Veszprém – PSG HB 26:31 (kon.) | THW – Barca 33:28 (kon.)
konec
Telekom Veszprém
26:31 (11:14)
Paris Saint-Germain HB
Úterý 29.12.2020, 18:00 • LANXESS Arena, Kolín nad Rýnem • Liga mistrů - Final Four • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný úterní podvečer při sledování špičkové evropské házené! Po emocemi napěchovaném prvním hracím dni Final Four Ligy mistrů přichází jenom o den později rozuzlení zvláštního, avšak herně velmi kvalitního závěru nedohraného loňského ročníku Ligy mistrů.

    Od 18:00 budeme sledovat souboj zklamaných, tedy zápas o třetí místo. Zatímco PSG ztratilo souboj s Barcelonou už v prvním poločase, pro Veszprém to byla velmi bolestivá porážka v tradičním řevnivém špílu s Kielem. Kdo bude nakonec šťastnější?
     
    1. SEMIFINÁLE

    FC BARCA LASSA – PARIS SAINT-GERMAIN HB 37:32 (18:14)

    Otevírací zápas celého Final Four měla v úplném úvodu rozehrána lépe Paříž, která si držela v úvodu mírné vedení s největším rozdílem tří branek ve skóre (8:5 v 11. minutě). Barcelona šla do klíčového vedení v 19. minutě po brance Mema a v závěru poločasu se odpoutala od Paříže.

    Poločasovou ztrátu pěti branek už Paříž ve druhém poločase nestáhla. Sice se dostala ve 46. minutě na mínus tři branky, Barcelona si závěr zápasu ale pohlídala a nakonec si došla po postup do finále po výhře o pět branek – 37:32.

    Nejvíce branek: Mem 8, Pálmarsson 6, Janc 5 – Nahi 9, Hansen 7/5, Remili 5. Rozhodčí: Gubica, Milošević (oba CRO). Sedmimetrové hody: 5/3 – 5/5. Vyloučení: 3:2.
     
    Pařížský trenér Raul González: „Gratuluji Barceloně. Soupeři dobře fungoval útok, často střílel a snadno se dostával k brankám. Ve druhém poločase jsme hráli už na velké riziko, snažili jsme se chodit do rychlých zakončení, ale Barca měla solidní obranu a v útoku jim to taktéž fungovalo. Absence Nikoly Karabatiće, Luca Steinse a Henrika Tofta Hansena se ukázala jako klíčová, bez nich náš herní systém fungoval hůře.“
     
    2. SEMIFINÁLE

    THW KIEL – TELEKOM VESZPRÉM 36:35 ET (18:13)

    Druhé semifinále nabídlo úplně odlišnou podívanou a tradiční řežba mezi Kielem a Veszprémem měla celkem 65 minut královské zábavy. Přitom to dlouho nevypadalo, Kiel měl zápas v prvním poločase pod kontrolou a Veszprém například nepustil 11 minut do gólového zakončení. To už vedl o sedm branek (17:10), nakonec si odnášel do kabin pětibrankový náskok (18:13).

    Vedení si severoněmecký klub udržoval až do 37. minuty (22:16), poté se ale maďarský tým nastartoval a rozjel útočnou mašinérii, která rezultovala v sérii 12:2 a z vedení Kielu 22:16 bylo rázem vedení Veszprému 28:24. THW v tu chvíli působilo podrážděně vůči verdiktům rozhodčích, nakonec ale v závěru ustanovilo remízový stav a Sagosen měl po čase ještě devítku z těžkého úhlu, kterou neproměnil.

    V prodloužení to vypadalo, že Veszprém to nakonec pro sebe urve, pomohla mu k tomu i sporná červená karta pro Wienceka za úmyslné zmenšení střeleckého úhlu Margučovi. Nenadić na konci první pětiminutovky dával na 34:32. Kiel se ale nevzdal a poté, co šel na dvě minuty ven Blagotinšek, Niclas Ekberg proměnil náskok z pravého křídla, čímž posunul Kiel do vedení o branku.

    Drama vrcholilo a po vypršení časového limitu měl devítku šutér Nenadić, který mohl posunout zápas do sedmiček. Zeď ale neprostřelil, naopak napálil do obličeje Ekberga a Kiel tak postoupil v parádním zápase do finále – 36:35 ET.

    Nejvíce branek: Pekeler 8, Ekberg 7/4, Sagosen 5 – Marguc 7, Borozan 7, Yahia 5. Rozhodčí: Marin, Garcia Serradilla (oba Šp.). Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/3. Vyloučení: 6:5. ČK: Wiencek – Nenadić.
     
    Veszprémský trenér David Davis neskrýval po prohraném semifinále zklamání. „Bylo to složité, my nezačali dobře a v prvních 15 – 20 minutách jsme dle mého zápas ztratili. Sice jsme se dokázali vrátit, ale hraje se vždy od nuly, to je fakt. Je to pro nás zajisté zklamání, letos tým funguje parádně a dnes se vydal ze všech sil, ale nestačilo to. Musíme dřít dále a zlomit to příští rok.“
     
    Úvodní sestavy:

    Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov, Yahia, Moraes, Tönnesen, A. Nilsson, Markussen, Gaš. Marguč, Blagotinšek, Šiškarev, P. Nenadić, Mahe, Maqueda, Lekai, Borozan.

    Paris Saint-Germain HB: Gerard, Genty – Keita, Kristopans, Kounkoud, Solé, Remili, Grebille, Syprzak, L. Karabatić, Morros, M. Hansen, Prandi, Nahi.

    Rozhodčí: Pavičević, Raznatović (oba MNE).
     
    -30
    Ještě jednou vám přeji krásný úterní večer při sledování evropské házené! Do začátku zápasu zbývá 30 minut a utkají se spolu týmy, které se několikrát do Final Four dostaly, Ligu mistrů však nikdy nevyhrály!

    Veszprém byl ve finále čtyřikrát a ani jednou nevyhrál, PSG pak hrálo finále jenom jednou, v sezoně 2016/17 však narazilo na obětavý Vardar a prohrálo gólem sekundu před koncem. Na případný úspěch si tak musí oba celky počkat minimálně jeden ročník...
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Zápas začíná, výhoz mají hráči Veszprému, kteří hrají v bílých dresech, Paříž poté v klasických modrých. (0:0)
     
    1
    První kombinace na střední spojce proti vysunuté obraně Paříže neuspěly, zakončující Lékai byl zastaven na devíti metrech. (0:0)
     
    1
    Lékai poté zakončoval ze země, jeho pokus Genty vytěsnil a poslal dopředu Remiliho, který z výskoku napálil jenom břevno! (0:0)
    2
    Sérii oboustranných technických chyb ukončuje brankou Moraes, který využil ztráty Remiliho a vydal se do brejku s úspěšným zakončením. (1:0)
     
    3
    Kristopans nedohrál lajnu až na levé křídlo a Yahia jej o míč obral čistým způsobem. Veszprém tak útočí. (1:0)
    3
    Černohorský šutér Borozan dostal na střední spojce místo a nekompromisním podstřelem přímo do vinglu odskakuje maďarský celek na dvě branky. (2:0)
     
    4
    Po faulu na Kristopanse měla Paříž sedmičku, kterou šla zakončovat megastar Hansen. Jenže míč napálil dánský reprezentant jenom do nohy Corralese! (2:0)
     
    5
    Borozan po přihrávce napříč spojkami od Yahiy šel opět do zakončení z podstřelu, tentokrát ale Kristopans jeho pokus zablokoval. Ve snaze rychle přejít dopředu ale Kounkoud po zpracování míče spáchal kroky, tudíž Veszprém v útoku zůstává. (2:0)
    6
    Lékai mohl jít na pravé spojce do dobrého zakončení, míč ale ještě pustil pro Marguče na křídlo, který z těžkého úhlu přesně umístil balon do vrchní části branky! (3:0)
    6
    Kristopans si na střední spojce dovolil rusáka a pustil míč doprava na Remiliho, který měl před sebou jenom volnou cestu na brankoviště. Na jeho následnou střelu byl již Corrales krátký. (3:1)
    7
    Yahia se uvolnil na pravé spojce, dostal v lajně míč a z kroku propálil pařížského brankáře! (4:1)
    7
    Gól vstřelil tým Paris Saint-Germain HB (Luka Karabatić). (4:2)
    8
    Lékai zakončoval dlouhý kříž osobním soubojem na levé spojce, ve kterém uspěl a došel tak pro pátou branku Veszprému. (5:2)
     
    8
    Přichází i první vyloučení, za tvrdý zákrok na Remiliho jde ven egyptský talent Yahia. (5:2)
    9
    Velmi trpělivě hráli přesilovkovou kombinaci hráči Paříže, nakonec to přineslo ovoce a Hansen měl na levé spojce příliš volného prostoru, který využil brankou. (5:3)
     
    9
    Moraes dostal míč do pivota a z otočky střílel, Genty ale předvedl skvělý zákrok a podržel míč těsně před brankovou čárou! (5:3)
     
    10
    Na druhé straně šel za snížením na jednu branku přeučený střed Remili, ale naběhl do dvou obránců, čímž se dopustil průrazu. (5:3)
     
    10
    Kounkoud se dobře z hrotové pozice stáhl zpět na brankoviště, aby zdvojil pivota Nilssona, vůbec prvního švédského hráče ve Veszprému. (5:3)
    11
    Mahe po nedovoleném zákroku na Maquedu šel zahrávat sedmimetrový hod, který proměnil technickým zakončením podél stojné nohy Gentyho. (6:3)
     
    11
    Marguč dostal po technické chybě Hansena luxusní nához do brejku a šel sám na branku, ze šestky ale zakončení podcenil a napálil jenom vytrčenou ruku Gentyho! (6:3)
     
    12
    Žlutá karta pro tým Telekom Veszprém (Jorge Maqueda). (6:3)
     
    12
    Po další technické chybě PSG šli Veszprémští do rychlého zakončení, jenže se na středu hřiště zamotali a byli rádi, že mohli přejít plynule do postupného tažení. (6:3)
     
    13
    Krásná souhra na Borozana, který si sběhl jako falešný pivot na šestku. Z náskoku však černohorský reprezentant napálil míč úplně mimo branku! (6:3)
     
    13
    Maqueda krátce po inkasování žluté karty jde na střídačku se dvěma minutami, když naložil Prandimu. (6:3)
     
    13
    Syprzak se objevil zcela osamocen na brankovišti, ze šestky ale stálice polské házené trefila jenom Corralesovy nohy! (6:3)
     
    14
    Žlutá karta pro tým Paris Saint-Germain HB (Benoit Kounkoud). (6:3)
     
    14
    Veszprém hraje oslabení s variantou bez brankáře vzadu, v současnosti tak hrajeme variantu 6 na 6. (6:3)
     
    15
    Po zakončení Borozana Veszprém v útoku zůstane, neboť byl Borozan faulován. Maďarský tým tak bude zahrávat po utření hrací plochy devítku. (6:3)
    15
    Yahia z devítky vymlátil jenom bloky a Mikkel Hansen zcela bez problémů po přihrávce dopravil míč do prázdné kasy. (6:4)
    16
    Lékai se po delší době prosadil hrou 1-v-1, jednoduchým L-únikem přes střední spojku došel pro sedmý zásah svého týmu. (7:4)
    16
    Grebille se jako první hráč dostal na odraženou střelu od Remiliho do břevna a z křídla překonal Corralese, který tak dva úspěšné zákroky za sebou nezapsal. (7:5)
     
    17
    Borozan zkusil střílet zprava v překřížení, opět však zamířil mimo. Dnes se mu tak v útoku příliš nedaří. (7:5)
     
    18
    Hansen nedává druhou sedmičku, tentokrát po faulu Blagotinšeka na Syprzaka. Střílel okamžitě po hvizdu a nastřelil břevno maďarské kasy! (7:5)
    18
    Syprzak po úspěšném zákroku Gentyho dostal pas až na šestku, kde v kontaktu s Maquedou přetlačil španělského reprezentanta a úspěšně zakončil. (7:6)
    19
    Prandi využil dobré clony dvou obránců, naběhl si ze středu obloukem na pravou spojku a ze šestky propálil Corralese. Paříž srovnává stav utkání po 19 minutách hry! (7:7)
     
    20
    Manaskov šel do zakončení na levém křídle až příliš horlivě, odstřelil z cesty Remiliho a pískán je tak průraz makedonskému křídelníkovi. (7:7)
    20
    Skvělá zadovka Remiliho na nabíhajícího Kounkouda, který šel z křídla do hřiště, přihrávku sebral a poprvé v zápase posílá PSG do vedení! (7:8)
    21
    Hansen se prosazuje svižným průnikem po levé straně, Blagotinšek už nedokázal dostoupit a trenér Davis bere oddechový čas! (7:9)
     
    21
    Veszprém čeká na branku už přes šest minut!
     
    22
    Kounkoud zakončoval po technické chybě rychlý protiútok, z čisté šance na šestce však opět napálil jenom brankovou konstrukci! (7:9)
     
    22
    Yahia pustil míč v souboji na pivota Nilssona, jehož střela sice propadla za brankovou čáru, kvůli předchozímu útočnému faulu ale není branka uznána! (7:9)
     
    23
    Remili nestačil zavřít cestu Mahemu, proto jej zboku přistrčil, za což dostává dvě minuty. (7:9)
    23
    Marguč měl hodně prostoru v přesilovce na pravém křídle, míč mu přiklepl Lékai a slovinský reprezentant po skoro osmi minutách prolomil brankové mlčení na straně Veszprému. (8:9)
    24
    Syprzak velice dobře zapracoval na pivotu, ukázal svá kila a přetlačil Maquedu v souboji. Poté už měl zakončení jednoduché. (8:10)
    24
    Borozan to vzal v těžké situaci na sebe, ze střední spojky poslal klepák, na který Genty reagoval už pozdě. (9:10)
    25
    Syprzak vyjma prvního zakončení stoprocentní, tentokrát si dobře našel prostor, kde nebyl obtěžován a po přihrávce Hansena propálil Corralese. (9:11)
    25
    Mahe si vyřešil celý útok sám, po rozehrávce prošel až sám na šest metrů, odkud přesným vinglem nedal Gentymu šanci. (10:11)
    26
    Kristopans doskočil odražený míč a pustil jej na Hansena, který točenou přihrávkou na šestku našel sbíhajícího Solého. Následné zakončení už pak bylo pohodlné. (10:12)
    27
    Gól vstřelil tým Telekom Veszprém (Vuko Borozan). (11:12)
    27
    Prandi šel do střelby z velké dálky, ale v rychlosti. Jeho nekompromisní střela přeletěla i vyskakující bloky a zalétla pod břevno. (11:13)
     
    28
    Grebille reagoval na přihrávku do pivota na Moraese pozdě a srazil jej při pokusu střelby na zem. Sedmička pro maďarský klub! (11:13)
     
    28
    Mahe nechal Gentyho vrátit se až na brankovou čáru, gólman Paříže ale zlikvidoval jak jeho sedmičku, tak i následnou dorážku mířící do opačné části branky! (11:13)
     
    29
    Kristopansova přihrávka do pivota nevyšla, Corrales bral míč a poslal prudkou přihrávkou vpřed Manaskova, který měl málo času na zpracování a dopustil se přešlapu! (11:13)
     
    30
    Čtyřicet sekund před koncem poločasu bere lavička PSG oddechový čas. (11:13)
     
    30
    Paříž zahrála variantu 7 na 6 a vykombinovala se až příliš blízko obrany, navíc v pasivní hře. Skvělou práci ale odvedl Hansen, který dal Karabatićovi míč do prostoru a bratr Nikoly vybojoval pro PSG sedmičku! (11:13)
    30
    Solé šel na sedmu místo Hansena a byl úspěšný. (11:14)
     
    30
    První poločas skončil. (11:14)
     
    Ačkoliv to na začátku moc nevypadalo, Paříž vede po první třicítce o tři branky a zejména ve druhé části periody měla více ze hry. Veszprém přitom začal velmi dobře, rychle si vybudoval tříbrankové vedení, které si držel až do 18. minuty. Jenže poté se začaly karty otáčet, Veszprém se trápil v útoku a polevil v obraně, čehož využívalo PSG k poměrně snadným zakončením. Nakonec si přenáší do druhého poločasu tříbrankový náskok a na Veszprému je možná vidět psychická deka, ležící po včerejším neúspěšném semifinále.
     
    Skvěle chytají i oba brankáři, leč s postupem času na tom je lépe Yann Genty, který podržel několikrát svůj tým, především pak při sedmičce Maheho, kdy předvedl fantastický dvojzákrok. Rodrigo Corrales odchytal dobře začátek utkání, poté se však jakoby svezl s celým týmem a přestalo se mu dařit.

    Navíc sledujeme i zápas s velkým množstvím technických chyb a nasazení ani z jedné strany není příliš ideální.
     
    31
    Začal druhý poločas. (11:14)
     
    31
    Začíná druhý poločas, Paříž má úvodní výhoz a navíc si drží tříbrankový náskok. (11:14)
     
    31
    Prandi šel do těžkého zakončení v záklonu, jeho pokus letěl vysoko sám o sobě, pro Corralese to nebylo vůbec žádné ohrožení branky. (11:14)
     
    32
    Moraes sice vstřelil branku, ta mu však není pro přešlap na brankovišti uznána! A zaskvěli se poté i oba brankáři, nejprve veszprémský gólman vychytal v brejku Remiliho, následně Genty počkal na střelu Borozana! (11:14)
     
    33
    Remili překombinoval situaci až příliš a na šesti metrech z výskoku se ještě snažil hrát dále. Tohle šanci na úspěch nemělo, na tahu je tak Veszprém. (11:14)
    33
    Manaskov z levého křídla měl dobrý úhel na zakončení a Gentyho překonal střelou okolo hlavy. (12:14)
     
    34
    Prandi zahrával míč do pravého křídla, Manaskov však přihrávku sebral a zpomaluje rozběhnutý útok Veszprému. (12:14)
     
    34
    Jenže i klub u Balatonu chyboval, ztratil míč na půlce a zápasu opravdu chybí větší jiskra. (12:14)
    35
    Kristopans vyměnil pozici s Hansenem a rozhodl se střílet, jeho bomba zapadla přesně pod břevno a stále si Paříž drží tříbrankové vedení. (12:15)
     
    35
    Moraes prakticky odevzdal zbytečným zakončením od pasu z osmi metrů. Pařížský brankář bez potíží bere míč do teplých, Maďaři se skutečně vepředu trápí. (12:15)
     
    36
    Vyloučení v týmu Telekom Veszprém (Rogerio Moraes). (12:15)
    36
    Lékai v obraně získal míč a předvedl rychlý výpad, který zakončil překvapivou střelou a pokusem na vzdálenější tyč prostřelil nepřipraveného Gentyho! (13:15)
    37
    Hansen nebyl bráněn na střední spojce, udělal si tak živnou půdu pro střelu a dánská hvězda následně čistě umístila míč do kasy. (13:16)
    37
    Lékai zapisuje druhý gól za sebou, tentokrát zkusil propálil postavenou obranu Paříže podstřelem a byl úspěšný. (14:16)
     
    38
    PSG bere oddechový čas, možná i překvapivě pro hráče, kteří v první chvíli nechápali, co se to vůbec děje. (14:16)
    38
    Remili měl prostor před sebou poté, co Hansen s pivotem na sebe navázali více hráčů. Remili šel následně do proskoku ze šestky, který i zakončil gólem. (14:17)
    39
    Až příliš naivně zahrával Lékai míč do přehuštěného středu, z čehož vzešel rychlý protiútok Nahiho. Jeden ze tří levých křídelníků PSG v tomto zápase uspěl. (14:18)
    40
    Lékai v pádu ještě pustil míč na pravou spojku, následně Borozan zahrál odvážně na Marguče, který ostrý úhel vzal a přesně zakončil. (15:18)
    40
    Prandi byl na pravé spojce bez kontaktu, okamžitě pálil a s mírným štěstím propálil Corralese. (15:19)
    41
    Petar Nenadić přišel na hřiště, ve svém prvním střídání šel do výskoku a vyklopenou střelou okolo Kristopanse překvapil opravdu všechny. Dokonce i brankáře Gentyho. (16:19)
     
    41
    Nahi zbytečně strčil ve výskoku do Borozana, který byl navíc v podélném pohybu vůči brance. Za nesmyslný faul dostává křídelník PSG dvě minuty. (16:19)
     
    41
    Nenadić hrál přihrávku do pivota zády k brance, na tuto variantu byl ale připraven obr Kristopans, který míč sebral. (16:19)
    42
    Kristopans si vyběhl z dosahu obrany, vytáhl hru na střední spojku a zakončením do protipohybu Corralese střílí druhý gól v zápase. (16:20)
    42
    Spolupráce Nenadiće s Lékaiem zafungovala, srbský šutér přenesl hru křížem na kapitána Telekomu, který zavěsil z pravé spojky. (17:20)
    43
    Zavěsil i Prandi, který na nic nečekal a povedenou střelou z deseti metrů nedal šanci brankáři Veszprému reagovat. (17:21)
     
    44
    Kristopans v souboji nafackoval Nenadićovi, za což se mu omluvil a mizí na dvě minuty sedět. (17:21)
    44
    Lékai to bere na sebe jako kapitán týmu, tentokrát další rychlý průnik až na šestku a úspěšné zakončení. (18:21)
    45
    Na druhé straně ale sedí parádně zápas Prandimu, který zpracoval míč od Remiliho a propálil svým pátým zásahem Corralese. Ten se ve druhém poločase celkem trápí. (18:22)
     
    45
    Vyloučení v týmu Telekom Veszprém (Blaž Blagotinšek). (18:22)
    46
    Lékai šel do rozhozené obrany, Nenadić mu udělal prostor k zakončení a face-to-face Lékai vůči Gentymu nezaváhal. (19:22)
    46
    Hansen neprotlačil přihrávku na Syprzaka do pivota a vznikl prostor pro protiútok, který dotáhl do konce Maqueda. (20:22)
    47
    Opět zafungovala souhra Hansena s Karabatićem, byla to další přihrávka do pivota, kterou si Luka zpracoval a vyhání Corralese na střídačku! (20:23)
     
    48
    Mikkel Hansen šel po překřížení do střelby, napálil jenom břevno branky Telekomu. I nadále ale bude PSG hrát v útoku! (20:23)
    48
    PSG se pomalu trhá a jde si za třetím místem. Prandi v dohrávané situaci po faulu proměnil nahazovačku a nerozhodilo ho tak ani střídání gólmanů. (20:24)
    48
    Gól vstřelil tým Telekom Veszprém (Petar Nenadić). (21:24)
     
    49
    Borozan mohl snížit na dvoubrankový rozdíl, v brejku ale selhal a šlajs mu ze šestky vůbec nesedl! Tohle může v konečném účtování Veszprém mrzet. (21:24)
    50
    Kounkoud na začátku poslední desetiminutovky uspěl z pravého křídla, ze strany Veszprému už to začíná být mírně odevzdané. (21:25)
    50
    A když Nahi trestá nekompromisně další chybu v rozehrávce, je PSG plus pět branek. Veszprém reaguje oddechovým časem. (21:26)
     
    50
    Moraes si došel pro sedmičku poté, co jej Morros stáhl za dres a navíc bránil i v brankovišti! (21:26)
    51
    Nenadić sedmičku bezproblémově proměnil, srbskému plejerovi se v dnešním zápase tak daří. Zrovna u něj je to vždy o náladě... (22:26)
     
    51
    Cupara předvedl dva skvělé zákroky proti Hansenovi a Remilimu, jenže bude čelit sedmimetrovému hodu, neboť se Blagotinšek dopustil bránění v brankovišti! (22:26)
     
    52
    Solé ale sedmičku hodil prachmizerně, snažil se o technické zakončení, trefil střed branky, s čímž tak Cupara neměl problém! (22:26)
     
    53
    Zakončení Nenadiće po rychlé rozehře devítky končí jenom na Gentym a pomalu to začíná vypadat, že je rozhodnuto! (22:26)
    53
    Jenže PSG se dopustilo další sekery vepředu a následovala tak akce Marguče, který luxusní úhel dotáhl k 23. gólu Veszprému. (23:26)
    54
    Remili z odskoku dokázal ustát i souboj s Borozanem a zakončit z těžké pozice. (23:27)
     
    54
    Nenadić zkusil vybídnout k zakončení Marguče na pravém křídle, míč však křídelník zachytil až za brankovou čárou, tudíž má výhoz brankář PSG. (23:27)
     
    55
    Maqueda zastavil Prandiho, kterému tak osobní souboje dnes příliš nejdou, ve střelbě z dálky je ale stoprocentní. (23:27)
    55
    Paříž si jde za třetím místem, Hansen dobrým podstřelem překvapil Cuparu a je to už o pět branek! (23:28)
     
    56
    Borozan mohl následně rychle reagovat, ze šestky ale netrefil ani kasu! Veszprém dohrává zápas ve velké křeči. (23:28)
     
    56
    Blagotinšek dostává druhé dvě minuty, tentokrát loktem trefil do obličeje Remiliho v kombinaci. (23:28)
     
    57
    Kounkoud neuspěl proti Cuparovi, který jeho střelu přetahem na bližší tyč lapil! (23:28)
    57
    Lékai přidává osmý gól z brejku, tentokrát nepomohl ani návrat hned dvou hráčů, kteří jej nedokázali zastavit před zakončením. (24:28)
    58
    Remili hraje ve velké pohodě, šel mezi pátého a šestého hráče v obranném rozestavení a dává definitivní razítko na výhru PSG. (24:29)
    59
    Manaskov na začátku předposlední minuty sebral těžkou přihrávku od Lékaie a o zadní tyč se prosadil podruhé v dnešním zápase. (25:29)
     
    59
    Blagotinšek má předčasně po zápase, za další tvrdý zákrok mířící na hlavu Prandiho dostává třetí dvě minuty, tudíž červenou kartu! (25:29)
    59
    Hansen uvolnil Remilimu prostor na střední spojce, francouzský reprezentant nakonec dotáhl střelu až do gólu. (25:30)
    60
    Remili se prosadil i o pár chvil později, povedlo se mu to z brejkové situace po chybě Maquedy. Závěr se už jenom vyloženě dohrává. (25:31)
    60
    Rozhodčí velkoryse dali více prostoru Telekomu v útoku a nezvedali hned ruku v pasivní hře, nakonec 11 sekund před sirénou zavřel gólový účet dnešního zápasu Lékai. (26:31)
     
    Konec zápasu. (26:31)
     
    Souboj zklamaných nenabídl přiliš vzrušujících momentů, PSG mělo ve druhém poločase zápas plně pod kontrolou a proti psychicky zlomenému Veszprému si došlo pro pohodlnou výhru o pět branek. Nejednalo se o líbivý zápas, oba týmy tvořily velké procento technických chyb, Zatímco Veszprém jich měl 14, Paříž „jenom“ 13 a může tak slavit dílčí vítězství v dohrávaném Final Four.

    Pro kapitána Telekomu, Mátého Lékaie, se dost možná jedná o hořké loučení. Podle zákulisních zpráv by měl dlouholetý kapitán opustit po tomto ročníku Veszprém a ve své roli kapitána tak ani jednou s týmem neslavil vítězství v nejcennější klubové soutěží Evropy.
     
    Za necelou hodinu však začne zcela jiný zápas. Velké finále mezi Kielem a Barcelonou, doufejme, že to bude utkání velice podobné tomu, co bylo včera k vidění mezi Kielem a Veszprémem. I toto utkání vám na Onlajnech přineseme.
     
    Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain HB 26:31 (11:14)
    Nejvíce branek: Lékai 9, Marguč 4, Nenadić 3/1 – Prandi 6, Remili 6, Hansen 5. Rozhodčí: Pavičević, Raznatović (oba MNE). Sedmimetrové hody: 3/2 – 4/1. Vyloučení: 6:3. ČK: Blagotinšek (VES). (19:35:12)

    Tomáš Kalas

    Telekom Veszprém
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    36 B R. Corrales Rodal 0/0 0 0
    16 B V. Cupara 0/0 0 0
    31 P B. Blagotinšek 0/0 0 3  
    87 LS V. Borozan 3/0 0 0
    5 PS Y. Fathy Omar 1/0 0 1
    66 SS M. Lékai 9/0 0 0
    35 LK K. Mahé 2/1 1 0
    2 LK D. Manaskov 2/0 0 0
    55 PS J. Maqueda Peno 1/0 0   1
    24 PK G. Marguč 4/0 0 0
    22 LS N. Markussen 0/0 0 0
    13 P R. Moraes Ferreira 1/0 0 1
    34 SS P. Nenadić 3/1 0 0
    18 P A. Nilsson 0/0 0 0
    33 P D. Šiškarev 0/0 0 0
    15 PS K. Tönnesen 0/0 0 0
    Celkem 26/2 1 1 6 1
    Paris Saint-Germain HB
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B Y. Genty 0/0 0 0
    1 B V. Gérard 0/0 0 0
    20 LK M. Grebille 1/0 0 0
    24 LS M. Hansen 5/0 2 0
    22 P L. Karabatić 2/0 0 0
    9 LK A. Keita 0/0 0 0
    11 PK B. Kounkoud 2/0 0   0
    10 PS D. Kristopans 2/0 0 1
    23 LS V. Morros de Argila 0/0 0 0
    99 LK D. Nahi 2/0 0 1
    71 LS E. Prandi 6/0 0 0
    18 PS N. Remili 6/0 0 1
    14 PK F. Solé Sala 2/1 1 0
    21 P K. Syprzak 3/0 0 0
    Celkem 31/1 3 1 3 0
    Rozhodčí: Pavičević, Raznatović (oba MNE)
    bahis siteleri