Rakousko – Švédsko 0:4 (kon.) | Slovensko – Německo 3:4 (po pr.) | USA – Česko cz 7:0 (kon.)
konec
USA
7:0 (0:0, 3:0, 4:0)
Česko
Úterý 29.12.2020, 20:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:22 Matthew BOLDY - 7:0
     
    51:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Pařík stihl před vystřídáním ještě jednou inkasovat! MATTHEW BOLDY využil prostoru před brankovištěm, který dostal od obránců, udělal krásnou fintu s prostrčením hokejky mezi nohama a zasunul puk za záda českého gólmana. Asistence: Travis Zegras a Cole Caufield.
    50:22 Cole CAUFIELD - 6:0
     
    50:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle už zavání debaklem! COLE CAUFIELD si najel za záda obránce, dostal přesný dlouhý pas a z pravé strany najížděl na Paříka, kterého pokořil poměrně jednoduchou ranou, jež českému gólmanovi prošla pod pravým betonem a zapadla ke vzdálenější tyčce – 6:0. Asistence: Travis Zegras a Cameron York.
    48:18 Arthur KALIYEV - 5:0
     
    48:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to 5:0 pro USA! Američané si v přesilovce rychle vyměnili puk, který se dostal k ARTHUROVI KALIYEVOVI a ten z vrcholu levého kruhu zápěstím vymetl bližší horní růžek Paříkovy svatyně. Asistence: Cameron York a Travis Zegras.
    46:03 Trevor ZEGRAS - 4:0
     
    46:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hráči USA se prosazují při signalizované výhodě! TREVOR ZEGRAS dostal přihrávku na pravý kruh a z voleje se trefil nad levé rameno přesouvajícího se brankáře Paříka – 4:0. Asistence: Brock Faber a Cameron York.
    35:56 Bobby BRINK - 3:0
     
    35:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Česká hra se bohužel začíná rozpadat podobně jako na úvod turnaje proti Švédům! Střílenou nabídku Matthewa Benierse z levého kruhu usměrnil za bezmocného českého gólmana BOBBY BRINK, jenž si tak připisuje druhou trefu v utkání. Asistence: Matthew Beniers a Ryan Johnson.
    33:30 Trevor ZEGRAS - 2:0
     
    33:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A tohle je už bohužel druhý gól Američanů! Skvěle to udělal obránce Henry Thrun, který naznačil střelu, Pařík si proti němu povyjel, ale Thrun místo toho ještě nahrál na pravý kruh TREVOROVI ZEGRASOVI, který pálil do odkryté branky – 2:0. Asistence: Henry Thrun.
    25:33 Bobby BRINK - 1:0
     
    25:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají vedení! Brink objel s pukem útočné pásmo a na modré čáře ho přenechal Brettovi Berardovi. První střela útočníka USA byla zablokována, ovšem Berard si našel mezi kruhy odražený kotouč. Po jeho ráně puk propadl za Paříka a BOBBY BRINK ho z brankoviště dotlačil do odkryté branky. Asistence: Drew Helleson.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Brink (Berard), 34. Zegras (Thrun), 36. Brink (Beniers, Johnson), 47. Zegras (Faber, York), 49. Kaliyev (York, Zegras), 51. Caufield (Zegras, York), 52. Boldy (Zegras, Caufield)


    USA: Knight (Wolf) – Helleson, Sanderson, Faber, York, Thrun, Johnson, LaCombe – Kaliyev, Turcotte (C), Zegras – Caufield (A), Beniers, Boldy – Brink, Farinacci, Berard – Moynihan, Slaggert, Brisson – Colangelo.
    Česko: Pařík (52. N. Malík) – Krutil, Kučeřík (A), Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Kubíček – Lang, Myšák (C), Teplý – Beránek, Vitouch, Mužík – P. Novák, Gut, Raška – Rychlovský, Najman (A), Koffer – Přikryl.

    Rozhodčí: Campbell, Sandlak – Mannella, O'Quinn (CAN)