Trnava – Dubnica 1:5 (kon.) | Humenné – Vlci Žilina 0:0 (odl.) | Topoľčany – Skalica 5:4 (kon.)
Martin – Spišská N. Ves 5:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 18.12.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Spišák (tréner HK Spišská Nová Ves): "Nenadviazali sme na výkon z predchádzajúcich dvoch zápasov. Hrali sme komplikovane, hneď od úvodu sme robili chyby, nehrali sme dostatočne individuálne, čo nám nesvedčí. Chýbala mi väčšia agresivita smerom do bránky, jednoduchosť prechodu cez stredné pásmo. Rovnako tak jednoduchosť v koncovke. Chýbala nám osobná statočnosť, bojovnosť v obrane i útoku. S dnešným stretnutím som maximálne nespokojný a z výkonu sklamaný. Vartovník čaká aktuálne na CT vyšetrenie po údere do brady. Ďalšie informácie nateraz nemáme. Dnes sme ale vyslovene prepadli v útočných herných činnostiach. Boli sme málo dôrazní, agresívni. Chýbala častejšia streľba, jednoduchosť v riešení akcií. Hrali sme skutočne veľmi komplikovane, čo nám nesvedčí a nie je to naša hra. V predchádzajúcom stretnutí síce rozhodol jediný gól, vyzdvihnúť ale musím oboch brankárov. Aj doma sme si ale vypracovali dostatočný počet príležitostí, najmä v úvodnej tretine, pričom sme sa následne v dvoch zostávajúcich trápili. Herné prevedenie bolo ale úplne iné, ako dnes. Po strelení gólu na 4:1 sme chceli stretnutie ešte viac zdramatizovať. Patrí to k hokeju. Power-play nám, žiaľ nevyšlo."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Po troch prehrách nastala zmena na trénerskom poste. Bol som z tejto strany oslovený, s tým, že to skúsime aj s novým kolegom a ak to pôjde dobre, budeme v tom pokračovať. Ak by to nešlo, s tým, že klub má v tejto sezóne tie najvyššie ambície, pristúpilo by sa k inému riešeniu. Keďže všetci chceme, aby to tu fungovalo, urobíme všetko, čo je v našich silách. V tejto sezóne je viacero tímov vyrovnaných, momentálne nám odskočila iba Žilina, ktorá je na tom kvalitatívne vyššie. Uvidíme však, čo prinesie vývoj. Čo sa týka finančnej stránky, neevidujeme žiadne problémy v prípade výplat, takže výkony v predchádzajúcich zápasoch s týmto nemajú nič spoločné. V Topoľčanoch nám ale vyšlo viacero vecí, pričom sme neboli zbytočne vylučovaní. Padli nám dva góly, pričom sme ešte v riadnom hracom čase mali ďalšie príležitosti na skórovanie. Nebolo to ešte ideálne, dnes nám ale vyšla výborne prvá tretina. Konečne sme mali tretinu, počas ktorej sme dokázali pridať druhý aj tretí gól a potom sme ustáli druhé dejstvo počas ktorého mal súper tlak. Pred treťou tretinou sme si tak mohli povedať, že už ďalší gól nepotrebujeme streliť. Sústredili sme sa preto na prípadné brejky, čo aj vyšlo. Dnes sme mali síce na súpiske 8 obrancov, Rešetár bol však vedený ako 13-ty útočník. Mali sme preto k dispozícii iba siedmich obrancov, pričom Matúš Lavička nám ešte ráno ochorel. Do tímu prišiel Jakub Müller, ktorý sa ukázal v dobrom svetle. Verím, že obrana sa bude prezentovať najlepšie ako bude môcť. Dnes sme však aj za pomoci brankára a útočníkov dokázali udržať súpera na dištanc od našej bránky. Program máme nahustený, sme však radi, že môžeme hrať nakoľko športovanie, vrátane mládeže je od soboty pozastavené. Dostali sme výnimku, za ktorú sme vďační. V Skalici to bude v nedeľu ale náročné stretnutie. Aj keď prehrávajú, výsledky sú tesné. Verím, že to bodovo zvládneme a doma proti Leviciam, čo je kvalitný súper oproti predchádzajúcej sezóne, takisto zabodujeme."

    Marcel Melicherčík (brankár HK Spišská Nová Ves): "Mali sme smolu v úvode zápasu. Puk ani neletel na bránku a skončil v nej. Domácim tento gól pridal na pohode, korčuľovali s chuťou. Hrali sme komplikovanejšie, hokej sa ale hrá 60 minút. Už v úvodnej tretine sme ukázali, že na súpera máme. Mali sme však smolu vpredu i vzadu. Inkasovali sme ďalšie dva góly, súper dorážal odrazené puky. Taký je ale šport, pričom sme mali takisto šťastie pri nastrelenej žŕdke. Nestrelili sme však napriek mnohým príležitostiam góly. Nepadlo nám to ani z dorážok ako pri šanci v prvej tretine, ktorú zlikvidoval brankár. Zápas nás stál množstvo síl, pričom si domov nevezieme ani bod. Veľmi nás to preto mrzí. Určite nám nepomohlo ani zranenie kapitána Vartovníka. Je to skúsený hráč, ktorý mužstvu chýba. Zákrok by sa však mal určite prešetriť, nestáva sa často, aby hráč takýmto spôsobom ukončil zápas. Jeho zranenie malo vplyv na zloženie formácií. Je určite nešťastné, ak sa niečo takéto v stretnutí objaví. Na začiatku tretej tretiny sme sa rozhodli pre zmenu na brankárskom poste. Po inkasovanom góle sa ma ale tréner spýtal, či mám chuť pokračovať ďalej. Taký je hokej, dostal som dôveru naspäť, pričom som chcel chytať v ďalších minútach. Hráčov som chcel určite svojimi výkonmi podržať. Po strelenom góle sme chceli pridať ďalší. V hokeji sú aj dve minúty veľmi veľa a dá sa počas nich urobiť mnohé. Ak sa vám podarí streliť gól na 4:2, môžete myslieť i na ďalší a zrazu je tu dráma. Za stavu 4:1 nemáte čo stratiť. Aj jeden bod je viac ako nula. Za každého stavu stojí za to zabojovať aspoň o bod, skóre ide v tejto chvíli stranou. Nemyslím si, že by sme si v zápase nedokázali vypracovať šance. Vpredu nám to ale viazlo, puky nám skákali a dorážky sa nedarili. Neviem či to bolo hrou domácich v obrane alebo našou hrou smerom dopredu. K mnohým veciam sa ešte budeme musieť vrátiť a na tréningoch na nich popracovať."

    Christián Pavlas (brankár HK Martin): "Vedeli sme, že Spišská Nová Ves má kvalitné mužstvo. Dobre sme sa naň ale pripravili a konečne sme hrali tímovo. Útočníci schádzajú dozadu, pomáhajú obrancom. V úvodnej tretine nás strelený gól naštartoval. Niečo ma aj potriafalo a začalo nám to tam padať. Chlapci si začali veriť. V druhej tretine sme kontrolovali hru, nechceli sme inkasovať. Nechceli sme zbytočne stavať hostí na koňa. V tretej tretine sme takisto kontrolovali hru, sme vďační za víťazstvo. Čisté konto nemrzí, tieto príležitosti ešte prídu. Aspoň som sa vyhol pokute, nemám teraz peniaze. Dúfam, že sa podobne odrazíme aj do ďalších zápasov a budeme si pomáhať. Nemôžeme sa vyhovárať na bohatý program, každý z tímov má teraz nahustený kalendár. Je iba na nás, ako sa dokážeme zregenerovať. Čaká nás taktickejší tréning, do Skalice cestujeme po body. Hráme ako tím, toto je naša úloha ako hráčov. Výmenu na poste trénera vnímame ako rozhodnutie vedenia, naše miesto je na ľade, nemyslím si, že je namieste bližšie tieto udalosti komentovať. Podarilo sa však vystužiť obranu, prišiel k nám konečne tvrdý bek Jakub Müller. Určite sa ešte pracuje na ďalších posilách, aby bol tím poskladaný tak, aby sme do Martina vrátili Extraligu. Každý má pri plnení tejto úlohy svoje miesto, hráči, tréneri, vedenie, realizační tím i ľudia okolo ľadu. Martin jednoducho patrí do Extraligy a našou úlohou je ho tam vrátiť." (22:05:05)
     
    Martin si dnes dokázal poradiť so Spišskou Novou Vsou 5:1. Góly: 1. Dvořák (Themár), 13. Fafrák (Müller, Nauš), 18. Murček (Burzík, Poliaček), 44. Themár (Barto, Paulíny), 58. Murček (Špirko, Poliaček) – 56. Koky (Franko, Džugan).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Zakázané uvoľnenie na hosťujúcej strane. Stretnutie sa dohrá pred bránkou hostí.
     
    59:16
    Smidžár si berie puk. Domáci si ešte vyskúšajú individuálnu akciu.
     
    58:56
    Jurášek z pravej strany. V závere sú domáci v útočnom pásme.
     
    58:21
    Franko ešte rozohráva jednu z posledných akcií hosťujúceho tímu. Je to však na dlhú hokejku.
     
    57:51
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky v podaní MICHALA MURČEKA. Asistencie si pripisujú Rastislav Špirko a František Poliaček.
     
    57:32
    Hostia sa uchýlili k power-play. Sympatické gesto smerom k hokeju.
     
    57:06
    Poliaček aj Rapáč na ľadovej ploche. Osobné tresty im uplynuli.
     
    56:43
    Fafrák sa prebil cez Romaňáka. Zakončoval z ostrého uhla.
     
    56:04
    Romaňákov pokus. Hostia sa ešte nevzdávajú ambícií streliť ďalší gól.
     
    55:28
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Po skončení presilovej hry Zachary Steven Franko pred bránkou nachádza FRANTIŠKA KOKYHO, ktorý zmazáva čisté konto Pavlasovi. Druhú asistenciu si pripisuje Róbert Džugan.
     
    55:09
    Domáci v plnom počte. Dvořák na ľadovej ploche.
     
    54:45
    Franko z prvej. Pavlas prerušil hru.
     
    54:16
    Smidžár zastavil Džugana. Hostia vytlačení z útočného pásma.
     
    53:44
    Müllerom vyhodený puk po Hvilovej strele. Domáci sa oslobodili.
     
    53:08
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    52:44
    Česánek z prvej. Pavlasov zákrok.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Dvořák (Themár), 13. Fafrák (Müller, Nauš), 18. Murček (Burzík, Poliaček), 44. Themár (Barto, Paulíny), 58. Murček (Špirko, Poliaček) – 56. Koky (Franko, Džugan)


    HK VITAR Martin: Pavlas (Bernát) – Pokrivčák, Burzík – Dvořák, Ligas – Babka, Müller – Belica, Rešetár – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Themár – Fafrák, Dírer, Nauš – Smidžár, Grega, Jurášek
    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Šimo) – Hančák, Česánek – Fabian, Romaňák – Korenko, Chovan – Tomaľa, Semaňák – Džugan, Černý, Franko – Hvila, Tyczynski, Rapáč – Piačka, Vartovník, Jakubek – Matej, Koky, Novák

    Rozhodčí: Rojík, Kollár – Staššák, Šebeň, Majling (inštruktor)
    bahis siteleri