Kazachstán – Francie 0:2 (kon.) | Gruzie – Španělsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Moldavsko 8:0 (kon.)
Albánie – Anglie 0:2 (kon.) | Arménie – Island 2:0 (kon.) | Kosovo – Švédsko 0:3 (kon.)
Bulharsko – Itálie 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Litva 1:0 (kon.) | Ukrajina – Finsko 1:1 (kon.)
Rakousko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Izrael – Skotsko 1:1 (kon.) | Polsko – Andorra 3:0 (kon.)
San Marino – Maďarsko 0:3 (kon.) | S. Makedonie – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Rumunsko – Německo 0:1 (kon.)
konec
Kosovo
0:3 (0:2)
Švédsko
Neděle 28.03.2021, 20:45 • Stadiumi Fadil Vokrri • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Švédsko se nachází v čele skupiny B, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera, dobrou noc. (22:41:12)
     
    Dle herního projevu jsme sledovali vyrovnané střetnutí, možná byli hosté mírně lepší. Ovšem co se týče kvality v soupeřově šestnáctce potvrdilo Švédsko papírové předpoklady. Ve druhém poločase se trefil už pouze Sebastian Larsson, jenž z pokutového kopu dal výsledku definitivní podobu. Kosovo dnes mohlo pouze překvapit, což se nepovedlo, ale domácí rozhodně nepropadli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Valon Beriša (Kosovo) se vyfauloval, když loktem trefil Mikaela Lustiga, který snesl oba žluté zákroky kosovského hráče. Střídající Valon Beriša už míří pod sprchy a Mikael Lustig mu na cestu zamával.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Mattias Svanberg.
     
    90
    Hra se v posledních momentech hodně rychle přelévá. Odražený míč putoval za šestnáctku, odkud vystřelil z vojele Hekuran Kryeziu, jenž zamířil těsně nad břevno!
     
    89
    Na druhé straně se v šestnáctce nacházel neúnavný Emil Forsberg, jenž chtěl rychle zakončit a zamířil do míst, kde se nacházel Samir Ujkani.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta, která je spíše oranžová! Valon Beriša (Kosovo) šel do nebezpečného skluzu a chodidlem napřed. Ránu inkasoval Mikael Lustig, který bude v pořádku.
     
    87
    Na pravé straně byl v dobrém pohybu Lirim M. Kastrati, jenž se ale ocitl v těsném ofsajdu. Další dobrá kombinace Kosova až k zakončení nedoputovala.
     
    85
    Standardní situaci rozehrál Bersant Celina, jemuž se centr vůbec nevydařil, jelikož balon opustil hrací plochu. Kosovu se klíčové situace vůbec nedaří.
     
    84
    Kosovo si dobrou kombinací vynutilo soupeřův faul a bude rozehrávat další standardní situaci. Podaří se domácím snížit?
     
    83
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Valon Beriša.
     
    82
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Pierre Bengtsson.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Dejan Kulusevski.
     
    81
    S vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše Arbër Zeneli, který se následně vydal do pokutového území. Jenže míč si dal kolem soupeře moc daleko a Kosovo se bude znovu bránit.
     
    79
    Z pravé strany odcentroval Florent Hadergjonaj, jehož snažení bylo příliš dlouhé, a tak k druhé postranní lajně musel spěchat Vedat Muriqi. Kosovo je sice stále u balonu, ale znovu začíná na vlastní polovině.
     
    78
    Střídající Robin Quaison dostal přihrávku na střed a pokusil se o zakončení zpoza vápna, jenomže jeho zakončení bylo zastaveno obranou Kosova.
     
    77
    Pokud by se fotbalové utkání hrálo na držení míče, vyhrálo by o jediné procento Kosovo. Bohužel pro ně se hraje na vstřelené góly, kterých má výrazně více Švédsko.
     
    75
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Idriz Voca.
     
    75
    Patnáct minut zbývá do konce normální hrací doby, o vítězi zápasu už je ale nyní rozhodnuto! Kosovo se pokoušelo o přechod na útočnou polovinu, ale přihrávka do šestnáctky nevyšla.
     
    72
    Besar Halimi (Kosovo) je dalším potrestaným hráčem, když ve středovém kruhu stáhl k zemi Emila Forsberga.
     
    72
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Lirim M. Kastrati.
    70. Sebastian LARSSON - 0:3
     
    70
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    K pokutovému kopu se postavil SEBASTIAN LARSSON, jenž si vybral pravý spodní roh branky, kam se také vydal brankář. Samir Ujkani si na míč sice sáhl, avšak vytěsnit jej nedokázal.
     
    69
    Pokutový kop pro Švédsko! Rozhodčí totiž viděl hru rukou!
    68. Emil Forsberg (SWE)
     
    68
    Emil Forsberg nabral obrovskou rychlost a prohnal se kolem posledního obránce, následně zamířil na levou stranu šestnáctky, odkud mířil pod břevno. Jenomže skvěle vyběhl Samir Ujkani, jenž míč vyrazil nad branku!
     
    67
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Zlatan Ibrahimović, přichází Marcus Berg.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Robin Quaison.
     
    67
    Z levé strany odcentroval výborně hrající Arbër Zeneli, jenž na zadní tyči našel spoluhráče! Ovšem Vedat Muriqi hlavičkoval jen do země a míč se poté opřel od soupeře a putoval mimo hrací plochu.
     
    66
    Také na druhé straně byl k vidění nepřesný centr, pro který si z branky vyběhl Samir Ujkani. Švédsko už chystá dvojnásobné střídání!
     
    64
    Přenesení hry skvěle zalepil Arbër Zeneli, který následně poslal nadýchaný oblouček do šestnáctky. Jeden ze stoperů na míč nedoskočil, ale pro Švédsko to znovu dobře dopadlo.
     
    63
    Švédsko vymyslelo nepřesnou přihrávku na pravé straně, a tak je na tahu domácí mužstvo. Jenže přechod Kosova je ve druhém poločase příliš pomalé. Navíc další centr ze strany mířil jen do brankářových rukavic.
     
    62
    Hráči ve žlutých dresech jsou znovu u balonu a trpělivě kombinují, do konce normální hrací doby už zbývá méně než třicet minut hry.
     
    61
    Na druhé straně se uvolnil Vedat Muriqi, který se snažil odcentrovat před branku. To se mu sice povedlo, ale míč šel příliš k brance, a tak zasáhl Kristoffer Nordfeldt.
     
    60
    Zlatan Ibrahimović přihrával na penaltový puntík, kam si nabíhal Emil Forsberg, jenž z voleje zamířil kousek vedle pravé tyče. Tohle byla další vydařená švédská akce!
     
    59
    Zleva přihrával na hranici šestnáctky Arbër Zeneli a Besar Halimi chtěl rychle zakončit. Jeho pokus z jedné ale zamířil jen vysoko nad branku.
     
    58
    Hráči v modrých dresech jsou u balonu, ovšem dlouhou dobu s ním trávili na vlastní polovině. Švédsko velmi dobře a pozorně brání.
     
    57
    Centr od rohového praporku letěl do prostoru, kde se pohyboval Alexander Isak. Avšak domácí obránci byli ve vzduchu úspěšnější a situaci tentokrát zvládli.
     
    56
    Domácí mužstvo se pokouší o nákopy, které si ale švédská obrana hlídá. naopak na druhé straně vystřelil Kristoffer Olsson, jenž trefil do zad Hekurana Kryeziua, rohový kop!
     
    55
    Deset minut je odehráno z druhého poločasu a Kosovo se téměř nedostalo na útočnou polovinu. Hráči ve žlutých dresech kontrolují hru!
     
    53
    Na útočné polovině se uvolnil Alexander Isak, který předal míč více na střed. Ze střední vzdálenosti se do míče opřel Emil Forsberg, jenž zakončil nad bránu.
    50. Emil Forsberg (SWE)
     
    50
    Ze strany postupoval do pokutového území Alexander Isak, jenž z úhlu nepropálil domácího brankáře. Následně se míč vrátil před branku, kde hlavou z malého vápna selhal Emil Forsberg.
     
    49
    Centr hostujícího mužstva vyletěl z pravé strany a k hlavičce se cpal Zlatan Ibrahimović, který se faulem provinil proti pravidlům.
     
    48
    Obrana švédského výběru zastavila další akci soupeře hned v zárodku. Navíc si pomohla přihrávkou na brankáře, který rozhodně spěchat nebude.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že ani jedna reprezentace nezasáhla do základní sestavy. Se zraněním hlavy ale hraje hostující Filip Helander.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, míče se chopilo Kosovo, které předvedlo nákop na útočnou polovinu, ale hostující obrana si znovu snadno poradila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme sledovali vyrovnanou partii, alespoň co se týče herního projevu. Ovšem Švédsko předvedlo svou kvalitu při zakončení, když se mezi střelce zapsali Ludwig Augustinsson a Alexander Isak. Pokud chce Kosovo bodovat, bude muset proměňovat náznaky velkých šancí, klíčové přihrávky totiž postrádají větší kvalitu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Bersant Celina se pokusil dostat přes dva soupeře do šestnáctky, jenže balon mu utekl a zmocnil se ho Vedat Muriqi, jenž nezvládl první dotek.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    44
    Zlatan Ibrahimović se dopustil faulu, když u postranní čáry poslal k zemi Hekurana Kryeziua. Maďarský rozhodčí hvězdě milánského AC podal důkladné varování.
    42. Bersant Celina (KSV)
     
    42
    Kosovu se mohlo jít do kabin o trochu veseleji, ale branky se nedočkalo! Za pasem za obranu se vydal Bersant Celina, jenž přehazoval vybíhajícího brankáře, ale balon přeletěl břevno a dopadl na síť.
     
    41
    Domácí mužstvo si vybojovalo zahrávaní standardní situace! Za centrem mířil Benjamin Kololli, který se ale nacházel v těsném ofsajdu.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, který zatím dopadá lépe pro Švédsko. Ovšem sledujeme další útočnou kombinaci Kosova.
     
    38
    Na levou stranu šestnáctky si nabíhal Arbër Zeneli, kterému chyběl krok k zachycení přihrávky. Kosovo dopředu hraje velmi dobře, jen by to chtělo větší kvalitu při klíčové možnosti.
     
    37
    Mužstvo ze severu Evropy rozehrávalo další rohový kop a znovu se dočkalo zakončení. Na první tyči si na balon naskočil Filip Helander, jenž míč poslal do rukavic Samira Ujkaniho.
    35. Alexander ISAK - 0:2
     
    35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Král je zpátky v reprezentaci a připisuje si další asistenci v utkání! Zlatan Ibrahimović poslal přesnou přihrávku do šestnáctky, kde si balon převzal ALEXANDER ISAK, jenž nejprve trefil soupeře a poté se dostal trochu do strany, odkud zamířil mezi brankářovy nohy – 0:2. Asistence: Zlatan Ibrahimović.
     
    34
    Centry před švédskou branku sice létají, jenomže Kristoffer Nordfeldt zasahovat nemusel. Florent Hadergjonaj poslal míč před branku, kde se hlavičkou z dálky prezentoval Vedat Muriqi. Jenže balon zamířil asi metr a půl vedle levé tyče.
     
    33
    Za centrem z levé strany se natahoval Vedat Muriqi, jenž chtěl z jedné vystřelit. Ovšem obránce byl důsledný a nepříjemnou situaci zažehnal.
    32. Alexander Isak (SWE)
     
    32
    Zpoza šestnáctky se napřáhl Alexander Isak, jemuž zakončení vůbec nesedlo, ovšem odrazilo se od zad Mërgima Vojvody a mířilo do protipohybu brankáře. Míč se rychle snášel dolů, ale do prostoru tří tyčí nedopadl.
     
    30
    Fidan Aliti po nákopu soupeře dával přednost svému brankáři, jenomže Samir Ujkani se pro balon nevydal. A tak měl stoper Kosova plné nohy práce, jelikož na něj zle dotíral Alexander Isak.
     
    29
    Velké sousto si na levé straně šestnáctky vzal Arbër Zeneli, který měl proti sobě hned trojici soupeřů a snažil se sám přejít přes branku. Pochopitelně byl zastaven a Švédsko okamžitě hru otáčí.
     
    28
    Další centr hostujícího mužstva odvrátil na hranici vápna Fidan Aliti. Kosovo následně zvládlo i situaci za pokutovým územím a rychle se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    27
    Také na švédské straně se poprvé bude žlutit, když si u půlící čáry nejprve soupeře přidržel Alexander Isak (Švédsko), který jej ještě následně podrazil.
     
    26
    Na levé straně se rozeběhl Ludwig Augustinsson, jehož skluzem zastavil Florent Hadergjonaj, který pro Kosovo ještě vybojoval autové vhazování.
     
    25
    Za švédskou obranu si nabíhal Milot Rašica, který už se chystal na sólo proti brankáři. Jenomže při přihrávce spoluhráče se už nacházel za obranou – ofsajd.
     
    23
    Zprava vnikl do pokutového území Milot Rašica, který po prvním souboji přešel přes soupeře, jenže neudržel rovnováhu, počínání Kosova je velmi dobré.
     
    22
    Na druhé straně hrací plochy se na levé straně šestnáctky nacházel Vedat Muriqi, který v rozhodující chvíli zazmatkoval a střelecký pokus poslal hodně vedle branky.
     
    21
    A znovu byl v akci Zlatan Ibrahimović, jenž si za obranou nabíhal na pravou stranu, avšak praporek pomezního rozhodčího šel správně nad hlavu.
     
    20
    Na hranici velkého vápna vyhrál Zlatan Ibrahimović hlavičkový souboj, kterým vymyslel zakončení. Jenomže pokus mířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Samir Ujkani.
     
    19
    Zleva odcentroval Ludwig Augustinsson a balon propadl až k největší hvězdě švédského výběru. Jenže Zlatana Ibrahimoviće zklamalo zpracování.
     
    18
    Hráči v modrých dresech rozhodně nehrají druhé housle a snaží se něco vymyslet. Avšak musejí si dávat velký pozor na laciné ztráty.
     
    17
    Sám na domácího brankáře se Alexander Isak, jenž předvedl podařenou kličku doprava, ovšem zakončení poslal pouze nad branku! Tohle bylo selhání hostujícího útočníka.
     
    16
    Domácí mužstvo se snaží s výsledkem rychle něco udělat, ovšem Arbër Zeneli vymyslel pas za obranu, jenž zamířil až mimo hrací plochu.
     
    12
    Dalším potrestaným hráčem je Florent Hadergjonaj (Kosovo), který proti brance hodně protestoval.
    12. Ludwig AUGUSTINSSON - 0:1
     
    12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme zde první branku zápasu, kterou z ojedinělé akce dává Švédsko! Zakončení Emila Forsberga bylo sražené na levou stranu šestnáctky, kde Zlatan Ibrahimović předčil domácího brankáře a našel LUDWIGA AUGUSTINSSONA, jenž zamířil pod břevno. Asistence: Zlatan Ibrahimović.
     
    10
    Tentokrát z pravé strany odcentroval Florent Hadergjonaj, jenž před brankou našel jen švédského soupeře. Kosovo bude rozehrávat alespoň rohový kop.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Hekuran Kryeziu (Kosovo).
     
    7
    Z levé strany odcentroval Milot Rašica, na jehož míč si naskakoval zcela osamocený Vedat Muriqi. Avšak balon nezasáhl, proto se skóre zápasu poprvé neměnilo!
     
    6
    Prvním potrestaným hráčem je Vedat Muriqi (Kosovo), který ve vzdušném souboji trefil loktem do obličeje Filipa Helandera. Tady neměl maďarský rozhodčí jinou volnu, než vytáhnout žlutou kartu.
     
    5
    Mikael Lustig vystoupil proti Bersantu Celinovi, jehož poslal nedovoleně na trávník. Nebezpečný centr ale přeletěl hráče v modrých dresech a v pohodě zasáhl švédský sudí.
     
    4
    Domácí mužstvo od úvodu zápasu dokazuje, že už v týmu nejsou žádní nazdárci. Tentokrát ale přišel centr před branku na druhé straně, kde situaci vyřešil Samir Ujkani.
     
    3
    Z pravé strany přihrával na střed hrací plochy Milot Rašica, avšak míč sebral Emil Forsberg, jenž jej rychle ztratil, a tak šlo do akce Kosovo. Přihrávka mířila na levou stranu šestnáctky, odkud nepřesně zamířil Vedat Muriqi. Avšak následně se pískal ofsajd.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Kosovo v modrých dresech, naopak Švédsko se obléklo do žluté sady. Po hlavičkovém souboji zůstal ležet na hrací ploše Vedat Muriqi, jehož atakoval Filip Helander.
     
    1
    Jdeme na to! Celek ze severu Evropy zahustil prostor na levé straně, kam také letěl nákop obránců. Avšak Zlatan Ibrahimović na míč nedoskočil a navíc se dopustil faulu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kosovo: Ujkani (C) – Hadergjonaj, Vojvoda, Aliti, Kololli – Besar Halimi, H. Kryeziu – Rašica, Celina, Zeneli – Muriqi.
    Náhradníci: Betim Halimi, Bekaj – Voca, Lirim M. Kastrati, Rašani, Lirim R. Kastrati, Paqarada, Hasani, Žegrova, Valon Beriša, Nuhiu, Fazliji.

    Švédsko: Nordfeldt – Lustig, Lindelöf, Helander, Augustinsson – K. Olsson, Forsberg, Seb. Larsson (C), Claesson – Isak, Ibrahimović.
    Náhradníci: Olsen, Johnsson – Starfelt, Bengtsson, Cajuste, M. Berg, Karlsson, Krafth, Sema, Svanberg, Kulusevski, Quaison.

    Rozhodčí: Tamás Bognár – Balázs Buzás, Péter Kóbor (všichni Maďarsko).
     
    Oba celky se utkaly pouze jednou, v lednu roku 2020. Střetnutí přineslo jedinou branku, kterou vsítil Simon Hedlund, a tak se z vítězství radovalo Švédsko.
     
    Oba celky byly na losované do skupiny B, kde se ale zatím představilo pouze Švédsko, které zaznamenalo vítězství nad Gruzií a posunulo se rázem do čela tabulky. Největší pozornost na sebe strhává legenda Zlatan Ibrahimovič, který se vrátil do reprezentačního dresu. Naopak Kosovo do kvalifikace o mistrovství světa zatím nenaskočilo, ovšem patří mezi outsidery skupiny. Ovšem domácí mužstvo odehrálo přátelské střetnutí, v němž vysoko přehrálo Litvu.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u kvalifikačního utkání na mistrovství světa, ve skupinové fázi se představí Kosovo a Švédsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Augustinsson (Ibrahimović), 35. Isak (Ibrahimović), 70. Seb. Larsson (pen.)

    Karty:   6. Muriqi (KSV), 9. H. Kryeziu (KSV), 12. Hadergjonaj (KSV), 72. Besar Halimi (KSV), 88. Valon Beriša (KSV) – 27. Isak (SWE)   90+2. Valon Beriša (KSV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:11.
    Kosovo: Ujkani (C) – Hadergjonaj, Vojvoda, Aliti, Kololli – Besar Halimi (75. Voca), H. Kryeziu – Rašica (72. Lirim M. Kastrati), Celina, Zeneli (83. Valon Beriša) – Muriqi.
    Náhradníci: Betim Halimi, Bekaj – Voca, Lirim M. Kastrati, Rašani, Lirim R. Kastrati, Paqarada, Hasani, Žegrova, Valon Beriša, Nuhiu, Fazliji.

    Švédsko: Nordfeldt – Lustig, Lindelöf, Helander, Augustinsson (82. Bengtsson) – K. Olsson (90. Svanberg), Forsberg, Seb. Larsson (C), Claesson (82. Kulusevski) – Isak (67. Quaison), Ibrahimović (67. M. Berg).
    Náhradníci: Olsen, Johnsson – Starfelt, Bengtsson, Cajuste, M. Berg, Karlsson, Krafth, Sema, Svanberg, Kulusevski, Quaison.

    Rozhodčí: Tamás Bognár – Balázs Buzás, Péter Kóbor (všichni Maďarsko)
    bahis siteleri