Tottenham – West Brom 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Leicester 0:0 (kon.) | Liverpool – Manchester City 1:4 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
0:0 (0:0)
Leicester City
Neděle 07.02.2021, 15:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Wolverhamptonu s Leicesterem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (16:56:12)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:15.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas třiadvacátého kola Premier League končí. Wolverhampton se s Leicesterem rozchází nerozhodně 0:0.

    Úvodní poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Ani jeden z týmů se nemohl dostat do souvislejšího tlaku. Ve dvanácté minutě mohl otevřít skóre po prodlouženém rohovém kopu Rúben Neves, ale z nadějné pozice trestuhodně minul branku. O několik minut později se ocitl v brankové příležitosti i Adama Traoré, ale jeho pokus srazil ve skluzu James Justin mimo branku.

    Ani změna stran zlepšení v ofenzivě nepřinesla. Patnáct minut před koncem mohl otevřít skóre po nahrávce od Justina Harvey Barnes, ale soupeře před sebou neprostřelil. Největší šance zápasu přišla v 79. minutě, kdy střídající Fábio Silva nevyužil stoprocentní příležitost sám proti Schmeichelovi.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po faulu na Dendonckera rozehrával standardní situaci Maddison. Přišla přihrávka ke zcela volnému Tielemansovi, ale ten zcela minul balon.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Barnes sice předvedl kvalitní zpracování těžké přihrávky, následně ale nedokázal přejít v postupu do vápna připraveného Semeda.
     
    89
    Choudhury neměl komu posunout míč, ani jeden ze spoluhráčů nebyl v pohybu a tak musel zvolit přihrávku zpět ke stoperům.
     
    88
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Pedro Neto, přichází Morgan Gibbs-White.
     
    88
    Po Netově přihrávce byl v pohybu opět Adama Traoré. Kličkou si ale na Justina nepřišel a poté už přišel obranný odkop.
     
    87
    Pereirův průnik do pokutového území byl zastaven Hoeverem. Leicester ještě mohl pokračovat autovým vhazováním, ale to už byla obrana Wolves připravena.
     
    86
    Choudhury se skvěle vrátil s Traorém a čistým skluzem mu vypíchl míč od kopaček. Následně přichází taktický faul Kilmana ve středovém kruhu.
     
    85
    Ani jeden z týmů se nemůže prosadit k závěrečnému tlaku. Neves zkoušel najít Traorého, ale obrana Leicesteru i nadále funguje výborně.
     
    84
    Už už to vypadalo, že by mohl zpoza vápna vystřelit Vardy. Než si ale balon srovnal ke střele, tak u něj byl Kilman. Následně vystřelil Albrighton, ale jeho pokusu chyběla přesnost.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Na branku i nadále čekáme.
     
    82
    Útočným faulem se provinil také Adama Traoré. V souboji s Justinem si tentokrát pomohl až příliš zřetelně levou rukou.
     
    81
    Pereira neměl dlouhé sekundy komu vhodit míč. Nakonec chtěl najít Vardyho, ale toho si pohlídal Max Kilman.
     
    80
    Leicester uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Zničehonic se rozhodl vystřelit Tielemans, ale ani Patrício zasahovat nemusel.
    79. Fábio Silva ve stoprocentní šanci selhal
     
    79
    Akce po rohovém kopu ještě pokračovala. Neves se štěstím protlačil míč ke zcela volnému Silvovi. Ten měl před sebou už jen Schmeichela, kterého ale překonat nedokázal.
     
    78
    Od rohového praporku centroval do vápna Joao Moutinho. Před Schmeichelem ale vyřešil situaci Evans společně se Söyüncem.
     
    77
    Až příliš mnoho chyb ve středu pole od obou týmů. Nakonec sebral balon pro sebe Adama Traoré, po dalším šťastném odrazu nakonec pálil Semedo, ale branku netrefil.
     
    76
    Po příchodu na trávník zatím není Jamie Vardy příliš vidět. Nyní ale na něj mířil prudký centr z pravé strany. Na zadní tyči ale Vardyho ubránil Coady.
    74. Barnes soupeře před sebou neprostřelil
     
    74
    Po dlouhé době nebezpečnější akce. Harvey Barnes si spoluprací s Justinem došel do vápna pro šanci, ale jeho střela byla zblokována mimo tři tyče.
     
    73
    Do rozhozenější obrany spěchal Pedro Neto. Ještě před vápnem předal míč Traorému, který přihrával chybujícímu Denconckerovi.
     
    72
    Rozehrávku z místa přestupku však Maddison zpackal. Prudký pas skončil jen u prvního bránícího hráče domácího celku.
     
    71
    Moutinho lehce přistrčil na levé straně Justina a hlavní rozhodčí odpískal faul. Leicester má k dispozici nebezpečnou standardní situaci.
     
    70
    U postranní lajny byl pod tlakem Pedro Neto. V nouzi chtěl najít Silvu, ale přihrávka byla až příliš dlouhá a toho využil v obraně stojící Jonny Evans.
     
    69
    S bolestivou grimasou zůstává na trávníku Rúben Neves. V souboji s Pereirou inkasoval tvrdý úder do kotníku, který ale zůstal nepotrestán.
     
    68
    Nélson Semedo vhazoval zpoza postranní lajny k Traorému. Domácí ale míč příliš dlouho na útočné polovině neudrželi. Ani kontr Albrightona však nevyšel.
     
    67
    Po Netově zpětné přihrávce se dostal do nadějné střelecké pozice Joao Moutinho. Zkušený Portugalec ale zakončoval jen vysoko nad branku.
     
    66
    Peto si obhodil na levé straně Pereiru, poté v pádu zkoušel odcentrovat. Nejenže ale míč skončil vysoko nad brankou, tak ani není odpískán faul.
     
    65
    Wolverhampton rozehrával roh jen do kombinace. Nakonec přece jen přilétl centr z pravé strany do malého vápna, kde ale vládl v souboji pouze Jonny Evans.
     
    64
    Joao Moutinho kroutil míč z místa přestupku do pokutového území. Domácí se ale k hlavičce neprotlačili a ani z následného pokračování akce se neprosadili k zakončení.
     
    62
    Jednoznačná žlutá karta pro Maddisona po podražení unikajícího Traorého.
     
    61
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Willian José, přichází Fábio Silva.
     
    61
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Marc Albrighton.
     
    61
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Jamie Vardy.
     
    60
    Ani hodina hry dnešního zápasu úvodní gól nepřinesla. Neto mířil do ztrátě Barnese do vápna, ale opět k zakončení nedošlo.
    58. Netovo zakončení byla sražena nad branku
     
    58
    Dnes již tradiční rychlostí souboj Traorého s Justinem vyzněl pro domácího hráče. Na zadní tyči ale zakončoval Neto jen vysoko nad branku.
     
    57
    James Maddison si tak dlouho srovnával míč před vápnem, až se k němu vrátil Coady. Maddison nakonec vystřelil z krkolomné pozice a podle toho to také dopadlo. Patrício s lehkostí sebral míč do rukavic.
     
    56
    Traoré už nabíral rychlost jak je jeho zvykem. Çağlar Söyüncü musel sáhnout za záchrannou brzdu a soupeře nepustit do vápna.
     
    54
    Rozhodčí Atkinson tahá z kapsy další žlutou kartu. Nyní je potrestán stoper Leicesteru Çağlar Söyüncü za sražení Traorého.
     
    54
    Moutinho dnes zatím není příliš vidět. Nyní ale rozběhl přihrávkou Hoevera. Centr střídajícího hráče následně srazil za postranní lajnu Pereira.
     
    53
    Ani po změně stran se tempo utkání příliš nezvyšuje. Dlouhý pas sebral na vápně Iheanacho, ale po podklouznutí mu balon sebral od kopaček Kilman.
     
    52
    Před Semeda se chytře dostal tělem Justin a poté už přišel útočný faul od portugalského beka. Leicester bude rozehrávat z vlastního vápna.
     
    51
    Traorého musel jen za cenu faulu zastavit Harvey Barnes. Hlavní rozhodčí nyní ušetřil hostujícího hráče od žluté karty.
     
    50
    Traoré přihrával Nevesovi na hranici vápna. Třiadvacetiletý Portugalec na nic nečekal a z prvního doteku pálil směrem na Schmeichela. Balon ale jen prosvištěl nad břevnem.
     
    49
    Střídající Hoever neměl na levé straně příliš místa a tak raději posouval míč zpět ke Kilmanovi. Wolves to mohou zkusit z pravého kraji.
     
    48
    Od Schmeichela putoval balon až na útočnou polovinu trávníku. Maddison zkoušel patou sklepnout míč pro Iheanacha, ale to už byli Kilman s Coadym na svých místech.
     
    47
    Druhou polovinu dnešního duelu otevřel rozehrávkou ze středového kruhu William José. Ihned poté se rozběhl na pravé straně Traoré, který ale už míč na hrací ploše nezachytil.
     
    46
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jonny Castro, přichází Ki-Jana Hoever.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

    Úvodní poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Ani jeden z týmů se nemohl dostat do souvislejšího tlaku. Ve dvanácté minutě mohl otevřít skóre po prodlouženém rohovém kopu Rúben Neves, ale z nadějné pozice trestuhodně minul branku. O několik minut později se ocitl v brankové příležitosti i Adama Traoré, ale jeho pokus srazil ve skluzu James Justin mimo branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločasem jednu minutu.
     
    45+1
    Těsně před přestávkou je potrestán domácí záložník Rúben Neves. Maddisona zastavil u středového kruhu nešetrným skluzem.
     
    45
    Adama Traoré nabral na pravé straně solidní rychlost. Už už to vypadalo, že by mohl kolem Justina odcentrovat, ale nakonec se rozhodl o přihrávku zpět k Dendonckerovi.
     
    44
    Minutu před pauzou byl u balonu Choudhury, následně byl v pohybu k brance Tielemans. Po zpětné přihrávce pálil zpoza vápna James Maddison, ale našel jen prostor, kde byl Patrício.
     
    42
    Skvěle se vrátil do obrany Hamza Choudhury. Mladý záložník Leicesteru dokázal výrazně zbrzdit postup Nevese a nakonec i získal míč.
     
    41
    Ve středu pole se provinil faulem také Kelechi Iheanacho. Wolves mohou rozehrávat z klidové pozice.
     
    40
    První polovina dnešního zápasu míří ke svému závěru. Pereira vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, poté ale už přišla nevynucená ztráta Péreze.
     
    39
    Coadyho přenesení hry na Traorého nebylo z nejpřesnějších. Španělský krajní záložník se musel rychle vracet, ale nakonec zastavil Justina.
     
    38
    U balonu byl Neves i Moutinho nebo Denconcker. Nakonec se opřel do míče první jmenovaný, ale tvrdou ránu zblokovala početná zeď.
     
    37
    Traoré pořádně zavařil Justinovi. Následně zahrál před pokutovým územím rukou Choudhury a domácí budou mít šanci z volného přímého kopu.
     
    36
    Opět byl v náběhu po levém kraji Harvey Barnes. Ani tentokrát se však o ohrožení Patríciovy branky nedostal. Wolves bezpečně získali míč ještě před vápnem.
     
    34
    Nepřehledná situace před Patríciem. Barnes skvěle uvolnil přihrávkou na penaltu Iheanacha, ale než se hostující útočník rozhodl vystřelit, tak před sebou měl tři soupeře.
     
    33
    Rozehrávka domácích byla pod tlakem, k napadání se odhodlali Iheanacho, Barnes i Pérez. Míč se ale ofenzivním hráčům získat nepodařilo.
     
    32
    První potrestaným hráčem zápasu je velezkušený Jonny Evans. Hostující stoper šel do souboje s Josém nebezpečně.
     
    31
    Ani více jak hodina hry gól nenabídla. V posledních minutách je aktivnějším směrem do útoku domácí Wolverhampton, ale stále ještě ani jeden z brankářů nemusel řešit složitější zákrok.
     
    30
    Balon si postavil na místo přestupku právě James Maddison. Hostující ofenzivní záložník sice skvěle přestřelil zeď, ale Patrício měl dostatek času se dostat k míči.
     
    29
    Tielemans obral o balon Nevese, poté předal balon do pohybu Maddisonovi, kterého srazil k zemi na třicet metrech bránící Dendoncker.
     
    28
    Pedro Neto dělá hostujícím obráncům problémy. Dvacetiletý Portugalec opět proskočil mezi dvojicí soupeřů do vápna, ale centrem spoluhráče nenašel.
     
    27
    Pořádně horko bylo ve vápně Leicesteru po centru od rohového praporku. Wolverhampton se však do zakončení ve zhuštěném prostoru nedostal.
     
    26
    Traoré se diví po pádu na trávník, že se nepískal faul. Rychlostní souboj s Justinem ale probíhal podle pravidel. Wolves však mají k dispozici rohový kop.
     
    25
    Do rozhozené obrany mířil James Maddison. Na Coadyho si ale nepřišel a ani přihrávka na obsazeného Barnese nevyšla podle představ.
     
    24
    Nebezpečná akce také před brankou Ruie Patrícia. Barnes prudce centroval z levé strany, ale balon pouze prolétl vápnem bez zakončení.
     
    23
    Po přihrávce Péreze byl nachytán v ofsajdu za obranou Wolverhamptonu Kelechi Iheanacho. Rozehrávat tak mohou z hranice šestnáctky domácí.
     
    22
    Až příliš pomalá je kombinace hostujícího celku. Obrana Wolves se stačí s přehledem přesouvat ze strany na stranu.
     
    20
    Ani úvodních dvacet minut gól nepřineslo. Nyní se to pokoušel změnit Rúben Neves, ale jeho souhra s Dendonckerem nebyla z nejpřesnějších.
     
    19
    Evans se Söyüncem si několikrát vyměnili míč ve středovém kruhu. Následně měla přijít průniková přihrávka na Iheanacha, ale ten byl obsazen hned dvojicí soupeřů.
     
    18
    Leicester má sice balon více pod kontrolou, ale v ohrožení byla především branka Kaspera Schmeichela.
    17. Justin ve skluzu srazil šanci Traorého mimo branku
     
    17
    Gól měl na noze i Adama Traoré. Pedro Neto na levé straně přehrál dva protihráče, poté vběhl do vápna a zpětnou přihrávkou uvolnil Traorého v prostoru na penaltě. Zakončení z prvního doteku však ve skluzu srazil mimo tři tyče Justin.
     
    16
    Hosté to i nadále zkoušejí kombinací středem trávníku, ale před vápnem je výrazně zhuštěný prostor a Wolverhampton se opět bezpečně ubránil.
     
    15
    Tielemansova přihrávka vybídla k útoku Barnese. Domácí obrana však byla zformována před pokutovým územím a nedovolila třiadvacetiletému hráči pálit směrem na Patrícia.
     
    13
    Domácí se pomalu dostávají do tempa. S Castrem si narazil Moutinho, poté mohl postupovat do útoku i Neto, ale skvělým skluzem zastavil akci Pereira.
    12. Nevesova tutovka skončila vysoko na tribuně
     
    12
    Domácí nebyli daleko od vedoucí branky. Centr od rohového praporku byl prodloužen na první tyči a poté se míč odrazil přesně proti nohy Rúbenu Nevesovi, který ale ve vyložené pozici selhal.
     
    11
    Parádní zpracování hrudníkem předvedl Semedo, poté byl v náběhu Adama Traoré, který pro domácí celek získal nadějný rohový kop.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Leicester je sice častěji u balonu, ale ještě ani jeden z brankářů si na balon ani nesáhl.
     
    9
    Choudhury prudkou přihrávkou dostal do problémů Justina. Naopak Traoré vytěžil zisk balonu u středové čáry a následně byl dokonce faulován.
     
    8
    Pérez si při snaze získat míč blízko vápna soupeře pomohl lehkým faulem na rozehrávajícího Semeda. Přidržení ale neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu Atkinsonovi.
     
    7
    O nadějný pas na Iheanacha se pokoušel Tielemans. Belgický záložník však poslal míč jen do prostoru, kde byl Iheanacho ve výrazném oslabení.
     
    6
    S Justinem na levé straně spolupracoval Barnes. Hosté se ale připravili o balon vlastní chybou, přihrávku za sebe už Maddison neudržel na hrací ploše.
     
    5
    Také Wolverhampton se poprvé s balonem dostal na útočnou polovinu. Denconcker byl ihned pod tlakem Choudhuryho a o míč bleskově přišel.
     
    4
    Leicester je v úvodních minutách o poznání aktivnějším týmem. Iheanacho byl při zpracování zády k brance a než se na hranici vápna otočil, tak měl u sebe bránícího Kilmana.
     
    3
    Tielemans se s balonem dostal k pravé postranní lajně. Kolem Castra sice neprošel, ale pro hosty získal alespoň autové vhazování. Následně ale přichází útočný faul Barnese.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali hostující fotbalisté. Po Iheanachovi se dotkl balonu James Maddison. Leicester se ale v úvodu nikam nežene.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Atkinson již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiadvacátého kola nejvyšší anglické soutěže Premier League mezi Wolverhamptonem a Leicesterem může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – N. Semedo, Coady (C), Kilman, J. Castro – Dendoncker, Neves, Moutinho – Traoré, José, Neto.
    Náhradníci: Ruddy – Gibbs-White, F. Silva, Otasowie, Saïss, Hoever, Vitinha, L. Richards, Lonwijk.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Justin – Tielemans, Choudhury – Ayoze Pérez, Maddison, H. Barnes – Iheanacho.
    Náhradníci: D. Ward – N. Mendy, Ünder, Thomas, Amartey, Fuchs, Vardy, Daley-Campbell, Albrighton.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Hopton.
     
    Když se podíváme do historie, žádnou přestřelku nečekejte. Předloni sice skončilo vzájemné utkání výsledkem 4:3 pro Wolves, ale v dalších třech duelech padl jediný gól! Ve čtyřech z posledních ligových zápasů navíc skórovalo jediné mužstvo.
     
    Wolves v týdnu dokázali přerušit sérii nepřesvědčivých výkonů a výsledků, když na domácí půdě otočili duel s Arsenalem, který i díky dvěma vyloučením Gunners zdolali 2:1.

    V lepším rozpoložení je pro změnu Leicester, který se drží na třetím místě tabulky a je doslova nenápadnou liškou mezi giganty. City naposledy vyhrálo na půdě utrápeného Fulhamu 2:0, ale předtím nestačilo doma na Leeds a uhrálo jen remízu na Evertonu.
     
    Sportu zdar, fotbalu zvlášť! Od 15 hodin pokračuje nedělní program Premier League zajímavým soubojem mezi Wolves a Leicesterem, který si samozřejmě nenecháme ujít.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   45+1. Neves (WOS) – 32. J. Evans (LEC), 54. Söyüncü (LEC), 62. Maddison (LEC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:15.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – N. Semedo, Coady (C), Kilman, J. Castro (46. Hoever) – Dendoncker, Neves, Moutinho – Traoré, José (61. F. Silva), Neto (88. Gibbs-White).
    Náhradníci: Ruddy – Gibbs-White, F. Silva, Otasowie, Saïss, Hoever, Vitinha, L. Richards, Lonwijk.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Justin – Tielemans, Choudhury – Ayoze Pérez (61. Albrighton), Maddison, H. Barnes – Iheanacho (61. Vardy).
    Náhradníci: D. Ward – N. Mendy, Ünder, Thomas, Amartey, Fuchs, Vardy, Daley-Campbell, Albrighton.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Hopton
    bahis siteleri