Pittsburgh – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Washington – New Jersey 5:4 (po pr.) | Columbus – Florida 2:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:2 (po pr.)
Toronto – Winnipeg 3:4 (kon.) | Detroit – Tampa 3:4 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:4 (2:1, 0:2, 1:1)
Winnipeg Jets
Středa 10.03.2021, 01:07 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:30:35)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrew Copp (WPG) 1+1
    2. Auston Matthews (TOR) 2+0
    3. Neal Pionk (WPG) 0+2
     
    Česká a slovenská stopa

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hráčů.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6%, odchytal 56:33
    Connor Hellebuyck (WPG) – 36 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 59:58
     
    Střely na branku: 39 – 23
     
    Je konec! Winnipeg nakonec vítězí na ledě Toronto 4:3. Domácí celek se přitom v úvodu třetí části dostal do obrovských šancí, ale Winnipeg dnes podržel neskutečný Hellebuyck, který zneškodnil jasné góly. Z ojedinělé akce pak udeřil Mason Appleton. V závěru už Toronto odvolalo brankáře a při tomto tlaku snížil svou druhou brankou v utkání Auston Matthews. Víc už toho domácí nestihli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Hyman dostal přihrávku na levou stranu, kde jej o puk obral Lowry. Hostující hokejista se poté pokoušel trefit prázdnou branku, jenže minul.
     
    58:41
    Matthews tentokrát střílel z levé strany, ale jeho pokus srazil obránce v bílém dresu mimo tři tyče. Toronto se ještě drží v útočném pásmu.
    58:06 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    58:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto ještě dramatizuje závěr dnešního souboje! Domácí si v útočném pásmu vypracovali obrovský tlak! AUSTOR MATTHEWS si sjel na přihrávku na brankoviště a poslal puk nad beton brankáře! Asistence: William Nylander, John Tavares.
     
    57:34
    Hyman si našel prostor v útočném pásmu, kde si prohodil puk mezi bruslama soupeře, ale jeho pokus forhendem vykopl hostující brankář betonem.
     
    57:02
    Mitchell Marner dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal svižný pokus zápěstím, který ještě tečoval Tavares, ale Hellebuyck vytáhl skvělý zákrok.
     
    56:16
    Andersen zůstává na střídačce a Toronto zkouší vyrovnat v šesti!
     
    56:00
    Blake Wheeler mohl definitivně rozhodnout o vítězství svého celku! Hokejista Winnipegu se dostal do úniku, ale Anderson jeho pokus udržel mezi betony.
     
    55:28
    Tavares spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma, jenže Paul Stastny to měl k puku mnohem blíže a zkušený útočník puk odehrál odrazem o mantinel.
     
    55:05
    Matthews si dělal prostor na pravé straně útočného pásma, odkud nahodil puk na branku soupeře, ale jeho projektil minul zadní tyčku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:32
    Bogosian si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše a vydal se podpořit akci domácího mužstva. Jeho dělovka z levé strany prolétla kolem zadní tyčky.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 9. Hyman (Brodie), 18. Matthews (Rielly, Marner), 59. Matthews (W. Nylander, Tavares) – 13. Copp (Pionk, Ehlers), 33. Morrissey (Stastny, Scheifele), 38. Connor (Ehlers, Lowry), 48. Appleton (Copp)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares, Kerfoot – Hyman, Engvall, I. Michejev – Spezza, Boyd, Vesey.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey, Pionk, Forbort, DeMelo, Beaulieu – Wheeler, Scheifele, Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Joannette, Pollock – Cherrey, Cormier
    thejrc.org