Chabarovsk – Nižněkamsk 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 0:3 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 2:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 3:2 (kon.) | Čerepovec – Kunlun 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Riga 5:1 (kon.)
N.Novgorod – Spartak Moskva 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Jokerit – Minsk 2:3 (0:3 po s.n.)
Petrohrad – Dynamo Moskva 1:3 (kon.) | Viťaz – Magnitogorsk 1:2 (0:3 po s.n.)
po s.n. (0:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 18.02.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nikita ROŽKOV - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Domácí se v nájezdech neprosadili ani jednou, naopak Metallurg po prvním neúspěchu třikrát proměnil a jako poslední se prosadil NIKITA ROŽKOV střelou do šibenice. Hosté tak berou dva body a velkou zásluhu na výhře v nájezdech má i vynikající Jussi Olkinuora.
     
    62:42
    Nikolaj Prochorkin nyní něco hodně hlasitě gestikuluje směrem k sudímu. Nelíbí se mu, že dle názoru sudího ve středním pásmu nahrál pád, aby si vymodlil přesilovou hru. Dostává dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    57:47
    Už se to mele. Před brankou Ilji Ježova vznikla pořádná šarvátka, ve které je aktivní Daniil Pylenkov za domácí a Nikolaj Prochorkin za hosty. Postupně se přidávají další hráči, jako třeba Alexandr Děrgačov. Jsem zvědav, jak rozhodčí posoudí vyloučení.
    57:30 Nikolaj PROCHORKIN - 1:1
     
    57:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Stav je srovnán a za toto určitě domácí nebudou rádi. Možná vyrovnání předcházel faul, o kterém jsem psal níže, nicméně pokračovalo se dále. Hosté opět zavezli puk do pásma a mezi kruhy jej od Pašnina dostal NIKOLAJ PROCHORKIN. Šikovným manévrem si kotouč povodil mezi bruslemi, čímž oklamal beka Borodkina a připravil se na střelu, která šla kolem hlavy gólmana pod horní tyčku. Asistence: Michail Pašnin, Maxim Karpov.
     
    51:58
    Obrovský tlak před brankou Viťazu, kde Ilja Ježov vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí. Chvilku to vypadalo, že bude i překonán, jenže nepovedlo se. Zejména Nikolaj Goldobin byl blízko, když střílenou přihrávkou servíroval puk před branku na téměř ležícího gólmana Viťazu, ale bez úspěchu.
     
    48:53
    Jenže hned vzápětí dostává trest i Michail Pašnin a Viťaz jde do další přesilové hry.
     
    46:30
    Tlak Metallurgu může pokračovat. Celkem nyní i věřím tomu, že Linus Hultström trefil soupeře po buly nechtíc. Tak jak tak to má za dvě minuty.
     
    46:28
    Viťaz reaguje oddechovám časem.
     
    40:47
    Od modré se ke střele odhodlal Igor Golovkov a také jeho pumelice končí na tyčce. Hosté nyní mají obrovské štěstí.
     
    40:27
    Špatný vstup hostí do třetí třetiny je stvrzen oslabením, kdy jde dvě minuty odsedět Jegor Jakovlev za podrážení.
     
    40:11
    Domácí měli obrovskou šanci na vyrovnání po tom, co Olkinuora za brankou zaváhal při rozehrávce. Puku se ujal Danforth, jenž ho zadovkou nasměřoval mezi kruhy na volného Pylenkova, jenž trefil jen levou tyčku!
     
    36:42
    Dva dobré okamžiky nyní předvedl Jussi Olkinuora. Nejprve si vyjel až mezi kruhy, aby byl u puku dříve než soupeř. Poté projel velice snadno na levý kruh Zachar Bardakov, jeho střela mezi lapačku a beton skončila právě v lapačce finského muže v masce.
     
    33:54
    Domácí ujeli do protiútoku a už mohli vézt o dvě branky. To by ale Mattias Tedenby musel před brankou sám proti Olkinuorovi lépe zakončit. Finský brankář si poradil s jeho naznačením i následným rychlým pokusem.
     
    29:13
    Za podrážení nyní pujde ven i Alexander Děrgačov, který zahrál zbytečný faul v útočném pásmu.
    29:04 Fjodor MALYCHIN - 1:0
     
    29:04
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Jen jsem dokončil větu o špatných přesilovkách Viťazu, už se skóre mění a domácí svojí početní výhodu využívají. Z prostoru mezi kruhy se po famózní pobídce Danily Moisejeva prosadil FJODOR MALYCHIN a kompenzuje si tak chuť po předešlých neproměněných šancích. Velký podíl na brance má také Bardakov, jenž Olkinuorovi dobře stínoval. Asistence: Danila Moisejev, Alexander Sjomin.
     
    27:46
    Před brankou Ilji Ježova vznikla pořádná mela po tom, co Sergej Košelev najel do brankáře Viťazu. Sudí opět vylučují jen na straně Metallurgu a právě tento hráč jde na dvě minuty ven za nedovolené bránění brankáři.
     
    23:50
    Až nyní se Viťaz pořádně usadil v útočném pásmu. Nahození od modré v podání Jakuba Jeřábka vyrazil Jussi Olkinuora přes sebe, byť vůbec nic neviděl. K odraženému kotouči se na levé straně dostal Danila Moisejev, který ale už byl z úhlu. Přesto stačil usměrnit kotouč mezi tři tyče a finský gólman předvedl výborný zákrok!
     
    22:32
    Další nepříjemnost pro Metallurg. Domácí si zahrají přesilovou hru po tom, co Nikolaj Goldobin fasuje za podrážení dvě minuty.
     
    19:24
    Po špatné přihrávce na modrou šel do protiútoku Fjodor Malychin. V situaci dva na dva si najel na pravý kruh, ale ani tentokrát tvrdou střelou finského gólmana nepřekonal.
     
    18:18
    Alexander Sjomin se po krátké chvíli opět podívá na trestnou lavici. Tentokrát o jeho hákování na Nikolaje Prochorkina nemůže být pochyb.
     
    15:46
    Nejsem si nyní úplně jistý, zda se Nikolaj Prochorkin dopustil podrážení a možná jde i o maličkou kompenzaci ze strany sudích, ale síly na ledě se srovnají.
     
    15:42
    Alexander Sjomin je nyní hodně rozezlený a nechce se mu na trestnou lavici, ale dostává dvě minuty za háček.
     
    14:06
    Situaci dva na jednoho domácí nezakončili dobře, Svjatoslav Grebeščikov vzal situaci na sebe. Mohl spíše přihrávat, zakončil sám, ale mezi betony se netrefi.
     
    03:53
    Hosté budou hrát dvě minuty oslabení, jelikož jich bylo na ledě zcela evidentně šest a Viťaz jde do první přesilové hry.
     
    01:14
    Zkraje druhé minuty měl poměrně slušnou šanci Danila Moisejev, jenž si najel z pravé strany přes modrou a vypálil. Trefil ale jen hruď gólmana.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 30. Malychin (Moisejev, A. Sjomin) – 58. Prochorkin (Pašnin, Karpov), rozh. náj. Rožkov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nikolaj Prochorkin (MET)
    0:0   Mattias Tedenby (VTZ)
    2. série:
    0:1   Taylor Beck (MET)
    0:1   Kaspars Daugavinš (VTZ)
    3. série:
    0:2   Maxim Karpov (MET)
    0:2   Vitalij Popov (VTZ)
    4. série:
    0:3   Nikita Rožkov (MET)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Jeřábek, Pautov, Hultström, Pylenkov, Golovkov (A), Borodkin, Voronkov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – Děrgačov, A. Sjomin (C), Moisejev – Bardakov, Grebenščikov, Malychin – V. Popov, Smolin, Arťuchin – Ivaňuženkov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Dronov, J. Jakovlev (A), Pašnin, Minulin, Martynov, N. Chlystov, Nikolajev – Beck, N. Kuljomin (C), Rasmussen – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Karpov – Košelev, A. Nestrašil, Čibisov – Goldobin, Korobkin, Švyrjov – Rožkov.

    Rozhodčí: Alexej Bělov, Maxim Sidorenko – Ilnur Galimov, Konstantin Gordenko
    bahis siteleri