Burnley – Fulham 1:1 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:3 (1:1)
Manchester City
Středa 17.02.2021, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Manchester City prodloužil svou šňůru vítězství v Premier League, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:13:25)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které spravedlivě ovládl Manchester City, jenž prodlužuje svou šňůru vítězství! Ačkoliv byl poločasový výsledek vyrovnaný, tak po změně stran hostující celek potvrdil roli favorita a připsal do tabulky další tři body. Za Citizens je ještě prosadil Rijád Mahríz a Bernardo Silva. Naopak Everton se do vápna soupeře moc nedostával a dnes se o překvapení nepostaral.

    Manchester City má po dohrávce na čele Premier League desetibodový náskok na městského rivala, tedy United. Naopak Everton zůstává sedmý.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    U postranní lajny zůstal ležet João Cancelo, kterého do holeně zasáhl James Rodríguez. Faul se nepískal, ale Manchester City se rychle zmocnil míče. Středem se na útočnou polovinu hnal Rijád Mahríz, jenž těsně minul branku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodri, přichází Fernandinho.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě tři minuty!

    O osudu zápasu je dávno rozhodnuto. Otázkou spíše je, jaký bude konečný stav zápasu.
     
    89
    Abdoulaye Doucouré vyvezl míč a měl před sebou otevřený prostor. Jenomže už neměl síly, a tak chtěl vyslat centr před branku. Ovšem míč znovu zamířil jen k soupeři.
     
    88
    Centrem od rohového praporku se prezentoval Rijád Mahríz, jenž poslal balon na zadní tyč. Everton se znovu ubránil, avšak míč jen odevzdal soupeři, který rozhodně spěchat už nebude.
     
    87
    Na levé straně se rozeběhl Gabriel Jesus, který kolem soupeře vnikl do šestnáctky. Jenomže byl neustále atakovaný, a tak mu přihrávka nevyšla. Po chvíli přišel další centr a Manchester City bude rozehrávat desátý roh v zápase.
     
    86
    Stále sledujeme kombinaci hráčů v černých dresech, kteří stále hledají cestičku k brance. Ovšem rozhodně nikam nespěchají a dál si užívají balonu.
     
    85
    Vypadá to, že hostující celek bude chtít dohrát utkání s míčem na kopačkách. Manchester City nikam už nespáchá a užívá si kombinaci na útočné polovině.
     
    83
    Další centr mířil před branku Manchesteru City, odkud byl míč odklizen někam k penaltovému puntíku. V nebezpečném prostoru se nacházel Abdoulaye Doucouré, jemuž se míč zamotal a zakončení nepřišlo.
     
    82
    Po akci na jeden dotek se do šestnáctky City hnal Joshua King, který byl atakován obráncem. Navíc z brány vyrazil také Ederson, jenž si balon stáhl pro sebe.
     
    80
    Při střídání předal Raheem Sterling kapitánskou pásku, kterou si vzal právě Kevin De Bruyne!
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Kevin De Bruyne.
    77. Bernardo SILVA - 1:3
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Manchester City znovu vyhraje! Rijád Mahríz přihrával na hranici vápna, kde míč narazil BERNARDU SILVOVI Gabriel Jesus. Portugalský záložník si potáhl míč více na střed a zakončil do levé části branky. Jordan Pickford si na míč sice sáhl, ale už jej nevytěsnil mimo zařízení – 1:3. Asistence: Gabriel Jesus.
     
    76
    S vypětím vše sil udržel balon na hrací ploše Raheem Sterling, Manchester City tak může pokračovat v další kombinaci na útočné polovině.
     
    74
    K exekuci volného přímého kopu se postavil James Rodríguez, jehož pas byl na hranici pokutového území odklizen. Čas už Evertonu utíká velmi rychle.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Richarlison (Digne) – 32. Foden, 63. Mahríz (B. Silva), 77. B. Silva (Jesus)

    Karty:   28. A. Doucouré (EVE), 45. Richarlison (EVE) – 67. Sterling (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:8.
    Everton FC: Pickford – Y. Mina (18. Coleman), M. Keane, Holgate – Godfrey, Davies (69. James Rodríguez), A. Doucouré, Digne – G. Sigurdsson (C), Iwobi (69. J. King) – Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Coleman, Onyango, Nkounkou, James Rodríguez, J. King, A. Gomes, Delph.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri (90+2. Fernandinho), Foden – Mahríz, Jesus, Sterling (C) (80. De Bruyne).
    Náhradníci: Steffen – B. Mendy, Fernandinho, F. Torres, García, De Bruyne, Agüero, Zinčenko, Stones.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West
    bahis siteleri