Argentina – Paraguay 1:1 (kon.) | Kolumbie – Uruguay 0:3 (kon.)
konec
Kolumbie A
0:3 (0:1)
Uruguay
Pátek 13.11.2020, 21:30 • Estadio Metropolitano Roberto Meléndez • Kvalifikace MS (Jižní Amerika) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Jihoamerická kvalifikace na nadcházející MS je v plném proudu, v tomto duelu se proti sobě představí Kolumbie a Uruguay.
     
    Kolumbie

    Reprezentace Kolumbie se bude pokoušet proniknout na nadcházející MS, rozhodně k tomu mají nejlepší předpoklady. Kolumbijci se po dvou odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici, přičemž se jim doposud povedlo vybojovat čtyři body. Kolumbie hned v prvním skupinovém duelu dokázala na domácí půdě zdolat Venezuelu, a sice výsledkem 3:0. Mnohem vyrovnanější utkání pak přinesl souboj s nevyzpytatelným Chile. To ještě před nastaveným časem vedlo o jednu branku, nicméně v první minutě nastaveného času nakonec rozhodl o dělbě bodů Radamel Falcao.
     
    Uruguay

    Také fotbalisté Uruguaye se budou pokoušet postoupit, což se dá také očekávat. Konkurence v kvalifikace je ovšem hodně velká, přímý bod se v konečném důsledku týká pouze čtyř celků. Uruguay se navíc po dvou duelech nachází na šesté pozici, která by logicky postup nezaručila. Uruguay má na svém kontě tři body, ty navíc získala hned v prvním skupinovém souboji proti Chile, které nakonec na hřišti soupeře prohrálo výsledkem 1.2. Uruguay však celkem překvapivě přišla o všechny body ve druhém duelu, tentokráte totiž nestačila na Ekvádor, kterému podlehla 2:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ospina (C) – Cuadrado, Mina, Murillo, Mojica – Uribe, Barrios, Lerma – J. Rodríguez, Zapata, Muriel
    Náhradníci: Montero, Vargas – Campuzano, Cardona, Fabra, Lucumi, Luis, Morelos, D. Muňoz, Orejuela, Ch. Suárez, Tesillo

    Uruguay: Campaňa – Cáceres, Giménez, Godín (C), Viňa – Nández, Torreira, Bentancur, De La Cruz – Cavani, L. Suárez
    Náhradníci: Irrazabal, R. Muňoz – Arambarri, Neves, Nuňez, Oliveros, B. Rodríguez, J. Rodríguez, Rolin, Rossi, D. Suárez

    Rozhodčí: Rapallini – Belatti, Bonfá (všichni Argentina).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost Cuadrado. Na pomoc mu přispěchal kolega Rodríguez.
     
    4
    U středového kruhu se povedlo zakročit Godínovi, který před dotírajícím protihráče odpálil hrací předmět ven z hrací plochy. Cuadrado bude znovu vhazovat.
     
    5
    Poprvé si s míčem zahrál také hostující brankář Campaňa, který ho vracel do strany na osamoceného Cácerese. Uruguay to zkouší postupnou kombinací.
     
    5
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Kolumbijci totiž chybovali v rozehrávce, kterou se povedlo vystihnout napadajícímu Nándezovi. Ten velice chytře oslovil naběhnuvšího EDINSONA CAVANIHO, jehož rána pravou nohou směřovala přesně ke vzdálenější brankové konstrukci. Brankář Ospina se vydal na opačnou stranu!
    5. CAVANI - 0:1
     
    6
    Na pravém křídle se k míči dostal Cavani, který centroval směrem do pokutového území. Tam našel pouze domácího Murilla, který v poklidu odvracel.
     
    7
    Domácí reprezentace to tedy bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ovšem zbývá ještě téměř celý zápas.
     
    8
    Po zisku míče se Rodríguez pokoušel přenést hru na útočnou polovinu, kde se ovšem nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Klid na rozehrávku tak měl Giménez.
     
    9
    Před malým momentem jsme sledovali nahrávku směrem na Uribeho, před kterým se na dlouhou nohu povedlo zakročit Godínovi, jenž odvracel do zámezí.
     
    10
    Kolumbie tak mohla na útočné polovině znovu vhazovat, jenomže autové vhazování si vyzkouší také hostující Uruguay. Konkrétněji to bude obránce Viňa.
     
    11
    Cáceres si nakonec rozmyslel nahrávku na útočnou polovinu, místo toho vracel míč na kopačku brankáře Campani, který pro změnu přenášel hru do strany.
     
    12
    Na vlastní polovinu přispěchal vypomoct s rozehrávkou také De La Cruz, jehož nahrávka podél autové lajny přesto skončila v autu. Vhazovat bude Cuadrado.
     
    13
    Celkem dost prostoru měl před pokutovým územím Lerma, který se ještě rozhodl pro centr. Po něm se k odraženému míči dostal Rodríguez, který pálil nad.
     
    14
    Campaňa si tak první zákrok zatím nepřipsal, naopak bude moci rozehrávat od své branky. Vypadá to na dalekonosný odkop na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    15
    Sledovali jsme nedovolený zákrok v podání Cavaniho, který si v souboji o míč pomohl lehkým taháním za hrací trikot. Hlavní sudí to pochopitelně uviděl.
     
    16
    Dalekonosný nákop směřoval pouze na hlavu domácího Miny, který byl ve vzduchu zcela sám. Nakonec přesto odvracel pouze na kopačku jednoho z protihráčů.
     
    17
    Snad poprvé v tomto duelu se do útočného výpadu zapojil také křídelník Muriel, který musel vracet míč k obranné linii. Uruguay totiž velmi dobře napadá.
     
    18
    Ani tentokráte si domácí celek zrovna moc neporozuměl. Forvard Zapata se přesto dostal ke kostrbatému projektilu, který ovšem směřoval výrazně vedle.
     
    19
    Do hlavičkového souboje se znovu dostával Cavani, který zkoušel za sebou oslovit zatím nenápadného Suáreze. Před ním ovšem včas zasahoval Murillo.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Yerry Mina (Kolumbie).
     
    24
    Kolumbie vyvážela míč z vlastní obranné poloviny, jenomže do nabídky od Murilla se nakonec postavil křídelník Nández. Domácí budou moci vhazovat.
     
    25
    Rodríguez si dokonce musel seběhnout až ke středovému kruhu, odkud velice přesně přenášel hru na Murila. Ten ovšem rovněž trefil pouze záda soupeře.
     
    26
    Rychlá akce Uruguaye nakonec přinesla nikterak tvrdé zakončení od Torreiry, nicméně Ospina vyrážel pouze před sebe, kde na poslední chvíli skočil po míči před dobíhajícím Cavanim.
     
    27
    Na hranici pokutového území možná trochu kostrbatým způsobem zasáhl míč Torreira, avšak vzápětí ho na druhou stranu poslal znuděný brankář Campaňa.
     
    28
    Uruguay měla tentokráte celkem problémy s přechodem na druhou stranu. Obránce Cáceres to tedy vyřešil odkopem na Cavaniho, který se ovšem neprosadil.
     
    29
    Na opačné straně hrací plochy to Kolumbie zkoušela přes levou stranu. Mojica však neměl vůbec žádný prostor, proto vracel míč na kopačku Rodrígueze.
     
    30
    Defenzivní práci si navíc v souboji jeden na jednoho splnil velezkušený Godín, který do pokutového území nepustil Zapatu. Kolumbie bude zahrávat roh.
     
    31
    Do hodně riskantního skluzu před malým momentem šel obránce Giménez, který si div nevsítil vlastní branku. Míč nakonec proskákal vedle branky.
     
    32
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Wilmar Barrios, přichází Luis Díaz.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Směrem dopředu je rozhodně nebezpečnější Uruguay, která si drží své hubené vedení.
     
    34
    S míčem si znovu zahrála hostující obrana, které se povedlo přenést hru na volného De La Cruze. Uruguay se přesto vrátila směrem na obrannou polovinu.
     
    35
    K vidění byl třetí rohový kop, znovu ho měla na svědomí domácí Kolumbie. Hostující obrana si ovšem opět poradila na jedničku a míč odehrála ze šestnáctky.
     
    36
    Rozruch v hostujícím pokutovém území, kde došlo k několika odrazům. V jednu dobu to vypadalo na možnou vlastní branku, poté Zapata tvrdě dohrál Godína.
     
    38
    Hodně nepovedeným centrem to zkoušel domácí Mojica, který v pokutovém území nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Campaňa tak bude moci odkopávat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Kolumbie se nyní dožadovala pokutového kopu! Sudí nechává pokračovat ve hře, bude se situace zkoumat?
     
    41
    Nikoliv. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře, opakovaný záběr ale prokázal hodně diskutabilní zákrok v šestnáctce.
     
    42
    Sledovali jsme útočnou snahu hostujícího celku, přičemž se k prudkému zakončení levou nohou dostal Viňa. Jeho rána ovšem prosvištěla vysoko nad branku.
     
    44
    Na pořadu dne byla standardní situace z velice zajímavé pozice. K rozehrávce se nakonec postavil Luis Suárez, jehož střela nakonec skončila na hlavě Lermy.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se hned v úvodu postaral forvard Edinson Cavani. Posléze jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, jenž nabídla opravdu málo hezkých ofenzivních momentů. Přesto byla směrem dopředu o něco nebezpečnější právě Uruguay, která však drží těsné jednobrankové vedení. Kolumbie se bude muset výrazně zlepšit, jinak to na body určitě nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Diego Nicolas De La Cruz Arcosa, přichází Darwin Gabriel Nuňez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se domácí reprezentace dokázala usadit v oblasti středového kruhu. Obránce Murillo nakonec velice přesně hledal Cuadrada.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Nahitan Nández (Uruguay).
     
    49
    Domácí obránce se přes protihráče přesto dostal k prudkému centru, který brankář Campaňa musel vyrážet před sebe. Poté Giménez odkopával do bezpečí.
     
    50
    Najednou se na zadní tyči dokázal prodrat do zakončení domácí Zapata, který si pohlídal ofsajdovou linii, jenomže hlavičku brankář Campaňa zneškodnil.
    50. Zapata nevyzrál na brankáře.
     
    51
    Kolumbie tedy do druhého poločasu vstoupila nesmírně aktivně, hned v úvodu si vypracovala vyloženou šanci. Domácí přesto na vyrovnání stále čekají.
     
    52
    Následně dostal v souboji hodně tvrdě naloženo Cavani, kterého za cenu nedovoleného zákroku fauloval Díaz. Uruguay tak bude moci konečně uklidnit hru.
     
    52
    Je tu pokutový kop pro Uruguay!
    52. Penaltový zákrok Murilla.
     
    53
    K rozehrávce se staví Luis Suárez!
     
    54
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Hostující celek odskakuje na rozdíl dvou branek! K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil LUIS SUÁREZ, který zvolil zakončení k pravé tyči, zatímco se brankář Ospina vydal k opačné konstrukci.
    54. Luis SUÁREZ - 0:2
     
    56
    Kolumbie to bude mít najednou pořádně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Domácí se přesto natlačili k pokutovému území, kde si vybojovali rohový kop.
     
    57
    Rodríguez v krátkém časovém sledu nakonec rozehrával hned dva rohy. Ovšem ani ten druhý nebyl vůbec nebezpečný, ba naopak se povedlo odvrátit Godínovi.
     
    58
    Nakonec jsme sledovali ještě jeden rohový kop, avšak ten se pro změnu povedlo odvrátit Cáceresovi. Kolumbie se dostala zpět k míči a znovu zakládá akci.
     
    59
    Kousek od pokutového území celkem zbytečně fauloval hostující Bentancur, čehož si pochopitelně všiml také sudí. Domácí zahrávají nadějnou standardku.
     
    60
    K avizované rozehrávce volného kopu se nakonec postavil forvard Muriel, který svůj pokus poslal o metr nad branku. Následovat tak bude odkop od branky.
     
    60
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Alfredo Morelos.
     
    61
    Hostující brankář Campaňa nikam nespěchal s rozehrávkou od své branky, na což ho upozornil také hlavní rozhodčí. Nakonec jsme sledovali prudký odkop.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas zatím má náboj. Uruguay totiž nejprve vstřelila druhou branku, poté jsme sledovali nápor domácích.
     
    63
    Ke svému prvnímu střeleckému pokusu se přihlásil střídající Morelos, který ovšem zakončoval výrazně vedle branky. Ani tentokráte žádná práce pro Campaňu.
     
    64
    Hostující brankář měl až nyní celkem dost práce, s centrovanou nabídkou z pravé strany si dokázal poradit, neboť hrací předmět schoval do svých rukavic.
     
    65
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Mateus Uribe, přichází Edwin Cardona.
     
    69
    Pokračovalo se rozehrávkou od kolumbijské branky, kterou pochopitelně obstaral brankář Ospina. Po jeho nahrávce ale nepřesně přenášel hru zadák Mina.
     
    70
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Jonathan Rodríguez.
     
    71
    K provedení autového vhazování se tak mohl postavit velezkušený Cáceres, které se pokoušel najít Cavaniho. Ten prodlužoval za sebe na Nándeze.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Luis Díaz (Kolumbie).
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, Uruguay má zatím utkání pod kontrolou. Hostující reprezentace je nyní navíc o něco aktivnější.
     
    73
    Po levém křídle se k hranici pokutového území dostal Nuňez, který si připravil centr směrem do šestnáctky. Tam na nabídku nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    73
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Nakonec tu máme třetí přesný zásah hostující reprezentace! Kousek před pokutovým územím měl trestuhodně příliš prostoru DARWIN NÚŇEZ, který to provedl opravdu znamenitě. Prudkou ránu pravou nohou poslal přesně k levé tyči, kam se brankář Ospina natahoval naprosto marně!
    73. NÚŇEZ - 0:3
     
    74
    Hned dva nedovolené zákroky vyprodukoval domácí Lerma, který nakonec rovněž vyfasoval žlutou kartu.
     
    75
    Před kolumbijskou reprezentací číhá opravdu hodně složitá práce, domácí celek totiž prohrává o tři branky. V posledních minutách se mu přesto herně dařit.
     
    76
    Hlavní sudí nestačí sázet žluté karty. Tentokráte byl příliš pozdě v souboji další domácí hráč. Provinil se totiž Cardona, který rovněž uviděl kartu žluté barvy.
     
    77
    Hodně kostrbatě zasahoval hostující Bentancur, který i v pádu dokázal odvrátit na druhou stranu hrací plochy, kde si pro nahrávku seběhl kolega Rodríguez.
     
    78
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Mauro Arambarri.
     
    79
    Po delší době budeme sledovat standardní situaci Kolumbie. Bude to ale hodně daleko od hostující branky, proto se dá znovu očekávat vzdušná nabídka.
     
    80
    Domácí se po volném kopu znovu dožadovali penalty, hlavní sudí celou situaci ještě projedná!
     
    81
    Ani tentokráte to pokutový kop pro Kolumbii nebude, může se tedy pokračovat ve hře! Od levé autové lajny obstará vhazování domácí zadák Mojica.
     
    85
    Núňezovi se tentokráte nepovedlo předskočit protihráče, který se tak dostal zpět k míči. Domácí přesto mají velké problémy s přechodem na druhou polovinu.
     
    86
    Podél pravé autové lajny to na sebe vzal Nández, který se ovšem manévrem nedostal za záda Murilla. Kolumbie rovněž celkem rychle přišla o balón.
     
    87
    Rychlá souhra na útočné polovině nakonec přinesla zpětnou nahrávku na nohu Arambarriho. Jeho následující přihrávka ovšem směřovala pouze do ofsajdu.
     
    88
    Kolumbie rozjela jednu z posledních útočných akcí, jenomže tu nedovoleným zákrokem dokázal dokonale narušit Arambarri, který poslal na zem Rodrígueze
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi zápasu je delší dobu rozhodnuto. Zcela určitě se bude ještě nastavovat.
     
    90
    Kolumbie navíc bude dohrávat v početní nevýhodě! Již se žlutou kartou hrající Mina šel do hlavičkového souboje loktem, za což uviděl druhý kartónek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Hostující Núňez dostal v předchozím souboji pořádně naloženo, nakonec ho z hrací plochy odnášejí nosítka. Doufejme, že to nevypadá na nic vážného.
     
    90+3
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Rodrigo Bentancur, přichází Gabriel Neves.
     
    90+4
    Kolumbie se nyní drží na útočné polovině, jenomže stále to nepřináší žádnou hrozbu pro brankáře Campaňu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Uruguaye, která svého soupeře porazila výsledkem 3:0. Kolumbijci sice vstoupili do druhého poločasu nesmírně aktivně, jenomže nápor zhatil penaltový zákrok, po kterém se soupeři povedlo vsítit druhou branku. Kolumbie najednou přestala být nebezpečná, čehož soupeř využil ke třetímu zásahu, což pochopitelně stačilo na poklidné vítězství. Výkon Kolumbie zůstal za očekáváním, naopak Uruguay mile překvapila. (23:30:42)

    David Suchý

    Branky: 5. Cavani, 54. Luis Suárez (pen.), 73. Núňez

    Karty:   20. Mina (CLM), 72. Díaz (CLM), 74. Lerma (CLM), 76. Cardona (CLM) – 49. Nández (URU)   90. Mina (CLM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:14.
    Kolumbie A: Ospina (C) – Cuadrado, Mina, Murillo, Mojica – Uribe (65. Cardona), Barrios (32. Díaz), Lerma – J. Rodríguez, Zapata, Muriel (60. Morelos)
    Náhradníci: Montero, Vargas – Campuzano, Cardona, Fabra, Lucumi, Luis, Morelos, D. Muňoz, Orejuela, Ch. Suárez, Tesillo

    Uruguay: Campaňa – Cáceres, Giménez, Godín (C), Viňa – Nández, Torreira, Bentancur (90+3. Neves), De La Cruz (46. Nuňez) – Cavani (78. Arambarri), L. Suárez (70. J. Rodríguez)
    Náhradníci: Irrazabal, R. Muňoz – Arambarri, Neves, Nuňez, Oliveros, B. Rodríguez, J. Rodríguez, Rolin, Rossi, D. Suárez

    Rozhodčí: Rapallini – Belatti, Bonfá (všichni Argentina)
    bahis siteleri