Turín – Janov 0:0 (kon.) | Neapol – Juventus 1:0 (kon.) | Spezia – AC Milán 2:0 (kon.)
konec
Spezia Calcio
2:0 (0:0)
AC Milán
Sobota 13.02.2021, 20:45 • Alberto Picco • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ASD Spezia Calcio 2008 a AC Milán.
     
    AC Milán

    Fotbalisté AC Milán se i po jednadvaceti odehraných zápasech nacházejí na vedoucí pozici celé Serie A. Milánský celek má ovšem na druhý Inter pouze dvoubodový náskok, v případě porážky se tak může sesunout na druhou pozici. AC z posledních pěti ligových duelů prohrálo pouze jedinkrát, zároveň se jednalo o letošní druhou ligovou porážku. Ta se urodila na domácím stadionu proti sedmé Atalantě, která si odvezla vítězství poměrem 3:0. Od té doby se AC Milán povedlo vyhrát dvakrát v řadě, nejprve se jednalo o vítězství nad Bolognou výsledkem 2:1. Poté na domácím stadionu proti poslednímu Crotone výsledkem 4:0.
     
    ASD Spezia Calcio 2008

    Na opačné straně stojí Spezia, která se bude pokoušet o překvapivý zisk bodů. Spezia se totiž momentálně nachází na šestnácté pozici tabulky a na sestupové pásmo má náskok šesti bodů. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole zaznamenal letošní pátou výhru, neboť se mu hodně překvapivě povedlo uspět na půdě Sassuola, které nakonec padlo výsledkem 1:2. Spezia je přesto vůbec nejhorším týmem celé soutěže, na svém stadionu dohromady odehrála deset zápasů, během kterých se jí povedlo získat pouhých šest bodů za jednu výhru a tři nerozhodné výsledky.
     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Provedel – Vignali, Erlić, Ismajli, Bastoni – Estevez, M. Ricci, Maggiore – Saponara – Agudelo, E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Capradossi, Galabinov, Sena, D. Verde, Ramos, Pobega, Marchizza, Chabot.

    AC Milán: G. Donnarumma – Dalot, Kjaer, A. Romagnoli, Hernández – Kessié, Binnásir – Saelemaekers, Çalhanoğlu, Leao – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, Tonali, Tomori, Mandžukić, Meïté, Krunić, Kalulu, Hauge, Gabbia.

    Rozhodčí: Chiffi – Mondin, Vecchi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to po pravém křídle zkoušel vzít na sebe Dalot, který se poté pokoušel o nahrávku do tandemu na Kessiého, což přečetl soupeř.
     
    4
    Dalot poté jednoduše odkopával na druhou stranu, kde se přes strážce dostal Ibrahimović. Druhý jmenovaný se dostal až do šestnáctky, kde trefil pouze Ismajliho.
     
    5
    Poprvé se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení AC. Rozehrávat tak mohl brankář Provedel, jenž nakrátko hledal Ismajliho.
     
    6
    Na levém křídle se pokoušel protáhnout až do pokutového území domácí Saponara, kterému míč uskočil až do zámezí. Donnarumma bude poprvé rozehrávat.
     
    7
    Znovu byl do kombinace domácího celku zapojen také brankář Provedel, kterému se ve středu hrací plochy povedlo najít obsazeného Maggioreho.
     
    8
    Obrannou povinnost si ovšem splnil kapitán Romagnoli, který odehrál míč ven z hrací plochy. Následného autového vhazování se chopil zadák Vignali.
     
    9
    Spezia zahrávala první standardní situaci, ke které se postavil záložník Estevez. Jeho nabídka doputovala na hlavu Gyasiho, jenž hlavičkoval do moci brankáře.
     
    10
    Hodně obětavým skluzem šel poté do souboje Kjaer, kterému se povedlo odvrátit míč až ke středovému kruhu, kde se přesto nacházel domácí Estevez.
     
    11
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, o který se postaral domácí Saponara. Přesto se pouze vhazovalo, Dalot zpětnou nahrávkou hledal Donnarummu.
     
    12
    Poté si pro míč seběhl domácí Agudelo, kterého kousek od středového kruhu dokázal zastavit dotírající Romagnoli. Právě od druhého jmenovaného šel míč do autu.
     
    13
    Spezia se natlačila s míčem do pokutového území, kde byl nakonec Donnarumma donucen k zákroku. Milánský celek se ovšem daleko vpřed nedostal.
     
    14
    Na levém křídle se dostával k centru domácí Saponara, který trefil pouze vracejícího se Dalota. Ten to provedl znamenitě a vybojoval odkop od branky.
     
    15
    Na pořadu dne byl první rohový kop, který měl na svědomí domácí celek. Soupeř si s rohem dokázal poradit, poté Saponara poprvé vážněji prověřil brankáře.
    15. Saponara neprostřelil Donnarummu.
     
    16
    Spezia je v úvodu tohoto zápasu aktivnější a nyní pro změnu zahrávala další standardní situaci. Ta se snesla na zadní tyč, kde se pokoušel zakončit Erlić.
     
    17
    Provedel nyní nakrátko rozehrál na kopačku Vignaliho, který se dostal do menších problémů. Před protihráčem raději odkopával na druhou polovinu.
     
    18
    Milánský celek nyní operoval na vlastní polovině, kde to Dalot zkoušel přenesením hry na levou stranu. Míč se přesto po chvíli vrátil na kopačku Kessiého.
     
    19
    Donnarumma nyní musel vypomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou. Nakonec jsme sledovali odkop na druhou stranu, kde v souboji uspěl Ismajli.
     
    20
    Spezia se jednoduše dostala na druhou stranu, kde to přesto měl daleko k míči Agudelo. K němu se tak znovu dostal Donnarumma, který zkoušel najít Kessiého.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Na první branku stále čekáme, avšak první minutky zatím hrají ve prospěch domácího mužstva.
     
    22
    Donnarumma je v úvodu tohoto zápasu hodně aktivní, nyní musel pro změnu vyběhnout ven ze své branky, přičemž se mu povedlo poslat míč do zámezí.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Luca Vignali (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    24
    Po autovém vhazování to velice dobře provedl hostující Hernández, kterého zezadu fauloval napadající Agudelo. AC Milán tak bude rozehrávat volný kop.
     
    25
    V krátkém časovém sledu další žlutá karta, znovu pro domácího hráče, a sice pro Bastoniho.
     
    26
    Calhanoglu si pochopitelně vzal na starost provedení standardní situace. Jeho centr ovšem trefil hned prvního protihráče, který razantně odkopával kupředu.
     
    27
    AC zahrávalo další standardku, na kterou si dokázal v pokutovém území naskočit Hernández. Jeho hlavička putovala vedle branky, Provedel nezasahoval.
     
    28
    Donnarumma měl klid na rozehrávku od své branky, přičemž se mu povedlo poslat míč na opačnou polovinu hrací plochy, kde Ibrahimović na balón nedosáhl.
     
    29
    Spezia se dostala na druhou stranu, kde ovšem Maggiore nepřesně nahrával směrem na Gyasiho. K volnému míči se poté jako první dostal zadák Kjaer.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, v posledních minutách jsme ovšem nesledovali nic moc zajímavého. Nyní Leaovu nahrávku dokázal na roh odvrátit zadák Erlić.
     
    32
    AC tak mohlo zahrávat svůj první rohový kop, kterého se z pravé strany chopil Calhanoglu. Tentokráte si na nabídku naskočil Romagnoli, který ale mířil vedle.
     
    33
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, v tomto případě v podání hostujícího Kjaera, který u šestnáctky zavadil o nohu Maggioreho.
     
    34
    Nakonec z toho byl přímý střelecký pokus, který ovšem putoval přímo do zdi. Brankář Donnarumma nemusel zasahovat, naopak rozehrával výhozem.
     
    35
    Donnarumma se znovu setkal s míčem, přičemž ho v době rozehrávky nikdo nenapadal. Po vysokém odkopu si ve vzduchu pomáhal rukama Ibrahimović.
     
    36
    Hlavní sudí si nyní všiml dalšího faulu, který byl pro změnu spáchán na Kessiého. Z vlastní poloviny tak mohl rozehrávat Romagnoli, který hledal kolegu Kjaera.
     
    37
    Jenomže ani jednomu z celků se směrem dopředu zrovna moc nedaří. Proto to Provedel zkoušel odkopem k postranní lajně, kde ovšem nedoskočil Vignali.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Saponara to poté zkoušel nahrávkou do běhu na Gyasiho, nicméně do dráhu letu míče se včas postavil hostující Hernández, od kterého se míč odrazil do autu.
     
    43
    Dalot měl možnost vhazovat z pravé strany, kde si dával celkem načas. Nakonec se mu ke spolupráci přihlásil zadák Kjaer, který ještě hledal Donnarummu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Za celou dobu jsme se dočkali pouze jediné šance, ve které se domácí Saponara nedokázal prosadit. Spezia byla aktivnější zejména v úvodu tohoto zápasu, postupem času se hra hodně vyrovnala a střelecké pokusy si přichystal také milánský celek, avšak ani jeden z nich výrazně neprověřil brankáře Provedela. Navíc jsme sledovali poměrně dost faulů, sudí zatím musel tasit hned dva žluté kartónky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se domácím povedlo vystihnout rozehrávku soupeře. To nakonec přineslo zakončení od Saponary, který trefil protihráče.
     
    49
    Krátce po autovém vhazování si v souboji jeden na jednoho pomohl nedovoleně hostující Bennacer, který kousek od postranní lajny fauloval Bastoniho.
     
    50
    Spezia tak mohla zahrávat standardní situaci z levé strany hrací plochy. Nakonec se k rozehrávce postavil Estevez, jehož nabídka našla pouze Hernándeze.
     
    51
    Přenesení hry se snášelo k domácí šestnáctce, kde byl pro změnu v souboji faulován Ibrahimović, který tak pro svůj celek vybojoval zajímavou standardní situaci.
     
    52
    Pochopitelně to bylo na přímý střelecký pokus. K rozehrávce přímého kopu se postavil Calhanoglu, který podklouzl a jeho zakončení tak skončilo na zdi.
     
    53
    Spezia se pokoušela založit rychlý protiútok, který ovšem skončil hned na první nepovedené nahrávce, o kterou se postaral záložník Maggiore, který nikoho nenašel.
     
    54
    Ven z branky se poté vydal Donnarumma, který si ovšem neporozuměl s obráncem Romagnolim. Druhý jmenovaný odkopával do zámezí, bude se vhazovat.
     
    55
    Domácí měli další slušnou šanci! Do pokutového území se totiž dostal Bastoni, který zakončoval ze druhé vlny, avšak míč poslal vedle branky.
    55. Bastoni mířil vedle branky.
     
    56
    Do svého pokutového území se poté musel vracet také Kessié, který z jedničky odkopával daleko od branky, jenomže k míči se jako první dostal Bastoni.
     
    56
    Milánský celek se až nyní dostal k souvislejší kombinaci na polovině soupeře. Bennacerovi se povedlo přenést hru na Romagnoliho, který hledal Hernándeze.
     
    56
    Spezia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se přeci jenom dostává do vedení! Spezia se totiž dostala na útočnou polovinu, kde se Agudelovi povedlo přejít přes dva protihráče. Poté v pokutovém území došlo k rychlé souhře, po které se k míči dostal GIULLIO MAGGIORE, kterému se povedlo v poklidu zamířit do prázdné branky.
    56. Giulio MAGGIORE - 1:0
     
    58
    Žlutou kartu dostává Martin Erlić (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    59
    Nyní si rozehrávku volného kopu vzal na starost sám povolaný, tedy Ibrahimović. Jeho dělovka neměla žádný účinek, neboť trefila hned prvního protihráče.
     
    60
    Poté se na druhou stranu pokoušel dostat aktivně hrající Maggiore, kterému se nakonec povedlo přenést hru na Saponaru, jenž ještě počkal na Esteveze.
     
    61
    K hranici pokutového území si poté seběhl domácí Bastoni, který se poté pokoušel odcentrovat ke vzdálenější konstrukci, kde ve vzduchu zasahoval Romagnoli.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, Spezia se před malým momentem dostala do kýženého vedení. Domácí jsou stále aktivnější, na hrací ploše to začíná trochu vřít.
     
    63
    AC nyní rozehrávalo z vlastní obranné poloviny, jenomže míč se hodně rychle přesunul zpět na kopačku Donnarummy, který po zemi rozehrál na Romagnoliho.
     
    64
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Mario Mandžukić.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Fikayo Tomori.
     
    65
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Soualiho Meïté.
     
    66
    Kousek od pokutového území byl faulován domácí Saponara a skutečně to bylo ještě před šestnáctkou. Spezia se tak marně dožadovala pokutového kopu.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Diogo Dalot (AC Milán).
     
    67
    Spezia právě vstřelila branku!
    A následná standardní situace nakonec končí druhým zásahem! K rozehrávce se postavil Estevez, který překvapivě zvolil rozehrávku nakrátko proti noze SIMONEMU BASTONIMU. Ten se nekompromisním způsobem opřel do míče, který i díky brankové konstrukci poslal přesně do hostující branky.
    67. Simone BASTONI - 2:0
     
    69
    AC to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času, hostující celek přesto bude muset zabrat.
     
    70
    O provedení autového vhazování se urychleně postaral obránce Dalot. Ten zpětnou nahrávkou hledal obránce Tomoriho, který mu po chvíli přesně vrátil.
     
    71
    Při dalším souboji se povedlo Saponarovi přihrát za pokutové území, kde to střílenou nabídkou do malého vápna zkoušel Vignali, s čímž si Donnarumma poradil.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá necelá dvacetiminutovka. Spezia se dost možná postará o překvapení kola, stále však do konce zápasu zbývá dost času.
     
    73
    Kessié to nyní z vlastní poloviny zkoušel dalekonosným odkopem, po kterém se k volnému míči dostal Ibrahimović, kterého dokázal zastavit Maggiore.
     
    75
    Dalot si znovu pomohl nedovoleným zákrokem a sledovali jsme tak odkop od domácí branky. Provedel zkoušel najít Saponaru, před kterým zakročil Meïte.
     
    77
    Milánský celek má stále velké problémy s přechodem na druhou stranu hrací plochy. Nyní byl kousek od středového kruhu čistým způsobem zastaven Kessié.
     
    78
    Tomorimu se sice povedlo uspět v dalším hlavičkovém souboji, jenomže prodlužoval pouze na kopačku protihráče. Sám své malé zaváhání ještě napravil.
     
    79
    Ibrahimović si počkal na vysoký centr, po kterém se mu povedlo sklepnout přesně pod sebe na Meïteho. AC se snaží kombinovat na útočné polovině hřiště.
     
    80
    Hra byla znovu přerušena, tentokráte za to mohl nedovolený zákrok domácího hráče. Calhanoglu si vezme na starost provedení, je to z velké vzdálenosti.
     
    81
    Nakonec se jednalo o centr do šestnáctky, po kterém skončil na zemi Ibrahimović. Ten se marně dožadoval penalty, bude se tedy pokračovat odkopem.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Spezia i nadále vede o dvě branky a favorizovaného soupeře celý zápas nepustila do žádné zásadní šance.
     
    83
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Jens Hauge.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Samuel Castillejo.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Gennaro Acampora.
     
    85
    Castillejo se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do napadání akce soupeře. Při ní si hodně podezřele počínal Hernández, pokračuje se ve hře.
     
    86
    Na centrovanou nabídku si do malého vápna sbíhal Ibrahimović, který měl k míči daleko. Při následném souboji vybojoval standardní situaci Castillejo.
     
    87
    Ani tato standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného, Castillejo totiž našel pouze hlavu domácího Ismajliho, který nadvakrát dostal míč z vápna.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zbývají poslední minutky, přesto ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Další vysoký odkop se znovu snášel na domácí polovinu, kde byl nakonec nedovoleným způsobem zastaven Mandžukić a na řadu tak přijde další standardka.
     
    90+2
    Po standardní situaci se natahoval právě Mandžukić, který na zadní tyči nakonec mířil vedle domácí branky. Provedel ani tentokráte nezasahoval.
     
    90+3
    K parádní ráně se nyní dostal jeden z domácích hráčů, jehož dělovka orazítkovala břevno!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Spezie, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Nováček soutěže vstoupil do druhého poločasu ukázkově, hned po několika minutách hry se totiž dostal do vedení, o což se postaral Maggiore. Spezia dokonce unikla do dvoubrankového vedení, po standardní situaci se pro změnu přesně trefil Bastoni. AC to směrem dopředu dnes vůbec nešlo, za celý zápas se totiž nedostalo ani do jedné vyložené šance, což je pro domácí celek o to cennější vítězství. (22:37:06)

    David Suchý

    Branky: 56. Maggiore, 67. Bastoni (Estevez)

    Karty:   23. Vignali (SPZ), 25. Bastoni (SPZ), 58. Erlić (SPZ) – 66. Dalot (ACM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:13.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Erlić, Ismajli, Bastoni – Estevez, M. Ricci, Maggiore (C) (83. Acampora) – Saponara – Agudelo, E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Capradossi, Galabinov, Sena, D. Verde, Ramos, Pobega, Marchizza, Chabot.

    AC Milán: G. Donnarumma – Dalot, Kjaer (64. Tomori), A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié, Binnásir (65. Meïté) – Saelemaekers (83. Castillejo), Çalhanoğlu (83. Hauge), Leao (64. Mandžukić) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, Tonali, Tomori, Mandžukić, Meïté, Krunić, Kalulu, Hauge, Gabbia.

    Rozhodčí: Chiffi – Mondin, Vecchi
    bahis siteleri