Ústí n. L. – Třinec 0:1 (kon.) | Jihlava – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Žižkov – Dukla Praha 0:2 (kon.)
Chrudim – Blansko 1:0 (kon.) | Táborsko – Líšeň 0:1 (kon.) | Vyšehrad – Vlašim 1:2 (kon.)
Hr. Králové – Prostějov 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 28.11.2020, 13:30 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Malšovic! Poslední listopadový víkend je taktéž zasvěcen do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a v Hradci Králové uvidíme souboj doposud neporažených hradeckých fotbalistů proti dobře fungujícímu celku Prostějova.

    Favoritem jsou však zcela jasně Votroci, kteří se nejvyššími ambicemi netají. Domácí si přenáší do sobotního utkání třízápasovou sérii výher, Prostějov naopak po čtyřech výhrách v řadě padl doma s Ústím nad Labem. Zápas začíná na soutoku Orlice a Labe v 13:30, příjemnou zábavu!
     
    1. SK PROSTĚJOV
    5. místo, 15 bodů, skóre 12:8, bilance 4-3-2

    Prostějov patří k týmům hrající klidný střed ligové tabulky, letos však zachytil vstup do ročníku a rád by hrál o něco výše. Vyjma domácí prohry se Žižkovem hned ve druhém kole totiž vždy dokázal remizovat nebo vyhrát. Po osmi kolech se dokonce dostal až na třetí místo tabulky, kde byl srovnán na 15 bodech právě s Viktorkou a Líšní.

    Důležitý souboj proti Ústí nad Labem však Prostějov do bodového konce nedotáhl. Emotivní zápas rozhodla penalta v 60. minutě ústecký Bílek z nařízené penalty a Hanáci tak poprvé na domácím trávníku padli. V současnosti mají však 15 bodů, s čímž uzavírají první pětici tabulky a mají dokonce drobný náskok na týmy pod sebou.
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ
    1. místo, 23 bodů, skóre 18:7, bilance 7-2-0

    Hradec naopak od prvního kola šlape velice dobře a už po první třetině soutěže má pětibodový náskok na druhý Žižkov, přičemž má s pražským týmem za sebou podzimní vzájemný – a úspěšný – zápas (výhra 2:0). Výsledky utkání však až na jedno nebyly velkého rozdílu, pokud nepočítáme jasnou výhru 5:1 nad Ústím, tak to bylo maximálně o dva góly (právě proti Žižkovu).

    Jediné zaváhání přišlo v 5. a 6. kole, kde se Votrokům nepovedlo naplnit roli favorita, proti Vyšehradu neprolomili obranný beton a byla z toho bezbranková remíza, kolo poté vyválčili v Táborsku Hradečtí jeden bod, když srovnávali na konečných 1:1 až v 65. minutě. Ani jejich poslední zápas s Blanskem nenabídl jednoznačný výkon, Hradec pád odvracel až v poslední desetiminutovce a trenér Frťala se nechal slyšet, že nějaké změny v sestavě udělá.
     
    -23
    Ještě jednou vám přeji krásné sobotní odpoledne z metropole východních Čech! V Hradci je dnes skutečně krásné počasí, občas se dostane ke slovu i samotné slunce. Žádná mlha ani déšť, žádný vítr, pro fotbal bych řekl, že to je zcela ideální počasí na zápas.
     
    -20
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Mejdr, Donát, J. Král, Urma – Soukeník, Kodeš – Záviška, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Prekop.
    Náhradníci: Mach – F. Čech, Kateřiňák, Leibl, F. Novotný, Samko, Vašulín.

    1. SK Prostějov: Mucha (C) – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář – Kopřiva, Omale, Zapletal – Matoušek, Zikl, Jurásek.
    Náhradníci: Bréda – Píchal, Rolinc, Spáčil, Stříž, Sus, Šteigl.

    Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Váňa.
     
    -1
    Na hrací plochu přicházejí jako první prostějovští hráči, zápas tak začne o nějakou tu minutku později. Hned za nimi míří domácí plejeři, jako poslední dorazí na hřiště rozhodčí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop mají hradečtí fotbalisté, kteří losem zvolili opačnou stranu, než na které normálně nastupují. Hned to zkoušeli podél lajny, Vlkanova ale přihrávku na Prekopa nedotáhl do přesného konce.
     
    1
    Ke slovu se tak dostali i Prostějovští. Ti budou vhazovat u své vlastní střídačky.
     
    2
    Útočný faul je ale o snahu připravil. Petr Kodeš zkoušel přesunout hru dopředu centrem na levé křídlo, pořádně se však ukopl a poslal balon do zámezí.
     
    2
    V úvodních minutách se hra nedostala ani jednou do šestnáctky jednoho z týmů. Sledujeme tak především boj mezi vápny.
     
    3
    Vlkanova si došel pro faul zhruba 30 metrů od branky a ostrá slova, která obránce Bala na rozhodčího Pechance vypustil, byla slyšet až na hlavní tribunu. Bala může být jenom rád, že nedostal kartu.
     
    4
    Do šestnáctky Prostějova míří lékařská pomoc a není to ani náhodou pěkný pohled! Po vzdušném souboji zůstal ležet na zemi jeden z Prostějovských a okamžitě mu zapadl jazyk!
     
    5
    Tohle je velký problém, evidentně je potřeba volat sanitka a s hráčem Prostějova to nevypadá vůbec dobře.
     
    6
    Tím dotyčným hráčem byl Daniel Bialek, který se nakonec sám zvedá a odchází za postranní čáru. Potřeba je ošetřit i brankáře Muchu, každopádně je jasné, že Bialek už asi v zápase dále pokračovat nebude.
     
    8
    Dočasně máme přerušenou hru. Krom toho, že je potřeba nutně střídat, tak stále pokračuje ošetřování a zdravotnická pomoc jak brankáři Muchovi, tak i obránci Bialkovi.
     
    9
    Pokračujeme dále v zápase rohovým kopem. Bialka, který se sbírá z nepříjemné události, nahradí Martin Sus.
     
    11
    Z rohového kopu domácí nezahrozili, naopak se sami vyhnali až na vlastní polovinu.
     
    12
    Jakub Matoušek lobem za obranu našel Juráska, který z pravého křídla poslal míč do šestnáctky. Tam však byli v přesile domácí obránci, centr srazili jenom za postranní lajnu.
     
    13
    Pro obránce Prostějova přijela na trávník záchranná služba, Bialkovi přejeme brzké zotavení z celé nepříjemné situace.
     
    13
    Prostějov rozehrával po faulu Vlkanovy nepřímák, centr se ale Omalemu vůbec nepovedl, Ottmar bez problémů sbírá míč do rukavic a přesunuje hru zpátky na útočnou půlku.
     
    14
    Vlkanova ukázal svoje individuální kvality a šel do tutové šance! Přes střed se probil až do šestnáctky, kde si obešel delší kličkou Muchu a zhruba z deseti metrů měl před sebou prázdnou branku. Ale hrubě se mu nepovedlo zakončení a napálil jenom bannery za prostějovskou svatyní!
     
    16
    Domácí to tentokrát zkusili po pravé straně, tam ale narazili na dobře připravenou prostějovskou obranu. Hanáci se poté hnali do rychlého přechodu, ale nakonec z toho bylo ofsajdové postavení.
     
    17
    Ottmarovi zpracování balonu lehce zkomplikoval Urma, který zřejmě neslyšel pokyn k tomu, aby nákop pustil za sebe. Okolo této dvojice však nikdo v širokém okolí nebyl, a tak se vlastně nic moc nestalo.
     
    18
    Vlkanova pustil míč pod sebe a dal prostor Urmovi k tomu, aby se dostal do zakončení. Přes dva obránce se však domácí hráč neprobil, navíc upadl.
     
    19
    Další ošetřování, tentokrát leží na hřišti Sečkář. Právě on však fauloval a rozhodčí Pechanec mu zřejmě udělí žlutou kartu.
     
    20
    Je tomu opravdu tak, Sečkář vidí jako první hráč žlutou kartu. Odchází se nechat ošetřit ještě za postranní čáru. kam míří i brankář Mucha. Další prodleva, k hrací ploše navíc dorazila druhá sanitka...
     
    22
    V přerušení pokračujeme, nastavení bude zřejmě hodně dlouhé. Hráči se pohybují v mírném běhu na hřišti, aby nevychladli, těžko však říci, co se v případě ošetření brankáře Muchy vůbec děje.
     
    24
    Brankář Mucha má okolo hlavy pořádný obvaz, teď sledoval urputné bránění prostějovských beků, kteří nakonec pustili do zakončení na hraně šestnáctky Dvořáka, jehož pokus ale mířil vedle.
     
    25
    Petr Kodeš dostal nabito na střelu z první, trefil nicméně jenom obětavě blokujícího Omaleho. Hosté se na to konto dostávají pryč z nebezpečné zóny u vlastní branky.
     
    26
    Martin Zikl se tlačil do šestnáctky na zakončení, narazil ale na dobře připraveného Krále, který jej nepustil přes sebe.
     
    27
    Penalta pro Prostějov! Ve vápně jeden z domácích obránců nešikovně trefil pronikajícího Matouška a sudí Pechanec jednoznačně ukazuje na puntík.
     
    27
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Ačkoliv Radim Ottmar do stejných míst skákal, JAKUB KOPŘIVA přesnou střelou vymetl vingl a posílá tak hosty z vůbec první návštěvy vápna do vedení. Ottmar na tuhle střelu neměl nárok, velice dobře kopnutá desítka – 0:1!
     
    29
    Hradec chtěl okamžitě odpovědět, Dvořák si ve vápně nezpracoval pozemní centr a kopl naprázdno. Votroci ale plynule pokračují v tlaku a snaží se co nejrychleji vyrovnat.
     
    30
    Otto Urma se dopustil útočného faulu, Prostějovští nikam vůbec nespěchají a k rozehrávce se staví v pozvolném tempu.
     
    31
    Na hlavní tribuně to pouze zahučelo, krásný pas za obranu dostal Matoušek a okamžitě cpal míč před branku, kde se mu nabízel Zikl. Toho ale dokázal dobře vykrýt Ottmar, hráči z druhé vlny se poté již do střelecké pozice nedostali.
     
    32
    Šimon Šmehyl si dobře pokryl míč před Mejdrem a raději stahuje hru zpátky ke své brance. Vysunutá obrana Hradce ale působí Prostějovu poměrně velké problémy.
     
    33
    Vlkanova se opět dostal do střelecké pozice, tentokrát po skvělé práci Kodeše na pravé straně. Jeho pokus blokuje první obránce Hanáků, Hradec nicméně bude vhazovat.
     
    34
    Rychlá rozehrávka vhazování rezultuje v nepovolený zákrok Baly na Prekopa. Hradec bude mít přímák z pravé strany v relativně dobré vzdálenosti od branky Muchy.
     
    35
    Vlkanova kopal přímo na branku a tlačil střelu pod břevno, Mucha se vyšvihl do vzduchu a skvělým zákrokem boxuje na roh!
     
    36
    Ani v jednom z rohových kopů ale Votroci nijak neohrozili Muchovo čisté konto. Ale došli si nakonec pro faul, který budou rozehrávat z mnohem větší vzdálenosti než předtím.
     
    37
    Skvělý kontr Prostějova, který Zikl táhl podél lajny a v ideální čas uvolnil Jakuba Matouška, jehož střelu po zemi k tyči ale lape Ottmar! Důležitý zákrok stálice hradeckého brankoviště.
     
    38
    Východočeši si ale poté okamžitě došli v rychlém útoku pro roh, leč ani z toho branka nepadla. Prostějov má navrch ve vzdušných soubojích.
     
    39
    David Jurásek šel k zemi u rohového praporku, kde jej srazil Mejdr. Prakticky rohový kop budou Hanáci zahrávat, neboť počínání Mejdra bylo hodnoceno jako nedovolené.
     
    40
    Hradec to ale dokázal bez problémů ubránit. Navíc pak ještě Zapletal skluzem zastavil Kodeše, domácí mohou hru uklidnit a rozjet další kombinace.
     
    42
    Na začátku 42. minuty se Jurásek tlačil do prostoru, odkud by mohl centrovat do vápna. Ale to mu nevyšlo, Urma jej dobře dostoupil a čistým způsobem získal hrací předmět.
     
    43
    Další faul, tentokrát na obranné půlce Hanáků. Vlkanova si staví míč na přímák, střelu na branku ale tentokrát volit asi nebude.
     
    44
    Omale navíc za svůj přestupek dostává žlutou kartu, musí být spoluhráči ještě uklidňován, neboť se mu to vůbec nelíbí.
     
    45
    Nákop šel na Dvořáka, který prodloužil na zadní tyč. Tam nikoho ze svých spoluhráčů ale neměl, při další snaze navíc vznikl na domácí straně ofsajd.
     
    45
    Ještě deset minut se bude hrát tento poločas, zejména kvůli událostem v úvodu! Hradec nastavení zahájil rohovým kopem, ze kterého ale nedostal nic.
     
    45+1
    Za Donátem, který pokrýval centr, už startoval Zikl, přes domácího obránce však míč neprošel, tudíž jakýkoliv další pohyb Zikla byl redundantní.
     
    45+2
    Kodeš zezadu nešetrně nakopl Kopřivu, který šel v bolestech k zemi. Střelec jediného gólu to dokázal rozchodit, Prostějov pak dostane rozehrávku zhruba 25 metrů od branky.
     
    45+2
    Martin Zikl byl ale v ofsajdovém postavení, pomezní mu ho správně odmával a Hradec okamžitě otáčí hru dopředu.
     
    45+3
    Pavel Dvořák byl opět v šestnáctce vidět, snažil se vyreklamovat si roh pro hradecké barvy, leč neuspěl. Odkop od branky tak provede Mucha.
     
    45+4
    Otto Urma hledal na zadní tyči nabíhajícího Vlkanovu, k němu se ale míč nedostal kvůli dobře postavenému Balovi, ten hlavou zahrál na Muchu, který sbírá.
     
    45+5
    Jsme zhruba v polovině dlouhého nastavení, vracející se Zikl moc nešetřil Kodeše, kterému zezadu přišlápl nohu.
     
    45+6
    Erik Prekop těžil z výkopu Ottmara a protáhl míč až na pravou stranu, odkud přišel přetažený centr pro Vlkanovu. K zakončení se ale kapitán Hradce ani nedostal.
     
    45+7
    Otto Urma tělem nedovoleně zastavil Matouška na středové čáře. Celá akce by se obešla bez karty, ale brankář Mucha si na 50 metrů neodpustil slovní výlev. Na prázdném stadionu je slyšet zkrátka všechno a Mucha tak kasíruje zcela zbytečnou žlutou.
     
    45+9
    Hradec měl v závěru nastavení tutovou šanci! Centr do vápna mířil na Dvořáka, který však místo střely srazil míč na Kodeše. Ten trefil zblízka břevno a neuspěl z dorážky ani jeden z domácích, neboť mířil jenom do tyče!
     
    45+10
    První poločas skončil.
     
    Hodinu trvající první poločas je za námi, přičemž na první minuty by nejradši všichni zapomněli. Nejprve to byl zapadnutý jazyk Bialeka, pro kterého musela dorazit záchranná služba, poté se taktéž dlouho ošetřoval gólman Mucha, který utržil tržnou ránu.

    Herně to ale nebyl vůbec špatný poločas, hrálo se v tempu a Hradec měl určitě více ze hry, ale prohrává o jediný gól. Důvodem je faul Urmy na Matouška ve vápně a penaltu v 27. minutě proměnil Jakub Kopřiva. Votroci v samotním závěru měli po rozehrávce přímáku velikou šanci, míč ale do branky neusměrnili a prohrávají tak zatím 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází Jiří Spáčil.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Sečkář, přichází Michal Stříž.
     
    46
    Dvojí střídání si připravil do druhé půle Prostějov, který měl i možnost rozehrávky. Jenže se mu nepovedla, Hradec šel do kontru, který skončil rohovým kopem.
     
    47
    Roh ale bral ze vzduchu Mucha a okamžitě rozehrával dopředu. Martin Zikl ale nedokázal sklepnou balon ze vzduchu tak, aby pokračoval v běhu, na tahu je tak opět domácí tým.
     
    48
    Petr Kodeš se dostal do obležení tří hráčů v pokutovém území a po souboji s jedním z nich šel k zemi! Domácí lavička si žádala penaltu, Pechanec to měl však před sebou a nevyhodnotil zákrok jako nedovolený.
     
    49
    Prostějov se ve vlastním vápně naprosto zamotal do rozehrávky a Omale raději poslal míč na roh. Není to sice nejlepší, ale alespoň mají hosté čas na zkonsolidování se.
     
    50
    Jan Král šel do vzdušného souboje, který prohrál. Došlo tam však k nějakému zranění, Král se ale sám zvedá. Hra již byla nicméně přerušena, následuje tak míč rozhodčího.
     
    51
    David Jurásek podél lajny poslal přihrávku za obranu na Spáčila. Střídající hráč do druhé půle ale nenačasoval start k přihrávce, nakonec z toho byl Spáčilův ofsajd.
     
    53
    Omale nevěděl o hráči za sebou, proto přišel snadno o míč a dal domácím možnost útočit. Dva centry ještě Mucha vyboxoval, třetí srazil Bala na další rohový kop.
     
    54
    Pavel Dvořák se tlačil do hlavičky, kterou nakonec i měl. Jeho pokus byl přizvednut ještě Střížem, následuje tak 10. rohový kop Hradce v zápase.
     
    55
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází Filip Novotný.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Dominik Soukeník, přichází Jiří Kateřiňák.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Daniel Vašulín.
     
    56
    Po trojím střídání Hradce se Kateřiňák hned dostal k míči a pustil jej na pravé křídlo pro Vlkanovu, jehož centr do vápna ale v pohodě má Filip Mucha. Hradci nejde upřít snaha, ale chybí mu lepší koncovka.
     
    58
    Stříž šel pozdě do skluzu a trefil šlapákem Dvořáka, za což vidí jako čtvrtý hráč Hanáků žlutou kartu.
     
    60
    Daniel Vašulín si tělem odstavil od míče u lajny Suse, ale vzhledem k tomu, že Sus hrál jako poslední, tak vhazování připadá domácím.
     
    61
    Zbývá odehrát poslední půlhodinka zápasu, Hradec neúnavně pokračuje v útočení, ale naráží na dobře organizovanou prostějovskou obranu.
     
    63
    Další tyč napálili Votroci! Tentokrát nastaly veliké zmatky v šestnátce Prostějova a zhruba z oblasti penalty to chtěl Dvořák razantně utnout, jenže trefil jenom levou štangli. Tohle Hradec může ve finále hodně mrzet!
     
    65
    Hradec neustále tlačí na prostějovskou obranu, která je v jednom ohni. Tentokrát to odnesl Šmehyl ve vzdušném souboji, po krátkém přerušení však bude moci plně pokračovat.
     
    66
    Jiří Kateřiňák zatáhl na půlícím kruhu za ruku Omaleho, byl to spíše taktický faul, aby nedošlo k možnému brejku Hanáků.
     
    67
    Krátkou přihrávku Kodeše srazil Bala a poslal dopředu Zikla, který využil kotrmelce hradeckého beka a předkládal před branku pro Juráska. Jenže i hostující hráč neudržel stabilitu a na malém vápně skončil úplně stejně jako jeho soupeř.
     
    68
    U Omaleho se projevila nějaká bolest z předchozího souboje, proto se opět nehraje. A hradecké lavičce se to nelíbí, což platí i o reklamaci měkkého balonu od Muchy.
     
    69
    Šimon Šmehyl prakticky přímo na středové čáře vhazuje do hry a poslal aut na Juráska, který si v souboji pomohl šlapákem. Přichází tak odpískání útočného faulu.
     
    71
    Prostějov si nijak situaci nekomplikoval, poté, co získal Omale míč, jej jednoduše napálil přes celé hřiště, do hry se tak dostává Radim Ottmar.
     
    71
    Velká komplikace pro Prostějov do posledních minut! Omale šel proti Dvořákovi do skluzu s kolíky napřed, trefil jej a dvacet minut před koncem dostává druhou žlutou. To znamená jediné: červená karta!
     
    74
    Jan Král prodlužoval centr za sebe, tam byl ale připraven Mucha, který bez komplikací sebral míč do teplých. Votroci mají přesilovku, dá se tedy očekávat ještě větší nápor.
     
    75
    Jan Mejdr při bránění Juráska podklouzl a pustil jej za sebe. Následoval tvrdý centr do šestnáctky, kde to měl ale vyřešené Ottmar. Na obou stranách se bude střídat.
     
    75
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Otto Urma, přichází Denny Samko.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Jakub Rolinc.
     
    76
    Jan Mejdr na pravém křídle „udělal“ Juráska a hledal na ose nabíhajícího Dvořáka, který ale svoji střelu namířil jenom doprostřed branky, kde byl připraven Mucha.
     
    77
    Daniel Vašulín vracel na hranici šestnáctky pro Kodeše, který přímo proti noze pustil pumelici. Došlo ale k zblokování na rohový kop.
     
    78
    V šestnáctce byl nejvýše Král, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval na zem. Mucha ale zasáhl a vyrazil k Vlkanovovi. Domácí kapitán však už byl v protipohybu vůči míči a nedokázal jej usměrnit do kasy!
     
    79
    Po souboji Kodeše s jedním z prostějovských obránců si žádali Hradečtí penaltu, rozhodčí Pechanec ale nevyhoví a nechává hru pokračovat. Čas se Hradeckým povážlivě krátí.
     
    80
    Přízemní centr domácím nevyšel, z druhé vlny se pokoušel zakončit variací nůžek Vlkanova, byl to však slabý pokus, který Muchovi nedělal problémy.
     
    81
    Jakub Rolinc udělal pěkný kus práce vepředu, sám si navedl balon na osu a vystřelil z úrovně půlkruhu před vápnem. Ottmara ale nepřekvapil, domácí brankář poté ihned posílá hru dopředu.
     
    83
    Pavel Dvořák při zpracování centru na malém vápně upadl a reklamoval držení za ruku od prostějovského hráče, ani tentokrát však prosby Votroků nejsou vyslyšeny a penaltu rozhodčí Pechanec nepíská.
     
    84
    Pavel Dvořák na sebe vybojoval faul a přímák rychle rozehrál doprava na Kodeše, který z úhlu šel sám na branku. Jenže střela mu nesedla a pokus letěl několik metrů nad břevno!
     
    85
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází David Píchal.
     
    86
    Vašulín se nabídl v šestnátce pro přihrávku, kterou mu posléze adresoval Mejdr. Vašulín zakončoval šajtlí, která mu ale nesedla, navíc měla opačnou faleš.
     
    86
    Další velká možnost Hradce! Moc prostoru dostal při rozehrávce Mejdr a vzešel z toho centr do vápna na Samka, jehož razantní hlavičku ale Mucha boxuje před sebe!
     
    87
    Teď už je to opravdu na jednu branku. Hradec chce získat alespoň bod, Prostějov to vyloženě brání na tříbodový zisk, který by byl velkým překvapením.
     
    88
    Poslední minuty základní hrací doby, Vlkanova nabídl napravo na Mejdra, který to opět vzal nákopem do vápna. Od Kateřiňáka se míč odrazil pro Novotného, z otočky ale pálí vysoko nad.
     
    90
    Závar ve vápně Prostějova domácím vůbec nevyšel. Samko vletěl do souboje jako na saních a za tvrdý skluz dostává jako první Hradečák žlutou kartu.
     
    90+1
    Ještě se nastavují čtyři minuty!
     
    90+1
    Velmi nepřesná přihrávka od Kateřiňáka končí v zámezí, Prostějov tak má hodně času na rozehru. Hlavně nemusí nikam příliš spěchat.
     
    90+2
    Šmehyl dlouho otálel s vhazováním, od sudího Pechance tak dostal preventivní žlutou kartu.
     
    90+2
    Prostějov závěr zápasu takticky hraje dobře. Sice se nyní dopustil útočného faulu u rohového praporku soupeře, ale jinak Votroky do většího tlak v závěru nepouští.
     
    90+3
    Samko se dvakrát otáčel s míčem a chystal se na střelu, ale Bala mu více nepovolil. Následoval odkop až k Ottmarovi.
     
    90+3
    Další razantní odkop až na soupeřovu polovinu, Hradec se zkrátka nemůže dostat do nějaké další šance.
     
    90+4
    Adam Vlkanova v souboji neuspěl, nedokázal míč přihrát pro Mejdra a Mucha se chystá na možná jeden z posledních odkopů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Společně s pyrotechnickou vložkou skupinky fanoušků na zdemolované protější tribuně končí zápas 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve kterém Prostějov prolomil Hradci neporazitelnost, navíc na jeho vlastním hřišti! Votroci nevyužili v závěru dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Omaleho. Zápas se tak rozhodl už v prvním poločase, kdy penaltu v 27. minutě proměnil Jakub Kopřiva. Domácím se nedala upřít snaha, ve druhé půli to bylo prakticky na jednu branku, ale v šancích selhávali nebo pomohla Prostějovu tyč. Hanáci tak slaví velmi cenné vítězství, které je posouvá v tabulce výše.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:0.
     
    Z mé strany je to vše. Z promrzlého malšovického stadionu se s vámi loučím a budu se někdy příště u druhé fotbalové ligy v Hradci nebo kdekoliv jinde těšit napočtenou! (16:56:28)

    Tomáš Kalas

    Branky: 27. Kopřiva (pen.)

    Karty:   90. Samko (HKR) – 20. Sečkář (PRO), 44. Omale (PRO), 45+7. Mucha (PRO), 58. Stříž (PRO), 90+2. Šmehyl (PRO)   71. Omale (PRO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:0.
    FC Hradec Králové: Ottmar – Mejdr, Donát, J. Král, Urma (75. Samko) – Soukeník (55. Kateřiňák), Kodeš – Záviška (55. F. Novotný), P. Dvořák, Vlkanova (C) – Prekop (55. Vašulín).
    Náhradníci: Mach – F. Čech, Kateřiňák, Leibl, F. Novotný, Samko, Vašulín.

    1. SK Prostějov: Mucha (C) – Šmehyl, Bala, Bialek (9. Sus), Sečkář (46. Stříž) – Kopřiva, Omale, Zapletal (46. Spáčil) – Matoušek, Zikl (75. Rolinc), Jurásek (85. Píchal).
    Náhradníci: Bréda – Píchal, Rolinc, Spáčil, Stříž, Sus, Šteigl.

    Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Váňa
    bahis siteleri