Arménie – Švédsko 0:0 (zruš.) | Malta – Ukrajina 1:4 (kon.) | Litva – San Marino 3:0 (kon.)
Turecko – Rakousko 3:2 (kon.) | Řecko – Česko 0:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 3:0 (kon.)
Kosovo – Albánie 0:1 (kon.) | Gibraltar – Norsko 0:0 (zruš.) | Anglie – Andorra 3:1 (kon.)
konec
Wales
3:0 (0:0)
Moldavsko
Pátek 13.11.2020, 18:00 • Racecourse Ground, Wrexham • Kvalifikace ME U21 • Skupina 9
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční podvečer! Vítám vás při sledování kvalifikace na Euro hráčů do 21 let, u zápasu mezi Walesem a Moldavskem.
     
    Wales

    Fotbalisté Walesu již nemají šanci postoupit na evropský šampionát. Ve skupině 9 jsou na posledním pátém místě se ziskem šesti bodů, za druhou Belgií zaostávají o bodů sedm. Svěřenci kouče Bodina slavili dvě hubená vítězství 1:0. Nejprve porazili Belgii, vzápětí si vyšlápli ještě na Bosnu a Hercegovinu.
     
    Moldavsko

    Moldavsko bylo po rozlosování skupiny jasným outsiderem, avšak překvapivě není na posledním místě, na tom je právě jeho páteční soupeř. Moldavci odehráli sedm střetnutí, v nichž vybojovali sedm bodů. Guzunova družina porazila 2:1 Wales a 1:0 Belgii, remízu uhrála s Bosnou a Hercegovinou. Proti týmu s drakem na prsou bude hájit cennou pátou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    Wales: Ratcliffe – Boyes, Poole (C), Cooper, Coxe – Taylor, Broadhead – Cullen, Spence, Clifton – Jephcott.
    Náhradníci: Przybek – Adams, Bowen, O. Cooper, A. Lewis, J. Lewis, Stirk, Touray.

    Moldavsko: Straistari (C) – Gaiu, Voropai, Dijinari, Revenco – Furtuna, Turcan – Stina, Iosipoi, Osipov – Clescenco.
    Náhradníci: Agachi – Bogaciuc, Bors, Bulmaga, Ciopa, Cojocari, Chiperi, Suciu.

    Rozhodčí: Sotiriou (CYP) – Georgiou (CYP), Egglezou (CYP).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hostující Moldavci oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    O první střelecký pokus utkání se postaral Nathan Broadhead. Defenzivní záložník však zamířil jen vedle brány.
     
    4
    Na druhé straně zakončoval křídelník Victor Stina. Do balónu se ovšem obětavě položil jeden z obránců, Ratcliffe zasahovat nemusel.
     
    5
    Alexandru Osipov utekl osobnímu strážci po levé lajně. Cullen v poslední chvíli zatáhl za ruční brzdu, soupeře za dres stáhl k zemi.
     
    7
    Hlavní rozhodčí musel znovu fouknout do píšťalky. Tentokráte se provinil Ioan Revenco, jenž ve skluzu minul balón, ale trefil Broadheada.
     
    8
    Výbornou práci odvedl Harry Clifton. Pod tlakem a početní přesile nastřelil Gaiua do nastavené nohy a vybojoval pro Wales premiérový rohový kop.
     
    9
    Na přední tyč zakroutil centr Taylor. Ke své smůlu ale nedokázal najít žádného ze spoluhráčů, balón odhlavičkoval do bezpečí Furtuna.
     
    10
    A právě u Furtuny začal rychlý brejk Moldavců. Středopolař vyslal do běhu Iosipoie, jehož zastavil pouze za cenu faulu vracející se Coxe.
     
    11
    Hra se v úvodu střetnutí hodně kouskuje. Další prohřešek vyrobil Ivan Voropai, jenž místo při odkupu minul balón a nakopl soka, naštěstí do chráničů.
     
    12
    Fauly se střídají ze strany na stranu. Standardku vybojoval pro hosty Reveco, toho v hlavičkovém souboji Spence zasáhl loktem.
     
    13
    Za dlouhým nákopem Pooleho sprintoval Jephcott. Vystartoval však příliš brzy, pomezní rozhodčí správně odmával ofsajd.
     
    14
    Turcan viděl uličkou, kterou poslal po lajně Clescenca. Forwardovu rnu srazil jeden ze stoperů mimo tři tyče.
     
    15
    Po centru Stiny od rohového praporku dokázal zakončit stoper Voropai. Zakončoval ovšem ve velkém záklonu nad bránu.
     
    16
    Taktický faul na polovině hřiště udělal Furtuna. Obětním beránkem byl Cooper, jenž marně zkoušel udržet balanc a pokračovat v pohybu vpřed.
     
    17
    Arbitr Sotiriou se si na nudu stěžovat rozhodně nemůže. Znovu musel přerušit hru po nešetrném zákroku Boyese na Osipova.
     
    18
    Wales se snaží zklidnit hru kombinační hrou na útočné polovině. Několikrát si vyměnila balón stoperská dvojice, následoval nepřesný pas na Jephcotta.
     
    19
    Jephcott se napodruhé k balónu dostal a dokázal vybojovat standardku těsně za pokutovým územím. Provinil se Voropai.
     
    20
    Přetažený centr na zadní tyč mířil na kapitána Pooleho. Ten vyskočil co nejvýše dovedl, přesto na balón nedosáhl.
     
    21
    Zatím nesledujeme příiš atraktivní střetnutí. Domácí jsou o něco aktivnějším týmem, ale k vidění ještě nebyla ani jedna střela směřující mezi tři tyče.
     
    22
    Gaiu odvážně zkusil vyslat dopředu Clescenca. Ten ale úmysl spoluhráče nepochopil a rozběhl se příliš brzy. Jako první k míči doběhl Boyes.
     
    23
    Snaha o jednoduchou akci byla k vidění i na druhé straně. Jephcott se sice rozběhl včas, jenže Voropai si před soka šikovně postavil tělo a pod tlakem zahrál malou domů.
     
    24
    Po levé lajně utekl protivníkům Coxe. Ve finále akce odcentroval do pokutového území, kde Voropai nedokázal balón odklidit, avšak Cullen dostal míč za paty.
     
    25
    Velice zajímavý centr vyprodukoval křídelník Clifton. Míč se stáčel do brány a Straistari měl velké štěstí, že balón nakonec proletěl vedle pravé tyče.
     
    26
    Tlak Walesu se stupňuje. Jephcott vyuzval k souboji jeden na jednoho Dijinariho. Úspěšnější byl hostující stoper.
     
    27
    Více volného prostoru chtěl využít defenzivní záložník Taylor. Proto vypálil z dvaceti metrů, ale rána mu vůbec nesedla, proletěla vysoko nad.
     
    28
    Gólman Staistari zvolil rozehrávku na krátko. S touto rozehrávkou domácí viditelně nepočítali, s presinkem začali hodně pozdě.
     
    29
    První žlutou kartu střetnutí si vykoledoval Alexandru Osipov. Moldavský křídelník podrazil Cullena v blízkosti šestnáctky.
     
    30
    Pěkně se uvolnil Cullen, jenž si dokázal zaběhnout za obránce. Na pravé lajně toho však moc nevymyslel, o míč rychle přišel.
     
    31
    Po půl hodině platí ve Walesu bezbrankové skóre. Stav se doposud měnit nemohl, protože ani jeden z týmů ještě nevystřelil na bránu.
     
    32
    Vysunutý presink hostů vytlačil Welšany na jejich vlastní polovinu. Cooper dokonce před dotírajícím Clescencem hrál dozadu gólmanovi.
     
    33
    Iosipoi se kličkou po lajně zbavil Cliftona. Vzápětí chtěl centrovat, avšak to mu znemožnil právě Clifton, jenž soupeře jemným zatažením vyvedl z rovnováhy.
     
    34
    Centroval Furtuna, akrobatické nůžky vyzkoušel Dijinari. Vyskočil příliš pozdě, balón v letu minul o pořádný kus.
     
    35
    Zpátky před svatyní Moldavska, kde domácí usilují o vedoucí branku střetnutí. Stále však nedokázali najít recept na pomerně dobře pracující defenzivu soupeře.
     
    36
    Středopolař Nathan Broadhead chtěl ze středu přenést hru doprava. Pas ale avizoval dopředu, vystihnout jej dokázal Turcan.
     
    37
    Velkou chybu udělal Liam Cullen. Obranný odkop soka mohl v klidu pustit do zámezí, jenže chtěl míč zpracovávat, což neměl dělat. Až po odrazu od jeho nohy balón vyletěl mimo hrací plochu.
     
    38
    Pravý bek Boyes se vytáhl až na pozici křídelníka. Od rohového praporku centroval, Luke Jephcott hlavičkoval těsně vedle.
     
    39
    Skóre mohl otevřít Sion Spence. Po nahrávce Taylora se zjevil sám před gólmanem, jenž ale sokovi skvěle zmenšil střelecký úhel a zasáhl pravou rukou.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    41
    Domácí opět zaútočili pravou stranou. Proti centru Cullena vystartoval z brankové čáry Straistari, kulatý nesmysl před Jephcottem vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    42
    Samostatně presující Nicky Clescenco teď marně běhal mezi obrannou čtveřicí, kdy vyvinul snahu o zisk balónu. Jenže neměl sebemenší šanci.
     
    43
    Souboj u moldavského rohového praporku zvládl lépe bránící Gaiu, který dokázal napálit Spenceho do stehna. Hosté budou vhazovat.
     
    44
    Parádní zpracování Taylorova nákopu předvedl Luke Jephcott. Byl však ve velkém úhlu, zakončení si proto na poslední chvíli rozmyslel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Walesem a Moldavskem moc fotbalové krásy nepobral. Světlým okamžikem byl moment z 39. minuty, kdy se po pěkné přihrávce ocitl sám před gólmanem Spence, velkou příležitost ale neproměnil. Nezbývá než doufat, že druhá půle přinese o poznání lepší podívanou.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal do druhého poločasu žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozpoložení.
     
    48
    První útok druhé půle patřil Moldavcům. Středopolař Furtuna hledal jemným lobem za obranou Clescenca, ten selhal při zpracování.
     
    49
    Welšané jako by ještě zůstali hlavami v kabině. Nechávají soupeři velký prostor při kombinaci, presink prakticky neexistuje.
     
    50
    Fotbalisté v modrých dresech přečíslili defenzivu po levé straně. Turcan řešil celou situaci pasem na Iosipoie, jenž nevyzrál na pozorného Pooleho.
     
    51
    Denis Furtuna tvrdým skluzem poslal k zemi nic netušícího Broadheada. Trochu s podivem, že za tento zákrok neviděl záložník ani žlutou kartu.
     
    52
    Nathan Broadhead, fotbalista působící v Evertonu, zůstává ležet na trávníku, arbitr z Kypru už povolal na trávník i klubové lékaře.
     
    53
    Naštěstí to vypadá, že domácí fotbalista bude v pořádku. Na nohy stoupl po svých, kvůli ošetření ovšem musí opustit hrací plochu.
     
    54
    Harry Clifton vypomohl defenzivě, paradoxně jí však nakoenc spíše uškodil. Jeho faul na Stinu znamená standardku pro Moldavsko.
     
    55
    Tu ovšem Marius Iosipoi zahrál mizerně. Polovysoký centr letěl k nohám Coopera, který z voleje odkopl kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    56
    Zprava vyslal zajímavý centr do šestnáctky Cullen. Adresát Jephcott jemně pozměnil směr letu balónu, ten nezamířil mezi tři tyče.
     
    57
    Denis Furtuna vystiuhl rozehrávku Taylora a mohl založit bleskový protiútok. Jenže s míčem na kopačkách otálel příliš dlouho, čehož využil Coxe.
     
    58
    Rozhodčí musel fouknout do píšťalky, u lajny totiž došlo k tvrdému střetu mezi Spencem a Voropaiem. Fauloval hostující hráč.
     
    59
    Kapitán Poole se k hlavičce nedostal, avšak Cullen okamžitě vrátil balón do šestnáctky. Akrobaticky zakončující Boyes zasáhl jen protivníka, nikoliv míč.
     
    60
    Hodina ze zápasu je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Pokračuje trápení obou celků v útočné fázi, stále čekáme na pořádnou šanci.
     
    61
    Wales právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic dostávají do vedení! Po centru od rohového praporku halvičkoval Cullen, ale Modavsko ještě zachránil na brankové čáře jeden z obránců. Dorážka TERRENCE TAYLORA už ovšem rozvlnila síť!
     
    63
    V blízkosti půlicí čáry proběhl souboj, do nějž se zapojilo hned šest fotbalistů. Menší vítězství nakonec slavili domácí hráči.
     
    64
    Morgan Boyes po levé lajně utekl Recencovi. Posléze chtěl odcentrovat, ovšem soupeř ještě našel poslední zbytky sil a ve skluzu pas zblokoval.
     
    65
    Teď je na Moldavcích, aby začali více útočit. Po většinu utkání tahají za kratší konec provazu, navíc musí dotahovat manko.
     
    66
    Nechybělo moc, aby domácí opět uděřili z rohového kopu. za sebe šikovně prodlužoval Broadhead, Cooper na balón těsně nedoskočil.
     
    67
    Moldavci úplně vypadli z rytmu, inkasovaný gól s nimi pořádně zatřásl. Fotbalisté v červených dresech kombinují a soupeře nepouštějí vůbec k ničemu.
     
    67
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Marius Iosipoi, přichází Vasilij Stefu.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Nicky Clescenco, přichází Serafim Cojocari.
     
    68
    Svěřenci kouče Bodina by mohli herního výpadku konkurenta využít, druhý zásah nejspíš znamenal definitivní pojistku na vítězství.
     
    69
    Dobře zareagoval proti vysokému balónu z levé strany Victor Straistari. Brankář vyboxoval balón těsně před naskakujícím Jephcottem.
     
    70
    Po dlouhé době zaútočila také Guzunova družina. Iosipoi viděl uličku a chtěl středem poslat do úniku Clescenca, avšak dobře zareagoval Coxe.
     
    71
    Z pouice pravého beka utekl po lajně dvou protivníkům Valeriu Gaiu. Pak ovšem v prázdném prostoru zkoušel nesmyslnou zidanovku, akorát se sám zamotal do míče.
     
    72
    Nicky Clescenco si zpracoval vysoký a dlouhý nákop Dijinariho. Následně stál sám proti trojici protivníků, proto zkusil vypálit, i navzdory velkému úhlu. Balón proletěl vedle pravé tyče.
     
    73
    Revenco přenesl hru na Stinu, který si věděl rady se zpracováním. Totéž se nedá říci o souboji s Cooperem, poté o balón totiž přišel.
     
    74
    Nedovolený zákrok předvedl těsně za polovinou hřiště Iaser Turcan, zamezil tak možnému protiútoku konkurenta. Žlutá karta ho prozatím minula.
     
    75
    Zbytečně přišel o zajímavou příležitost Marius Iosipoi. Byl výrazně rychlejší než Poole, jenže se ohnal levou rukou a trefil soka do obličeje.
     
    76
    Harry Clifton si načasoval náběh za obranu ideálně. Skvěle však zareagoval gólman Straistari, jenž byl u balónu jako první.
     
    76
    Bude se kopat penalta! Levý obránce Ioan Revenco nestíhal s Cullenem, jehož vzápětí zezadu podrazil už v pokutovém území!
     
    76
    Hlavní rozhodčí udělil Revencovi za jeho faul kartu žluté barvy.
     
    77
    Wales právě vstřelil branku!
    Exekuce penalty se chopil NATHAN BROADHEAD a počínal si jako zkušený mazák! Počkal si na pohyb gólmana a balón mu poslal do protipohybu.
    77. Nathan BROADHEAD - 2:0
     
    79
    Pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak Wales dnešní utkání vyhraje. Ve druhém poločase je jasně lepším týmem, hráči Moldavska odešli fyzicky.
     
    80
    Za hranicí šestnáctky natáhl ke střele Liam Cullen. Victor Straistari na balón dobře viděl, ránu k pravé tyči bez problémů vyrazil.
     
    81
    Na druhé straně zahrozil Victor Stina. Dalekonosný projektil Ratcliffe zaregistroval na poslední chvíli, naštěstí pro něj míč proletěl nad.
     
    82
    Domácí brankář si dal na čas s rozehrávkou odkopu. Rozhodčí byl benevolentní, klidně mu mohl udělit žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Sion Spence, přichází Aaron Lewis.
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Denis Furtuna, přichází Victor Bogaciuc.
     
    83
    Stoper Brandon Cooper dokázal předběhnout pasivně stojícího Osipova. Ten soka navíc neobratným skluzem poslal na trávník.
     
    84
    Největší šanci Moldavska druhého poločasu obstaral střídající Serafim Cocojari. Dobře si naskočil na centr zleva, avšak hlavičkoval mimo bránu.
     
    85
    Stper Poole hledal za obranou Cliftona. K němu se v poslední chvíli dokázal stáhnout Gaiu, míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    86
    Nathan Broadhead útočil na svůj druhý zásah v zápase. Při zakončení mu ovšem pod nohy čistým skluzem vletěl Vadim Dijinari.
     
    87
    Morgan Boyes splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Počkal, až do jeho blízkosti sběhne Stina, nakopl ho a získal aut.
     
    88
    Kousek za půlící čárou fauloval v plné rychlosti sprintujícího Cullena Ivan Voropai. Arbitr Sotiriou souboj viděl a správně odpískal faul.
     
    89
    V závěrečné minutě základní hrací doby Wales rozehrával rohový kop. Centr mířil na kapitána Pooleho, před nímž boxoval Straistari.
     
    90
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Nathan Broadhead, přichází Oliver Cooper.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Luke Jephcott, přichází Momodou Touray.
     
    90+1
    Zvýšit vedení mohl Liam Cullen. S míčem naběhl do šestnáctky a vyprodukoval tvrdé zakončení, které Straistari s velkými obtížemi vyrazil na roh.
     
    90+2
    Ještě jedna žlutá karta pro hostujícího fotbalistu. Victor Bolgalciuc srazil k zemi Taylora, ale sudí domácím ponechal výhodu. K zákroku se posléze vrátil po nejbližším přerušení hry.
     
    90+3
    Wales právě vstřelil branku!
    Welšané se nakonec dočkali i třetího gólu! Přízemní centr z levé strany si našel cestu k MOMODOUOVI TOURAYOVI, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč za záda Straistariho.
    90+3. Momodou TOURAY - 3:0
     
    90+3
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Alexandru Osipov, přichází Ion Bors.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Mladíci Walesu dokázali porazit Moldavsko na domácím stadiónu 3:0 a odrazili se tak ode dna tabulky skupiny 9 až na třetí pozici. Nepříliš atraktivní zápas přinesl gól až ve druhém poločase, krátce po hodině utkání se prosadil Terrence Taylor. O čtvrthodiny později dokázala Bodinova družina náskok navýšit, ze značky pokutového kopu zacílil mimo dosah gólmana Nathan Broadhead. Ve třetí nastavené minutě ještě pozměnil stav utkání střídající útočník Momodou Touray.
     
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 4:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:21.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:58:50)

    Milan Huppert

    Branky: 61. Taylor, 77. Broadhead (pen.), 90+3. Touray

    Karty:   29. Osipov (MOL), 76. Revenco (MOL), 90+2. Bogaciuc (MOL)


    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 4:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:21.
    Wales: Ratcliffe – Boyes, Poole (C), B. Cooper, Coxe – Taylor, Broadhead (90. O. Cooper) – Cullen, Spence (82. A. Lewis), Clifton – Jephcott (90. Touray).
    Náhradníci: Przybek – Adams, Bowen, O. Cooper, A. Lewis, J. Lewis, Stirk, Touray.

    Moldavsko: Straistari (C) – Gaiu, Voropai, Dijinari, Revenco – Furtuna (82. Bogaciuc), Turcan – Stina, Iosipoi (67. Stefu), Osipov (90+3. Bors) – Clescenco (67. Cojocari).
    Náhradníci: Agachi – Bogaciuc, Bors, Bulmaga, Ciopa, Cojocari, Chiperi, Suciu.

    Rozhodčí: Sotiriou (CYP) – Georgiou (CYP), Egglezou (CYP)
    bahis siteleri