Granada – Valencia 2:1 (kon.) | Atlético – Getafe 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Huesca 2:1 (kon.)
Elche – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:1 (1:0)
SD Huesca
Středa 30.12.2020, 19:15 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Vítám všechny fanoušky španělského fotbalu u LaLigy, která má na programu šestnácté kolo, v němž se představí Real Club Celta de Vigo a SD Huesca. Zatímco domácí bojují o evropské poháry, tak hosté o záchranu v nejvyšší soutěži. Obrovský favoritem tedy bude Celta de Vigo.
     
    V posledních týdnech je Celta de Vigo na koni a přibližuje se tak evropským pohárům. Domácí mužstvo totiž v posledních pěti soubojích hned čtyřikrát vyhrálo a v posledním zápase remizovalo s Getafe. Real Club se aktuálně nachází na osmém místě, když zaznamenal dvacet bodů, což je třeba jen o pět méně, než-li má šestá Barcelona, která drží poslední místo zaručující poháry. Pokud by měla Celta de Vigo na něčem zapracovat, je to rozhodně hra do obrany. Vždyť inkasovalo už jednadvacet branek, hůře je na tom v horní polovině tabulky pouze Granada. Teď už se pojďme ale věnovat soupeři. Huesca vůbec nezažívá povedený ročník, ovšem její ztráta na záchranu je velmi malé. Jedno vítězství jí může posunout třeba až na patnáctou pozici. Ovšem hostující mužstvo je aktuálně předposlední, když získalo dvanáct bodů. V posledních pěti zápasech ale připsalo pět bodů, když si vyšláplo na Aláves. Naposledy Huesca remizovala s Levante, které se nachází ve středu tabulky.
     
    Poslední vzájemný zápas byl bohatý na vstřelené branky, jelikož jich padlo šest a skončil remízou – 3:3. Celta de Vigo ještě předtím zvítězila v loňském ročníku na vlastní půdě – 2:0. Další vzájemná střetnutí se datují do roku 2012, kdy oba kluby nastupovaly ve druhé nejvyšší španělské soutěži.
     
    Jak už jsme prozradil, roli favorita bude plnit Celta de Vigo, avšak soupeř na ní ztrácí pouhých osm bodů. Uvidíme, jaký vůbec bude rozdíl v herním projevu obou zúčastněných. Duel šestnáctého kola startuje ve středu v 19 hodin 15 minut a je z něj připraven podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit španělský fotbalem a hlavně střetnutím, jenž by mělo nabídnou minimálně dvě vstřelené branky. Splní se papírové předpoklady?
     
    Ještě jednou vás vítám u španělské LaLigy, která má na programu závěrečné zápasy roku 2020. Z našeho střetnutí jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo, N. Araujo (C), Murillo, Olaza – Méndez, Tapia, Nolito – Denis Suárez – S. Mina, Aspas.
    Náhradníci: Villar – Aidoo, Carreira, Veiga, Yokuşlu, Beltrán, Fontán, Mor, Baeza, De León, Rodríguez.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pedro López, Pulido (C), Siovas, Galán – M. Rico, Mosquera, B. García – Ferreiro, Okazaki, Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Valderrama, Carlos, Seoane, Gómez, I. Doumbia, Mir, Luisinho, G. Silva, Nwakali.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Hlavní rozhodčí totiž právě odstartoval utkání, jako první se míče chopili domácí hráči. Jejich nákop mířil na levou stranu, kde o něj ale přišli.
     
    2
    Real Club Celta de Vigo dnes nastoupila ve světle modrých dresech, naopak SD Huesca oblékla tmavě modré dresy. Vraťme se na trávník, kde domácí kombinují na vlastní polovině.
     
    3
    Dimitris Siovas nezvládl u postranní lajny odkopnout míč, a tak se dopředu hnal Iago Aspas, který následně přihrál na hranici vápna. Z tohoto prostoru přišlo zakončení, které bylo zablokované.
     
    4
    Také hosté poslali první centr před branku, kde se ve správném místě nacházel Néstor Araujo, jenž poslal míč do bezpečí. O chvíli později ještě centroval Borja García a k vidění pak byla slabá hlavička.
     
    5
    Chvíli se čekalo, protože Néstor Araujo nejspíše hrál rukou. Po shlédnutí videa ale nebylo nalezeno porušení pravidel. Hugo Mallo tak může vhodit míč do hry.
     
    7
    Huesca zatím hraje odvážně a odměnou jí je rohový kop. Centr od praporku se kroutil jen na první tyčku, odkud byl odvrácen. Hostující celek měl možnost reparátu, jenže také centr ze strany byl odklizen.
     
    8
    Domácí mužstvo potřebovalo uklidnit hru, a tak přihrávky létaly mezi obránci. S rozehrou musel pomoci také Rubén Blanco, jenž byl pod tlakem, a tak míč raději daleko odkopl.
     
    9
    Celta de Vigo předvedla další lacinou ztrátu a hru tak otočil Dimitris Siovas. Jeho centr ze strany byl sražen k domácímu obránci. Real Club může střádat další útočné plány.
     
    10
    Real Club předvedl další lacinou ztrátu a akci soupeře pak zastavil ještě v zárodku. Po faulu rozehrával Huesca, která si míč taky moc neužila. Po chvíli si do šestnáctky naběhl Iago Aspas, jenž se po míči natáhl, ale poslal jej daleko vedle pravé tyče.
     
    12
    Zatím sledujeme velmi zajímavou podívanou, i když velké šance ještě nepřicházejí. Tentokrát si míč za vápnem rovnal David Ferreiro, jehož dostoupil soupeř, který pokus zastavil.
     
    13
    Domácí obránci znovu uklidňovali hru, až se sami dostali pod tlak. Jenže se z nepříjemné pozice dostali a dokonce Celta de Vigo zahrozila. Iago Aspas vytáhl hru až k šestnáctce soupeře, kde přihrával za obránce, jenomže spoluhráč na míč nedosáhl. Álvaro Fernández Llorente stejně musel zasáhnout nohou, protože by míč zapadl k levé tyči.
     
    14
    Na druhé straně jsme viděli zakončení z hranice velkého vápna, které letělo do míst, kde byl připravený Rubén Blanco. Hra se v posledních momentech rychle přelévá.
     
    16
    Balon z levé strany na střed si navedl Dimitris Siovas, který už nikomu nepřihrál. Hostující hráč to vzal na sebe, jenomže z velké dálky branku přestřelil.
     
    18
    Předposlední tým tabulky kombinuje na vlastní polovině a dostal se pod tlak. S napadáním to přehnal Nolito, který doslova povalil hráče s balonem u nohy.
     
    19
    Na levou stranu si seběhl Javier Galán, který se pokusil o centr, jenomže trefil pouze prvního bránícího hráče. Celta de Vigo mohla otočit hru, ovšem nepřešla ani přes půlící čáru.
     
    20
    Dalším centrem se prezentoval Javier Galán, jehož pas byl odvrácen do pravé části vápna, kde se nacházel David Ferreiro. Jeho pokus mířil někam pod břevno, avšak míč vyrazil Rubén Blanco.
     
    21
    Celta de Vigo přenesla hru zprava doleva, kde se nacházel Lucas Olaza. Jeho centr mířil do míst, kam si naběhl Nolito, který byl v prostoru trochu dříve, než by potřeboval. A tak jeho hlavička z malého vápna letěla jen nad branku. Tohle vypadalo opravdu zajímavě.
     
    23
    Jsme v polovině prvního poločasu, Celta de Vigo je znovu u míče, avšak volí postupnou kombinaci. Jenomže hráčům bez míče chybí pohyb, a tak nemají komu obránci přihrát.
     
    24
    Huesca znovu vyslala centr ze strany, který mířil do správných míst. Jenomže do vzduchu se nejvýše dostal Néstor Araujo, jenž míč odvrátil do bezpečného místa.
     
    26
    Na hranici pokutového území se pohyboval Nolito, jenž si přehodil míč na pravou nohu a vystřelil. Jeho zakončení mířilo jen doprostřed branky, kde byl připravený Álvaro Fernández Llorente.
     
    27
    Real Club u postranní lajny vybojoval faul a bude tak rozehrávat standardní situaci. Lucas Olaza kroutil míč na zadní tyč, kde se přes útočníky dostal Álvaro Fernández Llorente, který balon vyboxoval.
     
    28
    Zatím se hraje hodně slušné utkání, rozhodčí totiž nemusel řešit nějakou ošemetnou situaci, nebo dokonce udělit žlutou kartu.
     
    29
    Huesca kombinovala už blízko šestnáctky soupeře, jenomže byla donucena k přihrávkám zpátky. Hostující mužstvo musí začít znovu od obránců.
     
    30
    Z levé strany vnikl do šestnáctky Javier Ontiveros, který už mohl vystřelit. Ovšem rozhodl se k centru na zadní tyč, odkud byl balon znovu odklizen.
     
    31
    Třicet minut hry je minulostí a my stále čekáme ne vstřelení branky. Oba celky se snaží tento fakt změnit, ale zatím jim schází kvalita v předfinální fázi.
     
    33
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Zbytečnou chybu předvedl Borja García, kterému sebral míč Denis Suárez, jenž okamžitě vysunul spoluhráče. Iago Aspas už mohl zakončoval, ovšem přihrál na lépe postaveného NOLITA. Zkušený španělský útočník už měl snadnou pozici a jako první se zapsal mezi střelce. Při radosti ofenzivních hráčů si domácí trenér zavolal Néstora Arauja, jemuž něco vehementně vysvětloval. Asistence: Iago Aspas.
     
    36
    Domácí mužstvo je při chuti a znovu kombinuje na útočné polovině. Na pravé straně Celta de Vigo neměla moc prostoru, a tak hru otočila.
     
    37
    Denis Suárez (Celta de Vigo) přispěchal jako třetí do souboje, kde byl navíc pozdě a sestřelil soupeře. Hlavní rozhodčí poprvé z kapsičky tahá žlutou kartu.
     
    39
    Real Club se dlouho snažil napadat rozehrávku soupeře, který se z nepříjemné pozice dostal. Následně přišel pas za obranu, který si pohlídal Néstor Araujo.
     
    40
    Blížíme se ke konci prvního poločasu a favorit zápasu je ve vedení! Celta de Vigo ale jinak hraje s předposledním týmem tabulky vyrovnanou partii.
     
    41
    Oba celky výborně napadají rozehrávku soupeře, zatím to přineslo ovoce pouze domácímu celku. Na druhé straně se Huesca zmocnila míče, ovšem Javier Galán vybojoval pouze roh.
     
    43
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Jorge Pulido, jehož hlavička nevypadala nebezpečně. Avšak míč rychle klesal a skončil jen těsně nad břevnem. Rubénu Blancovi tak muselo pořádně zatrnout, jelikož míč jen sledoval.
     
    45
    Z levé strany přišel další pas na zadní tyč, kde situaci odvrátil Javier Ontiveros. K odraženému míči se mohl dostat Santiago Mina, jenž jej promáchl a následně se dopustil ještě faul.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Asi málokdo čekal, že se bude hrát takto vyrovnaná bitva! Huesca rozhodně nepřijela do Celty de Vigo jen bránit, což několikrát předvedla. Hostujícímu celku se ale nepovedlo proměnit nadějné situace, a tak ve třiatřicáté minutě přišel trest v podobě úvodní branky. Denis Suárez získal míč, který jej naservíroval Iagu Aspasovi, jenž celou situaci vyšperkoval a Nolito už měl snadnou pozici. Real Club bude muset být po přestávce ostražitý, protože i soupeř je dosti nebezpečný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, který zahájila Huesca. Ta se pokusila o nákop na útočnou polovinu, jenomže neuspěla.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že oba celky nastoupily v zahajovacích sestavách. Na trávníku právě kombinují hostující obránci.
     
    48
    Z pravé strany se pokusil o centr Hugo Mallo, jemuž se pod nohy vrhl soupeř, který míč zastavil. Celta de Vigo bude rozehrávat pouze autové vhazování.
     
    49
    Nepřesným centrem se prezentoval Lucas Olaza, jehož pas propadl až na druhou stranu hrací plochy. Real Club tak dál mohl kombinoval, ovšem útočného faulu se dopustil Brais Méndez.
     
    51
    Tempo hry je ve druhém poločase zatím takové vlažné. Huesca toho moc nevymyslela, ale dobře se brání. Celta de Vigo se sice dostává k centrům, jenže nepřichází zase zakončení.
     
    52
    David Ferreiro si dal míč dál od nohy a do cesty se mu připletl Denis Suárez, který se dopustil faulu a navíc mu soupeř došlápl na kotník.
     
    53
    Z pozice hrotového útočníka si na levou stranu naběhl Nolito, který vyslal další centr před branku. Hostující obránci byli znovu výborně postaveni, a tak míč odvrátili.
     
    54
    Centr z pravé strany přizvedl Santiago Mina, a tak se k zakončení dostal Nolito. ten měl na levé straně hodně prostoru, avšak branku přestřelil. Španělský útočník zahodil slibnou pozici, a tak si klekl a hlavou dvakrát udeřil do trávníku.
     
    56
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Borja García, přichází Rafael Mir.
     
    57
    Přenesení hry skvěle zalepil Nolito, který hru znovu vrátil na pravou stranu. po centru s k hlavičce dostal Santiago Mina, jehož pokus vyletěl jen do vzduchu, odkud jej sebral Álvaro Fernández Llorente.
     
    59
    Celta de Vigo kontroluje průběh hry, ovšem času ještě zbývá mnoho. Huesca znovu vytahuje napadání velmi vysoko, což se vyplatilo a následně si Mikel Rico vynutil nedovolený zákrok.
     
    60
    Hostující mužstvo rozehrávalo standardní situaci. Centr do vápna vyslal David Ferreiro, jenž našel hlavu kapitána Jorgea Pulida, který zamířil jen vedle brány.
     
    61
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Oba borci si vyměnili role a Celta de Vigo už vede o dvě branky! Nolito vyslal kolmici za obranu, kam zamířil IAGO ASPAS, který předvedl dlouhou kličku brankáři a následně trefil prázdnou branku. Tohle byla modelová situaci moderního fotbalu! Asistence: Nolito.
     
    64
    Troufám si říct, že Real Club si už tohle pohlídá a bude se radovat z vítězství. Kvalita hostujícího celku není taková, aby zvrátil stav zápasu na svou stranu.
     
    65
    Outsider zápasu se ale nevzdává, jenomže další centr se nepodařil. Celta de Vigo otočila hru a z vlastní poloviny zakončoval Santiago Mina, jenž si všiml vyběhnutého brankáře. Avšak zařízení netrefil, bude so kopat jen od branky.
     
    67
    Hostující trenér připravuje hned dvojí střídání, ovšem až v přerušené hře.
     
    67
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Mikel Rico, přichází Jaime Seoane.
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Javier Ontiveros, přichází Sergio Gómez.
     
    69
    Domácí mužstvo se už nikam nežene a spíše se soustředí na obranu. Tentokrát zastavilo akci soupeře u rohového praporku, Huesca by potřebovala dát rychle kontaktní gól.
     
    70
    Centry sice domácí šestnáctky létají, jenomže jsou nepřesné. Poslední zamířil na zadní tyčku, odkud jej Celta de Vigo odvrátila do bezpečí.
     
    70
    Real Club Celta de Vigo měla obrovské štěstí, protože zakončení soupeře zastavila pravá tyčka!
     
    71
    Musím přiznat, že první poločas byl daleko zajímavější. Tentokrát si balon ze strany našel Rafael Mir, jenž okamžitě vystřelil, jenže poslal balon jen vysoko nad branku.
     
    72
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Okay Yokuşlu.
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Fran Beltrán.
     
    75
    Další centr do vápna vyslal David Ferreiro, jehož snažení bylo odvráceno. Následně se míč před branku vrátil a k zakončení se dostal Šindži Okazaki, jehož snažení bylo zablokované. Odražený balon si pak našel Jaime Seoane, jehož pumelici vyrazil Rubén Blanco.
     
    76
    Po zákroku zůstal na zeleném pažitu sedět Rubén Blanco, který potřeboval lékařskou pomoc. Před rozehráním rohového kopu se chvíli hrát nebude.
     
    77
    Centr od rohového praporku byl přizvednut na zadní tyč, kde se nacházel pouze hostující hráč. Celta de Vigo se ubránila a navíc může vyrazit do protiakce.
     
    78
    Domácí se hnali znovu do pokutového území, odkud byly vyslány dva pokusy, o které se postaral Hugo Mallo Jeho rána z úhlu vyrazil dobře postavený Álvaro Fernández Llorente.
     
    80
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Pedro López, přichází Juan Carlos.
     
    81
    Na levé straně pokutového území se pohyboval Šindži Okazaki, který se musel otočit. Pokus japonského útočníka tak byl nepřesný. Hostujícímu celku schází při zakončení větší kvalita.
     
    82
    Na druhé straně zase hrozila Celta de Vigo! Přihrávka putovala na levou stranu šestnáctky, kde byl osamocený Nolito. Ten vystřelil po zemi, avšak jeho snažení zlikvidoval Álvaro Fernández Llorente.
     
    83
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Nolito, přichází Miguel Baeza.
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Renato Tapia, přichází José Fontán.
     
    84
    Huesca právě vstřelila branku!
    Outsider vykřesal v závěru zápasu jiskřičku naděje! David Ferreiro získal balon a následně i odcentroval. K odraženému míči se tak dostal Sergio Gómez, který jej patičkou přihrál na JAIMEHO SEOANEA. Střídající hráč se tak nacházel na levé straně, odkud se štěstím propálil brankáře Celty de Vigo. Asistence: Sergio Gómez.
     
    87
    V závěru zápasu se Real Club snaží držet míč a nikam se moc nežene. Jenže po chvíli zase přišla zbytečná ztráta a poté i faul. Huesca bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice. Vytěží vyrovnaní?
     
    89
    Po dlouhých debatách se opět hrálo a Huesca opravdu sahala po vyrovnání! Ze strany šestnáctky to zkusil Sergio Gómez, který míč směřoval na první tyč. Jeho pokus zastavil na brankové čáře Rubén Blanco, fantastický zákrok.
     
    90
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Lucas Olaza, přichází Joseph Aidoo.
     
    90+1
    Bude se hrát šest minut nad rámec normální hrací doby!
     
    90+2
    Další pas ze standardní situace mířil na zadní tyč, kde celou situaci vyřešil Rubén Blanco. Po centru ze druhé strany skončil na trávníku Rafael Mir a Huesca se dožaduje pokutového kop. Ovšem bude rozehrávat jenom roh.
     
    90+3
    Jenže po centru od rohového praporku k zakončení nedojde. Rafael Mir použil ve vzdušném souboji loket, což postřehl hlavní rozhodčí a hru přerušil.
     
    90+4
    Mezi stopery si naběhl j Okay Yokuşlu, který už se díval do tváře hostujícího brankáře. Ovšem zakončení tureckého hráče zamířilo těsně vedle levé tyče. Mohlo být definitivně rozhodnuto, takhle se Celta de Vigo musí ještě bát o výsledek.
     
    90+6
    Tohle byla klukovina! Hugo Mallo (Celta de Vigo) v přerušené hře sáhl do obličeje Sergia Gómeze a vidí žlutou kartu.
     
    90+7
    Huesca rozehrála další rohový kop, na který přispěchal také Álvaro Fernández Llorente. Celta de Vigo souboj vyhrála, avšak případný faul ještě řešil VAR. Pokutový kop se zahrávat nebude a navíc je tu konečný hvizd.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl poněkud slabší, než-li první. Až samotný závěr zápasu nabídl zajímavou zápletku a spousty nebezpečných situacích. Celta de Vigo vedla už o dvě trefy a zdálo se, že kontroluje střetnutí. Jenže pár minut před koncem se prosadil Jaime Seoane, jenž vykřesal špetku naděje. Huesca se pak ještě více tlačila před branku Real Clubu, jenže druhou trefu nepřidala, a tak dnes prohrála.
     
    S konstatováním, že Celta de Vigo zůstává osmá, ale přiblížila se evropským pohárům, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:16:48)

    Michal Luxa

    Branky: 33. Nolito (Aspas), 61. Aspas (Nolito) – 84. Seoane (Gómez)

    Karty:   37. Denis Suárez (CVG), 90+6. Mallo (CVG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:8.
    Celta de Vigo: Blanco – Mallo, N. Araujo (C), Murillo, Olaza (90. Aidoo) – Méndez, Tapia (83. Fontán), Nolito (83. Baeza) – Denis Suárez (72. Yokuşlu) – S. Mina, Aspas (72. Beltrán).
    Náhradníci: Villar – Aidoo, Carreira, Veiga, Yokuşlu, Beltrán, Fontán, Mor, Baeza, De León, Rodríguez.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pedro López (80. Carlos), Pulido (C), Siovas, Galán – M. Rico (67. Seoane), Mosquera, B. García (56. Mir) – Ferreiro, Okazaki, Ontiveros (67. Gómez).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Valderrama, Carlos, Seoane, Gómez, I. Doumbia, Mir, Luisinho, G. Silva, Nwakali.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena
    bahis siteleri