Bordeaux – Lille 0:3 (kon.) | Méty – Montpellier 1:1 (kon.) | Remeš – Angers 0:0 (kon.)
Rennes – Lorient 1:1 (kon.) | Štrasburk – Brest 2:2 (kon.) | Dijon – Lyon 0:1 (kon.)
Lens – Marseille 2:2 (kon.) | Monaco – Nice 2:1 (kon.) | PSG – Nîmes 3:0 (kon.)
Saint-Étienne – Nantes 1:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (0:1)
FC Nantes
Středa 03.02.2021, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Ve středu nás čeká kompletní 23. kolo francouzské Ligue 1, přičemž pět soubojů bude na vidění od 19:00 a dalších pět od 21:00. Se mnou se budete moci zaměřit na večerní duel mezi Saint-Étienne a Nantes. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    AS Saint-Étienne
    Saint Étienne se v letošní sezoně poměrně trápí, protože se pořád nachází blízko sestupového pásma, takže bude bojovat o udržení. Na přímý sestup má nyní jen čtyřbodový náskok, který získalo zejména v posledním duelu, kdy těsně zdolalo Nice jednobrankovým rozdílem. Dnešní domácí už potřebovali nutně vyhrát, protože předtím padli třikrát po sobě, proti Lyonu, Štrasburku a Reims navíc vstřelili jen jednu branku, zatímco devětkrát inkasovali. Dnes se navíc utkají se sousedem v tabulce, takže by další body byly opravdu hodně cenné.

    Poslední tři utkání
    Nice vs. St. Étienne – 0:1
    St. Étienne vs. Lyon – 0:5
    Štrasburk vs. St. Étienne – 1:0
     
    FC Nantes
    Nantes také bojuje o Ligue 1, dokonce je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Od sestupové příčky ho totiž dělí jenom skóre, které má v porovnání s Lorientem o něco málo lepší. Dnešní hosté jsou navíc hned po Dijonu týmem, který vyhrál nejméně utkání, protože zvítězil letos jenom dvakrát. Poslední vítězství přišlo na začátku listopadu proti Lorientu, od té doby Nantes sedmkrát remizoval a šestkrát prohrál. Nyní má na kontě šňůru dvou porážek, protože nestačil na Méty a Monaco, takže to opět může zkusit zlomit.

    Poslední tři utkání
    Nantes vs. Monaco – 1:2
    Méty vs. Nantes – 2:0
    Nantes vs. Lens – 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Trauco – Bouanga, Neyou, M. Camara – Aouchiche – Nordin, Abi.
    Náhradníci: Bajič – Chazrí, Hamouma, Modeste, Kolodziejczak, Douath, Sow, Monnet-Paquet, Moueffek.

    FC Nantes: Lafont – Corchia, Castelletto, Fábio, Ch. Traoré – Louza, Chirivella, Girotto (C), Blas – Kolo Muani, Simon.
    Náhradníci: Petrić – K. Coulibaly, Coco, A. Touré, Emond, D. Appiah, Basila, Limbombe, Mendy.

    Rozhodčí: Wattellier – Berthomieu, Lombard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří domácím fotbalistům, kteří se hned dostali k centru z pravé strany, jenž s velkými problémy nakonec zkrotil Alban Lafont.
     
    2
    Brankář hostů nerozehrál zrovna přesně, takže s míčem opět může hrát Saint-Étienne, které je tentokrát směrem dopředu už o dost opatrnější.
     
    3
    Charles Traoré vhazuje na levé straně hřiště. Míč zkoušel dostat k Randalu Kolu Muanimu, který ho sice nezískal, ale vynutil si nedovolený zákrok.
     
    4
    Sébastien Corchia samozřejmě posílal centr směrem na bránu. Ten sice přímé nebezpečí nepřinesl, vzápětí ale z velké dálky vypálil Moses Simon, který pořádně protáhl Jessyho Moulina.
     
    5
    Fábio získal aut, který neprodleně rozehrál, následně bude moci vhazovat ještě jednou, protože Sébastien Corchia získal míč díky své obětavosti.
     
    6
    Sébastien Corchia následně rozehrál další standardní situaci, tentokrát centroval od rohového praporku, ale ani tentokrát nenašel v šestnáctce žádného spoluhráče.
     
    7
    Saint-Étienne může po delší době klidně kombinovat na vlastní polovině. V posledních minutách bylo pod tlakem, takže takto odpočívá.
     
    8
    Domácí velmi pomalu a opatrně jdou dopředu přes pravou stranu hřiště, kde nyní vhazuje Mathieu Debuchy , ale po jeho rozehrávce míří míč jenom dozadu.
     
    9
    Randal Kolo Muani je první u nakopnutého bálonu, ale v následném souboji s protihráčem nedokázal nic vymyslel, nakonec fauloval.
     
    10
    Charles Nathan Abi šel do hlavičkového souboje jen z ofsajdového postavení, Nantes tak může začínat další útočné snažení ze své poloviny.
     
    11
    Hosté jsou ihned pod tlakem, avšak kombinaci na malém prostoru zvládali docela dobře. Ludovic Blas ale nakonec docela lacině fauluje.
     
    12
    Miguel Trauco z levé strany opravdu výborně odcentroval přímo na hlavu debutujícího Papeho Aboua Cissého, který i z dálky poslal na bránu slušný projektil, pro Albana Lafonta to však byl snadný zákrok.
     
    13
    Nantes má další výhodu rohového kopu. Domácí však pořád velmi dobře střeží své pokutové území a ani tentokrát nedovolili soupeři zakončení hlavou.
     
    14
    Charles Traoré si pěkně naběhl po levé postranní čáře a při poslední možné příležitosti zkoušel dostat míč vzduchem do vápna, avšak ten neprošel a obránce ho srazil na další roh.
     
    15
    Ani centr na bližší tyč nebyl úspěšný, Saint-Étienne tak pořád zvládá obranu naprosto precizně. Po prvních patnácti minutách tak platí bezbrankový stav.
     
    16
    Nantes pořád kombinuje na útočné polovině, ale nemůže se dostat ani k pokutovému území. Domácí před ním totiž velmi dobře zahušťují prostor.
     
    17
    Charles Traoré nedržel na své polovině míč příliš pevně, čehož zkusil využít napadající Denis Bouanga, který se ale nakonec dopustil jen faulu.
     
    18
    Domácím se vyplatilo napadání, protože nakonec fauloval jeden z hostů, takže mohou rozehrát nadějnou standardní situaci.
     
    19
    Mathieu Debuchy opět ukázal, že se velmi dobře umí dostávat k vysokým balónům, jeho zakončení ale nebylo úspěšné a i kdyby bylo, tak by branka neplatila kvůli ofsajdu.
     
    20
    Moses Simon to po převzetí přihrávky udělal parádně! Z hranice šestnáctky se díky své rychlosti dostal až do ní a před brankářem byl dokonce sám, ale jeho dělovka směřovala jen doprostřed brány a nemohla tak projít přes Jessyho Moulina!
    20. Simon se šikovně uvolnil, chybělo jen zakončení k tyči
     
    21
    Adil Aouchiche sice u sraženého nákopu nebyl první, přesto ale může rozehrávat autové vhazování.
     
    22
    Randal Kolo Muani fauloval poměrně dost tvrdě, od rozhodčího si tak musí vyslechnout pár připomínek.
     
    23
    Saint-Étienne má lepší držení míče, ale směrem dopředu je výrazně aktivnější Nantes, čemuž tak je kvůli tomu, že hosté s rozehrávkou skoro vůbec neotálejí.
     
    25
    Mathieu Debuchy se při pokusu o zakončení hlavou nepříjemně střetl se svým spoluhráčem Charlesem Nathanem Abim, což určitě není dobrá zpráva pro domácí celek. Uvidíme, jestli bude moci kapitán pokračovat.
     
    26
    Saint-Étienne zatím pokračuje v deseti hráčích, což se možná podepsalo na zakládání útočné akce, což příliš nevyšlo.
     
    27
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Lucas Douath.
     
    28
    Moses Simon dnes pracuje opravdu výborně, nyní dobře zachytil nepřesný pas protivníka a zahájil tak protiútok, při kterém ale nakonec Charles Traoré odcentroval jen nepřesně.
     
    29
    Nantes má pořád spoustu sil, jelikož velmi aktivně napadá a nedává soupeři téměř žádný prostor ke kombinaci. Zisk míče mu to ale zatím nepřináší.
     
    30
    Domácí uzavírají první třetinu utkání přímým kopem. Adil Aouchiche tak posílal centr na zadní tyč, ale Charles Nathan Abi na něj nedosáhl.
     
    31
    Sébastien Corchia je hlavním nahrávačem svého týmu, což potvrdil dalším centrem, který ale nikdo nalézt nemohl, protože předtím byl na vidění útočný faul.
     
    32
    Moses Simon dostával další přihrávka za obranu, tento pas už ale byl strašně dlouhý, takže ani takový rychlík ho nemohl zachytit.
     
    34
    Domácí nebyli daleko od gólu! Centr sice letěl na hranu pokutového území, ale odtud byl ještě prodloužen až do šestnáctky, kde velmi slibně zakončoval Mahdi Camara, ale Alban Lafont proti němu vytáhl skvostný zákrok!
     
    35
    Brankář hostů v klidu zachytí nákop soupeře a následně ho dalekým odkopem posílá až na druhou polovinu hřiště.
     
    36
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté se v tomto veledůležitém duelu ujímají vedení! Celá gólová akce se zrodila na pravé straně hřiště, kde se k dobrému pasu do šestnáctky dostal Fábio, jenž nalezl RANDALA KOLA MUANIHO. Ten sice pálil víceméně doprostřed, ale vystřelil tak prudce, že Jessy Moulin nedokázal zareagovat. Asistence: Fábio.
    36. Randal Kolo Muani - 0:1
     
    38
    Saint-Étienne je z inkasované branky lehce otřesený, při bránění si tak neplní veškeré povinnosti. Nantes z toho zkouší urvat další gól.
     
    39
    Hosté si dávají s rozehrávkou přímého kopu docela na čas. Nakonec se o přesné zakončení pokusil Sébastien Corchia, ale ten branku přestřelil o několik metrů.
     
    40
    Randal Kolo Muani mohl přidat svou druhou branku, po odkopu spoluhráče uháněl sám na brankáře, ale zezadu na něj dotíral protihráč, takže byl v těžké pozici, kvůli čemuž jeho pokus o lob skončil jen v rukavicích gólmana!
     
    42
    Domácí v závěru první půle mají míč mnohem často v držení, ale ke střeleckým pokusům jim to zatím nepomáhá. Nantes totiž do přestávky nechce ztratit vedení, takže do obrany dává veškerou energii.
     
    43
    Randal Kolo Muani se už chystal k další střele, ta se k němu ale tentokrát nedostala, takže jeden z domácích okamžitě zahajoval protiútok, který ale skončil v samotném zárodku.
     
    44
    Lucas Douath šel do protihráče hraničním zákrokem, kterým ho poslal na trávník, ale podle rozhodčího byl v rámci pravidel, což nezmění ani nesouhlasné výkřiky hostů.
     
    45
    Mathieu Debuchy na pravé straně domácím extrémně schází, protože od té doby se přes tuto stranu k ničemu nedostali. Nyní tam aspoň získali aut.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    První poločas je za námi a docela překvapivě končí jednobrankovým vítězstvím Nantes. To ho ale drží naprosto zaslouženě, protože směrem dopředu bylo o něco nebezpečnější a jednu z příležitosti tak dokázal zužitkovat Randal Kolo Muani. Saint-Étienne zatím tak úspěšné nebylo, stále má ale dostatek času k vyrovnání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Adil Aouchiche, přichází Romain Hamouma.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Charles Nathan Abi, přichází Anthony Modeste.
     
    47
    Nantes rozhodně nehodlá ponechat nic náhodě a chce si výhru pojistit druhou brankou. To tak zkouší na pravé straně, kde vhazuje.
     
    48
    Druhý gól byl skoro skutečností! Moses Simon si našel v pokutovém území odražený míč a zkoušel nějak obstřelit čtyři protihráče před sebou, což se mu sice povedlo, ale nakonec se trefil jen do brankové konstrukce!
     
    49
    Sébastien Corchia opět pálí ze slibného přímého kopu a tentokrát už dokonce míří mezi tři tyče. Střele ale scházela razance, takže to pro Jessyho Moulina nebylo nic složitého.
     
    50
    Saint-Étienne konečně uklidňuje na své polovině, ale se založením útočné akce to má nesmírně složité, protože hosté velmi aktivně napadají.
     
    51
    Moses Simon se pokoušel o kličky, ale nakonec tím zmátl i sám sebe, takže se bez větších okolků zmocnili míče domácí fotbalisté.
     
    52
    Nantes je pořád směrem dopředu o dost aktivnější. Nyní má výhodu rohového kopu, ale ten domácí zase bez problémů přežili.
     
    54
    Hosté nedokázali centr z pravé strany odvrátit, čehož mohl využít Denis Bouanga, který okamžitě pálil, avšak mířil jen nad horní tyč.
     
    55
    Jessy Moulin v klidu pokryl další centr do jeho pokutového území a rychle rozehrává na levou stranu. Vybízí tak své spoluhráče k dalšímu útoku.
     
    56
    Denis Bouanga si výborně našel prostor na hraně pokutového území, odkud následně prozkoušel gólmana hostů, který se k zákroku musel pořádně proletět, ale zvládl to!
     
    57
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne nakonec dotahuje docela rychle a může tedy usilovat o obrat! Centr od rohového praporku dost neočekávaně proskákal přes spoustu hráčů až ke vzdálenější tyčce, kde číhal osamocený MAHDI CAMARA, jenž své příležitosti okamžitě využil a uklidil míč k levé tyči. Asistence: Denis Bouanga.
    57. Mahdi CAMARA - 1:1
     
    61
    Pape Abou Cissé si hned při svém debutu za nový tým připisuje žlutou kartu, po kterém má navíc Nantes výhodu dalšího přímého kopu.
     
    62
    Sébastienu Corchiovi se však další centr vůbec nepovedl, protože ho jeden z protihráčů poslal pryč ještě před pokutovým územím.
     
    63
    Hraje se ve vysokém tempu, o velké šance tak není nouze! Nyní se dokonce Ludovic Blas pokusil o zakončení nůžkami, ale míč poslal jen vysoko nad bránu!
     
    65
    Nantes se s aktuálním stavem nehodlá za žádnou cenu smířit a velmi aktivně usiluje o druhý gól. Charles Traoré si však nyní nepohlídal ofsajd, ve kterém byl přichycen.
     
    65
    S důrazem při souboji to přehnal také Andrei Girotto, který protihráče nepříjemně zasáhl kolíky. Na tento počin je odměněn žlutou kartu.
     
    67
    Hosté to zkouší přes levou stranu, kde se ale výborně vrátil Mahdi Camara, který při souboji sám sobě získal aut.
     
    68
    Romain Hamouma se z pravé strany šikovně prodral až do vápna, kde se pokoušel o uvolnění Anthonyho Modesteho, který byl ale pokryt dvěma protihráči a tak se k němu míč nedostal.
     
    69
    Nyní už se ale Anthony Modeste do palebné pozice dostal, avšak ji neskutečně pokazil! Hlavou zakončoval až z hranice malého vápna, ale ani odtud nedokázal pálit přesně!
    69. Modeste z bezprostřední blízkosti netrefil branku
     
    70
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen dvacet minut a ani jeden tým to rozhodně nezabalil. Oba se pokouší na svou stranu urvat vedoucí branku.
     
    71
    Ludovic Blas zkusil obejít dva protihráče, což se mu málem povedlo, nakonec ho jeden z nich zastavil až za pomoci nedovoleného zákroku.
     
    74
    Romain Hamouma od rohového praporku vymyslel velmi nebezpečný centr, který si i pod tlakem našel Denis Bouanga, ale kvůli tomu mířil jen nad bránu.
     
    75
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Vahbí Chazrí.
     
    76
    Saint-Étienne rozehrává jeden roh za druhým, ale přesné zakončení stále nemůže přijít. Tentokrát hosté rovnou poslali míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    77
    Domácí se sice nedostávají ke střelám, ale určitě jim stačí, že jsou konečně směrem dopředu aktivnější. Teď jen zbývá z toho něco vytěžit.
     
    79
    Nantes se po delší době prokousal na útočnou polovinu, ale tam vymyslel jen centr do rukavic Jessyho Moulina, který hru okamžitě vykazuje z vlastní půlky.
     
    80
    Vahbí Chazrí chtěl pokutový kop získat za každou cenu, nyní to však s filmováním přehnal, protože se ho protihráč ani nedotkl, takže naprosto po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    82
    Kalifa Coulibaly se ihned po svém příchodu zapojoval do hry, a to když se pokoušel o zakončení hlavou, ale to bylo obránci sraženo až do autu.
     
    83
    Ludovic Blas při napadání srazil míč mimo hrací plochu, s čímž tedy rozhodně nesouhlasí, ale jeho projev nesouhlasu stejně nic nemění, protože budou rozehrávat domácí.
     
    84
    Vahbí Chazrí svým centrem našel velice aktivního Anthonyho Modesteho, který však tentokrát zakončuje přímo doprostřed, takže to pro Albana Lafonta byla snadná práce.
     
    85
    Charles Traoré byl na levé straně při rozehrávce pod nemalým náporem, nakonec tak raději nakopl dopředu, kde se dokonce jeho spoluhráči tlačili k zakončení, ačkoliv se jim to nakonec nepovedlo.
     
    86
    Gólman Nantes se sice moc nenudí, ale ani tentokrát nemusel řešit nic složitého, protože slabé zakončení letělo přímo doprostřed.
     
    87
    Alban Lafont se s tím nepáře a po přihrávce spoluhráče okamžitě nakopává dopředu, kde však nalezl jen fotbalisty Saint-Étienne.
     
    88
    Denis Bouanga vystihl rozehrávku soupeře a mohl tak vézt útok do rozhozené obrany, ale celé to pokazil centrem přímo do náruče brankáře.
     
    89
    Kalifa Coulibaly proti dvěma protihráčům jen tak tak udržel míč, následně však zvládl přihrát Jeanu-Charlesi Castellettovi, který si vynutil faul na hraně šestnáctky u Denise Bouangy, který se navíc také zapíše na listinu žlutých karet.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+1
    Nantes si dalo na přímáku extrémně záležet, nakonec z toho vzešla tvrdá rána Andreie Girotta, která ale skončila jenom ve zdi.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Pedro Chirivella, přichází Abdoulaye Touré.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec nenašel vítěze, protože Saint-Étienne vyrovnalo na začátku druhé půle a další gól už jsme neviděli. O šance však nebylo nouze, oba brankáři měli spoustu práce, přičemž oba tahali míč ze své sítě jen jednou, takže pro svůj tým získali cenný bod, který se v boji o záchranu bude určitě hodit.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:19.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:53:13)

    Lukáš Mihal

    Branky: 57. M. Camara (Bouanga) – 36. Kolo Muani (Fábio)

    Karty:   61. Cissé (SET), 80. Chazrí (SET), 89. Bouanga (SET) – 65. Girotto (NAT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:19.
    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C) (27. Douath), Moukoudi, Cissé, Trauco – Bouanga, Neyou, M. Camara – Aouchiche (46. Hamouma) – Nordin (75. Chazrí), Abi (46. Modeste).
    Náhradníci: Bajič – Chazrí, Hamouma, Modeste, Kolodziejczak, Douath, Sow, Monnet-Paquet, Moueffek.

    FC Nantes: Lafont – Corchia, Castelletto, Fábio, Ch. Traoré – Louza, Chirivella (90+2. A. Touré), Girotto (C), Blas – Kolo Muani, Simon (80. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Petrić – K. Coulibaly, Coco, A. Touré, Emond, D. Appiah, Basila, Limbombe, Mendy.

    Rozhodčí: Wattellier – Berthomieu, Lombard
    bahis siteleri