Burnley – Fulham 1:1 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:3 (1:1)
Manchester City
Středa 17.02.2021, 21:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    U postranní lajny zůstal ležet João Cancelo, kterého do holeně zasáhl James Rodríguez. Faul se nepískal, ale Manchester City se rychle zmocnil míče. Středem se na útočnou polovinu hnal Rijád Mahríz, jenž těsně minul branku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodri, přichází Fernandinho.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Kevin De Bruyne.
    77. Bernardo SILVA - 1:3
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Manchester City znovu vyhraje! Rijád Mahríz přihrával na hranici vápna, kde míč narazil BERNARDU SILVOVI Gabriel Jesus. Portugalský záložník si potáhl míč více na střed a zakončil do levé části branky. Jordan Pickford si na míč sice sáhl, ale už jej nevytěsnil mimo zařízení – 1:3. Asistence: Gabriel Jesus.
     
    69
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Joshua King.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází James Rodríguez.
     
    67
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Raheem Sterling (Manchester City), který zezadu stáhl k zemi Séamuse Colemana.
    63. Rijád MAHRÍZ - 1:2
     
    63
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po nádherném zakončení se Manchester City ujímá znovu vedení! Na pravé straně šestnáctky si Bernardo Silva počkal na náběh RIJÁDA MAHRÍZE, který vystřelil z hranice vápna. Pokus alžírského záložníka se odrazilo od vzdálenější tyče za brankovou čáru – 1:2. Asistence: Bernardo Silva.
     
    62
    Už devátý roh v utkání rozehrál Manchester City! Na další centr od praporku si na malém vápně naskočil Rodri, jehož hlavička zamířila asi metr vedle levé tyče!
    56. Gabriel Jesus (MAC)
     
    56
    Pěknou přihrávku převzal na levé straně pokutového území Gabriel Jesus, který si míč posunul do běhu a následně zakončil kousek vedle branky. Tohle byla další velká příležitost pro brazilského snipera, ovšem znovu nevyšla.
     
    51
    Na straně se rozeběhl Alex Iwobi, avšak pas zastavil João Cancelo, který sám míč vytáhl na útočnou polovinu. Manchester City kombinací hledá další cestičku k brance. Z pravé strany šestnácky pak vystřelil Bernardo Silva, jehož pokus k bližší tyči zastavil skvělý Jordan Pickford.
     
    45
    Jsme na konci prvního poločasu, který je zatím vyrovnaný. Další žlutou kartu si prohlédl Richarlison (Everton), který nejprve odkopl míč a pak ještě gestikuloval směrem k rozhodčímu.
    37. RICHARLISON - 1:1
     
    37
    Everton právě vstřelil branku!
    Výborné utkání pokračuje a máme znovu vyrovnáno! Z pravé strany odcentroval Ben Godfrey, na jehož centr nedoskočil Abdoulaye Doucouré. Ovšem k míči se dostal Lucas Digne, jenž zakončil do tyče, od které se míč odrazil do kolene RICHARLISONA, jenž je šťastným autorem gólu – 1:1. Asistence: Lucas Digne.
    32. Phil FODEN - 0:1
     
    32
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu se ujímá vedení! Centr z pravé strany odvrátil na hranici šestnáctky Michael Keane. V dobrém prostoru se nacházel PHIL FODEN, jenž napřáhl a trefil Séamuse Colemana, od něhož se míč odrazil do protipohybu Jordana Pickforda. Autor branky prožívá nejlepší sezónu v kariéře a Citizens znovu vedou – 0:1.
     
    28
    Manchester City okamžitě otáčel hru a jeho akci táhl Gabriel Jesus. Abdoulaye Doucouré (Everton) do brazilského útočníka vletěl ze strany, za což si vykoledoval první žlutou kartu zápasu.
     
    18
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Yerry Mina, přichází Séamus Coleman.
    18. Gabriel Jesus (MAC)
     
    18
    Ve středu pole ztratil balon Tom Davies, a tak brazilského útočníka vysunul Phil Foden. Gabriel Jesus se hnal na branku, byl přitom obtěžován, a tak z jasné pozice poslal balon nad branku. Tohle byla první vyložená situace pro Citizens.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Richarlison (Digne) – 32. Foden, 63. Mahríz (B. Silva), 77. B. Silva (Jesus)

    Karty:   28. A. Doucouré (EVE), 45. Richarlison (EVE) – 67. Sterling (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:8.
    Everton FC: Pickford – Y. Mina (18. Coleman), M. Keane, Holgate – Godfrey, Davies (69. James Rodríguez), A. Doucouré, Digne – G. Sigurdsson (C), Iwobi (69. J. King) – Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Coleman, Onyango, Nkounkou, James Rodríguez, J. King, A. Gomes, Delph.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri (90+2. Fernandinho), Foden – Mahríz, Jesus, Sterling (C) (80. De Bruyne).
    Náhradníci: Steffen – B. Mendy, Fernandinho, F. Torres, García, De Bruyne, Agüero, Zinčenko, Stones.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West
    bahis siteleri