W. Brémy – Freiburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Leverkusen – Mohuč 2:2 (kon.)
Stuttgart – Hertha 1:1 (kon.) | Union Berlín – Schalke 0:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:2 (1:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 13.02.2021, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:30:16)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:13. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:17.
     
    Je za námi nakonec hodně dramatické utkání, ze kterého oba týmy zapíšou bod do tabulky za remízu 2:2. Bayer by však měl být hodně zklamaný, vždyť minutu před koncem základní hrací doby vedl o dvě branky! O druhou branku Leverkusenu se navíc postaral Patrik Schick, který ustál souboj se soupeřem a zamířil mezi nohy gólmana. Poté se však začaly dít věci! Nejprve si skvěle pohlídal ofsajd Robert Glatzel, jenž následně na dlouhou nohu obstřelil brankáře. A v nastaveném čase byla stíhací jízda ukončena. Lars Bender srazil centr jen vedle sebe, kdy byl úplně volný Kevin Stöger, který z první zamířil přesně k tyči.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak závěr utkání si domácí fotbalisté za rámeček rozhodně nedají. Ještě minutu před koncem totiž vedli o dvě branky, nyní však budou rádi za bod...
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Kevin Stöger (1. FSV Mohuč 05).
     
    90+2
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Neskutečné, hosté se nakonec radují z vyrovnání a mají toho obrovskou radost! Leverkusen měl volný kop na útočné polovině, ale jen odevzdal balón... Z následné akce přišel centr, který Lars Bender srazil jen vedle sebe. Tam byl úplně volný KEVIN STÖGER, který zamířil nechytatelně k tyči'
     
    90+1
    Mohuč vybojovala hodně zajímavou standardní situaci, kousek od vápna na levé straně. Na přetažený centr však nikdo nemohl dosáhnout, takže míč skončil mimo.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Z té sice gól nepadl, ovšem krátce poté se hosté prosazují! Moussa Niakhaté vyslal milimetrový lob na ROBERTA GLATZELA, jenž si pohlídal ofsajdovou past. Díky tomu se objevil sám před gólmanem, které překonal střelou po zemi.
     
    88
    Domácí hráč fauloval na útočné polovině a hosté mají jednu z posledních možnost na zdramatizování zápasu. Mají k dispozici celkem zajímavou standardku.
     
    87
    Domácí hráč měl na pravé straně hodně prostoru a zkusil to dlouhým centrem někam na hranici vápna. S tím si však obrana hostů v pohodě poradila.
     
    86
    Mohuč to nyní už bude mít hodně těžké, spíše to na body neklapne. Škoda, že se jí nepodařilo využít nějakou z předchozích šancí, těch totiž měla hned několik.
     
    84
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A nejspíše je rozhodnuto! Domácí totiž využili otevřenější obrany a střílí dnes druhou branku! PATRIK SCHICK ukázal dobrou rychlost, navíc ustál hodně těsný souboj, po kterém skončil jeho soupeř na zemi. Následně navíc zvolil chladnokrevné zakončení mezi nohy brankáře!
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Jonathan Burkardt.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Kevin Stöger.
     
    83
    Mohuč se snaží stupňovat svůj tlak a defenziva domácího celku rozhodně nepůsobí tak pevným dojmem jako v prvním poločase... Podaří se hostům srovnat?
     
    83
    Mohuč se snaží stupňovat svůj tlak a defenziva domácího celku rozhodně nepůsobí tak pevným dojmem jako v prvním poločase... Podaří se hostům srovnat?
     
    82
    Timothy Fosu-Mensah hodně otálel s vhozením autu a rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu.
     
    81
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut, něco se bude nastavovat. Domácí brankář bude mít možnost odkopu od své brány.
     
    80
    Leverkusen se osvobodil z tlaku dlouhým odkopem od brány, ale nedaří se jim podržet míč delší dobu. Naopak Mohuč přepla na vyšší obrátky a má tlak.
     
    79
    Niklas Lomb se nám ocitl znovu v akci, rozhodně má více právě než Lukáš Hrádecký v prvním poločase. Tentokrát to však měl s centrem hodně jednoduché.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Robert Glatzel.
     
    78
    Karim Onisiwo schytal ostřejší zákrok někam na kotník, ale nutno dodat, že hráčům to dnes opravdu hodně klouže... Domácí hráč je nyní ošetřovaný.
     
    77
    Tak poslední minuty nám nabídly opravdu parádní fotbal, jen tomu chybí nějaká regulérní branka! Podaří se hostujícím fotbalistům srovnat stav duelu?
     
    76
    Držení míče: 69% – 31%!
     
    75
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    74
    A stejná situace se nám odehrává i na druhé straně, když branka domácích není uznána! Patrik Schick totiž zůstal po jednom ze soubojů na zemi, když ho doslova balón trefil do ruky, o kterou se na chvilku opřel, když se zvedal. Velká smůla pro českého útočníka.
     
    73
    Střely na branku: 4 – 3!
     
    72
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Nadiem Amiri.

    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Demarai Gray.
     
    71
    Hosté se radovali z branky, jenže ta uznána nebude! Moussa Niakhaté si totiž pomohl při zpracování rukou! Přitom se skvěle vyhnul ofsajdu... Hosté se tak srovnání zatím nedočkali.
     
    70
    Bailey byl nyní doslova dotlačen do hodně nepříjemného souboje. V něm se tvrdě střetl s Kohrem. Právě domácímu hráč je odpískán faul...
     
    69
    Hostující hráči začínají trochu přebírat iniciativu a rozhodně už měli šance na srovnání. K tomu ještě do svých statistik vybojovali asi první rohový kop!
     
    68
    A se žlutými kartami se nám roztrhl pytel, i když tahle byla z kategorie hodně přísných... Jeden z hostí totiž padal, když mu podjela noha. V tu chvíli ho zasáhl Patrik Schick někam do tváře a sudí tasí žlutou. Český útočník s ní rozhodně není spokojený, ale nijak to nezmění.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Edmond Fayçal Tapsoba (Bayer Leverkusen).
     
    65
    Hostující fotbalisté začínají přidávat na aktivitě a měli obrovské možnost na srovnání! Po centru míč propadl na nějakých dvanáct metrů od branky. Karim Onisiwo pálil, ale skvělý zásah předvedl Niklas Lomb! Opravdu podržel svůj tým. Následně ještě dorážel jeden z hostí, avšak domácí obránce vleže míč zastavil.
     
    64
    A do hry se nám konečně dostává také Patrik Schick! Prosadí se český útočník do statistik také gólově? To se bezy dozvíme, mnoho času už nezbývá.
     
    63
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Patrik Schick.

    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jonathan Tah, přichází Lars Bender.
     
    62
    Už jsou za námi více jak dvě třetiny základní hrací doby a domácí nadále vedou o jedinou branku. To rozhodně není vedení, které by už nyní zajišťovalo výhru.
     
    61
    Střely na branku: 4 – 1!
     
    60
    Tohle byl taky hodně nepříjemný moment. Jeden z hostů se objevil ve vzduchu hodně vysoko, načež sestřelil Floriana Wirtze. Ten však bude pokračovat.
     
    59
    Leon Bailey na hřišti celkem zřetelně kulhá, přece jen ho Jerry St. Juste poslal k zemi hodně nebezpečně. Je otázkou, jestli bude schopen dnes dohrát.
     
    58
    Fotbalisté v bílých dresech tedy také umí zahrozit, ale zatím to dneska moc často neukázali... Každopádně na srovnání ještě mají spoustu času.
     
    57
    Mohuč navíc pokračovala ve velkém nebezpečí. Stefan Bell se nakonec uvolnil na hranici šestnáctky, ale jeho tečovaná střela nakonec proletěla těsně vedle levé tyče!
     
    56
    Hosté se však začínají více tlačit do zakončení! Jeden z útočníků si naběhl na skvělý centr, ale z velké blízkosti jenom přestřelil břevno, obrovská šance...
     
    55
    Držení míče: 72% – 28%!
     
    54
    Leon Bailey byl rychlejší v souboji, když ho Jerry St. Juste přejel jako vlak. Bailey mu to vrátil ještě v letu, když ho nakopnul pod koleno. Žlutit se však nebude na jedné či druhé straně. Rozehrávat budou domácí hráči.
     
    53
    Danny Latza rychle rozehrál, když domácí chybovali v rozehrávce. Karim Onisiwo se nakonec dostal ke střele, ale Niklas Lomb ji vyboxoval.
     
    52
    Kerem Demirbay dostal nejspíše kolenem někam do "zadnice". Faul je hostujícímu hráči odpískán, Leverkusen tak bude pokračovat s míčem i nadále.
     
    51
    Domácí fotbalisté budou chtít pokračovat v aktivní hře, kterou předváděli celý první poločas. Proto mají míč na svých kopačkách a postupně kombinují.
     
    50
    Niklas Lomb si už poprvé sáhnul na balón, což mu může v dalším průběhu durlu jen pomoci. Měl to navíc lehké, když si vyskočil pro dlouhý centr.
     
    49
    Jinak se v úvodu druhého poločasu zatím nestalo vůbec nic zajímavého... Hra se nám akorát přerušila, když přišel faul jednoho z domácích na útočné půlce
     
    48
    A nyní už známe důvod absence domácího gólmana! Podle webových stránek Leverkusenu je to problém s patou, snad to nebude dlouhodobějšího rázu.
     
    47
    Ovšem toto je celkem nečekaná změna na domácí straně! Lukáš Hrádecký totiž střídá po prvním poločase. Jaký je důvod této změny je zatím záhadou.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lukáš Hrádecký, přichází Niklas Lomb.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém naprosto jasně dominoval Leverkusen. Ten to však vyjádřil jen jednou trefou, a tak ještě bude o co hrát. Jako jediný se dosud gólově prosadil Lucas Alario, kterému poslal skvělý přízemní pas Moussa Diaby. Domácí mohli ještě v závěru poločasu navýšit svůj náskok, ovšem Kerem Demirbay svou hlavičkou trefil jen horní tyčku.

    Další poločas začne přibližně v 16:31.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    Timothy Fosu-Mensah se snažil prosadit v souboji jeden na jednoho, když mu podjela noha. Sudí to však asi neviděl úplně dobře, jelikož odpískal faul hostí.
     
    43
    To, že Bayer naprosto kontroluje první poločas, je vidět i na držení balónu. To mají domácí fotbalisté jasně vyšší, celou dobu se drží nad sedmdesáti procenty.
     
    42
    Držení míče: 74% – 26%!
     
    41
    Mohuč se dnes ještě nedostala do pořádného tempa... Domácí fotbalisté naprosto diktují temp hry a dá se říct, že mají celé utkání zatím pod kontrolou.
     
    40
    Pět minut před koncem poločasu to mohlo být o dvě branky! Moussa Diaby odvedl znovu skvělou práci na levé straně. Následně poslal milimetrový centr do vápna, kde se k hlavičce dostal Kerem Demirbay. Ten sice překonal gólmana, ovšem trefil břevno, velká šance domácích!
     
    39
    Wendell poslal nepříjemnou přihrávku na Lukáše Hrádeckého. Ten si s těžkým balónem ale poradil zpracováním hrudí a následným odkopem do bezpečí.
     
    38
    Oba týmy se hlásily o aut, který byl nakonec přiřčen domácím fotbalistům. Leonardo Barreiro se hodně divil, a to nejspíše oprávněně. Otřel míč o soupeře.
     
    37
    Stefan Bell neměl žádné problémy ve vzdušném souboji na polovině hřiště, a tak ofenziva Leverkusenu skončila ještě dříve, než vlastně začala.
     
    36
    Střely na branku: 3 – 0!
     
    35
    Hostující fotbalisté v průběhu prvního poločasu nepředvedli téměř nic... Sice jednou trefili tyč, jenže od té doby je Lukáš Hrádecký na hřišti spíše jako divák.
     
    34
    Jonathan Tah nepřihrál dobře na pravou stranu, přestože šlo o krátkou přihrávku... Jerry St. Juste proto bude vhazovat nedaleko od své brány.
     
    33
    Po delší době se Mohuč dostala s míčem na útočnou polovinu. Celá akce však skončila centr do vápna, ke kterému to měl nejblíže Lukáš Hrádecký.
     
    32
    Ten byl rozehraný nakrátko. Moussa Diaby se dostal k míči na hranici šestnáctky a vyslal parádní ránu! Ta ovšem skončila těsně vedle tyče, velká škoda pro domácího záložníka.
     
    31
    Kerem Demirbay to znovu zkusil sám. Poslal slušnou ránu pod horní tyč, ale Robin Zentner stál na dobrém místě a balón vyrazil na rohový kop.
     
    30
    Je za námi prvních třicet minut hry, po kterých nadále vede domácí celek o jednu branku. Mnoho zajímavých okamžiků jsme však v tomto duelu neviděli...
     
    29
    Držení míče: 74% – 26%!
     
    28
    Kerem Demirbay si naběhl na hranici vápna a zkusil vypálit. V tu chvíli mu však pod nohy skočil Jerry St. Juste, který za cenu vlastního zdraví míč zablokoval.
     
    27
    Ta však skončila poměrně rychle. Moussa Diaby posílal centr z levé strany do vápna, ale pro balón to měl nejblíže hostující gólman, jenž ho lapil do rukavic.
     
    26
    Charles Aránguiz chtěl rychle rozehrát po faulu na jeho osobu. Míč však nebyl v klidu, a tak sudí hru vrací. Bude z toho postupná akce Bayeru.
     
    25
    Moussa Diaby si nabíhal pro dlouhou přihrávku po levé straně, ovšem nákop na něj byl moc prudký. Robin Zentner proto bude moci odkopávat od brány.
     
    24
    Nesledujeme zatím nijak moc atraktivní podívanou, přestože jsme se dočkali branky a jedné tyčky. Leverkusenu byl nyní odpískaný ofsajd.
     
    22
    Po delší době se dostali do ofenzivy také hráči v černých dresech. Leon Bailey to zkusil z nějakých dvaceti metrů, ale mířil přesně doprostřed brány.
     
    21
    Jeden z host napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Tento pokus mu sice celkem sedl, ovšem Lukáš Hrádecký mohl zůstat v klidu. Míč šel hodně vedle.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry a spokojenější rozhodně budou domácí fotbalisté. Ti totiž po rychlé akci a brance Lucase Alaria vedou o jeden gól.
     
    19
    Střely na branku: 1 – 0!
     
    18
    Domácí fotbalisté se budou muset soustředit také na obranu... To vypadalo na hodně zajímavou akci, kterou špičkou kopačky zastavil obránce Bayeru.
     
    17
    Jenže během několika sekund mohlo být srovnáno! Karim Onisiwo se vyšplhal nejvýše na centr, který trefil moc dobře... Míč se ale odrazil od tyčky mimo hřiště! Lukáš Hrádecký se po tomto pokusu jenom podíval.
     
    16
    Mohuč se bude snažit rychle odpovědět, ovšem v dnešním duelu zatím není lepším týmem spíše naopak. Rozhodně bude muset přidat na svém výkonu.
     
    14
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A z následné protiakce se navíc prosazují domácí, kteří jdou do vedení! Moussa Diaby odvedl skvělou práci na levé straně, kde uspěl v souboji jeden na jednoho. Následně naservíroval balón do vápna, kde byl LUCAS ALARIO, který z jedničky uklidil míč do sítě.
     
    14
    Jenže žádného nebezpečí jsme se v šestnáctce nedostali. Centr z pravé strany byl hodně vysoký, a tak si pro něj bez větších problémů vyskočil gólman.
     
    13
    A už je tu i druhá žlutá karta, znovu se jí dočkal navíc domácí hráč. Wendell zatáhl za dres svého soupeře, kterého ještě podkopl. Zajímavá standardka pro hosty.
     
    12
    Jeden z domácích fotbalistů upadl v pokutovém území, ovšem penalta se pískat nebude. Hlavní rozhodčí dnešního duelu ho navíc celkem důrazně varoval před podobnými pády, příště nejspíše uvidí kartu.
     
    11
    Wendell otočil hru na pravou stranu, kde byl úplně volný Timothy Fosu-Mensah. Než se k němu však míč dostal, byl doběhnut sokem, a tak balón vrátil.
     
    10
    Hra je přerušena, jelikož Edmond Fayçal Tapsoba má nějaký zdravotní problém. Drží se za žebra, na která dostal při souboji. I on ale bude pokračovat.
     
    9
    Moussa Niakhaté dostal dlouhou a těžkou přihrávku na levou stranu, přesto udržel míč na hrací ploše. Ihned po zpracování o něj však byl obrán...
     
    8
    Držení míče: 76% – 24%!
     
    7
    Zatím se nám po sedmi minutách na hřišti nestalo vlastně nic zajímavého. Wendell udržel ještě míc na hrací ploše a posunul ho zpět na spoluhráče v obraně.
     
    6
    Karim Onisiwo měl trochu prostoru na pravé straně a jeho spoluhráč toho chtěl využít dlouhým pasem. Ten byl však dlouhý až moc a míč skončil mimo plochu.
     
    5
    Danny da Costa bude vhazovat na obranné polovině. Nakonec si to však rozmyslel a balón přenechal Stefanu Bellovi. který vhodil míč daleko od sebe.
     
    4
    Hostující hráč byl nějakou dobu ošetřovaný na polovině hřiště, ale nakonec bude nejspíše schopen pokračovat ve hře. To je rozhodně dobrá zpráva.
     
    3
    A hodně brzy jsme se dočkali první žluté karty. Jonathan Tah úplně nesmyslně vytrčil nohu na polovině hřiště, když nemohl zasáhnout balón. Kolíky nepříjemně trefil soupeře a vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    2
    Oba celky se postaraly o první útočné akce, ovšem ani jedna z nich nestojí za větší zmínku. Jsou za námi však jen dvě minutky, času máme ještě spoustu.
     
    1
    A dnešní utkání mezi domácím Leverkusenem a hostující Mohučí nám právě odstartovalo! Bayer nastupuje v černých dresech, zatímco hosté v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Fosu-Mensah, Tah, Tapsoba, Wendell – Wirtz, Aránguiz, Demirbay – Bailey, Alario, Diaby.
    Náhradníci: Lomb – L. Bender, Dragović, Sinkgraven, Frimpong, Amiri, Palacios, Schick, D. Gray.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté – D. da Costa, Barreiro, Kohr, Latza, Mwene – Onisiwo, Ádám Szalai.
    Náhradníci: Dahmen – Kilian, Brosinski, Hack, Boëtius, Öztunali, Stöger, Glatzel, Burkardt.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    1. FSV Mohuč 05


    Mohuč je na tom mnohem hůře než její dnešní soupeř a bude bojovat o setrvání v Bundeslize. Po dvaceti kolech má na svém kontě jen třináct bodů a patří ji až sedmnáctá příčka. Hostující celek má strašidelnou defenzivu, která inkasovala už čtyřicet branek. Sám jich navíc dal jen devatenáct... Mohuč brala v posledních třech utkáních šest bodů, když porazila Lipsko a Union Berlín. Mezi tyto dva zápasy se vklínila prohra se Stuttgartem.
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen zatím hraje nahoře a rozhodně bojuje o evropské poháry i pro příští rok. V současné době má na svém kontě třicet pět bodů po dvaceti odehraných duelech, ty mu stačí na pátou pozici. Domácí celek zdobí hlavně defenziva, jelikož dosud inkasoval jen dvacet jedna branek, k tomu jich sám nasázel rovnou sedmatřicet. Leverkusen bral v posledních třech zápasech jen tři body. Postupně totiž padl s Wolfsburgem a Lipskem stejným výsledkem 0.1. V posledním zápase si však spravil náladu, když přestřílel Stuttgart 5:2.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Bundesligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Leverkusenem a Mohučí. Výkop je naplánován na 15:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Denisa Józsová

    Branky: 14. Alario (Diaby), 84. Schick (D. Gray) – 89. Glatzel (Niakhaté), 90+2. Stöger

    Karty:   3. Tah (LEV), 13. Wendell (LEV), 67. Tapsoba (LEV), 68. Schick (LEV), 82. Fosu-Mensah (LEV) – 90+4. Stöger (MAI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:13. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:17.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (46. Lomb) – Fosu-Mensah, Tah (63. L. Bender), Tapsoba, Wendell – Wirtz, Aránguiz, Demirbay (72. D. Gray) – Bailey (72. Amiri), Alario (63. Schick), Diaby.
    Náhradníci: Lomb – L. Bender, Dragović, Sinkgraven, Frimpong, Amiri, Palacios, Schick, D. Gray.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté – D. da Costa, Barreiro (83. Stöger), Kohr, Latza (75. Boëtius), Mwene – Onisiwo (78. Glatzel), Ádám Szalai (84. Burkardt).
    Náhradníci: Dahmen – Kilian, Brosinski, Hack, Boëtius, Öztunali, Stöger, Glatzel, Burkardt.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    bahis siteleri