Saint-Étienne – Brest 1:2 (kon.) | Méty – PSG 1:3 (kon.)
konec
FC Méty
1:3 (0:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 24.04.2021, 17:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (18:52:47)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:10. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:12.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec ještě přidali jednu branku ve druhém poločase, když penaltu proměnil Mauro Icardi. Pařížané tak nezaváhali a získali povinné body do tabulky a drží tak stále hru o ligový titul.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí to ještě zkusili před hostující brankou, ale neuspěli a už to vypadá, že po poslední akci PSG hlavní sudí zápas ukončí.
     
    90+2
    Hosté se už příliš nikam neženou a zápas se už jen dohrává. Míč mají na kopačkách Pařížané a ze své poloviny se nedostávají.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
    89. Mauro ICARDI - 1:3
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil sám MAURO ICARDI. Poté se jal ke střele přímo doprostřed branky a vzhledem k tomu, že Alexandr Úkíddžá šel doprava, míč skončil v síti – 1:3.
    88. Faul na Icardiho v pokutovém území
     
    88
    Icardi byl faulován v pokutovém území a hosté zahrají pokutový kop!
     
    87
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Farid Boulaya, přichází Papa Ndiaga Yade.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Thomas Delaine, přichází Matthieu Udol.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Maïga, přichází Vagner.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Julian Draxler.
     
    85
    Ángel Di María poslal do náběhu před domácí branku Kyliana Mbappého a ten hned zakončil nebezpečně. Ovšem proti byl znovu Alexandr Úkíddžá.
     
    84
    Mbappé je ošetřen a v pořádku a nyní u postranní čáry čeká na návrat zpět na trávník.
     
    83
    Kylian Mbappé se nyní ocitl na hrací ploše a je tu jeho ošetření. Doufejme, že bude hostující útočník v pořádku.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Mauro Icardi.
     
    81
    Kylian Mbappé se dostal do zakončení, ale proti byl Alexandr Úkíddžá, jenž vyboxoval míč nad sebe. Další akce hostů se tedy neujala.
     
    80
    Herrera za poražení vyfasoval pro svůj tým další žlutou kartu.
     
    78
    Hosté pokračovali v útočné akci, ale do zakončení se Mbappé nedostal. Zatím tak na svůj hattrick nedosáhl.
    77. Úkíddžá nyní zakročil proti střele Bakkera
     
    77
    Mitchel Bakker se dostal díky přihrávce od Neymara do zakončení na levé straně a proti němu vytasil pohotový zákrok rukama balon vyrazil do bezpečí.
     
    76
    A v šanci byl nyní Neymar, jenž zakončil k tyči domácí brány a míč pak vyskočil někam na tribunu za brankou Mét.
     
    75
    Ángel Di María prověřil brankáře Úkíddžu, který si vyskočil a balon dostal nad břevno své branky. Následně ho pak rychle odkopl daleko od své branky.
     
    73
    Paredes překazil akci domácích, míč však nedostal na polovinu Mét. Až po chvilce se to povedlo a Pařížané jsou v dalším útoku.
     
    71
    Kylian Mbappé se dostal skrze obranu, ale špatně zpracoval míč a ten poté ztratil. Série nepřesností tak nyní zdobila oba celky.
     
    70
    Autové vhazování zahráli domácí hráči, dostali se s míčem na polovinu PSG, ale do blízkosti Keylora Navase nikoli. Hned na to míč ztratili a čelí další hostující akci.
     
    69
    Faul domácích na Neymara a je pískáno. Následuje volný přímý kop ze slibné pozice.
     
    68
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Aaron Leya Iseka, přichází Ibrahima Niane.
     
    68
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Victorien Angban, přichází Kévin N'Doram.
     
    67
    Mitchel Bakker na pravé straně zakončoval po zemi, jeho pokus ale dobře zablokovala obrana Mét a domácí celek pak hned točí hru opačným směrem.
     
    65
    Dlouhý nákop na nabíhajícího Delaineho, který ale nakonec na balon nedosáhl a sbírá si ho Presnel Kimpembe. Hosté tak mohou znovu projít na polovinu Mét.
     
    64
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Ángel Di María.
     
    64
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Mitchel Bakker.
     
    62
    Ze své poloviny zakládali další útok hosté, skrze obranu domácích se ale nedostali do zakončení. Přišla ztráta míče a na druhé straně musel rychle do akce Keylor Navas.
     
    60
    Další faul hostů, tentokráte se poražením provinil Kurzawa a i on dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
    59. Kylian MBAPPÉ - 1:2
     
    59
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté opět vedou. Z dálky bez čekání a přípravy střílel po zemi KYLIAN MBAPPÉ, míč se pak odrazil od obránce domácích a následně i od Alexandra Úkíddži a skončil v síti – 1:2.
     
    58
    Kylian Mbappé dostává žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    57
    Ze standardky se hosté neprosadili, ale po chvilce měli díky Neymarovi další roh, ale ten nezahráli dobře a balon šel hned k domácím hráčům.
     
    56
    Paredes se dostal do dobrého zakončení, ale domácí nebezpečnou akci hostů zastavili za cenu rohového kopu pro Paris Saint-Germain.
     
    55
    Slibně se rodící akci Mét zastavilo postavení mimo hru a to postrannímu sudímu neuniklo. Ten zdvihl svůj praporek a u míče jsou hosté.
     
    54
    Layvin Kurzawa nyní poslal k zemi soupeře, omluvil se mu a hra hned pokračuje dále. Míč na svých kopačkách mají opět domácí a jdou směrem před Navase.
     
    52
    Rohový kop zahrávali domácí hráči, na míč si ale naskočil jeden z hostů a odhlavičkoval ho do bezpečí. Keylor Navas tak bude odkopávat od své branky.
     
    50
    Další pokus hostů, který se neujal a hned na to po zisku míče uháněli na druhou stranu zase fotbalisté Mét.
     
    48
    Alexandr Úkíddžá nyní zakročil proti hostující střele a rukou pak vyhodil míč směrem ke spoluhráčům, kteří mohou zamířit znovu do další akce.
    46. Fabien CENTONZE - 1:1
     
    46
    Méty právě vstřelily branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu domácí skórují a je vyrovnáno. Boulaya poslal z levé strany krásný dlouhý centr, který napravo u malého vápna hlavou dokončil FABIEN CENTONZE, když míč umístil k protější tyči – 1:1. Začíná se od začátku. Asistence: Farid Boulaya.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 1 – 2
     
    Je za námi první poločas mezi Métami a Paris Saint-Germain. Hosté se do vedení dostali už v páté minutě hry, kdy se pěknou střelou k tyči prezentoval kdo jiný než Kylian Mbappé. Hosté si připravili další akce, ale domácí brankář byl pozorný. To samé Keylor Navas na hostující straně, jenž zastavil několik pěkných šancí Mét. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 18:02.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ještě jedna akce hostů a vypadá to, že tato část hry bude brzy u konce. Zřejmě se nebude nic nastavovat, nebyla ani potřeba.
     
    44
    Neymar zahrál další rohový kop a jeho centr pak přímo do rukavic chytil Alexandr Úkíddžá a znovu bude od své branky míč posílat hodně daleko.
     
    42
    Alexandr Úkíddžá nyní zakročil proti hlavičce Pabla Sarabia a nedovolil, aby hosté šli na konci první půle do vyššího náskoku. Následuje odkop od jeho branky.
     
    41
    Verratti vrátil přihrávku v pokutovém území Neymarovi, ale ten byl obsazen a nemohl vůbec zakončit. Rázem tak skončila další slibně se rodící akce na straně Pařížanů.
     
    40
    Blíží se závěr prvního poločasu, hosté stále drží těsný náskok, ale měli by si dávat pozor. Domácí několikrát vystrčili růžky a ukázali, že to směrem dopředu také umí. Navas je ale zatím stoprocentní.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Marco Verratti (Paris Saint-Germain FC).
     
    37
    Tohle bude žlutá karta pro Verratiho. Ten rukou strčil Sarra a poslal ho k zemi. Sudí už si sahá do kapsičky a hostujícího borce potrestá.
     
    36
    Layvin Kurzawa nabral na levé straně rychlost a s míčem uháněl směrem k brance domácích, ale obrana Mét ho zbrzdila.
     
    34
    Domácí se nyní nadechli k delšímu pobytu na polovině Pařížanů, ale nakonec se nedostali k žádné střele. A hned se vrací zase dozadu, protože dopředu směřují právě hosté.
     
    33
    Verratti si narazil míč s Kehrerem a pokračoval na levé straně směrem dopředu. Jeho následný centr se ale neujal a míč končí v moci domácí obrany.
     
    32
    Iseka je v pořádku a pokračuje ve hře. Hosté zakládají další akci a soupeř se tak vrací na svou polovinu, aby se připravil bránit.
     
    31
    Delaine nabral rychlost a hledal přihrávkou Iseku, ovšem tahle spolupráce nevyšla. Ještě ale u malého vápna byl znovu Iseka, ale srazil se s protihráčem a skončil na zemi. Následuje jeho ošetření.
     
    30
    A další šance Mét, ty ale opět neuspěly a následuje odkop od branky Keylora Navase. Hosté tak mohou jít do další akce směrem před domácí svatyni.
     
    29
    Pepe Sarr se chtěl prosadit skrze Kurzawu, ale na Keylora Navase si nepřišel, ten vytasil další dobrý zákrok a míč má ve své moci.
     
    28
    Na polovině domácích jsou znovu nastěhováni hosté a kombinují před jejich brankou. Zatím se jim ale nedaří navýšit své těsné vedení.
     
    27
    Pěkná akce hostů a v ní Kylian Mbappé. Ten u malého vápna chtěl poslat balon na levou stranu, kde byl dobře postavený Neymar, ale obrana domácích zakročila a slibnou akci zastavila za cenu dalšího rohového kopu pro PSG.
     
    25
    Thilo Kehrer se protancoval s míčem do pokutového území, ale zamotal se nakonec do svých kliček a soupeř toho využil a balon mu sebral.
     
    24
    Pablo Sarabia se příliš unáhlil a na nabíhajícího Kyliana Mbappého poslal hodně prudký centr, jenž byl přetažený a skončil mimo hrací plochu.
     
    23
    Domácí znovu sice zahrozili před Keylorem Navasem, ten ale měl vše pod kontrolou a balon už má ve svých rukavicích. Po dalším odkopu pošle spoluhráče do akce.
     
    22
    Delaine z pravé strany chtěl centrovat míč před branku Keylora Navase, ale nepovedlo se. Místo akce Mét je tu rychlé otočení hry před Úkíddžu.
     
    21
    Z vlastní poloviny měli hosté autové vhazování a poté se přesunuli na domácí stranu. Kimpembe pak vysunul Kyliana Mbappého, jenž se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři a ten vše jistil zákrokem.
     
    20
    Dobrý centr z pravé strany zaletěl až do pokutového území, kde si naběhl k přední tyči Thomas Delaine, ale nakonec balon minul a nemohl zakončit.
     
    19
    Layvin Kurzawa nedoběhl míč v pokutovém území a ten skončil za zadní čárou. Bude se tak znovu odkopávat od domácí branky.
     
    18
    Delaine je dalším domácím hráčem, který se dopustil faulu na Pablu Sarabiovi. Sudí tedy píská a u míče budou hosté z Paris Saint-Germain. Keylor Navas už se chystá k rychlému odkopu.
     
    17
    Paredes poslal míč za čáru a domácí zahrají další autové vhazování.
     
    17
    A další pokus Neymara, který se pořádně opřel do střely, ta ale skončila mimo.
     
    16
    Neymar pak zahrál volný přímý kop, svou střelu pak pěkně zakroutil a ta mířila k tyči. I když se Alexandr Úkíddžá pořádně protáhl, nakonec nemusel balon jistit, šel o metr vedle.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Victorien Angban (FC Méty).
     
    15
    Neymar byl faulovaný domácím hráčem a skončil s bolestivou grimasou na hrací ploše. Hostující útočník inkasoval šlapák a domácí hráč tak dostane žlutou kartu.
     
    13
    Neymar vyslal směrem na domácí branku vysokou střelu, ovšem balon bez větších problémů chytá Alexandr Úkíddžá a znovu bude posílat míč zpět do hry dlouhým odkopem.
     
    12
    Habib Maïga se pokusil projít okolo pravé postranní čáry směrem dopředu, ale beci PSG zakročili a dostali balon opět na svou stranu.
     
    11
    Míč se snesl do pokutového území, kde si ale nikdo nenaskočil tak, aby branku domácích ohrozil. Alexandr Úkíddžá tak bude mít další odkop od své branky.
     
    10
    Hosté svou další aktivitou donutili domácí celek zahrát míč za zadní čáru a hosté z PSG tak zahrají rohový kop.
     
    8
    O podobnou akci se pokusili hráči Mét, ale balon nešel na unikajícího Iseku, ale dostal se až k Navasovi, který ho převzal do rukavic a hned vyhodil svým spoluhráčům.
     
    7
    Hosté se znovu uvolnili do akce a domácí hráči si museli dávat pozor. Tentokráte to pro ně skončilo dobře, míč zachytila obrana a poslala ho do bezpečí.
    4. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom pro hosty. Ander Herrera poslal dlouhý nákop na KYLIANA MBAPPÉHO, který šel do náběhu za obranu Mét, balon si zpracoval hrudí a poté tvrdou střelou umístil balon k tyči, od které se odrazil a skončil v síti a nedal domácím brankáři žádnou šanci – 0:1. Asistence: Ander Herrera.
     
    4
    Neymar nedostihl míč, který mířil k postranní čáře a ten skončil za ní. Autové vhazování tak zahrají domácí fotbalisté.
     
    3
    Hráči Mét obehráli soupeře a znovu se natlačili na jeho území, ovšem jako před malou chvílí, vůbec se nedostali do žádné akci či dokonce zakončení.
     
    2
    Domácí pak rychle otočili hru, ale nedostali se do ohrožení Navasovy branky. Ten tak má také k dispozici odkop od svého zařízení.
     
    1
    Zápas začal, u míče jsou hosté a míří s ním na polovinu domácího celku. Kylian Mbappé ale o balon přišel a následuje jen odkop od branky Úkíddžáho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Boye (C), Bronn, Kouyaté – Centonze, Maïga, Angban, Sarr, Delaine – Boulaya – Leya Iseka.
    Náhradníci: Caillard – N'Doram, Yade, Niane, Maziz, L. Gueye, Vagner, Udol, Fofana.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Florenzi, Kehrer, Kimpembe (C), Kurzawa – A. Herrera, Verratti, Paredes – Sarabia, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: S. Rico – Danilo Pereira, Icardi, Di María, Gueye, Kean, Draxler, Bakker, Dagba.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v probíhající sezóně vyšel lépe pro Pařízany, kteří doma zvítězili nad Métami těsně 1:0. O jedinou trefu se v nastavené třetí minutě zápasu postaral Julian Draxler, jenž tak na poslední chvíli týmu zajistil tři body.
    Hráči Paris Saint-Germain vybojovali semifinále Ligy mistrů, když oplatili Bayernu loňskou prohru ve finále LM a z této soutěže je pro letošek vyřadili
     
    Paris Saint-Germain FC

    Hosté, jak už bylo zmíněno, jsou ve hře o vítězství v lize a v dnešním duelu budou proti Métám favority. V tabulce jsou sice na druhém místě a zapsali devětašedesát bodů, na první Lille však mají ztrátu pouhého jednoho bodu. Pařížané v Ligue 1 mají dvě výhry za sebou. Po prohře 0:1 s Lille zabrali a vyhráli 4:1 nad Štrasburkem a 3:2 pak nad St. Étienne. V týdnu navíc zapsali výhru 5:0 nad Angers ve francouzském poháru, kde postoupili do semifinále. A aby toho nebylo málo, semifinále je bude čekát i v příštím týdnu, a sice v prestižní Lize mistrů, kam se probojovali přes hvězdný Bayern Mnichov po výhře 3:2 na půdě Mnichova a prohře 0:1 v Parku Princů v Paříži. Oplatili tak svému soupeři loňskou prohru ve finále LM. Hosté tak mají velmi dobře nakročeno ke triplu, mají šanci tedy získat ligový titul, vítězství v poháru a také v LM. Zda na tyto cenné trofeje dosáhnou, ukáže až čas.
     
    FC Méty

    Fotbalisté dnes domácích Mét jsou v tabulce francouzské nejvyšší soutěže v klidném středu. Najdeme je na deváté pozici se ziskem třiačtyřiceti bodů a nemusí tak řešit záchranářské starosti. Na elitní pětku, která je vstupenkou do pohárové Evropy, mají ztrátu deseti bodů a zřejmě tak na tuto pozici už nevyšplhají. Hráči Mét si připsali tři prohry za sebou a nebodovali. Naposledy však vybojovali bezbrankovou remízu na půdě Reims a získali tak jeden bod. Dnes by ovšem na domácím hřišti chtěli zvítězit, ale nečeká je žádná lehká práce, protože narazí na hvězdný Paris Saint-Germain, bojující o další ligový titul.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je čtyřiatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy FC Méty a Paris Saint-Germain FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 46. Centonze (Boulaya) – 4. Mbappé (A. Herrera), 59. Mbappé, 89. Icardi (pen.)

    Karty:   15. Angban (MTZ) – 37. Verratti (PSG), 58. Mbappé (PSG), 60. Kurzawa (PSG), 80. A. Herrera (PSG)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:10. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:12.
    FC Méty: Úkíddžá – Boye (C), Bronn, Kouyaté – Centonze, Maïga (87. Vagner), Angban (68. N'Doram), Sarr, Delaine (87. Udol) – Boulaya (87. Yade) – Leya Iseka (68. Niane).
    Náhradníci: Caillard – N'Doram, Yade, Niane, Maziz, L. Gueye, Vagner, Udol, Fofana.

    Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi, Kehrer, Kimpembe (C), Kurzawa (64. Bakker) – A. Herrera, Verratti, Paredes – Sarabia (64. Di María), Mbappé (87. Draxler), Neymar (81. Icardi).
    Náhradníci: S. Rico – Danilo Pereira, Icardi, Di María, I. Gueye, Kean, Draxler, Bakker, Dagba.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean
    bahis siteleri