Argentina – Paraguay 1:1 (kon.) | Kolumbie – Uruguay 0:3 (kon.)
konec
Argentina
1:1 (1:1)
Paraguay
Pátek 13.11.2020, 01:00Kvalifikace MS (Jižní Amerika) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na MS mezi Argentinou a Paraguayí. Duel startuje hodinu po půlnoci.
     
    Paraguay

    Hostující Paraguay vstoupila do kvalifikace o postup na světový šampionát velmi sympaticky. Ve dvou duelech vybojovala čtyři body a zatím jí patří čtvrtá pozice. Na vedoucí Brazílii ztrácí jen dva body. Nejprve doma remizovala 2:2 s Peru, ale v následném duelu zvítězila 1:0 na hřišti Venezuely.
     
    Argentina

    Domácí Argentina je obrovským favoritem na postup na světový šampionát v Kataru. Ve dvou duelech vybojovala Argentina šest bodů a zatím je o skóre druhá za Brazílií. Argentina postupně přehrála Ekvádor a Bolívii. V prvním duelu se trefil i hvězdný Lionel Messi.
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Armani – Montiel, Martínez, Otamendi, González – De Paul, Paredes, Palacios – Messi, Lautaro Martínez, Ocampos
    Náhradníci: Andrada, Martinez, Pérez, Kannemann, Gómez, Correa, Di Maria, Alario, Medina, Rodríguez, Domínguez, Lo Celso

    Paraguay: Silva – Rojas, Gomez, Balbuena, Alonso – Lucena, Villasanti, Giménez – Romero, Lezcano, Almirón
    Náhradníci: Aguilar, Martinez, Escobar, Alderete, Barios, Guerrero, Rojas, González, Romero, Sanabria, Bobadilla, Rojas

    Rozhodčí: Claus – Pires, Flavio.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Argentina bude hrát v tradičních dresech, zatímco Paraguay oblékne červenobílou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Argentina obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obrana Paraguaye si s nákopem věděla rady.
     
    2
    Také hosté se poprvé během dnešního souboje podívali do útoku. Na přihrávku na levou stranu si naběhl Romero, který pro svou zemi vybojoval roh.
     
    3
    První rohový kop dnešního souboje vzrušení před brankou Argentiny nepřinesl. Do zakončení se sice dostal Gomez, ale jeho hlavičku zastavil první soupeř.
     
    4
    Hosté vstoupili do dnešního souboje velmi aktivně. Romero operoval s míčem u nohy na pravé straně pokutového území, kde jej čistě zastavil Otamendi.
     
    5
    Cardozo si naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany a ještě chtěl vybídnout do lepší pozice někoho ze spoluhráčů. Paraguay však přišla o míč.
     
    6
    První zajímavá situace dnešního souboje! Na parádní kolmici si naběhl Almirón, jenže brankář Armani skvěle vyběhl ven z branky a čistým zákrokem před soupeřem odehrál míč do bezpečí.
     
    7
    Po dlouhé době se Argentina podívala na polovinu soupeře. Na pravé straně operoval De Paul, který si tělem skvěle pokryl míč a podle rozhodčího byl faulován.
     
    8
    Almirón znovu sprintoval za přihrávkou na levou stranu hrací plochy. Tentokrát si jeho pohyb skvěle pohlídal Montiel, který nechal míč propadnout do autu.
     
    9
    Zadáci Argentiny mají v úvodních minutách dnešního utkání obrovské problémy s vysokým presinkem soupeře. Hned dva hráči Paraguaye teď rozehrávku napadali a Otamendi si musel pomoci odkopem.
     
    10
    Do rozehrávky Argentiny se musel zapojit také domácí brankář Armani. Gólman domácího celku se zachoval hodně klidně a rozehrál na levé křídlo.
     
    11
    Snad poprvé v utkání se domácí Argentina podívala až do pokutového území soupeře. Messi se uvolnil na pravé straně, jenže na jeho prudký centr nedosáhl nikdo z hráčů na trávníku.
     
    12
    Almiron opět rozkmital své rychlé nohy a z levé strany vyslal prudký přízemní centr do pokutového území. Domácí brankář přečetl jeho úmysl a došel si pro míč.
     
    13
    Otamendi podpořil ofenzivu domácí Argentiny. Zkušený obránce chtěl skrytou přihrávkou rozběhnout Ocampose, ale obrana Paraguaye zatím brání pozorně.
     
    14
    Lionel Messi si naběhl do pokutového území, kam dostal přihrávku z levé strany, jenže v klíčovou chvíli před ním míč skončil a malý kouzelník jej netrefil.
     
    15
    Argentina zahrávala svůj první rohový kop v utkání. Pro přihrávku do kombinace si došel Ocampos, ale i jeho centr si obrana Paraguaye pohlídala.
     
    16
    Lionel Messi se z pravé strany dral do pokutového území, jenže upadl po souboji s dvojicí soupeřů. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    17
    Po další akci Argentiny už hlavní arbitr nedovolený zákrok odpískat musel. Jeho obětí se na pravém křídle stal rychlonohý De Paul.
     
    18
    Messi spěchal za přihrávkou na polovinu hřiště, jenže jeho strážce přidal do kroku a vybojoval míč pro Paraguay.
     
    19
    Hosté podnikli zajímavou akci vedenou po pravém křídle, po které dokonce přišel nebezpečný centr do pokutového území. Asistent rozhodčího však dodatečně odmával ofsajd.
     
    20
    Pokutový kop pro Paraguay! Almirón se krásným sólem dostal do pokutového území, kde byl faulován a rozhodčí neváhal!
    20. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    21
    Almirón zůstává ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    22
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Paraguay se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil ANGEL ROMERO a s přehledem uklidil míč do protipohybu brankáře!
    22. Angel ROMERO - 0:1
     
    24
    Domácí Argentina se ihned vydala do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Centr z pravé strany vyřešil před Messim Balbuena, který zahrál hlavou do rukavic brankáře.
     
    25
    Rojas si dal pozor na další oblouček za obranu hostujícího celku a včasnou hlavičkou zmařil rodící se akci Argentiny. Paraguay zatím hraje skvěle.
     
    26
    Lionel Messi tentokrát poslal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, kde byl Lautaro Martinéz, jenže útočník Interu z otočky branku soupeře neohrozil.
     
    27
    Do těžké pozice se na polovině hřiště dostal Paredes, který si musel pospíšit s rozehrávkou, jelikož jej aktivně napadali hned dva hráči v červeném.
     
    28
    Pozor! Po souboji na polovině hřiště dojel Otamendi jednoho ze soupeřů, jenže se podle všeho sám zranil a potřebuje ošetření.
     
    29
    Autor dosud jediné branky Romero v souboji na polovině doslova zboural jednoho z hráčů Argentiny, který potřebuje další ošetření. VAR navíc zkoumá, zda to nebyl faul na červenou kartu.
     
    30
    Palacios nakonec odchází za pomezní čáru po svých. Domácí fotbalista nakonec bude muset střídat. Faul se navíc obešel bez jakékoliv karty.
     
    31
    První žlutá karta přichází až nyní! Za faul v blízkosti velkého vápna ji dostává Romero.
     
    32
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Lionel Messi, který vyslal prudký centr na malé vápno, ale obrana Paraguaye dokázala zasáhnout.
     
    33
    Balbuena skvěle přečetl průnikovou přihrávku do pokutového území a před Martinézem odkopl míč daleko od branky Paraguaye.
     
    33
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Palacios, přichází Lo Celso.
     
    34
    Hosté zatím hrají velmi tvrdě. Lautaro Martinéz si došel pro míč na vlastní polovinu, kde jej tvrdým zákrokem poslal k zemi Almirón.
     
    35
    Paredes dirigoval rozehrávku Argentiny v blízkosti velkého vápna, nicméně průnikovou přihrávkou oslovil jen jednoho z obránců v červeném dresu.
     
    36
    Messi se stáhl hodně hluboko pro míč, jenže si nepotykal se zpracováním a následně musel faulovat dostupujícího Almiróna.
     
    37
    Také De Paul trefil soupeře hodně ostrým skluzem a daroval Paraguayi rozehrávku. Rozhodčí i v tomto případě nechal kartu v kapsičce.
     
    38
    Ocampos se hnal za přihrávkou na levou stranu, ale obránce Rojas proti němu skvěle vystoupil a takřka soupeře zatlačil až do zámezí.
     
    39
    Argentina si v posledních minutách dokázala vytvořit optickou převahu, ale favorizovaný celek ze své aktivity zatím nevytěžil nebezpečné zakončení.
     
    40
    De Paul dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si netroufl na individuální průnik a raději si pomohl rozehrávkou na obránce.
     
    41
    Otamendi rozjel další akci Argentiny z vlastní poloviny. Hráčům favorizovaného mužstva zatím schází větší aktivita při nabídce.
     
    42
    Argentina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Argentina se nakonec dočkala vyrovnání ještě před přestávkou. Giovanni Lo Celso zahrával rohový kop. Na jeho parádní centr levačkou si naběhl NICOLAS IVAN GONZÁLEZ a parádní hlavičkou nedal brankáři šanci!
    42. Nicolas Ivan GONZÁLEZ - 1:1
     
    44
    Argentině se vstřelenou brankou pořádně narostla křídla. Domácí celek zahrával další roh, po kterém kouzlil na pravé straně Messi, ale tentokrát si pomohl útočným faulem.
     
    45
    Lezcano si na levé straně naběhl na vysokou přihrávku z vlastní poloviny, jenže si vůbec neporadil se zpracováním a míč mu uskočil do autu. Vhazovat bude Argentina.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    První žlutá karta také na straně Argentiny! De Paul dojel soupeře u pomezní čáry a je zaslouženě odměněn.
     
    45+3
    V závěru nastavení se hosté ještě jednou vydali do útoku, jenže jejich akci zastavil nedovolený zákrok na pozičně skvěle postaveného De Paula.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý fotbal. Hosté vlétli do utkání velmi aktivně a zejméně Almirón na levé straně hodně zatápěl domácí defenzivě. Právě Almirón vybojoval pro hosty penaltu, kterou proměnil Romero. Argentina se směrem vpřed dlouho trápila. Domácí celek zachránil až rohový kop, po kterém vyrovnal González. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Paraguay obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během přestávky nesáhl ke střídání.
     
    47
    González v souboji u postranní čáry zápasnickým chvatem zboural jednoho ze soupeřů a může být rád, že nevyfasoval karetní trest.
     
    48
    Tentokrát už žlutá karta přichází! Za faul na Gonzáleze ji dostává Cardozo.
     
    49
    Lionel Messi se chopil rozehrávky následného přímého kopu. Hvězdný Argentinec poslal centr na přední tyč, ale obrana Paraguaye zasáhla s přehledem.
     
    50
    Argentina vlétla do druhého poločasu velmi aktivně. Domácí celek se usadil na polovině soupeře, ale Paraguay zatím brání v pevném bloku.
     
    51
    Lautaro Martinéz si naběhl na zajímavou přihrávku do pokutového území, kde sice přetlačil hostujícího stopera, ale jeho rána levačkou se nevešla mezi tři tyče.
     
    52
    Další šanci útočníka Interu Milán zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Argentinci však po změně stran doslova hýří aktivitou.
     
    53
    Lo Celso se skvěle vrátil na vlastní polovinu, kde získal míč pro domácí celek. Argentina tak může rozjet další útočnou kombinaci.
     
    54
    Rojas prošel s míčem u nohy po pravé straně na polovinu Argentiny, kde proti němu na poslední chvíli vystoupil Otamendi, který mu míč odkopl do autu.
     
    55
    Hosté chtěli další penaltu! Míč po centru z pravé strany spadl na rameno Otamendiho, ale rozhodčí ukázal pouze odkop od branky.
     
    56
    Další přihrávka hostujícího celku za obranu Argentiny byla nepřesná a skončila v moci připraveného brankáře. Argentina tak může uklidnit hru.
     
    57
    Stopeři domácího mužstva si vyměňují přihrávky na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak fotbalisté Paraguaye skvěle napadají rozehrávku soupeře.
     
    60
    Pozor! VAR ještě zkoumá, zda před brankou nedošlo k nedovolenému zákroku jednoho z domácích fotbalistů.
    60. Messiho neuznaná branka
     
    61
    Branka skutečně neplatí! Rozhodčí po prohlídce videa našel faul předcházející Messiho brance!
     
    62
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Ocampos, přichází Di María.
     
    63
    Argentina se nechce nechat neuznanou brankou rozhodit a nadále pokračuje v aktivitě na polovině Paraguaye. Hosté brání snad v devíti lidech.
     
    64
    Lionel Messi se typickým průnikem tlačil do pokutového území, ale Cardozo proti němu obětavě vystoupil a vypíchl domácímu šikulovi míč.
     
    65
    Hosté se po delší době vymanili z vlastní poloviny. Romero potáhl míč po pravé straně až k rohovému praporku a získal pro Paraguay alespoň vhazování.
     
    66
    Di María dostal prostor na pravé straně, jenže místo centru do pokutového území zvolil zpětnou přihrávku. Obrana soupeře se stačila srovnat.
     
    67
    Lautaro Martinéz si v pokutovém území naběhl na centr z pravé strany, hrací plochy, jenže si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    68
    Do rozehrávky Argentiny se musel zapojit také domácí brankář, který míč nakopl na levou stranu. Tlak domácího mužstva v posledních minutách sílí.
     
    69
    Hosté se vydali do útoku. Rojas potáhl míč vpřed po pravém křídle až k rohovému praporku, kde zakombinoval se spoluhráčem, jenže následně o míč přišel.
     
    70
    Další oblouček za obranu domácí Argentiny si bez problémů pohlídal Armani, který vyrazil ven z branky a schoval míč do svých rukavic.
     
    71
    Střeleckých pokusů na straně Argentiny začíná přibývat! Lautaro Martinéz se s míčem otočil na hranici velkého vápna, ale jeho rána mířila jen do míst, kde stál připravený brankář.
     
    72
    Giovanni Lo Celso dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, kde byl nešetrně faulován a vybojoval pro Argentinu přímý kop ze skvělé pozice.
     
    73
    Exekuce přímého kopu z blízkosti velkého vápna se pochopitelně ujal Lionel Messi. Domácí hvězda zakončila levačkou, ale hostující brankář jeho technický pokus vyškrábl nad břevno!
     
    74
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Lezcano, přichází Perez.
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Villasanti, přichází Morel.
     
    75
    Argentina se usadila na polovině soupeře a rychlou kombinací se tlačí do velkého vápna. Paraguay však v dnešním souboji brání skvěle.
     
    76
    Lautaro Martinéz si pohybem řekl o míč, jenže dostal příliš prudkou přihrávku, kterou nemohl udržet na hrací ploše. Hosté nasbírají další sekundy.
     
    77
    Střídající Perez ostrým skluzem sestřelil jednoho z domácích hráčů a vidí žlutou kartu.
     
    78
    Otamendi se jako stoper vysunul hodně vysoko na polovinu soupeře a diriguje rozehrávku Argentiny. Paraguay však brání v pevném bloku.
     
    79
    Montiel sestřelil skluzem unikajícího Almiróna a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    80
    Paraguay zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Prudký centr nakonec mířil mezi tři tyče a domácí brankář Armani míč raději přizvedl na roh.
     
    81
    Domácí brankář si bez problémů došel také pro centr od rohového praporku a bez problémů stáhl míč do rukavic. Argentina ihned vyrazila vpřed.
     
    82
    Di María potáhl míč do blízkosti velkého vápna, jenže neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Důrazní obránci hostujícího celku nedávají Argentincům prostor.
     
    83
    Montiel podpořil akci Argentiny náběhem po křídle, odkud centrem na malé vápno hledal Lautara Martinéze, jenže útočník Interu se k zakončení nedostal.
     
    84
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Martinéz, přichází Alario.
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází De Paul, přichází Dominguéz.
     
    85
    Di María vyzkoušel své střelecké štěstí zakončením zpoza velkého vápna, jenže jeho skákavá dělovka levačkou prolétla kolem levé tyče.
     
    86
    Hosté se vydali do útoku, jenže Perez si na polovině Argentiny pomohl nedovoleným zákrokem. Armani tak bude rozehrávat.
     
    87
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Romero, přichází Sanabria.
     
    88
    Di María neustál souboj v blízkosti velkého vápna a poroučel se k zemi. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    89
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Gimenéz, přichází Rojas.
     
    90
    Di María chybnou rozehrávkou málem poslal soupeře do samostatného úniku. Jeho minulu na poslední chvíli zastavil důrazný Otamendi.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+3
    Lionel Messi zahrával další přímý kop z dobré pozice v blízkosti velkého vápna. Domácí hvězda znovu zkusila technický obstřel, ale nyní zasáhla jen zeď.
     
    90+4
    Messi se nakonec prodral do pokutového území. Hvězda Barcelony bya na malém vápně, jenže z těžké pozice vůbec nedokázala vypálit.
     
    90+5
    Paraguay se nyní vytáhla na polovinu Argentiny, kde hosté nasbírali cenné vteřinky k dobru. Domácí už to budou mít hodně složité.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Paraguay nakonec uhrála na půdě Argentiny cenný bod za remízu 1:1. Hosté vlétli do utkání velmi aktivně a zejméně Almirón na levé straně hodně zatápěl domácí defenzivě. Právě Almirón vybojoval pro hosty penaltu, kterou proměnil Romero. Argentina se směrem vpřed dlouho trápila. Domácí celek zachránil až rohový kop, po kterém vyrovnal González. Po změně stran sice Messi vstřelil branku, ale ta nemohla platit kvůli předchozímu faulu. Právě Messi ještě hrozil z přímého kopu, ale Silva jeho ránu vyrazil. Finální tlak Argentiny už hosté přestáli bez problémů.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:00:52)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. González – 22. Romero (pen.)

    Karty:   45+2. De Paul (ARG), 79. Montiel (ARG) – 31. Romero (PAR), 48. Cardozo (PAR), 77. Perez (PAR)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:16.
    Argentina: Armani – Montiel, Martínez, Otamendi, González – De Paul (84. Dominguéz), Paredes, Palacios (33. Lo Celso) – Messi, Lautaro Martínez (84. Alario), Ocampos (62. Di María)
    Náhradníci: Andrada, Martinez, Pérez, Kannemann, Gómez, Correa, Di Maria, Alario, Medina, Rodríguez, Domínguez, Lo Celso

    Paraguay: Silva – Rojas, Gomez, Balbuena, Alonso – Lucena, Villasanti (74. Morel), Giménez (89. Rojas) – Romero (87. Sanabria), Lezcano (74. Perez), Almirón
    Náhradníci: Aguilar, Martinez, Escobar, Alderete, Barios, Guerrero, Rojas, González, Romero, Sanabria, Bobadilla, Rojas

    Rozhodčí: Claus – Pires, Flavio
    bahis siteleri