce asi do poloviny výšky branky. Milke Iker skočil přesně na opačnou stranu a penaltu neměl šanci chytit.
     
    64
    A máme tu další trable pro hostující tým! Sudí viděl v jejich pokutovém území faul a píská penaltu. Anglie tak bude mít poprvé v zápase možnost odskočit o dvě branky.
     
    63
    Gallagher se snažil držet míč na hranici vápna, ale naběhl si k němu protihráče a parádně ho okradl. Následně míč odkopl pryč.
     
    62
    Dasilva protáhl míč skoro po celé délce hřiště. Následně ho poslal napravo Hudsonu-Odoiovi, který obratem centroval na druhou stranu vápna, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    61
    Andorra se v posledních minutkách trochu zmobilizovala a útočí. Tentokrát si dlouhý pas vyžádal Gomes Rebelo, který se otočil a vypálil asi metr mimo branku.
     
    60
    Fernandez by u míče a zezadu k němu přiběhl Panzo, který do něj narazil a poslal ho k zemi. Za tohle se mohlo klidně trestat žlutou kartou, ale Anglie zatím stále zůstává nepotrestána.
     
    59
    Na druhé straně po delší době zase šance Andorry. Jeden z hráčů se odvážil ke střele z úhlu a Ramsdale musel míč vyrazit.
     
    58
    Brewster si nabíhal za obranu a tam si zpracoval míč. Okamžitě upaloval na bránu, ale sudí mu akci přerušil. Jednalo se totiž o ofsajd.
     
    57
    McNeilův pozemní centr směřoval na Hudsona-Odoie, ale mezi něma byli dvěma hráči. To nemohlo v žádném případě vyjít.
     
    55
    Anglie nyní "školí" svého soupeře povedenými kličkami a velmi pohlednou kombinací. K čemu to je ale platné, když se nedokáže dostat ke střele?
     
    53
    Andorra měla k dispozici volný přímý kop. Mč odcentrovala na hranici velkého vápna, kde zapadl do hloučku hráčů a chvíli nebylo jasné, kdo je v držení. Byla to ale Anglie.
     
    52
    Jeden z angličanů si nyní neodpustil tvrdý faul a poslal Valeše k zemi. Ten si trochu stěžoval na problémy s nohou, ale nakonec pokračuje bez potíží.
     
    51
    Izquierdo si pravděpodobně přivodil nějaké zranění. Lékaři ho odvádějí z hřiště na další ošetřování. I když jde hráč po vlastních, nevím, jestli bude moci pokračovat.
    49. Ben WILMOT - 2:1
     
    49
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácí se opět ujímají vedení! BEN WILMOT si parádně naběhl na centr z rohového kopu přímo proti brankáři. Byl úspěšnější a míč poslal do branky, kdy už nikdo z hráčů Andorry neměl šanci zareagovat..
     
    48
    Hosté se dostávali hned z úvodu druhého poločasu do šance. Rebelo zachytil centr ve vápně chtěl ho prodloužit do branky, ale střelil příliš vysoko.
     
    47
    Do druhého poločasu ani jeden z trenérů zatím neudělal žádnou změnu. Úvodní výkop druhého poločasu si nyní vzala na starost Andorra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám skončil. Do kabin se jde za stavu 1:1. Skóre rozhodně neodpobívá. Anglie byla podle očekávání jednoznačně lepší a Andorra si ani žádnou pořádnou šanci nevypracovala. Za to Anglii zastavila tyčka, pohotová hlavička Garcie a několikrát také brankář, takže se dokázala prosadit jen jednou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minutky nad standardní hrací dobu.
    45. Christian GARCIA - 1:1
     
    45
    Andorra právě vstřelila branku!
    CHRISTIAN GARCIA využil příležitost náležitě a srovnává skóre zápasu na 1:1. Míč z penalty chladnokrevně bez nějakého stresu poslal k pravé tyči. Ramsdale skočil na druhou stranu.
     
    44
    Izquierdo faulován ve vápně! Toto bude penalta! Williams se provinil a sudí okamžitě píská. Andorra bude mít šanci srovnat skóre chvíli před odchodem do kabin.
     
    43
    Pomares sprintoval k vápnu po pravé straně, ale Wilmot mu parádním ukázkovým skluzem sebral míč a poslal ho do autu. Velmi dobře odbráněná situace.
     
    41
    Velmi nehezký faul nyní spáchal jeden z hostujících hráčů na Gallaghera. Sudí okamžitě odpískal faul, Gallagher sebou praštil o zem.
    40. Šance - Jonathan Panzo
     
    40
    Následný rohový kop rozehrál Hudson-Odoi a míč nasměroval na hranici malého vápna. Přesně tam si naskočil Panzo a poslal parádní hlavičku k tyči, ale Garcia si zahrál na gólmana a vyhlavičkoval míč, terý už jasně mířil do branky.
     
    39
    McNeil skoro od rohového praporku centroval velmi povedeně na malé vápno, kte si naskakoval Brewster, ale míč se od Guillena odrazil do zámezí.
     
    38
    Lamptey naznačil velmi silnou ránu, ale na poslední chvíli mič stáhl a zbavil se obránce. Následně vyslal centr diagonálně na Mcneila, ale ten hlavičkoval jen do náruče Molneho Ikera.
     
    37
    Valeš si vůbec nevěděl s míče rady a na poslední chvíli ho raději odkopl do autu. Anglie tak získala docela výhodné autové vhazování, ale následně míč směřovala do defenzívy.
     
    36
    Anglie si přihrává s míčem a na její kombinace je opravdu velká radost pohledět. Opět jsme se ale dostali k podobnému průběhu, jako na začátku zápasu, kdy se mladí reprezentanti Albionu nedostávají do šancí a nestřílí.
     
    35
    Rosas Ubach byl jasně faulován Williamsem. Sudí vypadal, jako že to nechce písknout, ale nakonec to odpískal. Z opakovaného záběru jsme ale viděli, že to byl docela tvrdý faul loktem do hlavy, za který se mohla klidně udělovat karta.
     
    34
    Hudson-Odoi si narazil s Brewsterem a vypadalo to že zamíří rychle dopředu. To se ale kupodivu nestalo a Odoi poslal zpětnou přihrávku až do obrany.
     
    33
    Sudí nyní neodpískal velmi nehezký faul na Del Castilla. Všichni hráči Andorry se tomu podivili, protože ta takovéhle zákroky se klidně může udělovat žlutá karta.
     
    32
    První šance Andorry v zápase. Dlouhý centr do vápna mířil na Rosase Ubacha, který ale postrčil soupeře a navíc se k míči ve výskoku dostal Ramsdale.
     
    31
    Další velmi dlouhý zatočený centr Hudsona-Odoie mířil do vápna, tentokrát z přímého kopu. Ale nyní se mu nepovedlo najít hlavu nebo kopačku svého spoluhráče.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Christian Garcia (Andorra).
     
    28
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Hudson-Odoi poslal krásný diagonální centr ze tří čtvrtin hřiště až do malého vápna, kam si naběhl CURTIS JONES a krásným způsobem míč přímo ze vzduchu usměrnil do branky. Asistence: Callum Hudson-Odoi.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Eric De Pablos Sola (Andorra).
     
    26
    Rohový kop Anglie nebyl špatný. Míč přicestoval jednomu z hráčů na kopačky kousek za vápnem. Anglie ale opět doplatila na dnešní strach ze střelby a místo toho kombinovala, čímž akci opět zazdila.
     
    25
    Další akce Anglie, tentokrát opět v režii Hudsona-Odoie, který si naběhl na křídlo a poslal pas na malé vápno. Tam si sbíhal Brewster, ale Molne Iker skočil a míč těsně před Brewsterem vyrazil.
     
    24
    K míči se nakonec přece jen dostal Gallagher, který vypálil z opravdu velké dálky. Jeho ránu tečoval někdo z domácích a míč proletěl kousek od branky.
     
    23
    Dasilva krásně prosprintoval zálohou soupeře a poslal velmi hezký průnikový pas na Hudsona-Odoie, který ale akci trochu zazdil, když chtěl sólovat a zhoršil si pozici. Nakonec ani nevypálil.
     
    22
    Přetažená kombinace v podání Anglie. Před vápnem si několik hráčů měnilo míč, místo aby už pálilo. Nakonec vypálil Gallagher, který už nebyl v tak dobrém postavení a branku o něco překopl.
     
    21
    Gallagher zaváhal a v souboji nechal protihráče lehce získat míč. Následnou nepřesnou přihrávku ale Anglie už nepropustila.
     
    20
    Nálsedný centr od jednoho z anglických hráčů si bez problémů pokryl andorrský brankář Molne Iker a dlouhým výkopem míč okamžitě poslal zpět do hry.
    19. Šance - Rhian Brewster
     
    19
    Brewster si naběhl na pravou stranu vápna a z úrovně malého vápna vypálil. Jeho rána na výdálenější tyč nebyla daleko od úspěchu, ale nakonec právě tyčku orazíkovala.
     
    18
    Jones na pravém křídle obdržel dlouhý míč a poslal ho zpětným pasem na Dasilvu. Ten ještě posunul na Hudsona-Odoie, který vypálil z blízkosti gólmana, jenže ten do míče strčil nohu a šanci tak zlikvidoval.
     
    17
    Hudson-Odoi se zhostil i této standardky. A musím říct, že ji zahrál velmi hezky. Míč zatočil jen kousíček nad břevno, takže z toho nakonec bude jen odkop od branky.
     
    16
    Gallagher sprintoval do zajímavé pozice, "udělal" si kličkou jednoho z hráčů soupeře, ale ten nastavil nohu a Gallagher se potácel k zemi. Domácí budou mít k dispozici volný přímý kop z veké blízkosti branky.
     
    15
    Rohového kopu se tentokrát ujal Hudson-Odoi, ale dopadlo to jako při předchozím volném přímém kopu. Anglie nevytěžila žádnou zásadnější šanci.
     
    14
    Jeden z domácích poslal centr na úroveň penalty. Tam byl u míče nejrychleji Garcia, ale dokázal ho odkopnout jen za svou branku, takže se bude kopat roh.
     
    13
    Anglie zatím velmi dobře kombinuje, ale do střeleckých pozic se moc nedostává. Naopak Andorra stále jen brání, ale bráncí velmi dobře.
     
    12
    McNeil si nabíhal na dlouhý centr skoro až k rohovému praporku. Míč ale nestihl a tak se odkopu od branky ujme hostující gólman Molne Iker.
     
    10
    Brankář Molne Iker si vyskočil na zajímavý centr, který poslal do vápna McNeil. Kdyby míč prošel, mohla z toho být zajímavá šance, ale andorrský gólman skvěle zareagoval.
     
    9
    Hra konečně pokračuje. Hudson-Odoi si vzal na starost volný přímý kop, ale zakroutil ho jen do přímo před ním stojícího obránce a míč se odrazil až na druhou polovinu.
     
    8
    Brewster je lékaři odváděn ze hrací plochy a v zámezí se mu dostane ještě nějakého dalšího ošetření. Anglie tedy bude pokračovat zatím v deseti.
     
    7
    Tak tady to možná bude vážnější. Brewster se ze země nezvedá a budou mu muset pomoct lékaři, kteří už jsou na trávníku. Snad to nebude nic vážného.
     
    6
    Brewster se dostával do šance. Při sprintu s míčem se ale srazil s obráncem a svalil se k zemi. Sudí to odpískal jako faul, což bylo asi správné rozhodnutí.
     
    5
    Rohový kop se mladíkům z Anglie vůbec nepovedl. Míč byl nasměrován do vápna, ale na hlavy hráčů v červených dresech. Následně byl odhlavičkován.
     
    4
    Domácí se dostávali do šance. Gallagher sprintoval podél pravé autové čáry až do vápna, kde mu do dobrých pozic sbíhali spoluhráči. Jenže ho perfektně ubránil skluzem soupeř míč poslal do zámezí.
     
    3
    Lampti si nyní dělá z jednoho hráče Andorry dobrý den. Několikrát ho "vymáchal" kličkou a zpětnou kličkou, a když si konečně "dohrál", poslal centr do vápna.
     
    2
    Úvodní výkop si na starost vzali mladíci z Anglie. Ti hrajou v klasické bílé variantě dresů a modrých trenýrkách. To Andorra dnes zvolila výraznou červenooranžovou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    ANDORRA

    Andorra je na posledním místě tabulky s nulovýma vyhlídkama na postup. I kdyby následující dvě tukání vyhrála, už by postoupit nemohla. Na druhou postupovou pozici – tedy pozici do tabulky druhých týmů – ztrácí stát z hranice pyrenejského poloostrova propastných deset bodů. Andorra zaznamenala jen jedno vítězství, a to nad podobně tragickým Tureckem. Zaznamenala jen 9 branek, naopak semnáctkrát inkasovala.

    Forma: P – R – P – P – V

    Poslední zápasy:
    Kosovo U21 – Andorra U21 1:0
    Andorra U21 – Anglie U21 3:3
    Albánie U21 – Andorra U21 3:1
     
    ANGLIE

    Anglie prošla kvalifikací o Mistrovství Evropy do 21 let úplně hladce. Před posledníma dvěma zápasy už má postup na šampionát jasný. Z osmi zápasů si Albion připsal sedm výher a jednu remízu. Před dvěma zápasy podcenil utkání právě s Andorrou a remizoval 3:3. Anglie celkově nastřílela dvacet šest gólů a inkasovala pouze osm. S dvaceti dvěma body má tak na druhé Rakousko U21 náskok 7 bodů.

    Forma: V – R – V – V – V

    Poslední zápasy:
    Anglie U21 – Turecko U21 2:1
    Andorra U21 – Anglie U21 3:3
    Rakousko U21 – Anglie U21 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Jiří Polášek

    Branky: 28. Jones, 49. Wilmot, 65. Hudson-Odoi (pen.) – 45. Garcia (pen.)

    Karty:   27. Sola (ANR), 30. Garcia (ANR), 77. Guillen (ANR)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:0. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:14.
    Anglie: Ramsdale – Lamptey, Wilmot, Williams, Panzo – Jones, Gallagher, Dasilva – Hudson-Odoi, Brewster, McNeil
    Náhradníci: Bursik (G), Buchanan, Davies, Eze, Guehi, Justin, Musiala, Nketiah, Skipp

    Andorra: Molme Iker – Fernandez, Del Castillo, Garcia, de Pablos Sola – Valeš, Izquierdo, Guiller – Rebelo, Rosas Ubach, Pomares
    Náhradníci: Carvalho (B) Rodriguez Gimenez (B), Alonso Guerrero, Da Cunha Costa Gomes, Pelfort, Rodrigues Casanovas, Suarez, Torres, Vila

    Rozhodčí: S. Kringstad (Norsko)
    bahis siteleri