Southampton – Chelsea 1:1 (kon.) | Burnley – West Brom 0:0 (kon.) | Liverpool – Everton 0:2 (kon.)
Fulham – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
konec
Fulham FC
1:0 (0:0)
Sheffield United
Sobota 20.02.2021, 21:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:07:39)
     
    Fulham v důležitém záchranářském souboji porazil poslední celek tabulky Sheffield United nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Vítězství londýnského celku bylo zasloužené.

    Svěřenci kouče Parkera po většinu střetnutí dominovali a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy vsítí první gól. Blízko zásahu byl Ruben Loftus-Cheek, jenž překonal gólmana, ale na brankové čáře zabránil brance George Baldock. Ademolu Lookmanovi v 61. minutě už nezabránil nikdo. Třiadvacetiletý Angličan se protáhl kolem Ampadua a tvrdou střelou propálil Ramsdalea mezi nohama. Hosté mohli rychle odpovědět, ale Stevens neumístil střelu ideálně, Aréola si připsal úspěšný zákrok. K více nebezpečným šancím se již Sheffield nedočkal a tak musel skousnout těsnou, ale oprávněnou porážku.

    The Cottagers i navzdory vítězství zůstávají v sestupovém pásmu na osmnáctém místě, ale ztrátu na Newcastle stáhli na tři body. Sheffield zůstává poslední s jedenácti body. Jeho záchrana v soutěži by byla velkým překvapením.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:14.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Poslední útok Sheffieldu ztroskotal u Olivera McBurnieho. Útočník příliš dlouho podržel míč na kopačkách, následný pas zvládl Bobby Decordova-Reid zachytit v pokleku.
     
    90+6
    Z levé strany vyslal střílený centr do malého vápna Enda Stevens. Skluzující Joachim Andersen míč minul, ale nemusel smutnit, za ním stojící Tosin Adarabioyo nebezpečí zažehnal.
     
    90+5
    Ani Ruben Loftus-Cheek, ani Mario Lemina nedokázali balón propasírovat až do sítě. Prvního jmenovaného nepustil ke střele Baldock, pokus druhého míněného úspěšně zblokoval Bryan.
     
    90+4
    Kenny Tete našel pěkným balónem Maria Leminu. Reprezentant Gabonu byl ale sám proti třem protihráčům, o kulatý nesmysl bleskově přišel.
     
    90+3
    Ruben Loftus-Cheek se levou stranou probil až do šestnáctky, jenže pak to s agresivitou přehnal. Proti Stevensovi si pomohl rukama, což pozornosti arbitra Atkinsona neuniklo.
     
    90+2
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází Bobby Decordova-Reid.
     
    90+1
    Žlutou kartu vyfasoval David McGoldrick. Ir úplně zbytečně podrazil Teteho, který ani zdaleka nekontroloval balón, ten by nejspíše získal Fleck.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Kean Bryan prodlužoval míč na zadní tyč, kam naběhl Jayden Bogle, jehož, naštěstí do chráničů, nakopl Aréola. Rozhodčí hru přerušil z důvodu dvou ležících hráčů, žádný faul ať na jedné, či druhé straně.
     
    88
    David McGoldrick byl zdvojen a nakonec si střídající forvard vymodlil odpískání volného přímého kopu. Na střelu to ještě nebude, lze očekávat centr.
     
    87
    Přetažený centr Olivera Norwooda si Billy Sharp stáhl pro sebe. Následně se zkusil probít skrze dvojicí protihráčů, leč neúspěšně.
     
    86
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Josh Maja, přichází Mario Lemina.
     
    85
    Na polovině hřiště vyrobil faul Ethan Ampadu. Ve střetu s Tetem podklouzl a protivníka neúmyslně podrazil. I takové zákroky se ale musí pískat.
     
    84
    Přenesení hry nebylo úspěšné. Ruben Loftus-Cheek viděl volného Lookmana, jenže míči dal malou výšku, pro sebe jej uzmul John Fleck.
     
    83
    Svěřenci kouče Parkera hrají přesně to, co potřebují. Kombinují na útočné polovině, k zakončení se neženou. Presink soupeře zatím přichází vniveč.

    Milan Huppert

    Branky: 61. Lookman

    Karty:   45+2. Anguissa (FHM) – 79. Ampadu (SHU), 90+1. McGoldrick (SHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:14.
    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo, A. Robinson – Loftus-Cheek, Reed, Anguissa, Lookman (90+2. Decordova-Reid) – Cavaleiro (78. Tete), Maja (86. Lemina).
    Náhradníci: Rodák – Bryan, M. Hector, Lemina, Odoi, Onomah, Ream, Decordova-Reid, Tete.

    Sheffield United: Ramsdale – Basham (51. Norwood), Jagielka (80. Bogle), Bryan – Ampadu – Baldock, Lundstram (74. McGoldrick), Fleck, E. Stevens – McBurnie, Sharp (C).
    Náhradníci: Foderingham – Bogle, Brewster, Brunt, Burke, Lowe, McGoldrick, Norwood, Osborn.

    Rozhodčí: Atkinson – Hatzidakis, Kirkup
    thejrc.org