Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 10.01.2021, 18:30 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga pokračuje třicátým čtvrtým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se proti sobě postaví účastníci posledního extraligového finále. V 18:30 padne úvodní vhazování souboje mezi Oceláři z Třince a libereckými Bílými Tygry.
     
    Oceláři Třinec

    Ocelářům se po famózním vstupu do letošního ročníku přestalo herně i výsledkově dařit. Svěřenci hlavního trenéra Václava Varadi v posledních osmi zápasech nevyhráli za tři body a získali pouhých šest bodů. Tento herní propad stál Slezany vedoucí příčku extraligové tabulky, kam se posunula pražská Sparta. Oceláři jsou druzí pouze z důvodu horšího skóre.

    Třinecké hokejisty trápí především koncovka. V zápase na plzeňském ledě hráči s drakem na prsou svého soupeře vysoce přestříleli, ani jednou ale nedokázali pokořit brankáře Pavláta. Proti Pardubicím Oceláři opět měli více střel, tentokráte to ale stačilo jen na jednu branku z hole Michala Kovařčíka. Slezanům k nalezení střelecké pohody zatím nepomohli ani Kanaďané Taylore Leier s Jackem Rodewaldem, kteří naskočili do svého prvního extraligového zápasu.

    “Rozhodla první třetina, byl to nejhorší náš výkon v této sezoně. Pardubice rychle odskočily na tři nula a přehrávaly nás lepším pohybem, vyhrávaly osobní souboje. Od druhé třetiny jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale hosté hráli dobře v obranném pásmu, obětavě, zablokovali spoustu střel. Byl to opravdu asi nejhorší zápas této sezony. Pro Kanaďany to byl první zápas po dlouhé době, musejí se s českým hokejem srovnat a aklimatizovat se. Věříme, že budou přínosem,“ hodnotil asistent trenéra Marek Zadina poslední zápas.

    PŘEDCHOZÍ EXTRALIGOVÉ UTKÁNÍ (8.1.2021):

    HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

    Branky a nahrávky:
    36. M. Kovařčík – 12. Camara (R. Kousal, J. Kolář), 18. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel.

    Sestava Ocelářů v minulém utkání: Štěpánek (21. Kacetl) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký (A), Martynek.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí nevstoupili do extraligového ročníku zcela ideálně, v poslední době ale družina hlavního trenéra Patrika Augusty nachází svou tvář a daří se jí pravidelně bodovat. Bílí Tygři z posledních osmi zápasů vybojovali hned sedm výher, Severočeši nestačili akorát na Mladou Boleslav, které na domácím ledě podlehli po dlouhých deseti letech. Zlepšená hra Liberec v tabulce posunula na šestou příčku, na čtvrté Bruslaře, tedy pozici pro přímý postup do čtvrtfinále, Liberečtí ztrácejí pět bodů.

    Bílí Tygři v posledním utkání na svém ledě přivítali jihočeský Motor, extraligovému nováčkovi nedali žádnou šanci a dokráčeli si k pohodlné výhře 7:0. Hattrickem se na vítězství podílel Jaroslav Vlach, první čisté konto v libereckých barvách pak vychytal extřinecký Petr Kváča. „Povedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme vstřelili rychlý gól a poté využili přesilovku. Klíčem k úspěchu byla ubráněná oslabení na konci první a začátku druhé třetiny. Obzvlášť prostřední dějství jsme odehráli velmi dobře, byli jsme produktivní. Z naší strany to byl povedený výkon,“ řekl trenér Patrik Augusta po zápase s Českými Budějovicemi.

    PŘEDCHOZÍ EXTRALIGOVÉ UTKÁNÍ (8.1.2020):

    Bílí Tygři Liberec – Madeta Motor Č. Budějovice 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    2. P. Jelínek (R. Pavlík, Havlín), 8. P. Jelínek (J. Vlach, Gríger), 22. J. Vlach (TS), 24. J. Vlach (P. Jelínek), 26. Bulíř (Gríger, Havlín), 30. Birner (Lenc, Bulíř), 52. J. Vlach (P. Jelínek, Havlín).

    Sestava Liberce v minulém utkání: Kváča (J. Pavelka) – Kolmann, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), A. Musil, Lenc – Průžek, Bulíř, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Šír, Najman, Rychlovský – D. Špaček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, Marcinko, Martin Růžička (A) – Leier, P. Vrána (C), Rodewald – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandić, Štibingr, Derner, Vitásek – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Gríger, Bulíř, Průžek – R. Pavlík, P. Jelínek (C), J. Vlach – D. Špaček, Najman, Šír.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly pro Oceláře. Marcinko chtěl ve středním pásmu protečovat do útočné třetiny nahození Doudery, hosté ale kotouč zastavili u modré čáry. Po souboji Gernáta s Adamem Musilem pak puk opustil hrací plochu, buly ve středním pásmu.
     
    00:50
    Růžička v útočném pásmu napadal libereckou rozehrávku, obránci Bílých Tygrů si ale poradili a poslali kotouč do neutrální zóny. Následná akce hostí končí v rohu třinecké třetiny, na kotouč se opět dostali domácí.
     
    01:27
    Oceláři se rychle dostali do soupeřovy třetiny, nahození Davida Musila od modré ale Kváčovu branku netrefilo. Bílí Tygři poté mohli jít do rychlé protiakce, tu ale zastavil Musil, který ztečoval přihrávku do rohu třetiny.
     
    02:15
    Michal Kovařčík zavezl kotouč za hostující branku, tam se k puku dostal Stránský, který adresoval přihrávku do předbrankového prostoru. Bratři Kovařčíkové se ale proti hostujícím obráncům neprosadili.
     
    02:46
    Liberečtí přečkali chvilkový tlak Třince a po rychlém přechodu středního pásma sami zaútočili. Vše si na starosti vzal Jaroslav Vlach, který se pokusil o střelu ze zápěstí z pravého kruhu pro vhazování. Kacetl drží kotouč.
     
    03:12
    Hrňovi se nepovedl přechod středního pásma, hostující protiakci pak u vlastní branky zastavil Dravecký. Slovenský forvard následně poslal kotouč do neutrální zóny, tam se ale k puku opět dostali Liberečtí.
     
    03:37
    Hostům se však nepovedlo vymyslet nic kloudného a tak do akce mohli opět jít domácí. Snažení Ocelářů končí nahozením Marcinka a zákrokem brankáře Kváči.
     
    04:03
    David Musil u vlastní modré zastavil rodící se akci Liberce, kotouč se následně příhodně odrazil pro Martina Růžičku, který se dral do samostatného úniku. Růžička však byl křižován vracejícím se obráncem, třinecký útočník proto zvolil střelu z kruhu pro vhazování. Kváča kryje.
     
    04:47
    Druhá formace domácích drží kotouč v útočném pásmu. Dvakrát od modré pálil Kundrátek, v prvním případě třinecký bek napálil Kváčův beton, ve druhém pak přestřelil.
     
    05:25
    Liberci se povedlo zachytit třineckou rozehrávku a hosté se mohli vydat do útočné třetiny. Akci Bílých Tygrů tří proti dvěma ale zastavuje dobrý zákrok Gernáta a následná signalizace ofsajdu.
     
    05:43
    Ani další akce Liberce nebyla úspěšná, sudí píská ofsajd.
     
    06:12
    Adámek zavezl kotouč do útočné třetiny, pak přihrávkou po zadním mantinelu hledal někoho z dvojice Marcinko – Musil. Kotouč se nakonec dostal k třineckému obránci, tomu ale pokus od modré nesedl.
     
    06:37
    Martin Růžička kroužil s kotoučem v útočném pásmu, po jeho akci mohl od modré nahazovat Adámek. Sražený puk končí v ochranné síti, vhazovat se bude po reklamní přestávce v libereckém pásmu.
     
    07:12
    Liberečtí zvládli buly ve vlastním pásmu a vydali se do rychlého brejku. Birner v útočném pásmu poslal kotouč přes dva bránící hráče na najíždějícího Kolmanna, liberecký obránce ale napálil jen Kacetlovo rameno.
     
    07:40
    Liberečtí drželi kotouč v útočném pásmu, do další větší šance se ale nedostali. Oceláři posílají hru do neutrální zóny.
     
    08:00
    Liberečtí mají v poslední minutě více ze hry a jsou častěji na kotouči. Hostům se ale zatím nedaří přetavit tuto převahu ve střelecké pokusy.
     
    08:32
    Ondřej Kovařčík se schoval za libereckou obrannou linii, dloubáček Adámka dopadl přesně k jeho hokejce, Kovařčík ale nedokázal puk zpracovat. Hrají opět hosté.
     
    09:00
    Po nenápadné akci se kotouč objevil u zcela volného Jelínka, který mohl pálit z mezikruží. Hostující kapitán střílel z první, jeho pokus ale byl sražen do rohu kluziště.
     
    09:38
    Růžička se rozjel po pravé straně a na modré očekával pas od Gernáta. Slovenský bek vyslal dlouhou přihrávku, Růžička ji ale nedokázal zpracovat a odraz od hrazení vystavil třineckého forvard do ofsajdu.
     
    10:20
    Taylor Leier v útočném pásmu nejprve vybojoval kotouč pro Martina Růžičku, tomu ale střela z první nesedla a kotouč jen pomalu klouzal ke Kváčovi. Třinečtí ale ještě dokázali zabojovat a Hrehorčák vypíchl puk pro Kanaďana Leiera, který měl před sebou prázdnou branku. Leier ale trestuhodně promáchl.
     
    10:28
    Po další kombinaci domácích se hostující branka dostala mimo své postavení, vhazovat se bude před Kváčou.
     
    11:01
    Leier udržel kotouč proti dvěma bránícím hráčům, následně ale z otočky napálil jen prvního hráče Liberce. Hosté pak po rychlé protiakci mohli překvapivě skórovat, Adámkovo sražení Bulířova pokusu ale dokázal Kacetl vytěsnit.
     
    11:45
    Stránský ve středním pásmu předal kotouč Michalu Kovařčíkovi, který se natlačil až před Kváču, hostujícího brankáře ale nepřekonal. Nepovedla se ani Růžičkova zadovka na Stránského, kterou sebrali hosté.
     
    12:25
    hraje se ve vysokém tempu a kotouč se pohybuje z jedné strany kluziště na druhou. Nikomu se ale nedaří dostat se ke střeleckým pokusům.
     
    12:57
    Akce Liberce skončila v rohu kluziště, kde Najmana o kotouč obral Hrňa. V protiútoku jedoucího Draveckého pak hosté zastavili již na modré čáře.
     
    13:04
    Najman se po dalším rychlém přechodu do útočného pásma dostal ke střele z levé strany, Kacetl s ní ale neměl sebemenší problém. Komerční přestávka.
     
    13:35
    Hrňa ve vlastním pásmu sebral kotouč přihrávajícímu Rosandičovi, třinecký forvard pak po rychlém přechodu do útočného pásma přestřelil Kváčovu branku. Hosté se následně rychle vrátili do třineckého pásma, Rosandičovo nahození od modré se ale odrazilo od zadního mantinelu přímo ke Kacetlovi.
     
    14:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Atraktivnímu hokeji chybělo pouze koření v podobě vstřelených branek, nyní vidíme první z nich! Jaroměřský chyboval ve středním pásmu a umožnil hostům akci dvou proti brankáři Kacetlovi. MICHAL BULÍŘ a David Gríger si vyměnili kotouč, načež první jmenovaný propálil bezmocného Kacetla. Asistence: David Gríger.
    14:02 Michal BULÍŘ - 0:1
     
    15:10
    Oceláři se po inkasované brance pokusili o rychlé srovnání, hosté ale dobře drží své obranné linie a nepouštění domácí do svého pásma.
     
    15:40
    Růžička za Kváčovou brankou sebral kotouč Kunstovi, třineckému forvardovi se ale nepovedlo předat puk číhajícímu Hrehorčákovi. Liberec posílá hru do středního pásma.
     
    16:29
    Oceláři jsou ale rychle zpět před Kváčou, když libereckou rozehrávku v neutrální zóně zastavil Stránský. Třinečtí se ale nemohou dostat do střeleckých pozic.
     
    17:00
    Liberečtí na chvíli otupili aktivitu domácích, když se Adam Musil natlačil do útočné třetiny. Hostující forvard ale daleko nedošel, v rohu kluziště jej zastavil Kundrátek.
     
    17:39
    Ocelářům se nedaří v rozehrávce, Třinečtí si nejsou schopni poslat kotouč do útočného pásma. Liberečtí dobře brání neutrální zónu,
     
    18:08
    Petr Vrána si ve vlastním pásmu sebral kotouč, nabruslil si až k brankové čáře a křížným pasem hledal najíždějícího Jacka Rodewalda. Kanaďan byl na místě včas, prudký pas ale nedokázal usměrnit do branky.
     
    18:50
    Růžička se chtěl prosadit proti trojici bránících hráčů, Liberečtí nejproduktivnějšího hráče extraligy do útočného pásma nepustili. Tygři otáčejí hru.
     
    19:17
    Po kombinaci v útočném pásmu se ke střele z vrcholku kruhu pro vhazování dostal Birner, jehož pokus byl ale tečován do ochranné sítě. Štěstí pro Kacetla, který toho moc neviděl.
     
    19:28
    Stránský zavezl puk do útočné třetiny, tam ale o něj přišel. K volnému puku se snažil rychle dostat Michal Kovařčík, hosté ale odpálil puk na vlastní střídačku.
     
    19:49
    Liberečtí nahodili kotouč do útočného pásma. Jelikož se nejednalo o ofsajd, tak Kacetl vyjel do rohu rozehrát puk. Třinecký brankář ale poslal kotouč jen k Jelínkovi, který jej okamžitě nahazoval na branku. Třinecký brankář se stihl vrátit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou hosté z Liberce. Ve WERK ARENĚ zatím sledujeme atraktivní hokej s šancemi na obou stranách, zatím se ale ujala jen jedna z nich. Stalo se tak v patnácté minutě, kdy se Bílí Tygři dostali, po chybě beka Jaroměřského, do přečíslení dvou proti nikomu. Bulíř s Grígerem sehrál akci na jedničku a odměnou jim byla trefa Michala Bulíře.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:17.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 9:8,
    střely mimo: 5:2,
    zblokované střely: 3:6,
    hity: 5:3,
    vhazování: 7:8,
    trestné minuty: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Liberečtí vyhráli úvodní buly druhé dvacetiminutovky, Bílí Tygři se ale následně dvakrát marně pokoušeli o přechod do útočného pásma. Po druhém pokusu se do protiakce dostali domácí, Marcinkův pokus ale skončil jen v Kváčově výstroji.
     
    20:50
    Ihned po vyhraném buly se puk dostal na modrou, odkud své štěstí zkusil David Musil. Urostlý bek pálil ze zápěstí, liberecký Kváča s přehledem ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    21:08
    Liberec vyvezl puk do středního pásma, odkud na třineckou branku nahazoval Gríger. Kacetl schoval puk do lapačky a netroufl si rozehrát před dotírajícím Vlachem.
     
    21:46
    Třinečtí se dostali do útočného pásma, ke střeleckému pokusu se ale Oceláři nepropracovali. Na druhé straně pak Růžička přišel o puk v souboji s Jelínkem, nahození od hrazení ale končí jen v Kacetlově lapačce.
     
    22:36
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Doudera od modré nabil Růžičkovi, ten ale místo střely zvolil prudký pas na Marcinka, jemuž puk utekl do rohu kluziště.
     
    23:08
    Uvidíme první početní výhodu utkání, k dispozici ji budou mít hosté. Tomáš Marcinko ve středním pásmu musel hákovat rozjetého Adama Musila, Liberečtí se totiž drali do přečíslení dvou proti jednomu.
     
    24:00
    Liberečtí kombinovali po ose Knot – Bulíř – Musil, poslední jmenovaný pak zkusil střelu z levé strany, tu ale domácí zblokovali a Adámek mohl odpálit puk do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    24:37
    Oceláři na vlastní modré zastavili přechod Liberce do útočné třetiny a opět odpálil kotouč za Kváčovu branku.
     
    25:08
    Marcinko je na ledě, Oceláři jsou kompletní. V samotném závěru přesilovky se ještě di velké šance dostal Jelínek, který ale z bezprostřední vzdálenosti neuspěl.
     
    25:35
    Oceláři mohli srovnat skóre. Po akci Daniela Kurovského po levé straně se kotouč odrazil do předbrankového prostoru, kde operoval Tomáš Marcinko. Urostlý forvard domácích dorážel dvakrát, podruhé ale trefil jen tyč liberecké branky.
     
    26:20
    Třinečtí drží kotouč v útočném pásmu, do další šance se ale zatím nedostali.
     
    26:44
    Taylor Leier si po levé straně nabruslil do útočného pásma, kde zpomalil celou třineckou akci. Kanaďan zřejmě čekal na dojíždějícího Michala Kovařčíka, Leier ale nakonec vše vzal na sebe a napálil Kváčovu lapačku.
     
    27:24
    Hra se velmi rychle otočila na druhou stranu kluziště, Kacetl si musel dávat velký pozor při akci Grígera. Liberečtí byli hodně blízko ke své druhé brance.
     
    27:42
    Další útočná akce Bílých Tygrů již takový úspěch neměla, hosté odpalují kotouč na icing.
     
    27:55
    Hosté rychle dostali kotouč do středního pásma, tam se ale k puku dostal třinecký Gernát. Slovenský bek zkusil hybridní icing na Růžičku, u kotouče ale byli rychleji Liberečtí, hra se tak přesouvá před Kacetla.
     
    28:12
    Oceláři zvládli buly ve vlastním pásmu, Doudera pak ze středního pásma napálil puk na Kváču. Liberecký gólman raději podržel kotouč před dojíždějícím Marcinkem. Komerční přestávka.
     
    28:55
    Po dvojici neúspěšných pokusů o přechod do útočného pásma se do liberecké třetiny natlačil Dravecký, slovenský forvard ale svou střelu poslal jen nad Kváčovu branku.
     
    29:26
    Po levé straně to o chvíli později zkoušel i Stránský, ani nejlepší extraligový střelec ale nebyl úspěšný.
     
    29:41
    Jaroměřský na útočné modré na chvíli zalehl kotouč a následně jej svým spoluhráčům přihrál rukou. Buly ve středním pásmu.
     
    30:25
    Kanaďané Leier s Rodewaldem drželi puk v útočném pásmu, než se ale stačili dostat do střelecké pozice, tak hru přerušil hlavní sudí, když na hrací plochu z ochranné sítě spadl druhý kotouč. Buly před Kváčou.
     
    30:47
    Růžička před Kváčou tečoval Musilovo nahození od modré, Kváča zasáhl levým betonem. Oceláře následně zastavil ofsajd.
     
    31:15
    Po nenápadné akci bratří Kovařčíků se k překvapivé střele dostal mladší Michal, jeho pokus ale přeletěl libereckou branku. Neujalo se ani následně nahození Musila.
     
    31:39
    Tomáš Hanousek před vlastní brankou nedovoleně držel Matěje Stránského, Oceláři mají k dispozici svou první přesilovku.
     
    32:10
    Hrňa z pravé strany netrefil, Oceláři nicméně pokračují v útočném pásmu.
     
    32:31
    Hrňa hledal před brankou stojícího Stránského, který chtěl dotlačit kotouč za Kváčova záda. Liberecký brankář se ale položil na led a udržel puk před brankovou čárou. Hosté se osvobozují.
     
    33:17
    Třinečtí se stále drží v útočném pásmu. Růžičkovu střelu Kváča vyrazil před sebe, Michalu Kovařčíkovi se dorážka nepovedla. Nezdařila se ale Kovařčíkova teč Douderova nahození.
     
    33:52
    Hosté poslali kotouč do třineckého pásma a na ledě jsou opět v pěti. Třinečtí se chtějí rychle vrátit do blízkosti Kváčovy branky.
     
    34:22
    Adámek na útočné modré ztratil kotouč v souboji s Lencem, hosté toho chtěli využít pro rychlé přečíslení, ve středním pásmu se ale navzájem faulovali Birner s Musilem.
     
    35:03
    Bílí Tygři se nakonec podívali do třineckého pásma a dvakrát ohrozili brankáře Kacetla. Třinecký gólman si poradil jak se střelou Průžka, tak s dorážkou Grígera.
     
    35:40
    Oceláři se rychle vrátili do liberecké třetiny, Kundrátkovo nahození od modré pořádně vylekalo Kváču, když hostující brankář reagoval na poslední chvíli. Liberec stále drží těsný náskok.
     
    36:10
    Hra je opět před třineckou brankou, hosté zatím drží puk v rohu kluziště.
     
    36:58
    Hra se nakonec dostala k modré čáře, odkud nebezpečně nahazoval Kolmann. Kacetl toho mnoho neviděl, nakonec ale nemusel zasahovat, když puk skončil vedle branky. Oceláři odpalují puk na icing.
     
    37:08
    Petr Vrána dostal od Adámka pas na útočnou modrou, třinecký kapitán se vydal do akce dvou proti jednomu s Leierem. Vrána zkusil bekhendem ohrozit Kváču, ten vyrazil puk jen k dojíždějícímu Růžičkovi. Třinecký snajpr ale trestuhodně netrefil!
     
    37:29
    Martin Růžička v útočném pásmu obešel dva protihráče a poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde byl zcela nehlídán Patrik Hrehorčák. Slovenský forvard zkusil střelu mezi betony, Kváča s vypětím všech sil vyrazil kotouč mimo svou branku. Sudí následně trochu předčasně přerušil hru, když neviděl kotouč u dorážejícího Marcinka.
     
    38:04
    Růžička v útočném pásmu přenechal kotouč najíždějícímu Hrehorčákovi, jeho pokus ale byl sražen nad hostující branku. Libereckou branku následně po souboji posunuli Marcinko s Knotem, vhazovat se bude před Kváčou.
     
    38:19
    Po zakázaném uvolnění Liberce se vhazovalo před Kváčou, po rychlé rotaci od modré pálil David Musil. Gólman Bílých Tygrů má kotouč v lapačce.
     
    38:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oceláři drželi puk v útočném pásmu, pak ale Kundrátkovi na modré kotouč přeskočil čepel hole a hosté se vydali do přečíslení dvou proti jednomu. Jaroslav Vlach potáhl kotouč až ke kruhu pro vhazování, kde jej předal na druhou stranu najíždějícímu RADOVANU PAVLÍKOVI! Ten se opřel do střely z voleje a poslal puk pod horní tyč Kacetlovy branky. Asistence: Jaroslav Vlach.
    38:49 Radovan PAVLÍK - 0:2
     
    39:34
    Oceláři se ještě do konce druhé třetiny snaží o korekci, Slezané se ale nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    39:49
    Tak nakonec přeci jen ještě jedna velká příležitost. Kváča totiž jen vyrazil střelu Rodewalda do předbrankového prostoru, dojíždějící Leier ale nedokázal puk dotlačit do branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je za námi, radostnější zatím jsou hosté z Liberce, kteří vedou již o dvě branky. Druhá dvacetiminutovka nabídla řadu šancí na obou stranách, jednoznačně větší měli domácí Oceláři, kteří byli několikrát blízko ke srovnání. Marcinko ale trefil tyč a další střelce domácích vychytal zatím skvělý Petr Kváča. To Bílí Tygři svou velkou šanci využili, když v závěru třetiny v přečíslení dvou proti jednomu druhou branku hostů vsítil Radovan Pavlík. Ani jeden ze soupeřů pak nevyužil svou přesilovou hru.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:05.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 28:17,
    střely mimo: 9:7,
    zblokované střely: 5:11,
    hity: 7:4,
    vhazování: 15:21,
    trestné minuty: 2:2,
    využití: 0:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Marcinko vyhrál úvodní buly závěrečné třetiny, Růžička následně rychle zavezl kotouč do útočného pásma. Po souboji v rohu kluziště se ale puk odrazil do ochranné sítě, buly ve středním pásmu.
     
    40:38
    Doudera směřoval průnikový pas na rozjetého Gernáta, třinecký bek ale nechal kotouč na modré čáře a vystavil se tak do ofsajdu.
     
    41:16
    Vrána s Rodewaldem zkusili vybojovat kotouč za libereckou brankou, proti dvojici obránců ale neuspěli. Hosté posouvají kotouč do třinecké třetiny.
     
    41:54
    Oceláři se velmi rychle dostali zpět do liberecké třetiny. Od modré to nejprve zkoušel Jaroměřský, po něm i jeho kolega z obrany Kundrátek. V obou případech ale Kváča dokázal zasáhnout.
     
    42:09
    Po Růžičkově nahození z vrcholku kruhu pro vhazování se před Kváčou strhl souboj o kotouč, ve kterém nakonec byl nejúspěšnější liberecký gólman, který ukryl puk pod svou lapačkou.
     
    42:42
    Oceláři se museli vrátit pro kotouč do vlastního pásma a málem to pro domácí nedopadlo dobře. Růžičku totiž o puk obral Birner, který si ale následně nevšiml najíždějícího spoluhráče a sám střílel z velmi ostrého úhlu.
     
    43:33
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu libereckého pásma, k puku se nakonec dostali hosté, kteří ale poslali hrací předmět jen na zakázané uvolnění.
     
    44:08
    Vránova formace dlouho držela puk v útočném pásmu, Třinečtí se ale nedostali ani k jedné střele. Vrána totiž po Rodewaldově pasu netrefil branku. Hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    44:27
    Ve tváři Michala Kovařčíka se ocitla hůl Lukáše Dernera. Liberecký obránce si odsedí dvě minuty za vysokou hůl, přesilovka pro Oceláře.
     
    44:45
    Růžička našel v předbrankovém prostoru Vránu, ten si ale přehodil kotouč na bekhend a branku netrefil. Hosté se osvobodili.
     
    45:20
    Oceláři jsou zpět v útočné třetině, zatím ale ze strany domácích schází jakákoliv střelba.
     
    45:56
    Oceláři si dlouho nahrávali, na Kváču ale ani jednou nevystřelili a po nepovedené Gernátově přihrávce na Růžičku umožnili hostům odpálit puk za Kacetlovu branku.
     
    46:30
    Derner je na ledě, Liberec hraje v plném počtu. Liberecký bek se okamžitě zapojil do útočné akce, proti dvěma třineckým bekům ale neuspěl.
     
    47:05
    Birner chtěl obejít bránícího Marcinka, liberecký forvard se ale do střelecké pozice neprotlačil. Na druhé straně se po rychlé akci nedokázal prosadit Dravecký, který napálil Kváčův beton.
     
    47:45
    Oceláři se snaží se stavem něco udělat, očividně jim to ale nelepí. Třineckým se nepovedla rozehrávka a po icingu se bude vhazovat před Kacetlem.
     
    48:14
    Jaroslav Vlach projel kolem čtyř bránících hráčů a přenechal kotouč svému kapitánovi Jelínkovi. Ten pálil po rychlé kličce, kotouč si ale našel cestu jen do Kacetlovy lapačky. Komerční přestávka.
     
    49:05
    Hra se dvakrát otočila z jedné strany kluziště na druhou, na jedné straně neuspěl Stránský, na druhé pak nepřesně pálil Průžek. Oceláři drží puk.
     
    49:48
    Třinečtí se ale nemohou dostat dál, než k červené čáře. Liberečtí dobře drží svou obrannou linii a nahazují kotouče zpátky do třineckého pásma.
     
    50:30
    Nejprve Vrána, následně ani Leier. Třinečtí se dostali do dvou slibných šancí, ani v jedné ale nedokázal překonat dosud bezchybného Kváču.
     
    50:58
    Další šance si jistě Oceláři vytvoří v početní výhodě po faulu Vratislava Kunsta, který v rohu kluziště nedovoleně zastavil Patrika Hrehorčáka. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    51:30
    Stránský nejprve hledal Růžičku, Gernát pak namazal Hrňovi, obě akce ale měly společného jmenovatele, a tedy že domácí hráč netrefil branku. Hosté se osvobozují.
     
    51:52
    Třinečtí se následně nemohli vrátit do útočné třetiny, načež ve vlastním pásmu se faulem provinil Matěj Stránský. Pětašedesát vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne zkrácená přesilovka hostí.
     
    52:31
    Šanci hrát ve čtyřech dostali oba třinečtí Kanaďané, kteří dostali hru do liberecké třetiny, zatím se ale ke střele nedostali.
     
    52:54
    Rodewald ani Leier nakonec libereckého brankáře Kváču neohrozili a hosté již hrají v pěti. Začíná tak jejich přesilovka.
     
    53:25
    Oceláři se ve vlastním oslabení ve čtyřech vydali do útočné třetiny, Jaroměřského pokus ale byl sražen nad Kváčovu branku.
     
    53:52
    Stránský je na ledě, oba soupeři hrají v plném počtu. Začíná se v libereckém pásmu.
     
    54:14
    Petr Jelínek zavezl kotouč do útočné třetiny, tam liberecký kapitán podržel kotouč na své holi a nakonec namazal na modré stojícímu Rosandičovi. Kacetl vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    54:40
    Oceláři se pokusili o rychlý přechod středního pásma, zastavil je však ofsajd. Třinečtí ještě reklamují možný faul na Gernáta, který byl při pokusu o přechod do předbrankového prostoru podražen. Vylučovat se ale nebude. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    55:10
    Liberečtí se dostali do útočného pásma, Kolmann od modré posílal kotouč na teč Průžkovi, ten ale trefil jen Kacetlův beton.
     
    55:32
    Ondřej Kovařčík se chtěl středem kluziště natlačit do soupeřova pásma, hosté jej ale v trojici zastavili. Třineckým se nicméně povedlo nahodit puk na Kváču, který raději ukryl kotouč do lapačky.
     
    56:07
    Růžička nepřesně hledal Marcinka, hosté si ale v obranném pásmu nerozuměli a kotouč vyplaval přímo k Tomáši Kundrátkovi. Obránce Ocelářů ale napálil jen boční oblouk branky.
     
    56:40
    Oceláři se nemohou dostat k souvislejšímu tlaku, Liberečtí dobře brání své území a odrážejí všechny útočné pokusy.
     
    57:35
    O puk se dlouho bojovalo v rohu libereckého pásma, také z tohoto souboje vítězně vzešli hosté, kteří opět posílají hru do středního pásma.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce. Bílí Tygři drží hru v třineckém pásmu, čímž se hodně přibližují k tříbodovému vítězství.
     
    58:28
    Ocelář se dostali do útočného pásma, Kacetl okamžitě zamířil na střídačku. Domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:53
    Ani převaha jednoho muže ale domácím zatím nestačí, Liberec napouští Oceláře do svého pásma.
     
    59:14
    Kundrátek je opět ve střední třetině, Kváča zatím při třinecké power-play nemusel zasahovat.
     
    59:47
    Jelínkovo vyhození o mantinel se málem stočilo do opuštěné třinecké branky, puk ale nakonec skončil mimo tři tyče, tedy na zakázaném uvolnění. Ještě jedno vhazování před Kváčou.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství 2:0 se radují liberečtí Bílí Tygři, kteří tak navázali na čistý zápas s budějovickým Motorem a vynulovali také Oceláře. Slezané se evidentně trápí v koncovce, když v posledních třech zápasech vsítili jen jednu branku.

    Ve WERK ARENĚ jsme sledoval atraktivní zápas, který nabídl po několika slibných šancích na obou stranách. V zápase dominoval hlavně liberecký brankář Petr Kváča, který zlikvidoval všechny pokusy domácích a zapsal druhé čisté konto v řadě. Výhru Liberci pak zajistili Michal Bulíř s Radovanem Pavlíkem.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na shledanou. (20:39:55)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, Marcinko, Martin Růžička (A) – Leier, P. Vrána (C), Rodewald – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandić, Štibingr, Derner, Kunst – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Gríger, Bulíř, Průžek – R. Pavlík, P. Jelínek (C), J. Vlach – D. Špaček, Najman, Šír.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek
    bahis siteleri