CSKA Moskva – Omsk 3:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:1
Avangard Omsk
Úterý 20.04.2021, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z finále KHL mezi CSKA Moskva a Avangardem Omsk. Duel začíná v 18:30.
     
    Avangard Omsk

    Hostující Avangard Omsk získal v základní části osmdesát čtyři bodů a obsadil druhou pozici Východní konference. V prvním kole play-off se Omsku postavil do cesty ambiciózní Jekatěrinburg. Avangard však nepřipustil drama a postoupil po výsledku série 4:1 na zápasy. V konferenčním semifináel změřil Omsk síly s Magnitogorskem a šlo o poznání vyrovnanější sérii. Magnitogorsk se dokonce dostal na stav 2:2 na zápasy, ale poté dvakrát prohrál a Omsk si zajistil postup. Finále konference pak přineslo opravdovou lahůdku. Střetly se totiž dva nejlepší týmy konference – Kazaň a Omsk. Napínavou bitvu musel rozhodnout až sedmý duel. Kazaň sice vedla 3:2, ale Omsk duel otočil a zvítězil v prodloužení.

    V letošním play-off táhne Avangard Sergej Tolčinskij, který získal už osmnáct bodů za pět branek a třináct asistencí. V kanadském bodování jsou vysoko taé Boucher a Knight. Skvělé výkony v brance navíc podává český brankář Šimon Hrubec, který se po třinácti odchytaných duelech v play-off pyšní úspěšností zákroků 95,4%.
     
    CSKA Moskva

    Moskevský celek byl před play-off pasován do role velkého favorita na zisk Gagarinova poháru. CSKA v základní části získalo devadesát jedna bodů a ovládlo Západní konferenci s náskokem devíti bodů na druhý Petrohrad. V prvním kole play-off vyřadilo CSKA ve čtyřech zápasech v městském derby Spartak Moskva. V kole druhém už měl slavný celek mnohem těžší práci. Sérii s Lokomotivem Jaroslavl rozhodl až sedmý duel, ve kterém CSKA doma zvítězilo 2:0. V konferenčním finále se odehrál očekávaný souboj s Petrohradem. Celek z ruské metropole se dostal do vedení 3:0, jenže Petrohrad sérii zdramatizoval a snížil na 2:3. V šesté zápase si však CSKA zajistilo postup.

    Také moskevský celek se může pyšnit produktivními hráči. Druhým mužem kanadského bodování play-off je Okulov se šestnácti body. O bod za ním se drží Šalunov, který je nejlepším střelcem vyřazovacích bojů. V brance pak řídí Lars Johansson, který si také drží úspěšnoust nad hranicí devadesáti pěti procent.
     
    Průběh série

    1. zápas 18. 4. 2021
    CSKA Moskva – Avangard Omsk 1:4
    Branky a nahrávky: 42. Loktionov – 16. Činachov (Čisťakov, Kaski), 31. Gotovec (Tolčinskij, K. Semjonov), 52. Boucher (Knight, Tolčinskij), 58. Kablukov (A. Potapov). Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Zacharankov, Sadovnikov. Diváci: 7138.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Rykov, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Čajka – P. Karnauchov, Andronov (C), M. Kempe – Okulov, Šalunov, Mamin – Leipsic, Loktionov, Slepyšev – Tělegin, Světlakov, Alexandr Popov – Sorkin.

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Pokka, Šaripzjanov (A), Běreglazov, Gotovec, Kaski, Čisťakov, Gončarov – Boucher, Knight, K. Kostin – Činachov, Zernov, Kovalčuk (C) – Tolčinskij, K. Semjonov, Chochlačov – A. Potapov, Stas (A), Kablukov – Dědunov.

    Rozhodčí: Bělov, Kublakov – Viljugin, Černyšov.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. CSKA bude hrát v červeném, zatímco Omsk oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhého finálového duelu. Avangard se ihned vydal do útoku, ale akce po pravém křídle skončila u obránců v červeném.
     
    00:34
    Šimon Hrubec vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a vypomohl s rozehrávkou svým spoluhráčům.
     
    01:10
    Denis Zernov napadal rozehrávku CSKA v jeho obranném pásmu. Zadáci v červeném si na hráče Avangardu dali pozor a Leipsic puk odehrál do bezpečí.
     
    01:27
    Do akce musel znovu Šimon Hrubec. Pozornost českého brankáře prověřil střelou zápěstím z pravého kruhu Anton Slepyšev, ale Hrubec schoval puk v lapačce.
     
    02:10
    Avangard se hnal do rychlého protiútoku, jenže Boucher se s pukem nechal vytlačit do rohu ledové plochy, odkud už nenašel spoluhráče.
     
    02:37
    Kirill Semjonov dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže obránci CSKA mu nedali ani kousek prostoru navíc a odehráli puk do bezpečí.
     
    03:05
    Na opačnou stranu se po levém křídle hnal Mario Kempe, jenže ani on nedokázal obejít prvního soupeře, který mu puk vypíchl špičkou čepele.
     
    03:37
    Kirill Gotovec bojoval o puk na červené čáře, jenže hokejisté CSKA se mu postavili do cesty a nepustili hráče Omsku do útočného pásma. V úvodu sledujeme velký boj.
     
    04:03
    Další akci domácího celku zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Anton Slepyšev. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    04:38
    Hokejisté Avangardu se po levém křídle dostali do útočného pásma. Na pobídku mezi kruhy si sjel Reid Boucher, ale puk netrefil zrovna ideálně.
     
    05:00
    Sergej Tolčinskij zůstává po jednom ze soubojů s Pavlem Karnauchovem ležet v obranném pásmu a drží se za obličej.
     
    05:38
    Ville Pokka dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale jeho pokus skončil vedle branky domácího CSKA.
     
    06:12
    Domácí se usadili v útočném pásmu, jenže kotouč skončil v souboji u mantinelu a důrazný Ville Pokka jej bekhendem vyhodil za modrou čáru.
     
    06:35
    Kirill Gotovec dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově nahodil puk před domácí klec, ale obrana CSKA byla připravená i v tomto případě.
     
    07:10
    Denis Zernov dostal přihrávku na pravou stranu a hnal se do útočného pásma. Jeho průnik zastavil skvěle postavený obráne Klas Dahlbeck.
     
    07:34
    Maxim Sorkin si v útočném pásmu našel odražený kotouč, se kterým obkroužil branku Šimona Hrubce, ale už nedokázal přihrát někomu ze spoluhráčů.
     
    07:45
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., nesportovní chování).
     
    08:30
    Hosté si dali pozor na protiakci domácího celku a stačili se rychle vrátit do obranného pásma.
     
    09:12
    Pokka rozjel akci Avangardu z obranného pásma. Hostující obránce zavezl puk do pásma útočného, jenže tam jej moc dlouho neudržel.
     
    09:45
    Domácí v plném počtu.
     
    10:05
    Pavel Karnauchov se dostal do útočného pásma, kde se krásně zbavil svého strážce, ale zakončením na zadní tyč daroval gólmanovi snadný zákrok.
     
    10:34
    Bogdan Kiselevič dostal nabito na modrou čáru, odkud bez váhání poslal puk před branku Avangardu, kde neměl nikoho ze spoluhráčů v červeném.
     
    11:12
    Corban Knight si pohybem řekl o přihrávku do prostoru před brankou CSKA, ale spoluhráč mu poslal přihrávku za tělo a Knight už nezakončil.
     
    11:45
    Jegor Rykov poslal přihrávku na levou stranu, po které se do útočného pásma prosmýkl Ivan Tělegin, ale jeho projektil srazil obránce mimo tři tyče.
     
    12:11
    CSKA si také zahraje první přesilovku. Činachov dostává 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    12:26
    Maxim Šalunov dostal prostor v útočném pásmu a opřel se do volného kotouče. Jeho dělovka prosvištěla kousek kolem vzdálenější tyčky.
     
    13:08
    Konstantin Okulov si našel střelecký prostor na levé straně útočného pásma, nicméně jeho pokus příklepem zablokoval zadák v bílém dresu Avangardu.
     
    13:24
    Mamin před Hrubcem nebezpečně tečoval ránu od modré čáry, ale český brankář potvrdil fantastickou formu a udržel kotouč mezi betony.
     
    14:11
    Hosté v plném počtu.
     
    14:32
    Domácí zůstali nastěhovaní v útočném pásmu také po konci přesilové hry, jenže nikdo v červeném si zatím netreoufl na zakončení.
     
    14:43
    CSKA si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Kirill Semjonov.
     
    15:03
    Hosté se hned v úvodu oslabení zmocnili volného kotouče a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště za branku CSKA. Domácí musí rozjet novou akci.
     
    15:27
    Corban Knight se obětavě položil do trajektorie kotouče letícího od modré čáry a připsal si důležitý obranný zákrok. CSKA však drží pásmo.
     
    16:12
    Hrubec vyjel za svou klec, ale obránci Avangardu mu nepřijeli pomoci, takže se hostům nepovedlo vyhodit puk ven z obranného pásma.
     
    16:43
    Hosté v plném počtu.
     
    17:10
    Domácí celek se usadil v útočném pásmu, nicméně akce CSKA tentokrát skončila odevzdaným pukem prostřednictvím nepřesné přihrávky.
     
    17:35
    Anton Slepyšev si tělem udělal prostor na pravé straně útočného pásma, ale nedokázal se zbavit obránce, který mu puk vypíchl za modrou čáru.
     
    18:10
    Ilja Kablukov si sjel na přihrávku před branku CSKA, jenže puk tečoval špičkou čepele mimo tři tyče. V první třetině na ledě dominují defenzivy.
     
    18:37
    Alexandr Chochlačov si sjel na přihrávku do rohu útočného pásma, kde se následně zbavil obránce, jenže bekhendem neprocedil kotouč mezi kruhy.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Maxim Mamin se před brankou Omsku dostal k odraženému kotouči a snažil se jej doklepnout za záda Šimona Hrubce. Český brankář jeho pokus vykopl betonem!
     
    19:55
    Další přesilovka pro domácí celek. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Corban Knight.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali boj o každý metr ledové plochy. Domácí CSKA bylo o něco aktivnější. Moskevský celek si vybojoval několik přesilovek, ale recept na Šimona Hrubce zatím nenašel. V závěru třetiny měl obrovskou šanci Mamin, ale Hrubec vytáhl skvostný zákrok. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    Střely na branku: 7 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Avangard uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Hostující Omsk se následně vydal vpřed, ale akce po levém křídle neměla dlouhého trvání.
     
    20:34
    CSKA už se usadilo v útočném pásmu, jelikož v úvodu druhé třetiny dohrává přesilovou hru. Nikdo v dresu domácího celku se zatím nedostal do zakončení.
     
    21:15
    Omsk se dostal do útočného pásma i ve vlastním oslabení, jenže Činachov se po prudké přihrávce před branku domácího celku natahoval marně.
     
    21:55
    Hosté v plném počtu.
     
    22:11
    Ivan Tělegin dostal nabito na levý kruh, odkud zakončil příklepem, jenže jeho pokus skončil vedle zadní tyčky. Hosté se následně osvobodili.
     
    22:35
    Až nyní se Omsku poprvé po skončení přesilové hry CSKA podařilo uklidnit hru. Oba trenéři zatím poslali na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    23:14
    Ivan Tělegin se hnal za odraženým pukem do útočného pásma, jenže ve vysoké rychlosti si nepotykal se zpracováním a puk mu utekl k obránci.
     
    23:26
    Domácí brankář vyjel ven ze své klece a pomohl spoluhráčům zrychlit přechod do útočného pásma. Hokejisté CSKA se moc daleko nedostali.
     
    24:02
    Andrej Loktionov se na levé straně dostal k volnému puku a nahodil jej do útočného pásma. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v červeném.
     
    24:36
    Domácí si znovu nerozuměli při přechodu do útočného pásma a přihrávka na levé křídlo skončila u zadáků Avangardu. Pokračuje opatrný hokej.
     
    25:10
    Denis Zernov se vrátil do obranného pásma, kde udělal dlouhý oblouček a rozjel další akci Avangardu. Jeho pobídku ale přečetl Andronov.
     
    25:32
    Ani Omsku se nyní nedaří při přechodu do útočného pásma. Pobídka na levé křídlo skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se po levici Šimona Hrubce.
     
    26:13
    Šimon Hrubec si dal pozor na další nahození z velké dálky a bez problémů schoval puk v lapačce. Vhazovat se tentokrát bude po jeho pravici.
     
    26:37
    Avangard se nastěhoval do útočného pásma, kde hosté předvedli rychlou výměnu kotouče. Z pravé strany následně střílel Semjonov, ale netrefil branku.
     
    27:12
    Domácí se ve třech hnali vpřed proti dvojici obránců v bílém, jenže Ivan Tělegin prováhal optimální moment na přihrávku. Další hráči Omsku se tak stačili vrátit.
     
    27:28
    Hosté reklamovali vyhození kotouče mimo ledovou plochu, jenže podle rozhodčích to domácí hráč zvládl s tečí hrazení. Vylučovat se tedy nebude.
     
    28:12
    Corban Knight si udělal prostor na modré čáře, jenže zakončením zápěstím trefil brusle prvního hráče domácího CSKA Moskva.
     
    28:34
    Alexandr Chochlačov poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně Denis Zernov se v souboji s domácím obráncem nechal odstavit.
     
    29:10
    Lars Johansson si dal pozor na rychle padající oblouček ze středního pásma a hokejkou jej srazil do rohu ledové plochy. Hosté pokračují v ofenzivním snažení.
     
    29:31
    Zasahovat však musel Šimon Hrubec. Mario Kempe se po levém křídle dostal do útočného pásma, ale se střelou z ostrého úhlu neměl český brankář problémy.
     
    30:10
    CSKA se usadilo v útočném pásmu, jenže domácí kombinovali s kotoučem pouze v blízkosti hrazení. Obrana Omsku zatím hraje skvělý duel.
     
    30:27
    Sergej Tolčinskij se v obranném pásmu dostal k volnému kotouči, ale pod tlakem napadajícího soupeře jej nedokázal vyhodit za modrou čáru.
     
    31:10
    Mario Kempe udržel puk na levé straně útočného pásma a forhendem jej poslal za klec Avangardu. Hokejisté v bílém se prakticky nedostávají do útoku.
     
    31:38
    Omsk se z tlaku domácího mužstva vymanil jen vyhozením přes celé kluziště. Puk však směřoval na domácí branku a zakázané uvolnění se nepíská.
     
    32:02
    Kirill Gotovec rozjel útok Omsku z obranného pásma. Po jeho chytré bekhendové přihrávce střílel Jegor Činachov, jenže forhendem minul branku.
     
    32:33
    Corban Knight napálil puk po hrazení do rohu útočného pásma, jenže tam si nesjel nikdo z jeho spoluhráčů. Také domácí hrají v defenzivě hodně jednoduše.
     
    33:02
    Konstantin Okulov spěchal za nahozením do rohu útočného pásma, ale vracející se obránce byl u kotouče o chvíli rychleji a stačil jej poslat za branku.
     
    33:48
    Bude se vylučovat. CSKA si zahraje další přesilovku. Reid Boucher dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    34:24
    Hosté se hned v úvodu oslabení dostali k puku a bez váhání jej poslali za branku soupeře. CSKA musí rozjet akci od své klece.
     
    34:50
    Po souboji před Šimonem Hrubcem vlétl do vlastní branky obránce Kirill Gotovec, který klec vyhodil z jejího postavení. Sudí vykázali hru do středního pásma.
     
    35:12
    Omsk uspěl na vhazování a po krátké kombinaci hosté znovu bez váhání poslali kotouč přes všechny čáry za branku CSKA. Domácím se v této přesilovce zatím moc nedaří.
     
    35:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zakřikl! Domácí celek totiž prolomil gólový půst a využitou přesilovkou se dostává do vedení! Po krásné kombinaci si na přihrávku před branku nabruslil MAXIM ŠALUNOV a bez problémů trefil poloodkrytou klec! Asistence: Maxim Sorkin, Konstantin Okulov.
    35:27 Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    36:00
    Domácí celek pokračuje v aktivitě i po vstřelení úvodní branky dnešního souboje. Moskevský tým se usadil v útočném pásmu, ale Tělegin nepřesnou zadovkou odehrál puk do bezpečí.
     
    36:24
    Mario Kempe nahodil puk do útočného pásma a odjel na střídačku. Hosté mají šanci rozjet nový útok od své vlastní klece.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Ivan Tělegin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Reid Boucher – 2 min., hrubost).
     
    37:19
    Šimon Hrubec si dal pozor na dorážku Antona Slepyševa z ostrého úhlu a bez problémů zalehl kotouč svým tělem. Vhazuje se po pravici českého brankáře.
     
    37:35
    Ilja Kovalčuk si sjel na přihrávku mezi kruhy, jenže prováhal optimální moment pro zakončení a nechal se vytlačit až někam k mantinelu.
     
    38:10
    Hosté spěchali vpřed hned ve čtyřech mužích, jenže zadáci CSKA se skvěle vrátili a obětavý Sergejev v pádu vypíchl puk mimo střeleckou osu.
     
    38:29
    Arťom Blažijevskij dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pálil příklepem, ale jeho projektil skončil vedle zadní tyčky. CSKA je v posledních minutách o něco lepší.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:22
    Šimon Hrubec zariskoval a vyjel ven ze své klece. Český brankář před dojíždějícím Maximem Šalunovem odehrál puk o mantinel do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Po prostřední části mohou být spokojenější domácí hokejisté. Moskevský celek byl ve druhé části jasně lepším týmem a hodněkrát zavřel Omsk v jeho obranném pásmu. Odměny se domácí dočkali ve 36. minutě, kdy se po krásné akci v přesilovce zapsal mezi střelce Maxim Šalunov. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:0.
     
    Střely na branku: 21 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 20:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. CSKA bude chtít ve třetí části dnešního souboje navázat na povedený výkon ze druhé třetiny.
     
    40:39
    Kirill Gotovec rozjel akci Avangardu zpoza vlastní branky. Hokejista Omsku poté poslal přihrávku na levou stranu, ale neměl tam spoluhráče.
     
    41:12
    Omsk se vydal do útoku po levém křídle, jenže akce hostující celku skončila na skvěle postaveném obránci v červeném dresu CSKA.
     
    41:39
    Damir Šaripzjanov se na modré čáře snažil pro hosty udržet puk v útočném pásmu, ale bekhendem už jej nedokázal vrátit do nebezpečného prostoru.
     
    42:10
    Avangard je v úvodu druhé třetiny mnohem aktivnější. Omsk ví, že obrana CSKA dnes hraje velmi pozorně, ale přesto hledá skulinky.
     
    42:31
    Alexej Potapov se skvěle vrátil do obranného pásma, kde se natlačil před obránce a získal kotouč pro svůj celek. Hraje se dlouhou dobu bez přerušení.
     
    43:10
    Anton Slepyšev poslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže akci domácího celku zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Tělegin.
     
    43:22
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí celek krátce po začátku druhé třetiny přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! Příliš mnoho prostoru dostal na modré čáře Arťom Sergejev a clonící ANTON SLEPYŠEV jeho dělovku tečoval do sítě! Asistence: Arťom Sergejev.
    43:22 Anton SLEPYŠEV - 2:0
     
    43:22
    Hostující kouč si ještě vzal výzvu. Podle všeho se zkoumá, zda se Slepyšev neprovinil nedovoleným bráněním brankáři.
     
    43:22
    Podle rozhodčích k porušení pravidel nedošlo a domácí skutečně vedou 2:0!
     
    44:10
    Domácí pokračují v útočném snažení. Mario Kempe se před brankou Avangardu natahoval po přihrávce z levé strany, ale nezasáhl kotouč.
     
    44:35
    Maxim Gončarov se na modré čáře dostal k volnému puku a pohotově jej nahodil na branku soupeře. Jeho pobídku však nikdo v bílém netečoval.
     
    45:12
    Anton Slepyšev si sjel na další přihrávku mezi kruhy, jenže tentokrát puk netrefil zrovna ideálně a poslal jej daleko mimo tři tyče hostující klece.
     
    45:35
    Omsk se potřebuje rychle prosadit, aby ještě dokázal zdramatizovat průběh dnešního souboje. Zadáci CSKA však hrají blízko sebe a likvidují jednu akci soupeře za druhou.
     
    46:10
    Lars Johansson si dal pozor na prudké nahození od modré čáry a dokázal puk vykopnout levým betonem mimo tři tyče. Omsk však drží útočné pásmo.
     
    46:32
    Domácí se hnali do rychlého protiútoku, jenže na pobídku z levé strany nedosáhl nikdo z hokejistů v červeném dresu CSKA Moskva.
     
    47:10
    Alexej Běreglazov poslal přihrávku na levou stranu, kam spěchali další hokejisté Avangardu, ale už na červené čáře puk vypíchl do bezpečí Karnauchov.
     
    47:32
    Daniil Čajka se zmocnil puku na levé straně obranného pásma a odrazem o mantinel jej poslal do bezpečí. Domácí kontrolují své vedení.
     
    47:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Navíc přichází další zásah ze strany moskevského celku. Obránci Avangardu úplně zapomněli na rozjetého ALEXANDRA POPOVA, který dostal přihrávku do úniku a prostřelil Šimona Hrubce mezi betony! Asistence: Bogdan Kiselevič, Jegor Rykov.
    47:56 Alexandr POPOV - 3:0
     
    48:10
    Pavel Karnauchov projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže neustál souboj s jedním z obránců a poroučel se k ledu. Vylučovat se nebude.
     
    48:41
    Domácí se znovu ubránili jednoduchým vyhozením puku do útočného pásma. Omsk teď musí vymýšlet ofenzivní akce, ale nemůže najít recept na domácí obranu.
     
    49:10
    Corban Knight si sjel na dlouhou přihrávku na pravé křídlo, jenže podle čárového rozhodčího byl v útočném pásmu ještě před kotoučem. Ofsajd.
     
    49:35
    Denis Zernov si sjel na přihrávku do obranného pásma, kde se dobře zbavil napadajícího soupeře, ale s pukem se daleko neprodral.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:12
    Brendan Leipsic zavezl puk do útočného pásma a napřáhl ke střele příklepem. Jeho projektil však prosvištěl kolem levé tyčky hostující klece.
     
    50:36
    Konstantin Okulov dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale jeho rána skončila v moci Šimona Hrubce. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    51:01
    Brendan Leipsic dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez přípravy vyslal tvrdou ránu příklepem, ale Hrubec se proti jeho ráně přemístil.
     
    51:44
    Hosté v plném počtu.
     
    52:18
    Přesilovka také pro Avangard. Světlakov vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    52:45
    Domácí se zmocnili volného puku a bez problémů se osvobodili. Omsk musí rozjet akci od své branky, ale kombinace hostů je hodně kostrbatá.
     
    53:10
    Sergej Tolčinskij dostal přihrávku na levou stranu, jenže pokus o zakončení se mu vůbec nepovedl. Domácí se poté osvobodili.
     
    53:45
    Alexej Běreglazov dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil zápěstím, ale jeho nahození nikdo v bílém dresu Omsku netečoval a Lars Johansson si připsal snadný zákrok.
     
    54:18
    Domácí v plném počtu.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Kirill Semjonov – 2 min., hákování).
     
    55:00
    Zadáci Omsku se hned po vyhraném vhazování zmocnili volného kotouče a Ville Pokka jej přes celé kluziště napálil za domácí klec.
     
    55:37
    Bogdan Kiselevič mohl pálit od modré čáry, jenže místo toho ještě přihrál na levou stranu, kde byl Slepyšev. Domácí střelec ale zvolil zpětnou přihrávku.
     
    56:01
    Sergej Andronov střílel od modré čáry, ale trefil jen prvního hráče Avangardu před sebou. Hostující celek teď brání na jedničku.
     
    56:38
    Hosté v plném počtu.
     
    57:02
    Denis Zernov zavezl puk po levém křídle do útočného pásma, kde se dokonce dostal do zakončení, ale obránce jeho ránu tečoval do ochranné sítě.
     
    57:17
    Omsk se udržel po vhazování v útočném pásmu a od modré čáry vyzkoušel své střelecké štěstí Ville Pokka. Jeho rána však nemířila mezi tři tyče.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:34
    Anton Slepyšev nyní vypomohl spoluhráčům z defenzivy a odehrál puk za modrou čáru. Domácí hokejisté si závěečné minuty užívají.
     
    59:06
    Klas Dahlbeck dostal přihrávku na modrou čáru, odkud prověřil pozornost Šimona Hrubce. Český brankář ve službách Omsk vykopl puk betonem.
     
    59:40
    Domácí už pomaličku mohou slavit. CSKA totiž drží kotouč v útočném pásmu a soupeři jej prakticky nepůjčuje. Naopak hráči Omsku už jsou odevzdaní.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Moskevský celek vítězí 3:0 a srovnává stav finálové série na 1:1. Na první branku dnešního souboje jsme museli čekat až do 36. minuty, kdy se prosadil Maxim Šalunov. Hostující Omsk sice vlétl do třetí části mnohem aktivněji, ale domácí zasadili soupeři šokující úder. Z ojedinělé akce udeřil ve 44. minutě Anton Slepyšev. O čtyři minuty později navíc proměnil svůj únik Alexandr Popov. Ve zbytku duelu už si domácí své vedení pohlídali.
     
    Střely na branku: 34 – 20
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 7334 diváků.
     
    Třetí utkání je na ledě Omsku na programu ve čtvrtek od 18:00. Jeho průběh Vám samozřejmě přineseme prostřednictvím technického přenosu. (20:54:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 36. Šalunov (Sorkin, Okulov), 44. Slepyšev (Ar. Sergejev), 48. Alexandr Popov (Kiselevič, Rykov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Rykov, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Čajka – P. Karnauchov, Andronov (C), M. Kempe – Okulov, Šalunov, Mamin – Leipsic, Loktionov, Slepyšev – Tělegin, Světlakov, Alexandr Popov – Sorkin.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Pokka, Šaripzjanov (A), Běreglazov, Gotovec, Kaski, Čisťakov, Gončarov – Boucher, Knight, K. Kostin – Činachov, Zernov, Kovalčuk (C) – Tolčinskij, K. Semjonov, Chochlačov – A. Potapov, Stas (A), Kablukov – Dědunov.

    Rozhodčí: Bělov, Kublakov – Viljugin, Černyšov

    Diváci: 7334
    CSKA Moskva 2 4 Omsk
    #1 Neděle 18.04.2021 • 17:00
    CSKA Moskva - Omsk 1:4
    #2 Úterý 20.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 3:0
    #3 Čtvrtek 22.04.2021 • 18:30
    Omsk - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 24.04.2021 • 16:00
    Omsk - CSKA Moskva 4:3 po prodl.
    #5 Pondělí 26.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 0:2
    #6 Středa 28.04.2021 • 18:00
    Omsk - CSKA Moskva 1:0
    bahis siteleri