Chelsea – Luton 3:1 (kon.) | Fulham – Burnley 0:3 (kon.) | Brentford – Leicester 1:3 (kon.)
Manchester Utd. – Liverpool 3:2 (kon.) | Everton – Sheffield Wedn. 3:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:1 (2:1)
Luton Town
Neděle 24.01.2021, 13:00 • Stamford Bridge, Londýn • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního dne. (15:09:24)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:9.
     
    Rozhodnuto! Barnsley již zná svého soupeře v 5. kole FA Cupu. Tím bude londýnská Chelsea, která po hattricku Abrahama zvítězila 3:1. Úvod druhé půle nebyl tak výrazný pro favorita, ale celou hru rozhýbal příchod Hudsona-Odoie. Londýňané si začali vytvářet šance a nejenže zvýšili na 3:1, ale v závěru utkání Werner zahodil pokutový kop.

    Je třeba pochválit hráče Lutonu za předvedený výkon. I když se do mnoha šancí nedostali, byli londýnskému celku důstojným soupeřem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Potts pronikal po levé straně, ale dlouho u míče nezůstal, Havertz ho skluzem obral o míč.
     
    90+3
    Giroud se snažil probít středem hřiště přes trojici soupeřů, to se mu i trochu podařilo, ale sražená střela skončila v rukou gólmana Slugy.
     
    90+2
    Hráči Chelsea kontrolují hru a nepouštějí soupeře k míči.
     
    90+1
    Rozhodčí Coote přidal k druhému poločasu tři minuty.
     
    90
    Hudson-Odoi dostal trochu prostoru na levé straně, zkusil obstřelit soupeře a zakončit míč do brány, ale balón prolétl kousek vedle pravé tyče.
     
    89
    Hudson-Odoi vysunul na levé straně Wernera, který vběhl do šestnáctky, chtěl projít přes bránícího hráče, ale skončil u brankové čáry, kde přišel o míč.
    86. Timo Werner pokutový kop neproměnil
     
    86
    Werner se rozběhl z levé strany, pravačkou zvolil lehce nadzemní střelu do pravé části brány, jenže tam skočil gólman Sluga a balón vyrazil!
    84. Na faulovaného Wernera byla nařízena penalta
     
    84
    Werner se řítil na bránu Lutonu, vběhl do pokutového území a byl faulován. Rozhodčí nařídil pokutový kop a žlutou kartu ukázal faulujícímu Clarkovi.
     
    84
    Poslední střídání na straně Chelsea. Mateo Kovačič nahradil kpaitána Mounta.
     
    83
    Na druhé straně Werner založil rychlý brejk, ve skluzu byl sice obrán o míč, ale balón se dostal k Giroudovi, který chtěl prudce vypálit, jenže jeho pokus byl sražen k brankáři Slugovi.
     
    82
    Mpanzu dostal na levé straně prostor na centr, točený balón směrem do brány odhlavičkoval Zouma.
     
    82
    LuaLua vybojoval na pravé straně rohový kop, když nastřelil Hudsona-Odoie.
     
    80
    O postupujícím pravděpodobně rozhodl svou třetí brankou v utkání Tommy Abraham. Luton má nějakých patnáct minut na vstřelení dvou branek.
     
    77
    Střídá i Frank Lampard. Hřiště opouští autor hattricku Abraham a Ziyech. Na jejich místa naskočili Giroud a Havertz.
     
    75
    Moncur se hned v úvodu svého působení, když se napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů a přízemní střelou minul levou tyč Arrizabalagovy brány.
     
    75
    Poslední střídání Lutonu. Naismitha nahradil Moncur.
    74. Tommy ABRAHAM - 3:1
     
    74
    Chelsea právě vstřelila branku!
    HATTRICK DOKONÁN! Hudson-Odoi si vyměnil míč na pravé straně s Gilmourem a poté předložil dokonalý míč do malého vápna TOMMY ABRAHAMOVI, který už neměl problém doklepnout míč do prázdné brány – 3:1!
     
    74
    LuaLua přihrál na levé straně do běhu Pottsovi, ten se snažil nakopnout míč do malého vápna, kde se míče zmocnil Christensen.
     
    73
    Hudson-Odoi v první velké šanci, když z levé strany odcentroval míč přímo na hranici máleho vápna, kde se k hlavičce dostal Abraham, ale netrefil bránu!
     
    71
    Hudson-Odoi je již na hřišti. Utkání skončilo pro Pulisice.
     
    70
    Werner si převzal přihrávku Jamese a zkoušel proniknout mezi dvěma hráči soupeře, v souboji ho trochu přichytil Mpanzu, ale rozhodčí Coote penaltu neodpískal.
     
    69
    Chystá se střídání na straně Chelsea, na trávník se připravuje Hudson-Odoi. Nepříliš v dobré zdravotní kondici vypadá Ziyech.
     
    68
    Pulisic hledal přihrávkou z levé strany na hranici šestnáctky Abrahama, ten se rozhodl propustit přihrávku na druhou část hřiště, jenže Ziyech měl k míči příliš daleko.
     
    66
    Abraham zkusil technickou střelou z pravého rohu šestnáctky překvapit brankáře Sluhu, ale míč po jeho padáčku zamířil vedle levé tyče brány Lutonu.
     
    63
    Závar před bránou Chelsea! V obrovské šanci se ocitl Lockyer, po rohovém kopu prodloužil míč Collins na Lockyera, který míč namířil do míst, kde byl gólman Arrizabalaga. Gól by neplatil, rozhodčí Masseyová odmávala ofsajdové postavení hráče Lutonu.
     
    61
    Střídání na straně Lutonu, a to hned trojité. Hřiště opustili Tunnicliffe, Bree a Cornick, místo nich přišli Berry, LuaLua a Collins.
    60. Cornicka vychytal domácí brankář
     
    60
    Po přihrávce Mpanza na levou stranu šestnáctky se v gólové šanci ocitl Cornick, prudce vypálil k pravé tyči, kde se natáhl Arrizabalaga a rukou míč vyrazil vedle brány!
     
    60
    Ziyech hledal dlouhým balónem na hranici šestnáctky Abrahama, ale výš vyskočil obránce Potts.
     
    58
    Po pádu Pulisice v pokutovém území se míč dostal k Ziyechovi na hranici vápna, bývalý hráč Ajaxu prudce vypálil, ale trefil jen bránícího soupeře.
     
    57
    Spolupráce Pulisice a Mounta znamenala rohový kop pro Chelsea, neboť střelu druhého jmenovaného odrazil vedle brány Potts.
     
    56
    Ziyech vběhl z pravé strany do pokutového území, tam jeho další průnik zablokovali dva bránící hráči, a tak přihrávkou na hranici šestnáctky vybídl ke střele Mounta. Záložník Chelsea prudkou střelou míč do brány nedostal.
     
    53
    Prudká přihrávka po rohovém kopu, míč zamířil na zadní tyč, kde dobíhal Abraham, míč nestihl ani na přední tyči Christensen, a tak je náskok Chelsea stále jednobrankový.
     
    52
    Pulisic si vyměnil míč na levé straně s Abrahamem, prošel kolem dvou hráčů, ale místo dalšího průniku volil přihrávku na Jamese, ta však přilétla na paty domácímu hráči.
     
    51
    Tečovaný centr Mounta z pravé strany končí u brankáře Slugy.
    49. Další Pulisicova velká šance
     
    49
    James našel krásnou přihrávkou na přední tyči Pulisice, který ve skluzu usměrnil balón na bránu, brankář Sluga předvedl fantastický zákrok a prudkou střelu po zemi vykopl levou nohou zpět do hry!
     
    48
    Přihrávka Mpanza na levou stranu vypadala slibně, ale na Naismitha byla příliš dlouhá. U míče jsou domácí.
     
    46
    Trenér Lutonu udělal o přestávce jednu změnu. V kabině zůstal obránce Glen Rea a místo něj přišel Dan Potts.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už nám nastupují na trávník, za malou chvíli odstartuje druhá půle.
     
    Favorizovaná Chelsea potvrdila v první půli lídra favorita, po většinu zápasu držela míč na svých kopačkách a dva přesné zásahy Abrahama jí dostaly do dvoubrankového vedení. To však do konce první půle nevydrželo, neboť ve 30. minutě se prosadil lutonský Clark.

    Čeká nás tedy zajímavá druhá půle, ve které se dál bude bojovat o postup do dalšího kola FA Cupu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Dewsbury-Hall odcentroval na hlavu Cornicka, který namířil balón do středu brány, kde byl připravený Arrizabalaga. Gólman Chelsea si připsal úspěšný zákrok a to je zřejmě z první půle vše.
     
    45+3
    Ještě tady je jeden přímý kop pro Luton, ten tak v závěru první půle může vyrovnat.
     
    45+1
    Centr Emersona z levé strany na přední tyč, kde se skládal ke střele Werner, ale jeho akrobatický pokus zamířil vedle brány.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí prodlouží první půli o dvě minuty.
     
    44
    Wernerův dlouhý centr z levé strany prolétl kolem Abrahamovy hlavy až do rukavic gólmana Slugy.
     
    43
    Mountův roh na bližší tyč hosté odkopli, opakovaný centr Mounta prolétl malým vápnem kolem dvou hráčů Lutonu. Hráči Chelsea v nebezpečném prostoru chyběli.
     
    43
    Pulisic zkoušel protančit s míčem kolem Naismitha, ale neuspěl, přesto vybojoval pátý rohový kop pro svůj celek.
     
    42
    Kombinace Chelsea v oblasti pokutového území, na jeho hranici se odhodlal ke střele kapitán Mount, jenže trefil bránícího soupeře.
     
    40
    Ziyech se dnes prezentuje spoustou nepřesných pasů. Nejinak tomu bylo i před malou chvílí, kdy se snažil najít Wernera na hranici šestnáctky.
     
    39
    Domácí z rohového kopu neudeřili, defenzíva Lutonu odolala.
     
    39
    Pulisic využil chyby soupeře a zkusil zamířit po levé straně do pokutového území, tam byl odzbrojen hráčem Lutonu. Následuje rohový kop.
     
    36
    James nastřelil míč z velkého úhlu před bránu, na přední tyči se ještě snažil balón tečovat Abraham, ale chybělo kousek, míč proskákal kolem brankové čáry na druhou stranu pokutového území k hráčům Lutonu.
     
    34
    Pulisic vypálil kolem Breeho, ale míč po jeho střele zpoza šestnáctky prolétl nad bránou Lutonu.
     
    33
    Abraham se snažil rychlou přihrávkou z první překvapit obranu Lutonu, ale jeho myšlenku nepochopil Werner. Míče se tak zmocnil brankář Sluga.
     
    32
    Trochu nepřesností na obou stranách.
    30. Jordan CLARK - 2:1
     
    30
    Luton Town právě vstřelil branku!
    Zpětná přihrávka Breeho z pravé strany doskákala k JORDANOVI CLARKOVI, který se z první opřel do míče a prudce vystřelil na bránu Chelsea! Arrizabalagovi zaclonil jeden ze spoluhráčů a míč prolétl mezi pravou nohou a rukou gólmana Chelsea až do brány – 2:1!
    28. Velká šance Pulisice, kterou zneškodnil brankář Lutonu
     
    28
    Obrovská šance Pulisice, James přihrál po zemi z pravé strany, Werner přepustil přihrávku kolem svých nohou a Pulisic byl na levé straně sám před gólmanem Slugou. Prudkou střelou po zemi na vzdálenější tyč donutil k výbornému zákroku brankáře Lutonu!
     
    27
    Ziyech se snažil projít z pravé strany do středu, všiml si rozběhnutého spoluhráče, bohužel pro něj přihrávka byla nepřesná.
     
    27
    Zouma míří zpět na trávník, ale jeho pohyb není úplně ideální a vypadá to, že bude muset střídat.
     
    26
    Zouma dokulhal mimo hrací plochu, mezitím jeden z hráčů Lutonu si stihl vyměnit dres.
     
    25
    Na trávníku zůstal ležet obránce Zouma, který se drží za sval na pravé noze.
     
    24
    Rohový kop Chelsea vážnější nebezpečí nepřinesl, míč se vrací až k brankáři Arrizabalagovi.
     
    24
    Abraham vypustil přihrávku na levou stranu na Pulisice, ten přihrávkou po zemi hledal spoluhráče před brankou Lutonu, jenže míč ve skluzu odkopl vedle branky Lockyer.
     
    22
    Nyní je na řadě Chelsea. Dvougólové vedení nepůsobí žádné drama, a tak může kombinovat na vlastní polovině a čekat na soupeře.
     
    20
    Rohový kop z pravé strany, v pokutovém území hlavičkoval Cornick, ale nepřesná střela prolétla nad břevnem Arrizabalagovy brány.
     
    19
    Luton kombinuje na polovině Chelsea, Bree se proběhl po pravé straně a ve skluzu napálil balón do Emersona. Rohový kop pro Luton.
    17. Tommy ABRAHAM - 2:0
     
    17
    Chelsea právě vstřelila branku!
    TOMMY ABRAHAM si připisuje druhou branku v zápase! Reece James vyslal nadýchaný bochánek na hlavu útočníka Chelsea s číslem devět a Abraham hlavou, ač bráněný soupeřem, umístil balón pod břevno Slugovy brány – 2:0!
     
    16
    Ziyech našel centrem na zadní tyči Pulisice, ale ten nedokázal hlavou balón usměrnit do brány.
     
    15
    Ziyech přihrál do pokutového území Pulisicovi, ten zkoušel prokličkovat přes Dewsburyho-Halla, ale nohy bránícího hráče Lutonu nepovolily míči další cestu k bráně.
     
    13
    Ziyech po pravé straně pronikl do šestnáctky, přihrál míč Abrahamovi, ale střelec první branky si tentokrát nedokázal vytvořit volný prostor ke střele.
    11. Tommy ABRAHAM - 1:0
     
    11
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Favorit zápasu se dostává do vedení! Rychlý aut na pravé straně v podání Ziyecha, Werner vběhl do pokutového území a zpětnou přihrávkou vybídl ke střele TOMMYHO ABRAHAMA, který střelou po zemi na zadní tyč otevřel skóre zápasu – 1:0!
     
    11
    Rohový kop z pravé strany zamířil na hlavu Zoumy, ten se prosadil v hlavičkovém souboji s Naismithem, jenže střeleckým pokusem netrefil bránu soupeře.
     
    10
    Rohový kop Chelsea, poté co se snažil z pravé strany pokutového území střílet Mount, ale trefil jen bránícího protihráče.
     
    9
    Ziyech vysunul dlouhou přihrávkou po zemi do úniku Abrahama, proti němu vyběhl brankář Sluha a na hranici brankoviště skluzem obral o míč ofenzivního hráče Chelsea. Důležitý zákrok gólmana Lutonu.
     
    8
    Centr Naismitha od levé postranní čáry doskákal přímo do náručí brankáře Arrizabalagy.
     
    8
    Lockyer ve středovém kruhu obral o míč Wernera a hosté se na chvíli dostali k míči.
     
    6
    Emersonův vysoký centr z levé strany dolétl přímo do rukavic brankáře Slugy.
     
    5
    Zouma našel dlouhým pasem na levé straně Wernera, ten vběhl s míčem do pokutového území a prudkou přízemní přihrávkou hledal někoho ze spoluhráčů na zadní tyči, k míči se však dostal lutonský stoper Rea a míč ve skluzu odkopl mimo pokutové území.
     
    4
    Luton zkoušel získat rohový kop, ale Lockyer hlavičkoval míč po autu do pokutového území vedle branky.
     
    4
    Mpanzu svedl na levé straně souboj s Christensenem, ten mu ještě míč nesebral, ale povedlo se to jeho spoluhráči Jamesovi.
     
    3
    Nepřesná přihrávka Jamese podél postranní čáry skončila v autu.
     
    2
    Chelsea v úvodu kombinuje celým hřištěm a snaží se rozběhat obranu soupeře.
     
    1
    Nákop na rozběhnutého Abrahama stihl doběhnout brankář Sluga a balón odkopl do autu.
     
    1
    Timo Werner zahájil utkání výkopem míče ze středového kruhu. Balón bude trochu hůř vidět, neboť na trávníku je malá vrstva sněhu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už vyšli na trávník stadionu Stamford Bridge v Londýně. Domácí budou hrát v tradiční modré variantě, hosté v bílých dresech a červených trenýrkách.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – James, Christensen, Zouma, Emerson – Ziyech, Mount (C), Gilmour, Pulisic – Abraham, Werner.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Jorginho, Kovačič, Giroud, Hudson-Odoi, Chilwell, Azpilicueta, Havertz.

    Luton Town FC: Sluga – Bree, Lockyer, Rea, Bradley (C) – Mpanzu – Clark, Tunnicliffe, Dewsbury-Hall, Naismith – Cornick.
    Náhradníci: Shea – Potts, Berry, Hylton, Lee, Moncurs, Collins, LuaLua, Nombe.

    Rozhodčí: Coote – Cook, Massey.
     
    Luton Town FC
    Luton je tým působící v druhé nejvyšší anglické soutěži, tedy v Championshipu. Tam si vede tak nějak průměrně, protože je zhruba v polovině sezony na třináctém místě, takže to vypadá, že se v klidu udrží, ale na postup do Premier League to nejspíš nebude. V FA Cupu si pak dnešní hosté také střihli jedno utkání, a to když se utkali s Readingem, se kterým se potkávají i v rámci ligy. Ten porazili nejtěsnějším možným způsobem 1:0, dnes je však čeká mnohem těžší výzva, tak uvidíme, jak si s ní poradí.

    Poslední tři utkání
    Brentford vs. Luton – 1:0
    Bournemouth vs. Luton – 0:1
    Luton vs. QPR – 0:2
     
    Chelsea FC
    Chelsea se v poslední době v Premier League opravdu hodně trápí a vůbec neví, jak se má z bídy vyhrabat. V lize se tedy propadla až na devátou příčku a postup do Evropy se jí začíná opravdu vzdalovat. V FA Cupu to naopak Blues zatím zvládají bez problémů. Začínali až ve 3. kole, kde bez problémů rozstříleli Morecambe 4:0. Dnes je čeká tedy silnější Luton, ale dnešní domácí jsou pořád favoritem. Triumf v FA Cupu je samozřejmě také cesta, jak se podívat do Evropy.

    Poslední tři utkání
    Leicester vs. Chelsea – 2:0
    Fulham vs. Chelsea – 0:1
    Chelsea vs. Morecambe – 4:0
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Tento víkend můžeme sledovat další kolo FA Cupu, v rámci 4. kola tak na sebe mimo jiné narazí také Chelsea a Luton. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Igor Mainka

    Branky: 11. Abraham, 17. Abraham, 74. Abraham – 30. Clark

    Karty:   84. Clark (LTN)

    Neproměněná penalta: 86. Werner (CHE), brankář Sluga zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:9.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – James, Christensen, Zouma, Emerson – Ziyech (77. Havertz), Mount (C) (84. Kovačič), Gilmour, Pulisic (71. Hudson-Odoi) – Abraham (77. Giroud), Werner.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Jorginho, Kovačič, Giroud, Hudson-Odoi, Chilwell, Azpilicueta, Havertz.

    Luton Town: Sluga – Bree (61 LuaLua), Lockyer, Rea (46. Potts), Bradley (C) – Mpanzu – Clark, Tunnicliffe (61. Berry), Dewsbury-Hall, Naismith (75. Moncur) – Cornick (61. Collins).
    Náhradníci: Shea – Potts, Berry, Hylton, Lee, Moncurs, Collins, LuaLua, Nombe.

    Rozhodčí: Coote – Cook, Masseyová.
    bahis siteleri