Wolfsburg – Sandhausen 4:0 (kon.) | Essen – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – W. Brémy 0:3 (kon.) | Mohuč – Bochum 2:2 (0:3 po pen.) | Wiesbaden – Regensburg 0:0 (2:4 po pen.)
konec
Rot-Weiss Essen
3:2 (2:1)
Fortuna Düsseldorf
Středa 23.12.2020, 18:30Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:24:11)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:10.
     
    Je konec! Domácí Essen nakonec díky bojovnému výkonu zdolal Fortunu Düsseldorf a po vítězství 3:2 postupuje do další fáze! Domácí celek se totiž v 17. minutě ujal vedení brankou Engelmann. Hosté vyrovnali ve 37. minutě, kdy se prosadil Hennings. O tři minuty později však vrátil domácímu celku vedení Kehl. Po změně stran navíc přidal třetí branku střídající Kefkir. Hosté dokázali pouze snížit, když penaltu v závěru proměnil Hennings.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fortuna se stále tlačí do pokutového území, ale rozhodčí po dalším nákopu spatřil nedovolený zákrok jednoho z hostujících fotbalistů.
     
    90+2
    Hosté se pokusili zahrozit dlouhým autem až do pokutového území. Hennings se nakonec opřel do odraženého míče, ale poslal jej nad břevno!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Hosté si vytvořili silný tlak, ale domácí Essen se stále brání na jedničku. Pro Fortunu to bude hodně těžké proti deseti hráčům na hranici šestnáctky.
     
    89
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Prib, přichází Klarer.
     
    88
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil ROUWEN HENNINGS a prudkým kopem poslal míč mimo dosah brankáře!
    88. Rouwen HENNINGS - 3:2
     
    87
    Pokutový kop pro hosty! Sudí po rohovém kopu viděl faul domácího hráče a ukázal na značku pokutového kopu!
     
    87
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Koutris, přichází Peterson.
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Zimmer, přichází Ofori.
     
    86
    Zimmer se po levém křídle řítil vpřed, jenže v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a už nestačil odcentrovat do pokutového území.
     
    85
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde si míč bez problémů pohlídala defenziva Fortuny.
     
    84
    Essen drží míč na polovině soupeře a kombinuje v blízkosti velkého vápna. Domácí celek už je opravdu blízko k postupu do další fáze.
     
    83
    Zimmer dostal přihrávku na levou stranu a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka přiletěla jen do míst, kde stál pozorný zadák.
     
    82
    Další centr z levé strany si obrana hostujícího celku pohlídala a může se znovu dostat do útoku. Essen však nasbíral cenné sekundy k dobru.
     
    81
    Essen se dostal z tlaku soupeře parádním odkopem, jenže nikdo z domácích hráčů míč následně neudržel.
     
    80
    Fortuna stále kombinuje na polovině soupeře, ale jen těžko se dostává do velkého vápna. Domácí brání skvěle.
     
    79
    Domácí se znovu dostali na polovinu soupeře, jenže nikdo z jeho spoluhráčů míč neposlal do vápna.
     
    78
    Střídající Platzek ihned poslal nákop na hranici velkého vápna Fortuny, jenže rozhodčí viděl nedovolený zákrok ze strany jednoho z domácích fotbalistů.
     
    77
    Střídání v týmu Rot-Weiss Essen: ze hřiště odchází Engelmann, přichází Platzek.
     
    76
    Hoffmann získal odkop domácího celku a okamžitě rozjel další akci Fortuny. Jeho nákop se snesl na levou stranu, kde fauloval rozběhnutý Appelkamp.
     
    75
    Morales poslal nákop na hranici velkého vápna, jenže tam se k míči nedostal nikdo v černém dresu. Stále pokračuje marné dobývání branky soupeře.
     
    74
    Kefkir táhl další akci domácího Essenu, jenže jeho centr z pravé strany zastavil hned první soupeř, který míč odehrál mimo hrací plochu.
     
    73
    Fortuna se ještě tlačí do útoku, ale zatím se není schopna dostat do blízkosti velkého vápna soupeře. Hennings si navíc pomohl faulem.
    71. Oguzhan KEFKIR - 3:1
     
    71
    Essen právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává třetí branku a výrazně se přibližuje k triumfu v dnešním souboji! Na průnikovou přihrávku si do vápna naběhl OGUZHAN KEFKIR a přízemní střelou překonal brankáře!
     
    71
    Fortuna se znovu dostala na polovinu soupeře a pěknou kombinací se dostala do blízkosti velkého vápna. Na pevný defenzivní val však hosté recept nenašli.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí Essen hrající regionální ligu stále drží překvapivé vedení proti druholigovému soupeři.
     
    69
    Fortuna se v posledních minutách prakticky nedostává do šancí. Obrana domácího Essenu totiž stojí v pevném bloku a sbírá jeden míč za druhým.
     
    68
    Střídání v týmu Rot-Weiss Essen: ze hřiště odchází Young, přichází Kefkir.
     
    67
    Essen se dostal na polovinu soupeře, nicméně pobídka do velkého vápna byla příliš prudká a skončila v zámezí. Fortuna může znovu zaútočit.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Morales (Fortuna Düsseldorf).
     
    65
    Heber si dal pozor na sprintujícího soupeře, skvěle se před něj natlačil tělem a stačil míč zakopnout do zámezí.
     
    64
    Fortuna se do velkého vápna dostala centrem z pravé strany, jenže před dobíhajícím Moralesem odvrátil míč do bezpečí skvěle postavený Kehl.
     
    63
    Fortuna se znovu tlačí do útoku, ale obránci domácího celku zatím hrají opravdu skvěle a nepouštějí fotbalisty soupeře do zakončení.
     
    62
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Pledl, přichází Appelkamp.
     
    61
    Zimmer se po levém křídle hnal do pokutového území, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Essen přestál další výpad hostů.
     
    60
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Sobottka, přichází Morales.
     
    59
    Další ofenzivní akci Fortuny zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si tentokrát nedal pozor Karaman.
     
    58
    Hosté se po pádu Karamana v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní rozhodčí dal jasným gestem najevo, že se pískat nebude.
     
    57
    Young se z pravého křídla prosmýkl až do pokutového území, kde pod tlakem dokonce dokázal odcentrovat, ale trefil jen prvního soupeře.
     
    56
    Fortuna se hnala s rychlým přechodem do útoku do otevřené obrany Essenu. Domácí obránci se ale stačili rychle vrátit a zažehnali nebezpečí.
     
    54
    Danso se znovu vytáhl na polovinu domácího celku a dlouhým nákopem se pokusil přenést hru na pravé křídlo. Jeho pobídku však nikdo v černém nedostihl.
     
    53
    Grote poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kde se otočil, jenže jeho projektil skončil na hrudi obránce v dresu Fortuny. Pokračuje velký boj.
     
    52
    Heber si dal pozor na další oblouček za obranu Essenu a před dobíhajícím Karamanem odhlavičkoval míč do bezpečí. Domácí zadáci zatím hrají na jedničku.
     
    51
    Danso poslal přihrávku na hranici velkého vápna, ale pozorná defenziva domácího celku si znovu dala dobrý pozor a odehrála míč do bezpečí.
     
    50
    Pledl operoval na pravé straně, jenže jeho centr skončil na hlavě připraveného obránce v bílém dresu. Fortuna ale bude stupňovat svůj tlak.
     
    49
    Karaman dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde si míč dokonce připravil na pravačku, ale jeho dělovka skončila na hrudi připraveného zadáka.
     
    48
    Obrana Essenu si dala pozor na centr z levé strany a jeden ze stoperů bez problémů odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    47
    Zadáci Essenu uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Dá se očekávat, že Essen se po změně stran bude koncentrovat hlavně na obranu.
     
    46
    Domácí Essen obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Celek ve vedení se ihned vydal do útoku, ale průnikovou přihrávku zastavila obrana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas a po úvodní pětačtyřicetiminutovce se nám v Essenu rodí překvapení. Domácí celek se totiž v 17. minutě ujal vedení brankou Engelmann. Hosté vyrovnali ve 37. minutě, kdy se prosadil Hennings. O tři minuty později však vrátil domácímu celku vedení Kehl. Do kabin se proto odchází za stavu 2:1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Young zastavil akci Fortuny nedovoleným zákrokem a vidí žlutou kartu.
     
    44
    Kehl táhl akci domácího Essenu po pravém křídle. Domácí fotbalista se dostal do blízkosti velkého vápna, kde si balón zasekl a pomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    43
    Hennings se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovka levačkou skončila na hrudi obránce v červenobílém dresu.
     
    42
    Fortuna se ihned po obdržení druhé branky tlačí znovu do útoku a hledá si pozici pro zakončení. Domácí obránci už chtějí dohrát první půli s vedením v kapse.
    40. Marco KEHL - 2:1
     
    40
    Essen právě vstřelil branku!
    Domácí celek si ještě před přestávkou bere zpět ztracené vedení! Na parádní centr si v pokutovém území naběhl MARCO KEHL, který nechal obránce daleko za sebou a krásnou hlavičkou uklidil míč pod břevno!
     
    40
    Essen se znovu vydal do útoku po pravé straně. Plechaty se dokonce dostal k odcentrování, ale trefil hned prvního soupeře před sebou.
     
    39
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit také brankář. Ten si musel dát pozor na napadajícího soupeře a zakopl míč levačkou na tribunu.
    37. Rouwen HENNINGS - 1:1
     
    37
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Fortuna se vytoužené branky dočkala ještě před přestávkou! Přetažený centr si v pokutovém území našel ROUWEN HENNINGS a přízemní střelou poslal míč do branky!
     
    37
    Pledl si tentokrát navedl míč až do střelecké pozice a zakončil pravačkou. Jeho dělovka skončila na hrudi prvního obránce v červenobílém dresu.
     
    36
    Fortuna se dostala na polovinu soupeře, jenže Karaman centrem z pravé strany trefil hned prvního obránce.
     
    35
    Karaman si naběhl na oblouček za obranu domácího Essenu, krásným zpracováním si obhodil brankáře, ale jeho pohotové zakončení zablokoval obránce.
     
    34
    Hoffmann se zbytečně pustil do risku při rozehrávce na hranici velkého vápna. Hostující obránce se napadajícího soupeře nakonec zbavil a rozehrál na pravou stranu.
     
    33
    Koutris znovu náběhem podpořil ofenzivu hostujícího mužstva, jenže centr levačkou se mu vůbec nepovedl, míč nabral opačnou rotaci a skončil v autu.
     
    32
    Na opačnou stranu pelášil s míčem u nohy aktivní Plechaty, ale také zadáci hostujícího mužstva si dali dobrý pozor a nepustili Essen do dalšího zakončení.
     
    31
    Hoffmann diriguje rozehrávku hostujícího celku na polovině hřiště. Stoper Fortuny poslal přihrávku na levou stranu, ale na jeho pobídku nikdo v černém nedosáhl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi zajímavé utkání. Domácí celek se z ojedinělé šance dostal do vedení a od té doby skvěle brání.
     
    29
    Hostující celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na malé vápno, odkud jej do bezpečí odhlavičkoval Heber.
     
    28
    Herzenbruch se na vlastní polovině dostal k odraženému míči a před napadajícím Henningsem odkopl balón na polovinu soupeře. Fortuna se jen těžko dostává do šancí.
     
    27
    Koutris dostal prostor na levé straně, odkud odcentroval na malé vápno, ale obrana Essenu si znovu dala dobrý pozor. Hráči v bílém brání opravdu pozorně.
     
    26
    Pledl poslal z levé strany přihrávku za obranu Essenu, jenže útočník Karaman si znovu nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    25
    Danso se jako stoper vytáhl do blízkosti velkého vápna a nakopl míč do šestnáctky. Jeho pobídka skončila na hlavě připraveného stopera.
     
    24
    Conde fauloval ostrým skluzem na polovině hřiště a může být rád, že za svůj zákrok nedostal žlutou kartu. Fortuna tak bude rozehrávat.
     
    23
    Ani po další standardní situaci hostující Fortuna neudeřila. Do zakončení hlavou se tlačil Bodzek, ale podle hlavního rozhodčího si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    22
    Prib dostal přihrávku do pokutového území, ale jeho pobídku směřující na malé vápno odehrál na rohový kop vracející se obránce Heber.
     
    21
    Sobottka se na polovině hřiště zmocnil volného míče a bez váhání rozehrál na levé křídlo. Jeho pobídka však skončila u prvního obránce v bílém dresu.
     
    20
    Domácí brankář nakopl míč na levou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl osamocený Conde. Od jeho hlavy se balón odrazil pouze k obráncům.
     
    19
    Mohlo být bleskově vyrovnáno! Obrana domácího celku odvrátila centr z levé strany jen na hranici velkého vápna, ale dorážející Bodzek z dorážky minul branku!
    17. Simon ENGELMANN - 1:0
     
    17
    Essen právě vstřelil branku!
    Domácí Essen se překvapivě dostává do vedení! Domácímu mužstvu se zdařila ojedinělá akce! Na přihrávku do velkého vápna si počkal SIMON ENGELMANN a se štěstím propálil brankáře!
     
    16
    Ani po rohovém kopu se favorizovaný celek nedostal do zakončení. Zimmer poslal centr na přední tyč, odkud balón odehrál do bezpečí pozorný Hahn.
     
    15
    Zimmer znovu dostal moře prostoru na pravé straně, dostal se na hranici velkého vápna, ale jeho další prudký centr srazil obránce na rohový kop.
     
    14
    Plechaty si dal pozor na nákop za obranu domácího celku a před dotírajícím soupeřem raději odehrál míč hlavou do zámezí.
     
    13
    Další ofenzivní výpad hostujícího mužstva zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si v době přihrávky nedal pozor Hennings.
     
    12
    Zimmer poslal další přihrávku do pokutového území, ale připravený brankář Davari vyrazil ven z branky a schoval míč do svých rukavic.
     
    11
    Fortuna znovu uklidňuje rozehrávku na polovině hřiště. Druholigový celek je zatím podle očekávání o něco aktivnější a tlačí se do pokutového území.
     
    10
    Také domácí celek se dostal do první vyložené šance! Na přihrávku za obranu si naběhl aktivní Engelmann, jenže levačkou poslal míč mimo branku!
     
    9
    Sobottka potáhl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jej neprocedil do mezery mezi obránci v červenobílých dresech Essenu.
     
    8
    Zimmer se na pravém křídle rychlou kličkou prosmýkl kolem obránce a odcentroval na malé vápno. Připravená obrana Essenu ale balón zakopla do bezpečí.
     
    7
    Domácí brankář Davari se musel zapojit do rozehrávky Essenu. Jeho nákop přiletěl na levou stranu, ale nikdo ze spoluhráčů se k přihrávce nedostal.
     
    6
    Zadáci Fortuny kombinují na polovině hřiště a hledají si cestičku do pokutového území domácího celku. Essen se do útoku zatím nepodíval.
    5. První obrovská šance hostů
     
    5
    Hosté zahodili první obrovskou šanci dnešního souboje! Po rychlé akci se do zakončení na malém vápně dostal Hennings, ale brankář reflexivně vykopl míč mimo tři tyče!
     
    4
    Z levé strany naopak odcentroval dobře naběhnutý Koutris, jehož nadýchaný centr se snesl na malé vápno, ale domácí brankář si s míčem poradil.
     
    3
    Zimmer znovu kouzlil na pravé straně, jenže si netroufl na centr do pokutového území a musel znovu rozehrávat na stopery. Hosté ale od úvodních minut tlačí.
     
    2
    Zimmer dostal přihrávku na pravou stranu, kde si krásnou kličkou obhodil obránce, jenže zpětnou přihrávkou už nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Fortuna se ihned vydala do útoku, ale domácí stope Heber odehrál míč hlavou do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí Essen bude hrát v bílém, zatímco Fortuna oblékne černou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Rot-Weiss Essen: Davari – Plechaty, Heber, Hahn, Herzenbruch – Grote, Young, Conde, Kehl, Endres – Engelmann
    Náhradníci: Backszat, Dorow, Golz, Grund, Harenbrock, Hildebrandt, Kefkir, Platzek, Weber

    Fortuna Düsseldorf: Wolf – Zimmer, Hoffmann, Danso, Koutris – Prib, Bodzek, Sobottka, Pledl – Karaman, Hennings
    Náhradníci: Appelkamp, Borrello, Hartherz, Kastenmeier, Klarer, Morales, Ofori, Peterson, Piotrowski

    Rozhodčí: Jollenbeck – Zorn, Skorczyk.
     
    Rot-Weiss Essen

    Také domácí Essen prošel prvním kole poháru díky vítězství 1:0 nad Bielefeldem. Jinak jde o tým který hraje pouze regionální ligu. V ní však po dvaceti kolech získal už padesát bodů a zatím se drží na čele ligové tabulky. V posledním duelu doma přehrál 3:2 tým Wegberg-Beck.
     
    Fortuna Düsseldorf

    Hostující Fortuna zvládla první kolo německého poháru, ve kterém těsným výsledkem 1:0 přehrála Ingolstadt. Druholigový celek navíc podává slušné výkony i v lize. Po třinácti duelech má na kontě dvacet tři bodů a zatím drží pátou pozici. V posledním kole zvítězil 3:0 na hřišti St. Pauli.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání německého poháru mezi Essenem a Fortunou Düsseldorf. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. Engelmann, 40. Kehl, 71. Kefkir – 37. Hennings, 88. Hennings (pen.)

    Karty:   45. Young (ESS) – 66. Morales (DSF)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 7:10.
    Rot-Weiss Essen: Davari – Plechaty, Heber, Hahn, Herzenbruch – Grote, Young (68. Kefkir), Conde, Kehl, Endres – Engelmann (77. Platzek)
    Náhradníci: Backszat, Dorow, Golz, Grund, Harenbrock, Hildebrandt, Kefkir, Platzek, Weber

    Fortuna Düsseldorf: Wolf – Zimmer (88. Ofori), Hoffmann, Danso, Koutris (87. Peterson) – Prib (89. Klarer), Bodzek, Sobottka (60. Morales), Pledl (62. Appelkamp) – Karaman, Hennings
    Náhradníci: Appelkamp, Borrello, Hartherz, Kastenmeier, Klarer, Morales, Ofori, Peterson, Piotrowski

    Rozhodčí: Jollenbeck – Zorn, Skorczyk
    bahis siteleri