Ústí n. L. – Hr. Králové 0:3 (kon.) | Dukla Praha – Vlašim 1:1 (kon.) | Blansko – Jihlava 1:3 (kon.)
Prostějov – Chrudim 1:1 (kon.) | Třinec – Vyšehrad 3:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:1 (1:0)
MFK Chrudim
Sobota 24.04.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi z prostějovského Stadionu Za Místním nádražím pro dnešek loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (18:54:31)
     
    Několikanásobný hvizd rozhodčího Marka ukončuje dnešní utkání, ze kterého nakonec i kvůli neproměněným možnostem Hanáků dokázala Chrudim vydolovat bod. Východočeši se ocitali pod konstantním tlakem Prostějova, jenže ten nedokázal několik tutovek včetně penalty zúročit a tak tři minuty před koncem přišel trest. Po rohovém kopu se míč snesl na hlavu Ahmeda Fofany, který ho na bližší tyči propasíroval do branky a srovnal na 1:1. Obrovskou možnost ze standardky pak v úplném závěru zahodil Breda, i tak se se svými spoluhráči muže radovat z cenné remízy. Naopak Moravané opět tratí body na vlastním hřišti, což se stalo v letošní sezóně nechtěnou tradicí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Exekuce se ujal právě Breda, ale udělal to hanebně. Míč moc podebral a poslal ho vysoko nad, až nad ochrannou síť nad brankou.
     
    90+2
    Filip Mucha ale následně trefil loktem Bredu, vysloužil si kartu a dodal Chrudimi ještě jednu parádní možnost na senzační obrat. Přímák přímo ze středu hřiště, tři metry od čáry vymezující pokutové území.
     
    90+1
    Mužík nacentroval míč na bližší tyč přímo do náruče Muchy.
     
    90
    Solomon Omale dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád ve vápně, rozhodčí Marek je nekompromisní. Ještě pak došlo k mírné roztržce, ale arbitr vše rychle utnul a nastavovat bude ještě dvě minuty.
     
    89
    A udělal to neskutečně! Obrovskou bombu z jednoho kroku kroutil na zadní tyč a parádním skokem se opět zaskvěl Simon Zíma, zřejmě nejlepší hráč Chrudimi. Parádní zákrok!
     
    88
    Prostějov vybojoval faul a ze slušné pozice bude centrovat Spáčil.
     
    87
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Šimon Šmehyl.
     
    87
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A tuto šanci Chrudim vzala za pačesy a využívá! První centr z rohu v podání Bredy byl odvrácen, ale Breda dostal druhou možnost a s tou naložil skvěle. Zakroutil míč na bližší tyč na hlavu AHMEDA FOFANY, který ho propasíroval do branky kolem tyče a svůj parádní výkon v obraně korunuje vstřelenou brankou!
     
    86
    Východočeši chtějí vrhnout všechny síly do útoku a tuto snahu přetavili aspoň ve vybojovaný roh a jednu z posledních šancí na body.
     
    85
    Kopřiva svůj centr od praporku ale přetáhl a jen tak korunoval svůj dnešní nepříliš povedený výkon.
     
    84
    Koudelka vysokým a dalekým centrem zahnal Zapletala hodně daleko, ten ale souboj příkladně nevzdal a proti Čápovi vybojoval roh.
     
    83
    Bala byl dle verdiktu sudího Marka faulovaný, chrudimské střídačce ani hráčům se to ale pranic nelíbí. Sám Bala pak pochopitelně se vstáváním a rozehrávkou moc nespěchal.
     
    82
    Kopřiva opět uspěchal celou situaci a slovy trenéra Veselého "dal soupeři dárek" v podobě odevzdaného míče.
     
    81
    Rybička převzal aut ve vápně a zkusil propálit obranu Prostějova silou, to se mu ale proti těsně bránícímu Střížovi s Balou nemohlo podařit.
     
    80
    Centru se ujal Breda a mířil až na zadní tyč, tam byl ale se svými rukavicemi připravený gólman Mucha.
     
    79
    Schuster zahrál při bránění Bredy rukou a Chrudim dostává možnost přímého kopu z nějakých 25 metrů a z pravé strany.
     
    78
    Koudelka si chtěl narazit míč se Spáčilem, tuto snahu ale přerušil Nikodem a Koudelka hned svého parťáka seřval za jeho neaktivitu a nepochopení jeho úmyslu.
     
    77
    Kapitánskou pásku po Kesnerovi převzal Drahoš, který hned musel jakožto nový kapitán bránit nájezd Píchala.
     
    76
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Kesner, přichází Roman Čáp.
     
    76
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Jiří Spáčil.
     
    74
    Střílený Machynkův pas už se dostával na Zlatohlávka, ale včas zasáhl Fofana, který možná jako jediný hráč MFK dnes snad ani jednou nezaváhal.
     
    73
    První žlutou kartu na straně Chrudimi si vysloužil Ladislav Mužík, který velmi okatě filmoval pád ve vápně ve snaze vymodlit si penaltu.
     
    72
    Tento postup ale neměl dlouhého trvání a Hanáci balón dokázali rychle ukořistit a přesunout se před branku Zímy.
     
    71
    Jakub Kopřiva dnes jako nejlepší střelec Prostějova na hřišti není vůbec vidět. Ve středu hřiště teď ztratil míč proti Kesnerovi a Chrudim postupuje vpřed.
     
    71
    Rozhodčí odpískali ofsajd a zřejmě za protesty si vysloužil kartu frustrovaný Jan Koudelka.
     
    69
    Bala spolehlivě pokryl míč před napadajícím Mužíkem a pak ho odkopl do bezpečí, daleko od vlastní brány.
     
    68
    Chrudim je naprosto zaskočená nenadálou aktivitou soupeře, kterou zřejmě po poměrně letargické první půli asi nečekala.
     
    67
    No a znovu neuvěřitelné momenty, které Prostějov nedokázal přetavit v branku a to by ho klidně mohlo stát body! Koudelka se Zlatohlávkem si vyměnili míč úplně za obranou, ale ani nadvakrát nedostali míč do branky. Třetí pokus a zakončení Zlatohlávka už překazil navrátivší se Drahoš. Obrana Chrudimi ale momentálně hoří jak startka.
     
    66
    Na druhé straně málem přišlo zaváhání Muchy, který vyběhl moc daleko z branky a pak musel podstoupit souboj s Mužíkem. Ukázkovým skluzem ho ale odzbrojil.
     
    65
    Další fantastický moment brankáře Zímy! Michal Zapletal byl úplně sám na levé straně pokutového území, měl rychlost a čas zamířit, ale ranou po zemi opět nechal vyniknout brankáře Chrudimi.
     
    64
    Koudelka se okamžitě poté dostal k ráně ze hry, ale branku Chrudimi hodně překopl a vypadá dost frustrovaný. Zkrátka mu gól ppo jeho návratu souzený není.
     
    63
    Já jsem to snad "Koudymu" zakřikl! Domácí sedmdesátka namířila míč po zemi k pravé tyči, ale gólman Simon Zíma tento směr vystihl a Chrudim ještě dýchá! A navíc by tento moment mohl Východočechy pořádně nabudit.
     
    63
    Že by se Jan Koudelka přeci jen dočkal? Právě on bude pokutový kop zahrávat.
     
    62
    Píchal operoval s míčem ve vápně a Drahoš do něj zajel takovým způsobem, že rozhodčí nařizuje penaltu!
     
    61
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ju Kang-hjon, přichází Ladislav Mužík.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Vencl, přichází David Breda.
     
    59
    Během pár minut jsme viděli víc šancí než za celý první poločas! Jan Koudelka se tentokrát nerozpakoval a vyslal svou obávanou kroucenou ránu. Simon Zíma ale parádním skokem a zákrokem tuto možnost zlikvidoval.
     
    57
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází Michal Zapletal.
     
    57
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází Solomon Omale.
     
    57
    Prostějov je najednou při chuti, tentokrát se k dobré ráně z hranice vápna dostal Píchal, který balón tvrdě napálil těsně nad horní tyč branky Chrudimi.
     
    56
    Koudelka měl spoustu prostoru na pravém křídle, ale ani teď nevystřelil sám a zase centrem hledal spoluhráče. Tím byl David Jurásek a dokonce skluzem dostal odrazem od břevna míč do sítě! Jenže arbitr branku neuznává zřejmě pro ofsajd!
     
    55
    Následný roh zahrál Verner po zemi a hned to neslo ovoce. Chvíli to vypadalo, že se míč od některé z noh přeci jen odrazí do branky, ale nakonec si cestu do sítě neproklestil.
     
    54
    Nový muž na hřišti se hned ukázal! Petr Juliš neviděl možnost, jak centrovat, tak si na střed hřiště naběhl sám a tvrdou ranou Muchu v brance pořádně protáhl.
     
    53
    Verner si naskočil na míč a ve vzduchu ho placírkou trefil a mířil obloučkem na Rybičku. Ten ale zareagoval pozdě a pak už ztracené metry honil marně.
     
    52
    Druhou kartu zápasu žluté barvy obdržel David Jurásek za další nepovolený skluz.
     
    51
    Pave Šustr nabádá své hráče k lepší komunikaci a organizaci hry, zatím se mu rozestavení a práce jeho svěřenců zřejmě moc nelíbí.
     
    50
    Znovu z toho ale nebyla ani střela na branku, a to následně ani na druhé straně, kam si naběhl až na hranici malého vápně Ju Kang-hjon.
     
    49
    Centr Machynka se zdál jako ztracený, Zlatohlávek si na něj ale přeci jen naběhl a trochu zkomplikoval život obraně Chrudimi v pokutovém území.
     
    48
    Prostějov drží míč na kopačkách velmi dlouho na útočné půli, ale nedokáže se s ním posunout blíže brance.
     
    47
    Vysoký Ahmed Fofana sbírá míče ze vzduchu a dnes snad neprohrál jediný souboj. Dvakrát po ztrátách jeho spoluhráčů takto vrátil míč do útoku, ani jednou to ale nevedlo k jeho pokračování.
     
    46
    Martin Sus zbytečně moc skluzem zajel do Kesnera a vyneslo mu to první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Jan Nikodem.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jaroslav Hlavsa, přichází Petr Juliš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Za pokřiků a nadávek několika fanoušků za plotem, kterým se nelíbí, že nemůžou na fotbal, končí první poločas dnešního klání, které je zatím na šance velmi skoupé. Chrudim hrozila spíše ze standardek, ale ani z nich nedokázala Muchu v brance Prostějova moc vystrašit. Naopak Hanáci se čím dál častěji dostávali do rychlých protiútoků, které dopouštěli Východočeši především po vlastních laciných ztrátách. Ve 43. minutě jednu z těchto chyb potrestal rychlým výpadem a přesně mířenou ranou na zadní tyč David Píchal a stanovil tak stav 1:0 po prvním poločase. Ale k pohlednému fotbalovému utkání má tento zápas 20. kola zatím daleko.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Chrudim už odehraje zbytek půle v deseti, se Sokolem to nevypadá moc dobře. Trenér Veselý se ale stejně chystá střídat a nechal rozehřát své náhradníky.
     
    45
    Po ostřejším střetu zůstal na trávníku ležet Pavel Sokol a je ošetřován na hřišti.
     
    44
    Trenér Jaroslav Veselý běsní a kope do věcí kolem sebe, hned po inkasovaném gólu počastoval své svěřence několika nevybíravými výrazy. Není se ale co divit, po dvou laciných chybách se dostal soupeř do dvou obrovských šancí a jednu z nich proměnil.
     
    43
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Z další šance ale už Prostějov nezaváhal! Ve středu pole Chrudim lacině ztratila míč, kterého se v rychlosti chopil DAVID PÍCHAL, podržel ho na noze až do vápna a krásně ho namířil na zadní tyč a nedal Zímovi šanci.
     
    42
    Naprosto zbytečně zahozená šance Prostějova! Hanáci se řítili ve třech proti jedinému obránci, Koudelka tentokrát zvolil centr na nabíhající parťáky v útoku, ale měl spoustu času se dostat blíž a přihrávat po zemi.
     
    41
    Na druhé straně musel Mucha opustit pokutové území, protože na volný míč si ve velké rychlosti nabíhal Rybička. Prostějovský gólman to zvládl jen tak tak.
     
    40
    Fofana si pak dvakrát splnil své obranné povinnosti. Nejprve ubránil a odvrátil pas letící na Zlatohlávka, poté hlavou zablokoval i střelu Juráska, který si našel odražený míč.
     
    39
    Dlouhý, ale dobře mířený centr z přímáku od Vernera, který měl najít vysokého Ahmeda Fofanu. Mucha ale vyhodnotil situaci správně, včas vyběhl a míč sebral ze vzduchu.
     
    38
    Oběma týmům chybí potřebná dravost směrem dopředu, což se odráží na minimálním počtu střel na branku na obou stranách. Brankáři zatím své umění ukazovat příliš nemuseli.
     
    37
    Bala odvrátil rodící se útok soupeře nejrychleji a nejjednodušeji, jak mohl. Odhlavičkoval míč do autu a zpomalil postup Chrudimi.
     
    36
    Hanáci se snažili o postupný útok, jenže ten překazil příliš dlouhý centr na Stříže. Domácí bek se snažil ze všech sil, ale tak dlouhý míč nemohl stihnout, natož pak zpracovat.
     
    35
    Na druhé straně hřiště si následně Zlatohlávek dobře podržel míč proti Hlavsovi, jenže pak si ho příliš předkopl pro sebe, na což dobře zareagoval gólman Chrudimi a včasným výběhem šanci zneutralizoval už v zárodku.
     
    34
    Specialistou na exekuce standardním situací je v hostujícím dresu Miroslav Verner, který se ujal i dalšího rohu. Tentokrát mířil centr na zadní tyč, ale ani tam nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    33
    MFK se rozhodl pro variantu na krátko, což se neukázalo jako dobré řešení. S míčem se Východočeši samo zamotali u rohového praporku a pak si ho nechali sebrat.
     
    32
    Rybička předvedl obrovské zrychlení a dral se sám skrz obranu k zakončení, které mu v poslední možný moment překazil Stříž. Roh pro hosty.
     
    31
    Další rychlá protiakce tentokrát na druhé straně. Jurásek se ale možná lekl, kolik dostal prostoru a uspěchal centr na Píchala, který čekal ve vápně nikým nechráněný. Jenže tak prudký balón od Juráska mít nemohl.
     
    30
    Chrudim se pokusila po zažehnání zatím největší šance zápasu o rychlý přechod do útoku, Ju Kang-hjon ale při pokusu o střelu napálil Schustera, který je v defenzívě zatím bezchybný.
     
    29
    Konečně se začalo něco dít před brankou Zímy! Dobře zakroucený roh Koudelky se od hlavy spoluhráče odrazil k Susovi, který zakončoval do poloodkryté brány, ale nedokázal nepříjemný balón usměrnit. Pak se Zlatohlávek krásně opřel do odraženého míče, který jen o pár desítek centimetrů minul horní tyč.
     
    28
    Rychlé přenesení hry z obrany do útoku. Stříž našel Juráska, ten vyslal na zteč Koudelku, který pronikl do vápna. Nevystřelil, ale vybojoval aspoň roh.
     
    27
    Při jeho exekuci Drahoš lehce míč lízl a posunul ho Vernerovi, ten ho ale napálil sice přes zeď, ale úplně mimo branku.
     
    26
    Verner nabral rychlost s jasným úmyslem dojít si pro faul, což také udělal. Další přímý kop ze slušné pozice pro Chrudim.
     
    25
    Jurásek přetáhl svůj centr přes vápno na Machynka, kterého zahnal až k rohovému praporku. Navíc u toho fauloval Vencla a rodící se možnost je opět zažehnána.
     
    24
    Korejec Ju složil Schustera nedovoleně a opět zahodil šanci alespoň na střelu, když na nic jiného.
     
    23
    Koudelka se třikrát otočil s míčem na hraně vápna, ale byl pokrytý. Posunul tak míč na Píchala a ten nejprve trefil bránícího hráče před sebou, napodruhé pak ranou vysoko nad trefil prázdný hostující sektor za brankou Zímy.
     
    22
    Ne, zatím je to bez šancí. Chrudim se řítila do přečíslení třech proti dvěma, ale vlastními nepřesnostmi se Rybička nakonec z dobré pozice zase nedostal ani k zakončení.
     
    21
    Přenesení hry od Koudelka na Machynka sice vyšlo, ale domácí krajní bek se dostal do úzkých a i když se k míči dostal, nic s ním nevymyslel.
     
    20
    Hašek opět zazmatkoval a místo dobře mířeného pasu poslal míč až na gólmana Zímu. Ten ho okamžitě nepovedeným odkopem odevzdal a trenér Jaroslav Veselý ho okamžitě pokáral, aby nedával soupeři dárky zadarmo.
     
    19
    Myslel to dobře, ale provedl to prachbídně. Domácí oblíbenec po svém návratu ze Zbrojovky moc chce skórovat, ale často chce možná až příliš. Jeho zakroucený pokus tentokrát skončil daleko nad horní tyčí.
     
    18
    Ty možná přijdou na druhé straně, protože po faulu na Zlatohlávka zahrává Koudelka přímák zhruba z 18 metrů.
     
    17
    Rybička naopak svůj centr na zadní tyč na Sokola vyměřil parádně, ale Mucha se dokázal proti soupeři dobře přesunout a nepřipustil komplikace.
     
    16
    Verner uspěchal situaci a míč při svém pokusu o přenesení hry na křídlo moc podebral a ten tak končí v zázemí.
     
    15
    Prostějov se jen tak tak vyhnul ofsajdové pasti, ale Juráskovi nakonec utekl míč do autu a hrají hosté.
     
    14
    Po něm se nakonec ve slušné pozici ve vápně ocitl Stříž, na jehož hlavu se snášel Kopřivův centr. Prostějovský bek byl ale ubráněn a nemohl zakončit.
     
    14
    Machynek využil své rychlé nohy, seběhl po křídle až do vápna, ale jeho pas po zemi zablokoval Vencl a poslal míč do autu.
     
    13
    Stříž měl čas, ale svůj centr za obranu na Koudelku nenamířil správně.
     
    12
    Po jejím rozehrání se MFK snažil centroval a ostřelovat branku Muchy ze všech stran, míč se ale k prostějovskému brankáři nakonec ani v jednom případě nedostal.
     
    11
    Kopřiva se dostal do střetu s Rybičkou a hostující útočník padl k zemi. Kopřiva protestuje, ale je to další standardka pro Chrudim.
     
    10
    Mnohem více se zatím hraje na útočné polovině Chrudimi a zápas zatím připomíná poslední klání na stejném místě, které sehrál Prostějov s Jihlavou a prohrál ho 2:4. Hanáci potřebují být aktivnější.
     
    9
    Verner to opravdu zkusil zakroutit přímo pod břevno, ale Mucha byl na tuto variantu připraven a míč v klidu polapil do rukavic.
     
    8
    Navíc se domácí znovu dopustili faulu a teď už je to pro Chrudim na přímé ohrožení branky!
     
    8
    Zlatohlávek rychle narážel míč pro Koudelku, ale mířil nepřesně, jako většina jeho spoluhráčů v prozatímním průběhu zápasu.
     
    7
    Koudelka si s ním moc dobře neporadil, poslal ho po zemi do ohně, kde míč neprošel lesem nohou.
     
    6
    Jurásek se hnal s míčem po křídle, jak jsme u něj zvyklí. Drahoš jeho pokus o pas zablokoval a snažil se ještě zabránit rohu, ale před lajnou už to nestihl.
     
    5
    Chrudim se hnala dopředu, ale Rybička se s míčem zamotal a ztratil ho. Zlatohlávek ale zazmatkoval a zbytečně ho zakopl, takže se ho chopili znovu Východočeši.
     
    4
    Zlatohlávek chvíli operoval s míčem na noze až ve vápně, ale Fofana ho dobře pokryl a nakonec se Prostějovští dopustili faulu a jejich potenciální šance na první ohrožení branky rázem skončila.
     
    4
    Rozehrávku Baly neúnavně napadal Rybička, i proto Balův míč nenašel svého adresáta.
     
    3
    Jurásek dobře u lajny dvakrát obehrál Hlavsu, jenže svůj pas na Koudelku zablokoval Drahoš a nepustil Hanáky do útoku.
     
    2
    Velmi vysoký Vernerův míč zasáhl hlavou Fofana, ale nenačasoval to správně a nedokázal tak dodat míči potřebnou razanci.
     
    2
    Po faulu Prostějova bude rozehrávat Verner standardku z poměrně velké vzdálenosti.
     
    1
    Sokol se snažil zatáhnout po levém křídle, ale zastavil ho David Píchal, hrající poměrně netradičně na kraji zálohy oproti jeho obvyklé pozici na hrotu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Výkopu se zhostí hostující hráči, jako první se dotkne míče Korejec Ju Kang-hjon.
     
    Hráči Chrudimi v červených trikotech už zaujali svá místa na své obranné polovině hřiště, chvíli po nich vyběhli na trávník modro-bílí domácí hráči.
     
    V základní sestavě obou mužstev chybí jejich nejlepší střelci. Ale zatímco Ladislav Mužík bude čekat na šanci na lavičce, Jakub Matoušek už poněkolikáté v zápise na straně 1. SK chybí.
     
    Poprvé v jarní částí letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zalévá prostějovský trávník sluneční svit. Hanáci doufají, že jim to přinese štěstí a hlavně body, v domácím prostředí jich letos poztráceli pohříchu mnoho v honbě za postupem. Naopak Chrudim venku šestkrát po sobě neprohrála a čtyřikrát z těchto případů zvítězila. Čeká nás rozhodně zajímavé klání.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster, Stříž – Píchal, Sus, Kopřiva, Jurásek – Zlatohlávek, Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Omale, Sečkář, Spáčil, Šmehyl, Zapletal.

    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Drahoš, Vencl, Hlavsa – Verner, Kesner, Sokol – Kang-hjon, Rybička.
    Náhradníci: Janda – Nikodem, Látal, Juliš, Mužík, D. Breda, Čáp.

    Rozhodčí: Marek – Paták, Horák.
     
    Ve vzájemných zápasech jsou na tom bodově oba soupeři naprosto shodně, protože se mezi nimi urodily tři remízy, jedna vysoká výhra Chrudimi v úvodním měření sil a vítězství Prostějova 2:1 v tom posledním, které proběhlo v listopadu na východě Čech na Stadionu Za Vodojemem. Jediný gól domácích vsítil kdo jiný než kanonýr Ladislav Mužík, na druhé straně kontroval taktéž nejlepší střelec svého týmu Jakub Matoušek, vítěznou trefu si připsal momentálně nehrající Daniel Bialek.

    Výsledek klání je těžké předpovídat. Jak už bylo řečeno, Prostějov doma letos ztrácí až zbytečně mnoho bodů a dva z posledních tří duelů na Hané přinesly nebývalé gólové hody. V posledních třech domácích zápasech Moravanů padlo 15 branek, 9 z těchto míčů ale skončilo v jejich síti. Chrudim sice prohrála poslední dvě utkání proti jasným favoritům, na venkovních hřištích ale plně uspěla čtyřikrát z posledních šesti případů, zbylá dvě střetnutí skončila plichtou. Východočeši naposledy venku prohráli na začátku listopadu v Líšni.
     
    MFK Chrudim

    Chrudim postoupila do druhé nejvyšší soutěže v roce 2018 jako vítěz ČFL, tedy ve stejný rok, kdy se to samé povedlo Prostějovu z MSFL. Na rozdíl od Hanáků ale Východočeši po tomto úspěchu okusili 2. ligu poprvé v historii existence klubu. A zatímco první dvě sezóny se spíše rozkoukávali, letos podobně jako Prostějov udivují svými výkony a předváděnou hrou všechny soupeře a fanoušky. I kvůli těmto skutečnostem je dnešní střet poměrně symbolický.

    Když jsme zmínili nadcházející dvojboj Prostějova proti dvěma lídrům tabulky, Chrudim toto martýrium podstoupila také v rozmezí pouhých pěti dnů v posledních dvou kolech a rozhodně se jí na to nevzpomíná nejlépe. Šest inkasovaných branek a pouze dvě vstřelené nezajistilo červeno-černo-bílým ani bod, a to ani přes srdnatý výkon proti Hradci. V tomto duelu se prosadil největší trumf Chrudimi Ladislav Mužík, který skóroval letos už podvanácté, vládne tabulce střelců celé ligy a klepe na bránu první ligy v dresu svých mateřských Pardubic.

    Poslední zápasy Chrudimi:
    Chrudim – Hr. Králové 2:3
    Chrudim – Líšeň 0:3
    Varnsdorf – Chrudim 1:2
    Chrudim – Ústí n. L. 0:1
    Vyšehrad – Chrudim 0:4

    Nejlepší střelci Chrudimi:
    Ladislav Mužík – 12
    Petr Rybička – 4
    Kang-hjon Ju – 3
     
    1. SK Prostějov

    Prostějov vstoupil do jarní části parádním způsobem a potvrdil tak nebývale povedený podzim. Hanákům navíc hrál do karet los, protože hned čtyři z dubnových zápasů měli sehrát na vlastním trávníku. Jenže ten jim paradoxně zatím vůbec nesvědčí a zatímco venku z deseti případů osmkrát vyhráli a ani jednou neodcházeli bez bodu, doma z posledních pěti případů zvítězili svěřenci Pavla Šustra jen jednou, naopak třikrát odcházeli do kabin se svěšenými hlavami.

    Těmito výsledky si samozřejmě velmi zkomplikovali cestu za senzačním postupem. Tato cesta je stále ještě může k tomuto cíli dovést, bude ale zbytečně trnitá a Prostějovští navíc ani nedrží všechny potřebné zbraně ve svých rukách, aby se vším tím křovím prosekali. Pokud totiž vedoucí Hradec Králové výrazněji nezaváhá, aktuální náskok osmi bodů by už mohl být rozhodující. 1. SK je momentálně stále na skvělém třetím místě, ale v nejbližších dnech ho čekají duely jak právě s vedoucími Votroky, tak s druhou Líšní. Oba přijdou v jednom týdnu a oba proběhnou na Hané, což není zrovna dobrá zpráva pro modro-bílé.

    Poslední zápasy Prostějova:
    Vyšehrad – Prostějov 0:1
    Prostějov – Jihlava 2:4
    Táborsko – Prostějov 1:2
    Prostějov – Dukla Praha 1:0
    Prostějov – Vlašim 3:5

    Nejlepší střelci Prostějova:
    Jakub Matoušek, Jakub Kopřiva – 7
    David Píchal, Tomáš Zlatohlávek – 3
     
    Vítejte na Hané, na prostějovském Stadionu Za Místním nádražím, kde v poslední dubnovou sobotu bude sehráno utkání 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi týmy 1. SK Prostějov a hosty z MFK Chrudim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Kodet

    Branky: 43. Píchal – 87. Fofana

    Karty:   46. Sus (PRO), 52. Jurásek (PRO), 71. Koudelka (PRO), 90. Omale (PRO), 90+2. Mucha (PRO) – 73. Mužík (CHR)

    Neproměněná penalta: 63. Koudelka (PRO), brankář Zíma zneškodnil


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster, Stříž – Píchal (87. Šmehyl), Sus (C) (57. Omale), Kopřiva, Jurásek (57. Zapletal) – Zlatohlávek (76. Spáčil), Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Omale, Sečkář, Spáčil, Šmehyl, Zapletal.

    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Drahoš, Vencl (61. D. Breda), Hlavsa (46. Juliš) – Verner, Kesner (C) (76. Čáp), Sokol (46. Nikodem) – Kang-hjon (61. Mužík), Rybička.
    Náhradníci: Janda – Nikodem, Látal, Juliš, Mužík, D. Breda, Čáp.

    Rozhodčí: Marek – Paták, Horák

    Diváci: 0.
    bahis siteleri