Kanada – Rusko 1:0 (kon.) | Slovensko – Česko 0:6 (kon.) | Německo – Česko 0:0 (zruš.)
konec
Slovensko
0:6 (0:3, 0:1, 0:2)
Česko
Čtvrtek 24.12.2020, 03:30Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Dobré ráno všem českým hokejovým fanouškům a fanynkám! Již zítra startuje dlouho vyhlížený šampionát hráčů do dvaceti let, všechny týmy jsou tak už na dějišti mistrovství v Edmontonu. Osm z deseti týmů tak sehraje jeden přípravný duel, přičemž Česko změří síly se Slovenskem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Slovensko
    Mladí Slováci na posledním šampionátu dokráčeli do čtvrtfinále díky skupinové výhře nad Kazachstánem, což by byla velká ostuda, kdyby prohráli i s ním. Následně totiž vždy jednoznačně nestačili na Finsko, Švýcarsko a Švédsko, což jim ve čtvrtfinále přisoudilo velmi silnou Kanadu, kde podle očekávání skončila cesta našich východních sousedů výsledkem 1:6. Slovensko pak v průběhu tohoto roku sehrálo tři utkání právě s českou reprezentací, ale moc se jim nedařilo, protože s ní rovnou třikrát prohrálo. Následně se střetlo ještě s extraligovými slovenským týmy, ale se všemi soupeři také jednoznačně prohrálo, konkrétně se utkalo s Michalovcemi, Popradem a Slovanem Bratislavou. Slováci tak aktuálně drží hrůznou sérii desíti prohraných utkání za sebou, což je určitě hodně demotivující. Před startem šampionátu si tak zkusí vylepšit náladu s Českem, ale opět to bude mít hodně těžké.

    Poslední tři utkání
    Slovensko U20 vs. Slovan Bratislava – 1:6
    Poprad vs. Slovensko U20 – 6:1
    Michalovce vs. Slovensko U20 – 3:0

    Nominace Slovenska:

    Brankáři:Samuel Hlavaj, Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Patrik Kozel.

    Obránci: Oliver Turan, Andrej Golian, Dávid Mudrák, Šimon Nemec, Šimon Bečár, Marko Stacha, Šimon Groch, Matúš Hlaváč, Samuel Kňažko, Rayen Petrovický.

    Útočníci: Dominik Sojka, Roman Faith, Dominik Jendek, Juraj Eliaš, Filip Mešár, Martin Chromiak, Maroš Jedlička, Jakub Kolenič, Róbert Bačo, Michael Drábek, Juraj Slafkovský, Simon Jellúš, Michal Mrázik, Oleksij Myklucha, Matej Kašlík, Artur Turanský.
     
    Česko
    Cíl mladých Čechů na letošním turnaji je určitě aspoň postup do semifinále, protože ten se naposledy udál před dvěma lety díky vítězství nad Finskem, ale Česko následně vůbec nezvládlo semifinále s Kanadou a ani souboj o bronz s USA, kvůli čemuž skončilo na čtvrtém místě. Loni v Ostravě si mladí Češi vylámali zuby ve čtvrtfinále proti Švédsku, kde padli jednoznačně 0:5. Ve skupině se však prezentovali docela dobrou hrou, dokonce porazili v úvodním duelu Rusku, ale tuto výhru následně zastínila porážka s Německem, USA a Kanadou. I letos mají mladí Češi opravdu těžkou skupinu, kde figuruje Švédsko, Rusko, USA a Rakousko, tak uvidíme, jak se jim povede. Dnešní zápas by k aktuální formě českého výběru mohl hodně napovědět, před zápasem se dá ale očekávat české vítězství. Česko má totiž na Slovensko dobré vzpomínky, protože s ním v červenci sehrálo trojzápas, přičemž vždy docela jednoznačně uspělo. Dnes to tedy Češi mohou pojat jako zkoušku a nemusí jít do zápasu naplno, ale vítězství by jim určitě hodně zvedlo náladu do prvního duelu šampionátu, který je na programu v sobotu večer a utkají se v něm se Švédskem.

    Poslední tři utkání
    Česko vs. Slovensko – 3:1
    Česko vs. Slovensko – 4:0
    Česko vs. Slovensko – 6:2

    Nominace Česka:

    Brankáři: Nick Malík (Frýdek-Místek), Jan Bednář (Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou),

    Obránci: Michael Krutil, Šimon Kubíček, Daniel Poizl (všichni Litoměřice), Martin Haš (Benátky nad Jizerou), David Jiříček (Plzeň), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Přerov), Jiří Suhrada (Zlín), Stanislav Svozil (Kometa Brno),

    Útočníci: Filip Koffer, Martin Lang, Pavel Novák, Filip Přikryl, Jaromír Pytlík, Michal Teplý, Matěj Toman (všichni Litoměřice), Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Martin Beránek (České Budějovice), Michal Gut (Sokolov), Jan Myšák (Litvínov), Adam Raška (Frýdek-Místek), David Vitouch (Sparta Praha), Radek Mužík (Lulea/Švéd.), Ondřej Pšenička (Waterloo/USHL).
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák, Golian, Stacha, Kňažko, Nemec, Petrovický, Turan, Bečár – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Myklukha, Slafkovský – Mešár, Sojka, Turanský – Kolenič, Eliáš, Kašlík.

    Česko: Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Klikorka, Jiříček, Suhrada, Kubíček – Teplý, Myšák (C), Vitouch – Mužík, Pytlík, Přikryl – Raška, Gut, Novák – Koffer, Najman (A), Rychlovský – Beránek, Lang.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    První vhazování zápasu patří českým hráčům, ale těm se následně vůbec nepovedl přechod přes střední pásmo, kvůli čemuž se jako první z gólmanů musí činit Malík.
     
    00:48
    Na druhé straně chytal nahození Hlavaj, který však nerozehrál moc přesně, na což málem doplatil, ale mezi třemi tyčemi byl včas zpátky.
     
    01:35
    Česko sice dostalo kotouč do útoku, ale tam ho nemůže dostat pod plnou kontrolu, takže Slovensko zatím zvládá obranu naprosto bez problémů.
     
    01:57
    Vyloučení v týmu Slovensko (Oliver Turan – 2 min., podrážení).
     
    02:26
    Slováci se hned na začátku oslabení osvobozují a následně drží kotouč mimo své pásmo.
     
    02:55
    Nakonec se naši hráči přece jen usadili v útočném pásmu, kde přišla nebezpečná střela z pravého kruhu, která se však mezi tři tyče nevešla.
     
    03:33
    Kolenič zahrozil ve vlastním oslabení díky vítěznému souboji, pálil ale z těžké pozici, takže si jeho pokus Malík bez problémů pohlídal.
     
    03:58
    V závěru slabé české přesilovky ještě vypálil Gut, jehož rána neměla potřebnou přesnost ani razanci, kvůli čemuž Hlavaje vůbec neohrozila.
     
    04:38
    Slovensko se okamžitě po konci oslabení dostává dopředu, kde však nekombinovalo moc přesně, kvůli čemuž nemohlo zakončit.
     
    04:55
    Slováci však zase zahrozili díky špatné rozehrávce soupeře, do úniku se tak dostal Chromiak, ale ani on brankáře nepřekonal, i když získal aspoň početní výhodu!
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Teplý – 2 min., hákování).
     
    05:40
    Slovensko se okamžitě po vhazování usazuje v útoku, kde nakonec ale přišla jen zablokovaná rána od modré čáry.
     
    06:00
    Oba celky jsou zatím nebezpečnější ve vlastním oslabení, na české straně z úniku pálil Rychlovský, ale zařízení netrefil.
     
    06:55
    Chromiakovi se při pokusu o zakončení příklepem svezl kotouč z hole, kus gumy tak skončil jen na tvrzeném skle.
     
    07:10
    Také Češi mají první oslabení za sebou, to definitivně ukončuje jistým zákrokem Malík, který zatím nic složitého řešit nemusel.
     
    07:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi sice v úvodních minutách hráli o něco hůře, ale i přesto se dostávají do vedení! Po přechodu do útočné třetiny přišlo nahození od modré čáry, které měl na svědomí Haš. Před brankářem se pokoušel o teč PAVEL NOVÁK, kterému to vyšlo náramně, protože kotouč srazil mezi betony Hlavaje! Asistence: Martin Haš, Stanislav Svozil.
    07:40 Pavel NOVÁK - 0:1
     
    08:13
    Česko se díky vstřelenému gólu dostalo do pohody, snaží se tak pokračovat v útočení, aby své vedení ještě navýšilo.
     
    09:03
    Suhrada dobře pohlídal modrou čáru, kde vystihl přihrávku soupeře a rychle založil protiútok, který ale zastavil Hlavaj.
     
    09:49
    Slovensko se po delší době dostalo přes střední pásmo pomocí nahození, ale vepředu se moc dlouho neudrželo, protože v rohu kluziště nevyhrálo souboj o puk.
     
    10:20
    Kolenič výborně zrychlil na pravé straně, přes bránícího protihráče následně dostal kotouč před bránu, kde byl úplně volný Kašlík, ale ten v přímém souboji s českým brankářem nebyl úspěšný!
     
    10:50
    Malík má pořád větší množství práce než jeho brankářský kolega na druhé straně, ale se všemi situaci si zatím dokázal poradit, což potvrdil jistým zákrokem lapačkou i tentokrát.
     
    11:06
    Češi předvedli povedených přechod přes střední pásmo, do šance se tak mohl tlačit Vitouch, kterého ale od kotouče odstavili dva protihráči čistým způsobem.
     
    12:13
    Slováci zvládli lépe souboj o hrazení, bleskový pokus o přechod do útoku ale skončil selháním, jelikož čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    12:43
    Kučeřík má nemalé problémy s rozehrávkou, což ho nakonec stálo kotouč, u mantinelu se tak jeho zaváhání pokouší odčinit Raška.
     
    13:45
    Kolenič přes celé kluziště dovezl puk až k české bráně, tam mu ale vystavil tvrdou stopku jeden z beků, což ale bylo v rámci pravidel.
     
    14:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko si drží vysokou úspěšnou střelby, protože se prosazuje podruhé! Po úspěšné obraně mohli naši reprezentanti útočit do rozhozené obrany soupeře, modrou čáru tak s pukem překročil Vitouch, který se následně dostal do střelecké pozice, ale místo očekávaného zakončení přihrával před odkrytou bránu, kam si najel MICHAL TEPLÝ, který to už měl snadné. Asistence: David Vitouch.
    14:17 Michal TEPLÝ - 0:2
     
    15:38
    Češi jsou samozřejmě po druhé brance mnohem klidnější než Slováci, kteří ztrácí půdu pod nohama. Stále se navíc nemohou vrátit do hry, protože nyní mají problémy při vlastní defenzivě.
     
    16:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (Oliver Turan – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    16:22
    Hlavaj si po delší době zvedl sebevědomý povedeným zákrokem, po prvním zásahu neztratil přehled a lapačkou jistě zlikvidoval dorážku Mužíka.
     
    17:02
    Ve své druhé přesilovce je Česko výrazně nebezpečnější, několikrát mohla přijít už třetí branka, v další šanci byl třeba Myšák, ale slovenský brankář drží své spoluhráče ve hře!
     
    17:48
    Naši centři i nadále zvládají vhazování na výbornou, díky tomu můžeme útočit ještě v závěru početní výhody, ale Hlavaj pořád dokazuje, že potřetí inkasovat nehodlá.
     
    18:24
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Kňažko – 2 min., držení).
     
    18:42
    Novák se tentokrát zhostil role střelce, což mu málem přineslo další branku, jelikož Hlavaj nic neviděl, ale tentokrát měl štěstí, protože se kotouč odrazil pryč.
     
    19:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hlavaj si v další přesilovce připsal několik dobrých zákroků, ale nakonec přece jen kapituloval! Dlouhý nápor v útočném pásmu nakonec ukončil úspěšnou střelou ADAM RAŠKA, který číhal v mezikruží mezi několika protihráči, ale i přes ně dokázal zakončit ke vzdálenější tyči po přihrávce Pytlíka. Asistence: Jaromír Pytlík, Stanislav Svozil.
    19:44 Adam RAŠKA - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:35.
     
    Česko potvrdilo rola favorita hned v první třetině, kdy si už stihlo vytvořit tříbrankové vedení. Začátek utkání byl ale hodně kostrbatý, Slováci nás i chvilkama přihrávali, ale ani jednu ze svých šancí nevyužili, což následně ale neplatilo o českých mladících. Ti začali jednoznačně dominovat kolem desáté minuty, kdy už vedli 1:0 zásluhou Nováka. Tato branka jim samozřejmě pomohla, protože si díky tomu začali více věřit a pouštěli se tedy do riskantnějších akcí, což se jim opravdu vyplatilo. Slováci však určitě ještě zbraně nesložili, takže uvidíme, jak se to ještě vyvine.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Slovensko se okamžitě po úvodním vhazování pokouší o gólové zakončení, rychle se tak dostalo do útočného pásma, ale tam nepřišlo ani nahození směrem na bránu.
     
    21:01
    Svozil zkušeně pohlídal nahozený kotouč, Slafkovský ho ale následně stejně vybojoval a bekhendem prozkoušel pozornost Malíka, který ji úspěšně potvrdil.
     
    21:50
    Češi se raději osvobozují čistým vyhozením, protože potřebovali vystřídat, což platí také o Slovensku.
     
    22:14
    Česko už také útočí a podruhé se tak mohl prosadit Raška, který nebezpečně pálil z otočky, ale přízemní ránu si Hlavaj pohlídal.
     
    22:45
    Rychlovský si nezpracoval dalekou přihrávkou, za kotoučem šel i nadále, díky čemuž ho nakonec získal, ale ke střele to nevedlo.
     
    23:41
    Další útočnou akci našich mladíků zastavil čárový rozhodčí, který píská očividný ofsajd.
     
    24:09
    Slováci už zase se soupeřem hrají vyrovnanou partii, nyní se navíc opět mohou pokusit o skórování, jelikož Češi vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    24:20
    Mešár i přes dva dotírající protihráče udržel kotouč a následně vybídl spoluhráče k zakončení, ale ten si připsal jen zblokovaný projektil.
     
    25:14
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým se však už dlouho nedostal do nějaké vyložené příležitosti.
     
    25:54
    Malík raději podrží slovenské nahození ve své rukavice, nechci nic riskovat nějakou zbytečnou rozehrávkou.
     
    26:18
    Lang zůstal úplně nehlídaný před brankou, stačilo tak jen zpracovat přihrávku a přesně zakončit, ale pas šel moc daleko od něj, takže na kotouč nedosáhl.
     
    27:07
    Koffer prozkoušel pozornost Hlavaje hned po přechodu modré čáry, nějaké výrazné problémy mu nenadělal.
     
    27:23
    Jiříček dobře přečetl přihrávku soupeře, v dobré pozici si ale na zakončení netroufl, úspěšná nebyla ani jeho přihrávka dozadu.
     
    28:10
    Vitouch si na modré čáře najížděl do volného prostoru, prudkou přihrávku ale nedokázal zpracovat, kvůli čemuž musí o puk bojovat jen za brankou Hlavaje.
     
    28:49
    Čeští hráči si vůbec nerozuměli při rozehrávce, což mohl potrestat Turanský, ale ten za pomoci kliček zmátl spíš sebe, protože nakonec skončil jen na ledové ploše.
     
    29:29
    O uvolnění se tentokrát pokoušel Kolenič, ale ten nedosáhl na pas, kvůli čemuž se ke kotouči dostávají čeští hokejisté.
     
    30:16
    Už dlouho se hraje bez přerušení, z čehož aktuálně těží Česko, které se chvíli drželo v útoku, ale zakončení nakonec nevymyslelo.
     
    30:46
    Petrovický dostal překvapivě dost prostoru k vyvezení puku do pásma, následně zkoušel vybídnout k zakončení jednoho z útočníků, ale ten to vůbec nečekal.
     
    31:28
    Malík velmi chytře vyjel proti nahozenému puku, následně zmátl dojíždějícího Chromiaka a mohl tak v klidu rozehrát.
     
    32:10
    Slováci stále cítí šanci na comeback, potřebují se prosadit alespoň jednou. O to se samozřejmě snaží, ale zatím marně.
     
    32:56
    Kotouč se už nějakou dobu drží ve středním pásmu, odkud oba celky nemohou najít cestu do útočné třetiny.
     
    33:19
    Mužík zničehonic dostal dobrou přihrávku do jízdy, díky čemuž se mohl dostat za obranu, avšak puk mu sjel nešťastně z hole, kvůli čemuž ho protihráči stačili dobruslit!
     
    33:50
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Hlavaj, přichází Latkóczy.
     
    34:05
    Chromiak se sice protlačil do předbrankového prostoru, ale přihrávka k němu nepřišla, takže jeho veškeré snažení bylo k ničemu.
     
    34:52
    Slovensko určitě útočením tráví více času než Česko, ale k vytouženému snížení to stále nevede. Druhá část se navíc pomalu blíží do konce.
     
    35:14
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Chromiak – 2 min., podrážení).
     
    36:00
    Čechům se i nadále v početní převaze docela daří, protože zatím se pořád drží v útočném pásmu. Z bezprostřední blízkosti dokonce pálil Myšák, ale trefil se jen do výstroje Latkóczyho.
     
    36:35
    Latkóczy se nakonec postaral o přerušení, čímž umožnil svým unaveným spoluhráčům cenné střídání.
     
    37:05
    Přikryl to chtěl z pravé strany vzít do svých rukou, což také udělal, ale slovenský brankář měl dobře utěsněný prostor u tyče, takže tudy nemohl kotouč projít.
     
    37:49
    Slovensko má oslabení za sebou a zase může pomýšlet na snížení. Na vidění jsou ale ihned vidět činy, protože se usazuje v útočném pásmu, kde to ale zase bylo bez střely.
     
    38:23
    Myšák sice dobře vystihl přihrávku soupeře, protihráči ho ale následně stačili dobruslit, takže mu umožnili jen pas, který jen tak tak prošel.
     
    39:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tady už je nejspíš hotovo, protože Češi odskakují na rozdíl čtyř branek! Naši hráči výborně operují v předbrankovém prostoru, kde tentokrát dobře zastínili výhled Latkóczymu, který tak nahození Karla Klikorky vůbec neviděl, směr rány ještě navíc mírně pozměnil JAROMÍR PYTLÍK, takže kus gumy propadl až do sítě. Asistence: Karel Klikorka, Michal Teplý.
    39:02 Jaromír PYTLÍK - 0:4
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Slovensko (Šimon Bečár – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 5:25.
     
    Druhé dějství příliš zajímavé nebylo, jelikož se Slováci prostě trápí. Ti se pořád pokoušeli něco udělat z aktuálním stavem, ale ani ve druhé periodě se do šancí moc nedostávali, takže se mohli prosadit jen těžko. Česko samozřejmě trochu ubralo na plynu, protože vedení už nepotřebuje urgentně navyšovat, čtvrtá branka ale určitě ještě více vylepšila náladu našich hokejistů, kteří mohou přidat ještě nějaké góly v závěrečné části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Česko zkouší využít svou další přesilovou hru, rychle se tak usazuje v útočném pásmu, ale na zakončení zatím musí čekat.
     
    41:07
    Slovensko se nakonec bez problémů osvobodilo, oba celky tak mění své formace na ledové ploše.
     
    41:50
    Češi drží kotouč hlavně u mantinelu, ale nakonec se od něj nedokázali dostat, takže Slováci přežili i další oslabení.
     
    42:18
    Latkóczy sice zachytil nahození za bránou, ale nerozehrál zrovna nejpřesněji, kvůli čemuž se musí co nejrychleji dostat mezi tři tyče.
     
    42:48
    Myklukha dobře zapracoval při napadání, čehož chtěl využít sám, což se mu nevyplatilo, protože proti dvěma protihráčům nic nesvedl.
     
    43:24
    Turan při rozehrávce dost zbytečně přišel o kotouč, o který se následně musí bojovat u mantinelu, kde je to opět velmi vyrovnané.
     
    44:00
    Jiříček posílal od mantinelu nabídku na střelu, na kterou ale žádný spoluhráče neodpověděl, takže se Slovensko může pokoušet o založení útočné akce.
     
    44:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Destrukce i nadále pokračuje! Češi to zase výborně zvládli před bránou, kde si našel odražený kotouč Raška, který bleskovou přihrávkou uvolnil MICHALA GUTA. Ten se následně v klidu trefil do odkryté klece. Asistence: Adam Raška, Martin Haš.
    44:57 Michal GUT - 0:5
     
    45:35
    Nyní už se zápas určitě z obou stran jenom dohrává, ani jeden tým už nechce riskovat žádné zbytečné zranění, takže do soubojů nejda naplno.
     
    46:16
    Kotouč se pořád drží hlavně ve slovenském pásmu, jakoby bych to ale zakřikl, protože se vzápětí Slováci dostali dopředu, kde ale nezakončili.
     
    46:57
    Pytlík po povedeném zaseknutí nebezpečně pálil ke vzdálenější tyči, ale Latkóczy měl tentokrát dobrý přehled a jistě zasáhl.
     
    47:23
    Hra odsýpá, skoro vůbec se nepřerušuje, takže vidíme jeden útok za druhým, ale něco nebezpečnějšího se už dlouho nestalo.
     
    48:13
    České nahození je tentokrát hodně nepřesné, končí tak jenom u Nemece, který puk chvíli podrží za bránou a následně půjde střídat.
     
    48:38
    Malík se po delší době musel činit, ránu od modré čáry skoro vůbec neviděl, takže musel jít do do rozkleku, ve kterém ho kotouč zasáhl do hrudi.
     
    49:13
    Čeští mladíci chtějí pro svého gólmana čisté konto, do bránění tak dávají všechny své zbývající síly, kvůli čemuž se Slováci pořád do ničeho nedostávají.
     
    49:49
    Česko nemohlo pokračovat v útoku kvůli signalizovanému ofsajdu, dopředu se tak přesunuli slovenští hokejisté.
     
    50:23
    Slafkovský pálil okamžitě po vstupu do útočné třetiny, jeho rána švihem ale mezi tři tyče nevešla.
     
    51:35
    Slovensko bude v posledních minutách o něco aktivnější, nyní se mu však vůbec nepovedlo založení útočné akce, kvůli čemuž se musí bránit.
     
    52:04
    Beránek nemá u mantinelu skoro žádný prostor ke hře, puk tak poslal po hrazení na protihráče, který už o kus gumy definitivně přišel.
     
    52:48
    Latkóczy si ještě musel připisovat zákroku proti protiútoku soupeře, za což je určitě hodně rád, protože si aspoň trochu zlepší náladu.
     
    53:22
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Kňažko – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    53:40
    Česko dohraje skoro všechen zbývající čas v přesilovce, ke gólu se ale asi moc hnát nebude, protože ho rozhodně nějak obzvlášť nepotřebuje.
     
    54:08
    Češi se zatím pevně v držení v útočném pásmu, kde před brankou Latkóczyho vytvořili pořádný zmatek, ale přes spoustu hráčů se zakončení nedostalo.
     
    55:04
    Slovensko už se osvobozuje, při bránění to ale už moc složité nemá, protože se utkání už spíše jenom dohrává.
     
    55:23
    Naší mladíci opět museli hledat cestu do útočného pásma, to se jim ale vůbec nepovedlo podle představ, protože se dopustili ofsajdu.
     
    56:18
    Kombinaci našich hráčů po delší době ukončil střelou Pytlík, ale Latkóczy tentokrát neměl zakrytý výhled, takže stačil zareagovat.
     
    56:57
    Další dalekonosná rána končí v rukavici slovenského brankáře, který přerušuje hru a bude se tedy před ním vhazovat.
     
    57:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi z delší přesilovky přece jen vytěžili aspoň o jeden gól, o který se pěknou individuální akcí postaral RADEK MUŽÍK, který se od tyče dostal až do pravého kruhu, odkud zcela překvapil Latkóczyho tvrdou ránou k levé tyči. Asistence: Michal Gut, Stanislav Svozil.
    57:14 Radek MUŽÍK - 0:6
     
    58:13
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marko Stacha – 2 min., podrážení).
     
    58:47
    Naší mladíci potvrzují silnou početní výhodu i v samotném závěru zápasu, kde se dlouho drží v pásmu a se zakončením si dávají na čas.
     
    59:23
    Slováci se po delší době osvobodili, avšak soupeř se dopředu okamžitě vrací, takže Přikryl prozkoušel pozornost Latkóczyho, který tak ještě musel jednou zasahovat.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Raška – 5 min. + osobní trest do konce utkání, naražení zezadu).
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace do dvaceti let zvládl generálku na světový šampionát na jedničku, protože rozstřílela Slováky 6:0! Češi rozhodli o své výhře hned v první třetině, kde využili skoro všechny své šance a získali tak tříbrankový náskok, který ve zbytku času v klidu kontrolovali a nakonec ho ještě třikrát navýšili. Na výhře se třemi asistencemi podílel Stanislav Svozil, asistencí a gólem se pak blýskli Teplý, Pytlík, Gut a Raška. Dnes se tedy dařilo, uvidíme, jak to bude vypadat v sobotním ostrém zápasu proti Švédsku.
     
    Nejlepší hráči utkání
    Juraj Eliáš (Slovensko)
    Nick Malík (Česko)
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji buď dobrou noc nebo příjemné vstávání do tohoto svátečního dne. (06:06:36)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 8. Novák (Haš, Svozil), 15. Teplý (Vitouch), 20. Raška (Pytlík, Svozil), 40. Pytlík (Klikorka, Teplý), 45. Gut (Raška, Haš), 58. Mužík (Gut, Svozil)


    Slovensko: Hlavaj (34. Latkóczy) – Mudrák, Golian, Stacha, Kňažko, Nemec, Petrovický, Turan, Bečár – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Myklukha, Slafkovský – Mešár, Sojka, Turanský – Kolenič, Eliáš, Kašlík.
    Česko: Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Klikorka, Jiříček, Suhrada, Kubíček – Teplý, Myšák (C), Vitouch – Mužík, Pytlík, Přikryl – Raška, Gut, Novák – Koffer, Najman (A), Rychlovský – Beránek, Lang.
    bahis siteleri