Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Bielefeld 2:1 (kon.)
Stuttgart – Bayern 1:3 (kon.) | Union Berlín – Frankfurt 3:3 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:2 (0:1)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 28.11.2020, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:36:41)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
     
    Je konec a v Dortmundu se zrodil překvapivý výsledek, do tabulky totiž bere tři body Kolín nad Rýnem! Ten šel do druhé půle s vedením o jednu branku, které navíc ještě navýšil. Byla to navíc hodně podobná akce jako při první brance. Marius Wolf posunul míč na zadní tyč, odkud ho do sítě dostal i podruhé v utkání Iljás Schirí. Borussia poté měla velký tlak a dočkala se snížení. Thorgan Hazard vyslal přízemní střelu po zemi a trefil se na zadní tyč. To ale bylo od domácích vše. Erling Häland ještě mohl v závěru srovnat, ale netrefil bránu, a tak Borussia padla 1:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V samotném závěru mohlo být srovnáno, ale není! Youssoufa Moukoko poslal míč na zadní tyč, odkud ho do ohně vracel Marco Reus. Před bránou byl úplně volný Erling Häland, jenže ten ve stoprocentní šanci trefil míč jen vedle tyče!
     
    90+4
    Do vápna Kolína nad Rýnem nyní létá jeden centr za druhým. Dortmund ještě vybojoval rohový kop a do šestnáctky doběhl také Roman Bürki. Ten si na roh také naskakoval, ale k zakončení se nedostal.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jan Thielmann, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    90+2
    Hosté to nyní hrají jednoduše skvěle a vůbec nepůjčují svému soupeři míč. Navíc byli na útočné polovině, a tak je Borussia hodně daleko od brány Horna.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ismail Jakobs (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    A celý zápas se nám opravdu pomalu blíží ke svému konci a my se nejspíše dočkáme obrovského překvapení! Kolín totiž nad Dortmundem stále vede!
     
    88
    Rohové kopy jsou dnes ale doménou hostujícího celku, nikoli toho domácího. Dortmund tak nyní nezahrozil, navíc se ještě provinil nedovoleným zákrokem.
     
    87
    Mats Hummels měl na noze vyrovnávací branku! Byl totiž úplně sám ve vápně na nějakých dvanácti metrech a zkusil střelu pod horní tyčku. Timo Horn ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop!
     
    86
    A to nebyla špatná možnost na domácí straně, mohlo být srovnáno! Erling Häland ale napálil z dobré pozice jen soupeře. Následně ještě hlavičkoval Mats Hummels, jenže mířil přesně do rukavic Tima Horna.
     
    85
    Thorgan Hazard měl znovu hodně prostoru na levé straně vápna, kde se navíc kličkou zbavil svého soka. Jeho následný přízemní centr obrana odvrátila.
     
    84
    Dortmund kombinuje na polovině hřiště, jenže by potřeboval být o pořádných několik metrů dále. Kolín nad Rýnem ale dnes působí v obraně dobře.
     
    83
    Iljás Schirí si na druhé straně naskakoval úplně osamocený na centr do šestnáctky, ale ten byl přece jen hodně vysoký. Na hattrick tak nemohl zacílit.
     
    82
    Giovanni Reyna to měl k míči nyní daleko, a tak ho nedokázal zpracovat. Youssoufa Moukoko o něj ještě zabojoval, jenže to měl k balónu taky hodně daleko.
     
    81
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut, nejspíše se něco nastaví. Každopádně domácímu týmu se začíná krátit čas velmi rychle.
     
    80
    Domácí celek vybojoval standardní situaci na útočné polovině, ale s tímto centrem si hosté poradili. Ti dnes působí ve vzduchu mnohem lepším dojmem.
     
    79
    Dortmund měl volný kop na útočné polovině, a tak nyní obléhá šestnáctku svého soupeře. Ismail Jakobs je však o míč obral, dnes hraje skvělý zápas.
     
    78
    Hostující fotbalisté se nyní hnali do ofenzivní akce, ale ta byla celkem rychle přerušena. Borussie se nyní nemohla probít přes střed hřiště, ale po faulu už to jde.
     
    77
    Salih Özcan si splnil své obranné povinnosti na jedničku a Timo Horn bude moc odkopávat od své brány. Kolín nad Rýnem by chvíli potřeboval podržet míč.
     
    76
    Vstřelená branka by mohla domácímu celku dodat novou krev do žil. Borussia je v posledních minutách jasně aktivnějším týmem, což nyní dokázala.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Dominick Drexler.
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A domácí celek toho využívá, už je to jenom o gól! Giovanni Reyna posunul míč na levou stranu vápna, kde byl THORGN HAZARD, jenž poslal míč po zemi na zadní tyč. Timo Horn tam nedosáhl, a tak je znovu o co hrát.
     
    73
    Elvis Rexhbecaj má možná spíše nakonec problémy s kolenem, na čemž se nyní pracuje za postranní lajnou. Hosté proto nyní hrají jen v deseti lidech.
     
    72
    Elvis Rexhbecaj zůstává ležet na hřišti a i on se drží za stehenní sval a ukazuje, že bude muset střídat. To je dnes už třetí hráč z důvodu svalového zranění!
     
    71
    Marco Reus se snažil prostrčit míč na Youssoufa Moukokou, ale ten byl tentokrát ve vápně odzbrojen. Přinesl však svěží vítr do ofenzivy domácích.
     
    70
    A právě Youssoufa Moukoko se mohl stát i nejmladším střelcem v historii! Dostal povedený pas na levou stranu a šel z úhlu na gólmana. Toho zkoušel prostřelit na zadní tyč, jenže o pořádný kus ji minul! Dortmund nadále prohrává o dva.
     
    69
    Youssoufa Moukoko se stal v minulém zápase nejmladším hráčem, který kdy nastoupil do zápasu Bundesligy. Nyní přišel vyztužit útok domácích.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Felix Passlack, přichází Giovanni Reyna.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Youssoufa Moukoko.
     
    67
    Kolín nad Rýnem se dostal k míči na své obranní polovině. Jannes-Kilian Horn se ihned zapojil po svém příchodu do hry, ale nakonec šel míč od něj do zámezí.
     
    66
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Rafael Czichos, přichází Jannes-Kilian Horn.
     
    65
    A znovu se bude muset střídat, jenže tentokrát na druhé straně! Rafael Czichos se při běhu chytil okamžitě za tříslo a zůstává na trávníku... Už k němu jdou lékaři a i zde bude střídání nejspíše nezbytné.
     
    64
    Až nyní se domácí celek dostal znovu k míči, ale se svou akcí musí začít až od svého brankáře. Obrana hostujícího týmu ovšem nyní působí velmi kompaktně.
     
    63
    No, tak Borussia bude muset předvést velký comeback... Nyní je navíc po inkasované brance znovu trochu opařená, a tak je u míče Kolín nad Rýnem.
     
    61
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Thorgan Hazard.
     
    60
    Köln právě vstřelil branku!
    Neskutečné, na hřišti v Dortmundu se nám nejspíše stane velká senzace! Znovu totiž padla branka hostů po rohovém kop! Marius Wolf nejspíše znovu jemně tečoval balón, který se znovu, tentokrát po teči gólmana, dostal k zadní tyči. Tam by l opět připravený ILJÁS SCHIRÍ, který nakonec míč do sítě dostal! I když se mu na chvilku zamotal.
     
    59
    Domácí nejspíše budou muset střídat! Jeden z hráčů zůstává sedět na hřišti a drží se za stehenní sval. Jsou k němu voláni lékaři a Marco Reus ukazuje, že jeho spoluhráč bude muset střídat. Tak tu bude první změna.
     
    58
    Thomas Meunier musel zabrat do defenzivy, jelikož si na dlouhý pas nabíhal jeden ze soupeřů. Obránce hostí to zvládl a posunul míč ke svému gólmanovi.
     
    57
    Axel Witsel si zpracoval balón na levé straně vápna a neměl to se zakončením vůbec lehké. Podle toho to také vypadalo a jeho pokus šel nad.
     
    56
    Emre Can nyní zabral a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Domácí fotbalista poslal centr do šestnáctky, ale obrana hostů si s tím bez potíží poradila.
     
    55
    Kolín nad Rýnem sice získal volný kop na obranné polovině, jenže dlouho se na míči nezdržel. Dortmund znovu kombinuje a snaží se o srovnání stavu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Emre Can (Borussia Dortmund).
     
    54
    Thomas Meunier ukázal, že má rychlé nohy a stihl dlouhý pas podél lajny ještě na hrací ploše. Následně míč zasekl a poslal zpětnou přihrávku.
     
    53
    Manuel Akanji vyzkoušel prudký a dlouhý pas na nabíhajícího spoluhráče. Tomu však krok chyběl. Škoda pro domácí, tohle by byla velká gólová možnost.
     
    52
    Následně kopal ještě Dortmund rohový kop, jenže s ním si obrana hostí poradila. Poté přilétl ještě jeden centr a Rafael Czichos ho odvrátil na další roh.
     
    51
    Další akce Borussie nebyla na první dobrou nijak úspěšná. Přesto následně přišel centr, který však přeletěl všechny domácí hráče v šestnáctce.
     
    50
    Tak i druhý poločas přinesl celkem zajímavou možnost na straně domácích v brzkých minutách. Znovu z toho ale branka nebyla, a tak Dortmund stále prohrává.
     
    49
    A neviděli jsme vůbec špatnou možnost! Nejprve k vidění byly dvě rychlá přiťuknutí, po kterých pálil Marco Reus. Timo Horn jeho pokus vyrazil jen před sebe, ale nikdo z domácích nedokázal zakončit do téměř prázdné sítě.
     
    48
    Jinak to vypadá, že ani jeden z týmů nesáhl k nějaké změně v základních sestavách. Erling Häland nyní pro svůj tým vybojoval zajímavý přímý kop.
     
    47
    A už se zase hraje! Domácí celek v minulém utkání vstřelil na hřišti Herthy pět branek v druhém poločase. Dočkáme se něčeho podobného i dnes?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám právě skončil, a to za překvapivého vedení hostujícího celku. První velkou šanci v utkání měli domácí, jenže Jadon Sancho trefil jen břevno. Tak se prosadili soupeři. Marius Wolf prodloužil rohový kop v podání Dudy na zadní tyč, odkud ho do sítě trefil Iljás Schirí. Domácí se sice jednou z gólu radovali, jenže ten nebyl uznán z důvodu ofsajdového postavení Matse Hummelse, jenž míč do sítě dostal.

    Další poločas začne přibližně v 16:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    A do konce prvního poločasu nám chybí poslední minutka! Poměrně překvapivě nadále vede hostující celek, kterému k tomu stačil jeden rohový kop.
     
    43
    Jan Thielmann a Manuel Akanji dostali své nohy hodně vysoko. Byl to ale domácí hráč, který trefil šlapákem svého soka, a tak je mu odpískán nedovolený zákrok.
     
    42
    Borussia je nadále jasně aktivnějším týmem, jenže jí to k ničemu jednoduše není. Julian Brandt si nabíhal na přihrávku za obranu, ale Kolín to zase ustál.
     
    41
    Na druhé straně upadl v šestnáctce jeden z hostů, ale sudí mu okamžitě ukazuje, ať se zvedne. Penalta se tedy nepíská a o srovnání se ještě pokouší domácí.
     
    40
    Nyní už měli domácí solidní tlak v okolí šestnáctky. Jeden z domácích si následně míč zpracoval na prsa, avšak jeho rána trefila jen soupeře před ním.
     
    39
    První poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Chybí nám v něm posledních šest minut, nějaké větší nastavení se očekávat nedá.
     
    38
    Jakobs se už znovu dostával k míči, ale v rozhodující fázi mu podjela noha. Dortmund toho ovšem nijak nevyužil, a tak se hra v posledních minutách zklidnila.
     
    37
    Marco Reus se odpoutal od svého soupeře a mířil od něj více doleva. To nejspíše úplně nečekal spoluhráč, který mu dával přihrávku do původního místa.
     
    36
    Sebastiaan Bornauw si jasně podržel svého soka na polovině hřiště, ale nemusí mu to vadit. Byl to taktický faul a jeho spoluhráči se stihnout vrátit do obrany.
     
    35
    Ismail Jakobs je rozhodně jedním z nejaktivnějších hráčů na straně hostujícího týmu. Jeho centr tentokrát ve vápně hlavu spoluhráče nenašel.
     
    34
    Manuel Akanji nyní předvedl ukázkový obranný skluz! Zamezil tak rychlému protiútoku Kolína nad Rýnem, který se už hnal do hodně otevřené obrany.
     
    33
    Jadon Sancho posunul balón na spoluhráče, který měl na zádech rovnou dva soupeře. Podle toho to také dopadlo, a tak se dopředu po delší době ženou hosté.
     
    32
    V posledních minutách už jsou domácí i nebezpeční, ale nedaří se jim srovnat stav zápasu. Povede se jim to do konce prvního poločasu? To uvidíme.
     
    30
    Domácí zahrávali standardní situaci, po které se dočkali branky. Ta však není uznána! Marco Reus kopl standardní situaci parádně, ale Mats Hummels si nepohlídal ofsajdovou linii. Jeho následná hlavička proto srovnání neznamená.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Iljás Schirí (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    28
    Fotbalisté ve žlutočerných dresech se znovu drží na míči a kombinují na útočné polovině. Hosté ale brání v deseti lidech a jejich obrana působí kompaktně.
     
    27
    Každopádně tato šance by Dortmund nakopnout mohla. Thomas Meunier si nabíhal po pravé straně na zajímavou přihrávku, ale soupeř ji odvrátil na aut.
     
    26
    To už byla dobrá možnost na domácí straně! Erling Häland dostal přihrávku mezi obránce a v pádu ještě stihl nebezpečně zakončit. Timo Horn nejspíše míč lízl nohou, přesto se píská odkop od jeho brány. S tím samozřejmě není spokojený domácí ostrostřelec, ale nic s tím neudělá.
     
    25
    Držení míče: 66% – 34%!
     
    24
    Což se potvrdilo i nyní. Domácí fotbalisté se sice hnali do zajímavého protiútoku, jenže přihrávku mezi obránce zastavil jeden z obránců Kolína nad Rýnem.
     
    23
    Borussia sice měla dobrých úvodních několik minutek, jenže následně inkasovala. Od té doby se nemůže chytit a Timo Horn může být zatím v klidu.
     
    22
    Manuel Akanji prostě neměl komu nahrát, a tak se musel s míčem obrátit na svou obrannou polovinu. Následně hodně gestikuloval na své spoluhráče.
     
    21
    Jan Thielmann byl sice ve vápně obsazený, přesto dokázal se štěstím tečovat letící balón patičkou. Roman Bürki na tuto změnu stihl reagovat bez potíží.
     
    20
    Už je za námi prvních dvacet minut hry a Kolín nad Rýnem nadále vede o jednu branku. Domácí se po inkasované brance vůbec nemohou chytit...
     
    19
    Od domácího hráče se balón odrazil mimo hrací plochu, a tak se nic moc v současné době neděje. Dortmundu se vůbec nedaří ve finální fázi většiny akcí.
     
    18
    Většina akcí domácího celku je zatím tažena po levé straně, jenže Kolín nad Rýnem zatím tyto akce v pohodě zachytává. Bude to chtít nějakou změnu.
     
    17
    Emre Can si nyní nerozuměl se spoluhráči, a tak se balón odrazil až ke gólmanovi. Ten ještě chvilku počkal, načež Timo Horn ještě schoval míč do náručí.
     
    16
    Právě hostující Ismail Jakobs se navíc o několik sekund později prezentoval faulem, a tak jsou u míče zase domácí. Těm se ale nyní úplně nedaří.
     
    15
    Nyní se Borussia provinila faulem, a tak se dopředu zase ženou hosté. Ismail Jakobs se snažil najít někoho ve vápně přízemním pasem, ale nebyl úspěšný.
     
    15
    Střely na branku: 0 – 1!
     
    14
    Dortmundu se nepovedla další akce. Kolín nad Rýnem se s tím moc nepáral. Obránce balón odkopl do bezpečí, a tak jsou u míče znovu domácí.
     
    13
    Hráči ve žlutočerných dresech mají obrovskou územní převahu a jasně vyšší držení míče. Hostům ale stačila jedna akce a vedou, to je to důležitější.
     
    12
    Domácí to zkusili po levé straně, ale tam moc místa nebylo. Přesto se Borussia nakonec prokombinovala do vápna, ale Erlingo Hälandovi byl odpískaný ofsajd.
     
    11
    No, Dortmund sice na svého soupeře vletěl, ale nyní bude muset dotahovat jeho náskok. Je před námi ale ještě skoro celý zápas, takže času má hodně.
     
    9
    Köln právě vstřelil branku!
    Tohle nejspíše nikdo moc nečekal, ale do vedení jdou jako první hosté! Marius Wolf prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde byl nehlídaný ILJÁS SCHIRÍ, který placírkou posunul balón do sítě.
     
    8
    Osmá minuta a právě hostující osmička se dostala k míči v zajímavé pozici. Ismail Jakobs střílel z hranice šestnáctky, jenže balón mu sjel po nártu, a tak jeho následná střela šla hodně mimo tři tyče.
     
    7
    Jenže Kolín nad Rýnem nevymyslel nic zajímavého směrem dopředu a o balón velmi rychle přišel. Erling Häland poté hledal spoluhráče na levé straně, ale jeho přihrávka byla pomalá a hosté se jí zmocnili.
     
    6
    Borussia začal rozhodně aktivně toto utkání a už se mohla radovat z vedení. Domácí fotbalisté se však nyní budou muset bránit akci protihráčů.
     
    5
    Už jsme se dočkali první velké šance v zápase! Marco Reus posunul míč na levou stranu, kde se do něj opřel Jadon Sancho. Ten sice gólmana překonal, ale míč se odrazil od břevna!
     
    4
    Elvis Rexhbecaj prohrál hlavičkový souboj, načež se zle podíval na rozhodčího. Ten však nedovolený zákrok pískat nebude a u míše jsou zase domácí.
     
    3
    Hostující celek měl obrovské problémy s napadáním soupeře, kterému následně balón jen odevzdal. Dortmund by chtěl dát brzkou branku a dodat si klid.
     
    2
    Oba týmy dnes nastupují s černými páskami na pravé paži, důvod je více než jasný. Před výkopem se také držela minuta ticha za zesnulého Diega Maradonu.
     
    1
    A dnešní utkání nám s menším zpožděním právě začalo! Obrovský favoritem je dnes domácí celek, který hraje v žlutočerné kombinaci, hosté v červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Passlack – Witsel, Can – Sancho, Reus, Brandt – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Ł. Piszczek, Reyna, Dahoud, Morey, Moukoko, Bellingham, T. Hazard, Delaney.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – M. Wolf, Bornauw, Czichos, Čestić – Schirí – Rexhbecaj, Duda, S. Özcan, Jakobs – Thielmann.
    Náhradníci: Zieler – Schmitz, Katterbach, Limnios, Modeste, Ehizibue, Arokodare, Drexler, J.-K. Horn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Borussia Dortmund

    O favoritovi dnešního duelu je jasno, bude jím domácí Dortmund. Ten nejspíše bude znovu bojovat s Bayernem o titul až do posledních kol. V současné době se nachází na druhém místě, když v osmi duelech získal osmnáct bodů. Pouhý bod ztrácí na Mnichov. Borussia dosud vstřelila dvacet branek, zatímco jich inkasovala jen sedm. Dortmund bral z posledních tří zápasů dvě výhry. Nejprve porazil Bielefeld na jeho hřišti 2:0, načež nestačil na Bayern 2:3. V posledním kole si s chutí zastřílel, když porazil Herthu 5:2 na jejím hřišti.
     
    Kolín nad Rýnem

    Kolín nad Rýnem dnes favoritem rozhodně není a bude spíše bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži. Po osmi kolech má na svém kontě jen tři body, které v současné době stačí jen na sedmnáctou pozici. Hosté mají na svém kontě jen osm vstřelených branek, zatímco jich inkasovali čtrnáct. V posledních třech duelech bral Kolín bod. Nejprve nestačil těsně na Bayern 1:2, načež remizoval s Werderem 1:1. V posledním duelu znovu padl, když doma nestačil na Union Berlín 1:2.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Bundesligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Dortmundem a Kolínem nad Rýnem. Výkop je naplánován na 15:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Denisa Józsová

    Branky: 74. T. Hazard (Reyna) – 9. Schirí (M. Wolf), 60. Schirí

    Karty:   54. Can (DOR) – 29. Schirí (KLN), 90+1. Jakobs (KLN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Meunier (61. T. Hazard), Akanji, Hummels, Passlack (68. Reyna) – Witsel, Can – Sancho, Reus (C), Brandt (67. Moukoko) – Häland.
    Náhradníci: Hitz – Ł. Piszczek, Reyna, Dahoud, Morey, Moukoko, Bellingham, T. Hazard, Delaney.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – M. Wolf, Bornauw, Czichos (66. J.-K. Horn), Čestić – Schirí – Rexhbecaj (74. Drexler), Duda, S. Özcan, Jakobs – Thielmann (90+3. Ehizibue).
    Náhradníci: Zieler – Schmitz, Katterbach, Limnios, Modeste, Ehizibue, Arokodare, Drexler, J.-K. Horn.

    Rozhodčí: Brand – Stein, Wessel
    bahis siteleri