Seattle Seahawks - Los Angeles Rams 20:30 (kon.) | Washington Football Team - Tampa Bay Buccaneers 23:31 (kon.)
Tennessee Titans - Baltimore Ravens 13:20 (kon.) | New Orleans Saints - Chicago Bears 21:9 (kon.)
konec
New Orleans Saints - Chicago Bears

21:9

(7:0, 0:3, 7:0, 7:6)

Neděle 10.01.2021, 22:40 • Mercedes-Benz Superdome • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
    TOUCHDOWN BEARS: JIMMY GRAHAM
     
    0:03
    CHI, 2&4, NO 19 – TOUCHDOWN BEARS
    A mají ho, navíc jaký! Tight end JIMMY GRAHAM si jakoby ledabyle naběhl před end zónu, otočil se a míč letící přesně na dosah pravé ruky zachytil jednoručně tak samozřejmě, jako by celý život nedělal nic jiného! Highlight na závěr zápasu, který končí 21:9!
     
    2:19
    Špička míče nad goal line těsně nedošla, Saints neskórují! Ale Bears mají před sebou úplně celé hřiště.
    Dosáhl Drew Breese touchdown?
     
    2:22
    NO, 4&GOAL, CHI 1
    Poněkud nepochopitelná hra Saints, kterí riskovali nedávno zlomená žebra DREWA BREESE! Domácí quarterback naskočil nad lajnu, natáhl ruce a vide kontroluje, zda špička míče byla nad goal line!
    Běh Kamary
     
    5:01
    NO, 1&10, CHI 47
    Kamara trefuje mezeru na pravé straně a měl volné pole k zisku 25 yardů, navíc zůstal ve hřišti, čas běží a šance Chicaga jsou šancemi mrtvého muže.
     
    8:50
    EXTRA POINT – GOOD
    WIL LUTZ proměňuje extra point, 21:3!
    TOUCHDOWN SAINTS: ALVIN KAMARA
     
    8:53
    NO, 2&GOAL, CHI 3 – TOUCHDOWN SAINTS
    Saints si vzali první timeout a Brees předal míč ALVINU KAMAROVI, kterému lajna udělala místo k ladnému skoku do end zóny! 20:3, je nejspíš rozhodnuto!
    TOUCHDOWN SAINTS: LATAVIUS MURRAY
     
    4:18
    NO, 2&GOAL, CHI 6 – TOUCHDOWN SAINTS
    Naprostá improvizace pod tlakem obrany nese ovoce! LATAVIUS MURRAY sice nejprve prohrál svůj souboj, ale rychle se znovu ukázal Breesovi, dostal míč a našel cestu do end zóny! Velmi důležitý touchdown, 13:3!
    Thomas zachytil dlouhou nahrávku Breese
     
    10:17
    NO, 3&4, NO 21
    Thomase nestíhal Fuller, takže Brees mu mohl hodit nádhernou bombu pro 38 yardů do levého pole!
    Millerův zkrat
     
    11:49
    CHI, 3&15, NO 40
    Trubisky sice nezkompletoval míč na Wimse, ale rozhodčí trestají oba týmy. Z obou stran jeden hráč za nesportovní chování a chicagský receiver Anthony Miller je dokonce vyloučen za úder rukou do přilby soupeře!
    John Jenkins Robinsona neubránil
     
    14:21
    CHI, 2&15, CHI 29
    Trubisky hodil přesný míč Robinsonovi do levého pole pro 21 yardů! J. Jenkins ho neubránil.
    Harris využil zaváhání obrany
     
    3:28
    NO, 3&7, NO 26
    Obrovská chyba obránce, který se nechal opít jednoduchým náběhem Harrise, ktterý zachytil míč a měl volnou cestu po levé lajně pro 24 yardů!
     
    4:21
    Rozhodčí zahlásili, že rozhodnutí ze hřiště zůstává, nekompletní pas!
     
    4:21
    CHI, 3&7, CHI 34
    Trubisky hodil přesnou přihrávku Montgomerymu, který při otáčení dostal parádní hit od Williamse, Malcolm Jenkins sebral míč ze země a doběhl do end zóny! Rozhodčí nakonec zahlásili nekompletní pas a Sean Payton hází challenge!
    FIELD GOAL BEARS: CAIRO SANTOS
     
    8:11
    CHI, 4&14, NO 18 – FIELD GOAL BEARS
    CAIRO SANTOS poslal míč hodně doleva a být to delší vzdálenost, minul by, ale na 36 yardech se míč mezi tyče vešel a Bears poprvé skórují, 3:7!
    FUMBLE RECOVERY: TASHAUN GIPSON a JOHN JENKINS
     
    11:38
    NO, 1&10, NO 27 – FUMBLE RECOVERY
    Obrovská chyba Hilla, který na tento snap šel za centra! Gipson mu totiž vyrazil míč při nápřahu a zabránil tím téměř jistému touchdownu, šiška se odrazila do vzduchu a chytil ji J. Jenkins! Bears mají luxusní pozici!
    FIELD GOAL NO GOOD: WIL LUTZ
     
    14:14
    NO, 4&2, CHI 32 – FIELD GOAL NO GOOD
    Wil Lutz neprožívá úplně nejlepší sezónu a nyní to potvrzuje! 50yardový kop posílá vedle pravé tyče a Saints nepřidávají žádné body!
     
    14:56
    Po zhlédnutí videa rozhodčí říkají, že Shelley neměl míč úplně pod kontrolou při dotyku země a jedná se o nekompletní přihrávku! Saints s obrovským štěstím pokračují v útoku! A fanoušci Bears nesmírně zuří.
     
    15:00
    NO, 2&11, CHI 41 – INTERCEPTION
    Brees házel rychlý míč na střed Cookovi, jenže ten byl výborně bráněn, od rukou se míč odrazil dál a Shelley podle rozhodčích zachytil interception, aby poté returnoval pro 16 yardů! Ale jde se na video, Shelleymu se míč dotkl země. Měl míč pod kontrolou? Uvidí rozhodčí jasný důkaz, nebo nechají rozhodnutí ze hřiště?
    Chyba Trubinskyho
     
    2:12
    CHI, 4&4, NO 34
    Trubisky utekl z kapsy a nakonec šel sám, jenže se bál skočit pro první down po hlavě, takže ho nakonec nemá! Velká chyba quarterbacka Chicaga, které z tohoto drivu nemá nic a Saints naopak rozumnou startovní pozici.
    Velké Wimsovo zaváhání
     
    3:42
    CHI, 1&10, NO 40
    Wims odmítl jasný touchdown! Další nádherná bomba Trubiskyho, Wimsův obránce nestíhla a upadl, jenže receiverovi Chicaga míč nepochopitelně propadl mezi rukama!
     
    Tohle nemohlo jinak dopadnout, challenge je úspěšná a Wims má zapsaný 31yardový catch na pravé lajně!
    Pas Trubiskyho na Wimse
     
    3:58
    CHI, 1&10, CHI 32
    Trubisky hodil dokonale přesný míč do náruče Wimse, který jednoznačně měl nohy ve hřišti a míč pod kontrolou, přesto rozhodčí hlásí nekompletní pas a trenér Nagy logicky ihned hází challenge!
     
    EXTRA POINT – GOOD
    WIL LUTZ pohodlně proměňuje extra point a upravuje na 7:0!
    TOUCHDOWN SAINTS: MICHAEL THOMAS
     
    5:14
    NO, 1&10, CHI 11 – TOUCHDOWN SAINTS
    Velmi jednoduché seběhnutí MICHAELA THOMASE na střed, ten se sice ocitl v sevření hned 4 hráčů, ale přesto donesl přihrávku za čáru! Domácí jdou do vedení, 6:0!

    Libor Štěpán

    Alex Kemp
    3 000
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad NO, 3&5, CHI 42 – U míče je New Orleans, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Chicaga.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri