Ústí n. L. – Prostějov 1:2 (kon.) | Táborsko – Třinec 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Blansko 1:0 (kon.)
Jihlava – Vlašim 3:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FK Blansko
Pátek 30.04.2021, 17:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z Malšáku již úplně vše, děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 3:1. (19:16:07)
     
    Zápas Hradce s Blanskem končí! Votroci si připisují těsnou, nicméně velice důležitou výhru, která je zase posouvá o krok blíž k titulu a návratu do nejvyšší domácí soutěže. Východočeši byli po celé utkání o něco lepším celkem, měli převahu a vytvářeli si šance. Brankově ale svou dominanci vyjádřili pouze jednou a to z pokutového kopu, který v 78. minutě proměnil Pavel Dvořák. Pokud Líšeň zítra nevyhraje na Vyšehradě, získají tak v čele F:NL ještě větší náskok.

    To Blansko kleslo díky výhře Táborska nad Třincem 2:0 na 13. sestupovou příčku. Zabředá tak do ještě větších problémů a jeho sestup z druhé nejvyšší soutěže by tak nemusel být zapříčiněn pouze ekonomickou situací mančaftu. Moravané tak mohou pouze snít o lepších zítřcích.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Votroci kontrolují v závěru balón a hru, další akce už sice k šanci nepovede, ale Hradecké to trápit nebude. Zbyněk Proske končí zápas!
     
    90+2
    Hradečtí budou házet aut před svým pokutovým územím. Míč mířil samozřejmě co nejdál kupředu, kde se podařilo vybojovat další autové vhazování.
     
    90+1
    Votroci rozehrávají volný přímý kop z půlící čáry, Soukeník neuspěl ve středu hřiště v hlavičkovém souboji a Leibl musel hasit kontr soupeře faulem, za který vidí žlutou kartu. Vše proběhlo na půlící čáře.
     
    90
    Urma prodloužil výkop hlavou tak, že Halouska musel míč chytit. Sudí mezitím nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90
    Jiří Kateřiňák získal míč a běžel s ním k lajně. Martin Sedlo na něj sáhl rukou a to stačilo k tomu, aby se hráč Hradce poroučel k zemi. Reichl vykopává z hranice šestnáctky.
     
    89
    Fotbalisté Blanska přichází se závěrečným náporem, nyní vhazují na levé lajně a snaží se míč dostat na osu hřiště. To se jim nepovedlo a aut bude mít protivník.
     
    88
    Král si došel pro faul Lhoteckého, Votroci rozehrají další standardní situaci z půlící čáry. Ta nakonec nebyla nebezpečná. Halouska vykopává od své klece.
     
    88
    Na zemi je Petr Kodeš, kterému na nohy pomáhá Tomáš Kepl. Defenzivný záložník Hradce bude schopen pokračovat. Vučić rozehrává od lajny až na hranici velkého vápna soupeře.
     
    87
    Další vhazování pro Votroky, kteří v závěru utkání zatím zkušeně kontrolují míč, který nechtějí za žádnou cenu předat soupeři. Kodeš šikovně prodloužil na Dvořáka, který ale dalšího volného spoluhráče nenašel.
     
    86
    Hradečtí drží míč daleko od své klece, souboj pětek vyzněl lépe pro Kepla, jenž v hlavičkovém souboji uspěl nad Soukeníkem.
     
    86
    Urma při kontru nedokázal prohodit Martina Sedla, ale získal alespoň aut, takže se Východočeši udrží vepředu na míči, což je pro ně podstatné.
     
    85
    Reichl s výkopem od své svatyně znovu příliš nespěchal. Kepl ve středu hřiště šikovně prodloužil na Vasiljeva, jenž ale neuspěl v osobním souboji s Janem Králem.
     
    84
    Hodně hlasitě se nyní ozval Michal Leibl, které fauloval snad Tarek Aggoun v osobním souboji na hranici šestnáctky Votroků.
     
    84
    Akce Hradeckých ale nakonec k zakončení nevedla a Halouska znovu vykopává od vlastní svatyně. Votroci faulovali a Moravané zahrávají standardku z poloviny hřiště.
     
    83
    Reichl bude vykopávat od své branky. Míč má kousek před vápnem a posílá ho vysokým obloukem kupředu. Urma dobře zapracoval a vrátil míč na Soukeníka, jenž ho posunul na osu hřiště.
     
    82
    Halouska rychle vykopává na levou stranu hřiště. Vysoký míč kupředu odvrátil hlavou Jan Král, který od svého příchodu na hřiště funguje na pozici stopera, aby vypomohl obraně Votroků odolat i v závěrečném náporu soupeře.
     
    82
    Východočeši hází aut na pravé straně a s rozehrávkou opravdu nijak nespěchají. Dvořák zkušeně podržel míč a Kodeš jej obloučkem poslal až za bránu Blanska.
     
    81
    Moravané se nyní hnali jako vítr po levé straně kupředu. Jan Král ukázal, že jeho defenzivní schopnosti jsou stále excelentní, vrátil se dozadu a merunu odkopl do bezpečí.
     
    80
    Také kapitán Blanska Buchta končí v tomto utkání a jde střídat. Místo něj přichází na hřiště Tomáš Kepl, jenž se pokusí vrátit utkání nerozhodný stav.
     
    80
    Ve středu pole zůstal ležet na trávníku Filip Žák. Sudí píská, útočník Blanska bude schopen pokračovat.
     
    79
    Adam Vlkanova nebude schopen po penaltovém zákroku pokračovat ve hře a je střídán. Místo něj přichází na hřiště Jiří Kateřiňák.
     
    78
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Na hřišti už není Jakub Rada. PAVEL DVOŘÁK se tak musel postavit k pokutovému kopu a nekompromisní tvrdou ranou jej poslal k levé tyči! Halouska vystihl stranu, ale na tuhle ránu prostě dosáhnout nemohl! Votroci vedou 1:0!
     
    77
    Adam Vlkanova musel být ošetřen a nyní je odveden za lajnu, kde se mu budou věnovat lékaři hradeckého celku.
     
    76
    Penalta pro Hradec! Adam Vlkanova šel z levé strany do vápna a Jakub Černín jej dojel skluzem, přičemž trefil jak balón, tak také nohy svého protivníka. Sudí Proske píská pokutový kop!
     
    76
    Centr Vlkanovy byl dlouhý a mířil na zadní tyč, kam seběhl Urma. Podle mě poslal míč o soupeře do zámezí, takže se měl kopat roh. Sudí ale asi viděl situaci lépe a píská odkop od brány.
     
    75
    Votroci budou také zahrávat volný přímý kop, nicméně z podstatně větší vzdálenosti. U míče už stojí Adam Vlkanova.
     
    74
    Tam se jich vejde! Chtělo by se nyní zakřičet na Radka Buchtu. Ten nadějnou pozici z volného přímého kopu naprosto zazdil. Skoro to vypadalo, jako by hrál rugby.
     
    73
    Nutný faul Miloše Vučiće na Adriána Kopičára. Obránci Hradce nejprve utekl míč a následně musel bek Východočechů hasit situaci před vápnem faulem. Zajímavá standardka pro Blansko.
     
    73
    První roh Adama Vlkanovy odvrátil Claude Lhotecký hlavou na další rohový kop. Ten druhý zpracoval Halouska, jenž poslal rukou míč od své branky.
     
    72
    Hradečtí se nyní prodrali po pravé straně do vápna a vypracovali si další příležitost v podobě rohového kopu, který kopne Vlkanova.
     
    72
    Skvěle směrem dozadu zapracoval Buchta, jenž čistě obral o míč Vlkanovu. Postup Votroků je tak na malou chvilku pozdržen.
     
    71
    Kapitán Hradce nyní neobstál v souboji s přesilou soupeře. Navíc se Votrokům píská útočný faul. Blansko může v klidu rozehrát.
     
    70
    Exekuce se ujal Adam Vlkanova, který nechal spoluhráče přeběhnout přes míč a pravačkou kroutil míč ke vzdálenější tyči! Minul ji jen velice těsně!
     
    69
    Kodeš byl nyní ostře faulován Kopičárem jen kousek před vápnem Blanska, takže Hradec má k dispozici další nebezpečnou standardní situaci.
     
    69
    Hradečtí háží další aut na pravé straně hřiště. Vlkanova vrací merunu na lajnu, Leibl posílá míč Donátovi, aby jej znovu uvedl do hry.
     
    68
    Votroci se tlačí po pravé straně kupředu, Vlkanova byl faulován, když přešel dvojici hráčů. Nicméně sudí, jenž zvedl praporek, jej vzápětí spustil dolů, takže se nepíská, ačkoliv tato akce po ponechané výhodě a odpískání volala.
     
    67
    Moravané vhazovali na půlící čáře, útočným faulem se u vysokého míče na půlící čáře provinil druhý nový muž Blanska na trávníku, Lhotecký.
     
    66
    Také Blansko má nyní na trávníku dvě nové tváře. Do konce základní hrací doby nám zbývá nějakých pětadvacet minut. Průnik nového muže na trávníku Vlachovského zastavil u rohového praporku Urma.
     
    66
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Martin Vlachovský.
     
    66
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Dejan Koraksić, přichází Claude Lhotecký.
     
    65
    Hradečtí se i nadále drží na balónu, nyní se snažili vykombinovat na levé straně Urma s Vlkanovou nějakou lepší pozici.
     
    64
    Nový muž na hřišti Dominik Soukeník získal faul na svou osobu, takže Votroci rozehrávají z půlící čáry. Kupředu šel nyní Urma, jenž poslal střílený centr do vápna soupeře. Žádný z jeho spoluhráčů se k němu ale nedokázal dostat.
     
    63
    Martin Sedlo vyslal centr z pravé strany na malé vápno, kam si došel brankář Reichl, jenž míč vyboxoval daleko od své svatyně.
     
    63
    Reichl vyběhl před své vápno a vykopl míč daleko od své svatyně. Následně se Ngoma snažil obhodit Urmu, míčem ho trefil do břicha a získal tak aut.
     
    62
    Votroci mají na hřiště dvě nové tváře, uvidíme, zda jim Král a Soukeník pomohou ke vstřelené brance. Východočeši mezitím pokračují v náporu.
     
    61
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jan Král.
     
    61
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Dominik Soukeník.
     
    60
    Další slibná šance Votroků! Vlkanova z levé strany posunul míč na hranici šestnáctky na Vašulína, jehož utažená rána na zadní tyč jen těsně minula klec Blanska!
     
    60
    Zajímavý centr Vučiće jenž prošel až do vápna, kde šel ale Halouska do vzduchu a rukavicemi dostal míč daleko od své svatyně!
     
    59
    Hradečtí rozehrávají, jmenovitě je to brankář Reichl, jenž z hranice vápna poslal vysoký balón na opačný konec hřiště, kde kombinuje Rada s Prekopem.
     
    59
    Adam Vlkanova se nyní nerozhodl, zda chce z levé strany centrovat nebo střílet. Výsledkem je něco mezi. Balón letěl vysoko nad bránu Moravanů.
     
    58
    Nyní mělo Blansko dva zajímavé náznaky, nejprve musel na poslední chvíli odkopnout Donát, jinak by Žák šel do tutovky. Následně Vasiljev nedokázal prostrčit míč kupředu do slibnější šance.
     
    57
    Leibl zkontroloval míč, jenž poklidně zamířil do náruče Reichla. Votroci následně poslali merunu na opačný konec hřiště, ale nedokázali ji udržet na noze.
     
    57
    Urma dostal míč do složité pozice u levé lajny, přesto ho ještě prudkou přihrávkou zvládl poslat zajímavě kupředu, jeho spoluhráči se ale přesunout nestihli.
     
    56
    Akce Moravanů měla život jepičí. Votroci vhazují na své polovině od pravé lajny. Meruna přes chumel hráčů ve středu hřiště kupředu neprošla.
     
    56
    Brankář Pavel Halouska vykopává od své klece. Sudí si ale ještě něco vysvětluje s fotbalisty, kteří chtějí na míč naběhnout.
     
    55
    Vlkanova prostrčil kupředu na Dvořáka, jenž zajímavě předal Vašulínovi, jenž se ale provinil útočným faulem. Blansko rozehrává od své šestnáctky.
     
    54
    Rada rychle rozehrál po levé lajně kupředu na Urmu, jehož centr ale nenašel žádného z jeho spoluhráčů. Hradečtí ale mohou opět vhazovat.
     
    54
    Michal Leibl byl následně faulován ve středu hřiště. Hradečtí ale ze standardky nic nevymysleli, míč jim utekl do zámezí.
     
    53
    Úvod druhé půle je každopádně mnohem zajímavější než cokoliv, co jsme viděli v prvé půli. Sraženou ránu Leibla z půli hřiště stihl zastavit Kablan Davy Ngoma předtím, než Votroci získali roh.
     
    52
    Blansko se vysunulo po pravé straně, prudká přihrávka na lajnu však zahnala Ngomu až k lajně a další výpad už byl podstatně méně nebezpečný.
     
    52
    Tomáš Vasiljev neprohodil na pravé straně Leibla s Vučićem. Přesto se nakonec další centr do vápna dostal. Reichl jej chytil do rukavic.
     
    51
    Pavel Dvořák nyní nezpracoval prudký pas na hranici velkého vápna a Blansko se pokoušelo o smrtící kontr. Reichl vyběhl daleko před své vápno a uklidil míč do bezpečí.
     
    50
    Další velká šance Vašulína! Urma ho vyslal pasem z levé strany na osu hřiště kupředu. Útočník Votroků se prosadil v osobním souboji přes beka, ale pak už nedokázal přehodit padajícího Halousku!
     
    49
    Tutovka pro Hradec! Vysoký balón z pravé strany nakonec Prekop dostal na Vašulína, ten stál na hranici velkého vápna sám, skákavý míč nezpracoval a z první jej nohou poslal vysoko nad! Škoda pro Hradec!
     
    48
    Kodeš hlavou posouvá míč po lajně kupředu, tam ale byli jen jeho soupeři. Kablan Davy Ngoma nyní dobře zakombinoval a Kodeš se k němu musel stáhnout, aby zastavil jeho pokus.
     
    48
    Kablan Davy Ngoma se snažil projít po pravé lajně kupředu, když zjistil, že je tato cesta zavřená, s míčem se otočil a raději jej poslal zpět na své beky.
     
    47
    Votroci se snažili prosadit na levé straně trávníku, ale nakonec Leibl vrací balón k Reichlovi, jenž bude rozehrávat na opačnou lajnu.
     
    46
    Začal druhý poločas, výkop měli Hradečtí kteří budou útočit z pohledu hlavní kamery zprava doleva. Jejich první nakopnutý balón ale míří do zámezí.
     
    46
    Votroci provedli o poločase jedno střídání, ze hřiště odešel František Čech, místo něj je na trávníku Miloš Vučić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou celků se vrací na hrací plochu, druhý poločas odstartuje během několika okamžiků.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    První poločas duelu mezi Hradcem a Blanskem je za námi. Nutno konstatovat, že příliš mnoho fotbalové krásy nenabídl. Votroci jsou určitě častěji na míči a vypracovali si i dvě zajímavé šance. Nic víc jsme však na trávníku neviděli, nezbývá tedy než doufat, že nám hráči obou mužstev předvedou něco lepšího v půli druhé.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    45
    Nyní jsme ještě viděli snahu Vlkanovy projít po pravé straně. V osobním souboji se ale neprosadil a nakonec nevybojoval ani rohový kop.
     
    45
    Na druhé straně zajímavá kombinace Votroků, po centru Čecha hlavičkoval Prekop a Halouska musel ven, aby míč vyboxoval z vápna, jinak by ho z malého vápna uklízel do brány Vašulín.
     
    44
    Stejně jako na druhé straně, kde byl jen o trochu rychlejší než bylo třeba Tomáš Vasiljev. Píská se tak ofsajd, jinak bychom viděli tutovku.
     
    44
    Prekop se snažil probít do šance přes svého osobního strážce, kterým byl Aggoun. Nakonec se mu to nepodařilo a žádnou příležitost jsme neviděli.
     
    43
    Vlkanova se střetl v souboji s Klusákem o míč u rohového praporku na úrovní brány Hradce. Votroci nakonec budou vykopávat.
     
    42
    Ve hře dnes vidíme hodně osobních soubojů, další takový svedla hned čtveřice fotbalistů na půlící čáře. Výsledkem je jen to, že kulatý nesmysl letí k Halouskovi.
     
    42
    Na vysoký míč u čáry si vyskočil Prekop, prodloužit na Vlkanovu se mu ale nepodařilo. Meruna zamířila do zámezí a fotbalisté Blanska mohou házet aut.
     
    41
    Blíží se nám konec první půle a Východočeši stále drží míč u své klece, Reichl nyní udělal parádní kličku Žákovi a alespoň trochu si tak zlepšil náladu.
     
    40
    Vysoký nákop na hranici šestnáctky uklidil Otto Urma hlavou do náruče Reichla, jenž vyhodil míč k Donátovi, který ho zase posílá Leiblovi, Votroci s útokem nespěchají.
     
    40
    Moravané vhazují u své střídačky míč do hry. Fotbalistům Blanska se ho podařilo udržet jen za cenu toho, že ho vrátili brankáři Pavlu Halouskovi.
     
    39
    U míče stojí hned pětice fotbalistů Hradce, vypadá to na nějaký signál. Vlkanova se snažil zaběhnout za obranu soupeře, ale rozehrávka akce se vůbec nevydařila.
     
    38
    Hradečtí se snaží projít po pravé straně, Vlkanova ale vrací míč na Leibla, jenž ho posouvá doleva na Urmu. Votroci vytěžili ze své kombinace další standardku.
     
    37
    Vlkanova nyní ve výskoku odehrál míč kousek před Koraksićem. Akce pokračovala prudkým pasem na Vašulína, ale Halouska byl na zemi včas a míč chytil.
     
    37
    Vlkanova kombinuje u krajní čáry s Čechem. Obránce Votroků následně přenesl hru na opačný konec travnatého povrhu, ani tam ale Hradečtí nebyli úspěšní.
     
    36
    Takže se mohla narodit další zajímavá situace. Erik Prekop to byl, kdo nakonec zakončoval z levé strany šestnáctky prudkou ranou. Jeho střela ale letěla nad břevno svatyně Blanska!
     
    35
    Vašulín na pravé straně dobře udržel míč, a přihrál pod sebe na Vlkanovu, jehož centr z lajny odhlavičkovali soupeři, ale ne dost daleko.
     
    34
    Adrián Kopičár budepo faulu na Leibla ve středu hřiště prvním karetně trestaným hráčem utkání. Vidí kartónek žluté barvy.
     
    33
    Východočeši si vypracovali autové vhazování u levé lajny. Balón míří do vápna na Dvořáka, který ho vrací zpět ke krajní čáře.
     
    33
    Kodeš nepřetlačil ve středu hřiště v osobním souboji Radka Buchtu, přesto jdou Votroci po pravé lajně kupředu. Vlkanova ale musí hrát zpět na Prekopa.
     
    32
    Radek Buchta chtěl jít po levé straně rychle kupředu, ale byl zastaven praporkem pomezního. Na druhé straně se o únik snažil Vašulín, ale skvěle směrem dozadu zapracoval Tarek Aggoun, jenž mu hrací předmět čistě odebral.
     
    31
    Hradečtí se snažili jít po pravé straně do rychlého kontru, dobře však ve středu hřiště zapracoval Radek Buchta, jenž jejich výpad zastavil.
     
    31
    Hradečtí zvládli situaci na hranici své vlastní šestnáctky a Vlkanova se snažil vysunout Dvořáka, jenž si ale merunu ideálně nezpracoval.
     
    30
    Čech vrátil z pravé strany míč zpět na střed, kde se do míče opřel Leibl. Jeho vysoký přihrávka se ale stala snadnou kořistí brankáře Pavla Halousky.
     
    29
    Na trávníku se v posledních minutách nic moc velkého neděje, oba celky posouvají balón na opačnou stranu hřiště, ale bez náznaku šance.
     
    29
    Hradečtí rozehrávají od vlastního velkého vápna. Míč si bere brankář Reichl, jenž ho od levé lajny poslal kupředu, kde v osobním souboji fauloval pravděpodobně Dvořák. Rozehrávají Moravané.
     
    28
    Blansko se snaží najít uprostřed hřiště prostor, kterým by proniklo kupředu. Buchta vrátil míč na stopery, následný centr Koraksiće skončil v rukavicích Reichla.
     
    27
    Tentokrát to David Klusák nevymyslel dobře a jeho průnikový pas byl snadnou kořistí pro obranu Hradce. V souboji se pak srazili Kodeš a Dejan Koraksić, kterému se delší dobu nechtělo zvednout, ale i on je v pořádku.
     
    26
    Na zemi se na krátkou chvíli ocitl Radek Buchta, brzy se ale zvedl a nevypadá to, že by měl mít nějaké vážnější potíže. Bude schopen pokračovat.
     
    26
    Blansko dostalo míč k Reichlovi, to je ale z jeho strany vše. Následně si při výpadu nerozuměli Dvořák s Prekopem, kteří se srazili, čímž zazdili výpad Votroků.
     
    25
    Votroci tlačí, na levé straně se nyní snažil roztancovat soupeře Adam Vlkanova. Nakonec se svou snahou úspěšný nebyl a jeho tým se musí stáhnout do středu travnatého povrchu.
     
    24
    Votroci vhazují na levé lajně poblíž středové čáry. Čech háže na Prekopa, jenž posílá do druhé vlny Dvořákovi, ten vrátil merunu Čechovi. Jeho centr ale spoluhráče v šestnáctce nenašel.
     
    23
    Halouska vykopl míč, který fotbalisté Blanska dokázali dostat na osu hřiště, následně přenesli hru doleva, kde se Dejan Koraksić snažil přejít přes Čecha, jenž ale v souboji obstál na jedničku a balón mu ukopl.
     
    23
    Prekop zkušeně podržel míč ve středu hřiště a následně přihrál do lajny na Čecha. Akce ale končí vysokým nákopem, který Klusák s klidem nechá projít do zámezí.
     
    22
    Hradečtí rozehrávají u své svatyně, Donát na poslední chvíli odkopl míč před napadajícím Žákem. Na druhé straně se Vlkanova neúspěšně snažil prokličkovat mezi dvěma soupeři.
     
    21
    Souboj u rohového praporku vedle vápna Votroků skončil úspěchem Urmy, jenž vybojoval aut pro svůj tým. Skvěle hrající David Klusák ale znovu zastavil výpad Východočechů.
     
    21
    Fotbalisté Blanska rozjíždějí akci od své branky, Černín si vyměnil míč s brankářem Halouskou a následně se snažil ho po levé straně dostat kupředu Klusák. Bez většího úspěchu.
     
    20
    Východočeši se prosadili ve středu hřiště, jmenovitě to byl Kodeš, který v nepřehledné situaci získal míč. Centr z levé strany do vápna ale odklidil hlavou David Klusák.
     
    19
    Jakub Rada stojí u míče a levačkou poslal vysoký balón na zadní tyč. Jeho pas byl o trochu delší, než bylo třeba. Pavel Halouska může v poklidu vykopávat od své svatyně.
     
    18
    Otto Urma vhazuje na levé lajně. Votroci se šikovně protáhli kupředu, jmenovitě to byl Kodeš, kdo si šikovně navedl míč a nakonec z této akce pramení faul na Františka Čecha. Zajímavá pozice na standardku pro Hradec.
     
    17
    Po lehčím faulu na půli Blanska Moravané rozehrávají. Kapitán Buchta posunul míč na své stopery, kteří vrátili míč až k Halouskovi, jenž poslal merunu na pravou stranu hřiště.
     
    17
    Exekuce rohového kopu se nepochybně ujme za potlesku publika Jakub Rada, jenž poslal levačkou míč na přední tyč, kde ale excelentně zapracoval David Klusák.
     
    16
    Východočeši se snaží prosadit středem hřiště, pas Vlkanovy hlavou odvrátil jeden ze stoperů. Na druhé straně Prekop šikovně prodloužil na Dvořáka. Hradečtí mají rohový kop.
     
    16
    Hodně aktivně nyní napadal Dejan Koraksić Františka Čecha, který se snažil schovat míč pod své nohy. Nakonec je máván aut pro Votroky.
     
    15
    Radek Buchta chtěl rychle rozehrát standardku svého celku, ale sudí Proske posílá balón o dobrých patnáct metrů zpět k bráně Blanska.
     
    14
    Čech vhazuje na své polovině hřiště, stopeři přenesli hru na protilehlou lajnu a následně poslali vysoký míč kupředu. Prekop v osobním souboji s Klusákem uspěl, ale míč mu utekl do zámezí.
     
    13
    Hradečtí vyslali po levé straně vysoký balón, který se snažil dohnat rychlonohý Vlkanova. Přihrávka ale byla příliš prudká a končí v rukavicích Halousky.
     
    12
    Rychlý průnik Prekopa popravé straně zastavil již v zárodku David Klusák, jenž poslal merunu do autu. Votroci následně vrací míč až k Reichlovi.
     
    12
    Dobře nyní pracoval Petr Kodeš, jenž si tělem pokryl balón a donutil tak Dejana Koraksiće, aby jej fauloval.
     
    11
    Moravané rozehrávají na půlící čáře, Tomáš Vasiljev oběhl dva soupeře a vrací míč na své stopery, Černín kombinuje ve spolupráci s Buchtou.
     
    10
    Na hřišti nyní byly dva hrací předměty, vše je již ale v pořádku. Čechův aut nebyl úspěšný, přesto se Dvořák snažil vysunout vysokým pasem Vašulína. Jeho přihrávka byla moc dlouhá.
     
    10
    Votroci se tlačí po pravé straně vpřed. Čech háže balón Dvořákovi, jenž mu ho vrátil. Kombinace nebyla úspěšná, vhazovat budou fotbalisté Blanska.
     
    9
    Dobře nyní směrem dozadu zapracoval Tarek Aggoun, jenž před dotírajícím Vašulínem poslal míč do autu a následně nastřelením Prekopa zajistil odkop od své svatyně.
     
    8
    Východočeši chtěli rychle rozehrát po levé straně, jenže jejich výkop končí za lajnou, takže soupeř bude vhazovat.
     
    7
    A byla tu první zajímavá šance utkání! Prekop prodloužil na Vašulína, jenž si šikovně obhodil soupeře a pak z hranice velkého vápna zakončoval! Halouska ale hodně vyběhl a rána ho zasáhla do nohou.
     
    7
    Prekop získal hrací předmět ve středu hřiště a rozehrál dozadu na Reichla, jenže vykopl tak daleko, že se Prekop dostal k balónu znovu.
     
    6
    Meruna letěla z levé strany od rohového praporku přímo do malého vápna, kde si pro míč sebejistě došel Reichl, jenž ho chytil do rukavic.
     
    5
    Moravané se drží na balónu u levé lajny, odkud se snaží vyjet do prostoru, odkud by mohli pálit. Vysoký nákop Černína přetavil v roh ranou o Čecha Koraksić.
     
    5
    Filip Žák se následně znovu dostal k míči a už to vypadalo, že bude moci z levé strany upalovat na bránu, zastavil jej však zdvižený praporek pomezního.
     
    4
    Výkop brankáře Blanska šel na levou stranu a směřoval nejspíš na nabíhajícího Filipa Žáka. Byl však o trochu delší než bylo potřeba a skončil v zámezí.
     
    3
    Tvrdý střet Erika Prekopa s Jakubem Černínem na hranici šestnáctky Moravanů vyhodnotil sudí Proske jako faul útočníka Hradce. Oba budou schopni pokračovat, brankář Halouska vykopává.
     
    2
    Jakub Rada poslal levačkou solidní centr na zadní tyč, ale tam se do vzduchu vyšroubovali obránci Blanska a dostali merunu do bezpečí.
     
    1
    První zákrok si připsal brankář Hradce Reichl, jenž vyhodil balón na levou stranu na Urmu. Před vápnem soupeře byl faulován Erik Prekop, zajímavá standardka pro domácí hned v úvodu.
     
    1
    Utkání začalo, František Čech musel ihned řešit vysoký balón na hranici velkého vápna, hlavou poslal míč svým spoluhráčům, kteří mohou rozehrát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Los proběhl, Hradečtí budou útočit z pohledu hlavní kamery zleva doprava.
     
    Oba celky společně se sudími a fanoušky uctí minutou ticha Miroslava Brzka, pracovníka zdejšího Malšáku, který nedávno zesnul.
     
    Obě mužstva už společně se sudími pomalu přichází na hrací plochu. Hradečtí jsou odění do tradiční domácí bílé barvy a na trávníku byli první, zatímco jejich soupeř vyznávající červenou se lehce opozdil.
     
    Oba celky se uklidily do šaten pro poslední předzápasové pokyny, na trávníku zůstalo jen pár náhradníků Blanska. Do startu duelu zbývá již necelých deset minut.
     
    Změny v sestavě

    Votroci zůstávají u osvědčené sestavy z posledních zápasů a posílají tu samou základní jedenáctku, která vyběhla na trávník i v Ústí nad Labem.

    To Moravané mají hned čtyři změny v zahajovací sestavě, postižena je především obrana, kde dnes nenastoupí Helebrand ani Sukup.
     
    Dovolte mi, abych vám ještě jednou srdečně popřál krásné dobré odpoledne odsud z Malšovického Všesportovního stadionu. Máme tu krásné letní odpoledne jako stvořené pro fotbal, protože slunce dnes krásně hřeje a pofukuje jen lehký osvěžující větřík. Na stadiónu jsou společně s námi konečně také diváci, kteří mohou sledovat rozcvičku obou celků. Do startu duelu mezi Hradcem a Blanskem zbývá necelých dvacet minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Vučić, Záviška.

    FK Blansko: Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, Koraksić, Vasiljev, R. Buchta (C) – Ngoma, Žák.
    Náhradníci: Chmiel – Kepl, Ilko, Lhotecký, Feik, Bartolomeu, Vlachovský.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – David Hock, Jakub Mojžíš. Delegát fotbalové asociace: Jiří Kureš. Technický delegát: Martin Hrinko.
     
    Diváci

    Skvělou zprávou je, že se na utkání po dlouhé době vrací také fanoušci, byť za velice přísných podmínek a ve velice omezeném počtu. Přesto se konečně můžeme těšit na alespoň nějakou diváckou kulisu.
     
    Základní sestavy obou celků z předchozích utkání

    FC Hradec Králové: Reichl – Čech, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, Rada – Prekop, Dvořák, Vlkanova – Vašulín.

    FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Ngoma, Kopičár, R. Buchta, Vlachovský – Žák, T. Machálek.
     
    Sudí a delegáti

    Hlavním arbitrem utkání Hradce s Blanskem bude pan Zbyněk Proske. Na čarách mu budou pomáhat David Hock a Jakub Mojžíš. Delegátem fotbalové asociace je pro tento duel Jiří Kureš, technickým delegátem pak Martin Hrinko.
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků:

    FC Hradec Králové – Daniel Vašulín (útočník) – 8 branek
    FK Blansko – Filip Žák a Lukáš Kania (záložníci) – 4 branky
     
    Poslední vzájemný duel

    Oba celky se pochopitelně setkaly už na podzim. V listopadovém utkání slavil tři body Hradec, vybojoval je však až v samotném závěru zápasu. První poločas totiž skončil bez branek, ačkoliv měli Votroci převahu. Brankář Halouska však několikrát vychytal Vlkanovu i Kateřiňáka.

    Druhý poločas přinesl podstatné koření – branky. V 50. minutě šli Moravané překvapivě do vedení. Král pod tlakem špatně rozehrál a bývalý Votrok Haris Harba věděl dobře, co s míčem, když jej poslal nechytatelně k zadní tyči. Blansko tak překvapivě vedlo 1:0. A to až do 82. minuty. Pak přišel centr Dvořáka a Filip Novotný zajistil z malého vápna vyrovnání – 1:1. Hradec se pak dočkal odměny za aktivitu v průběhu střetnutí a v 87. minutě dokonal obrat. Erik Prekop si postavil míč a levačkou parádní zahrál volný přímý kop, když trefil nechytatelně do šibenice. Východočeši tak na Moravě zvítězili 2:1.

    25.11.2020 FK Blansko – FC Hradec Králové 1:2
     
    FK Blansko

    Moravané se aktuálně nachází na 12. místě tabulky se ziskem dvaceti bodů. Jen lepší skóre je tak dělí od pásma sestupu, kde záchranu zoufale vyhlíží Táborsko. Pravdou však je, že Blansko nebude hrát F:NL v příští sezóně, ani kdyby zde svou účast sportovně uchovalo. V nejrůznějších médiích proběhla v nedávné době celá řada debat o současné finanční krizi moravského celku.

    K celé situaci se následně na webové stránce mužstva vyjádřil předseda klubu Zdeněk Veselý: „Pravdou tedy je snad jen to, že klub nepodal žádost o licenci na 2. ligu pro příští sezónu, protože ji v dnešní nelehké době, kdy má ekonomické problémy řada firem, není schopen finančně zabezpečit. Bez vstupu seriózního investora a jeho přínosu do rozpočtu je 2. liga pro Blansko finančně moc velkým soustem."

    Věnujme se ale raději fotbalovým záležitostem. Blansko mělo v nedávné době nevalnou formu, poslední tři utkání prohrálo. Z předchozích pěti duelů dokázalo jednou remizovat na Žižkově 1:1, poté doma dokonce zvítězilo nad Vlašimí 2:0, pak už ale přišly jen porážky. V Táborsku Moravané nezvládli záchranářský souboj a padli 0:1, na Dukle prohráli rovněž o gól, 1:2. V posledním klání pak podlehli doma Jihlavě 1:3.
     
    FC Hradec Králové

    Východočeši se sluní na první příčce tabulky se ziskem šestačtyřiceti bodů. Votroci jsou na cestě za titulem a postupem zatím dominantní, jak se na lídra soutěže sluší a patří. Na druhou Líšeň mají osmibodový náskok, nicméně s ní zkraje jara prohráli a v závěru soutěže je čeká těžký los. Dnešní utkání je pro ně posledním duelem proti celku z chvostu tabulky. V dalších kolech je čekají Prostějov, Dukla, Varnsdorf a právě Líšeň, takže se dá očekávat, že již nebudou v každém kole sbírat tři body. O to je souboj s papírově slabším Blanskem důležitější.

    Forma Hradeckých však v poslední době kulminuje a nelze ji hodnotit jinak, než jako fantastickou! Série výher Votroků čítá již sedm zápasů! Podívejme se ale na posledních pět utkání. Východočeši nejprve přemohli Vyšehrad na jeho trávníku 4:1, následně doma porazili Táborsko 3:0, poté znovu před vlastními tribunami udolali i Třinec 1:0. Největší ohlas v poslední době vzbudilo vítězství Východočechů v derby s Chrudimí, kde svěřenci trenéra Frťaly prohrávali ještě v 80. minutě 0:2. V závěrečné desetiminutovce však skóre otočili a po legendárním finiši zvítězili 3:2! Naposled pak vyhráli v Ústí nad Labem přesvědčivě 3:0.
     
    Příjemné dobré odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu z města pod Bílou věží. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se pomalu začíná blížit k mocnému finiši. Do jejího konce nám zbývá odehrát ještě šest kol. Dnešek nám nabízí čtyři utkání 21. kola soutěže. Společně se zaměříme na souboj mezi týmy, z nichž se jeden vyhřívá na špici tabulky, zatímco ten druhý je na jejím chvostu. Domácí FC Hradec Králové přivítá tady na Malšovickém Všesportovním stadionu v 17:00 FK Blansko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 78. P. Dvořák (pen.)

    Karty:   73. Vučić (HKR), 90+1. Leibl (HKR) – 34. Kopičár (BLA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:1.
    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech (46. Vučić), Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (61. Soukeník) – Prekop (61. J. Král), P. Dvořák, Vlkanova (C) (79. Kateřiňák) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Vučić, Záviška.

    FK Blansko: Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, Koraksić (66. Lhotecký), Vasiljev, R. Buchta (C) (80. Kepl) – Ngoma (66. Vlachovský), Žák.
    Náhradníci: Chmiel – Kepl, Ilko, Lhotecký, Feik, Bartolomeu, Vlachovský.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – David Hock, Jakub Mojžíš. Delegát fotbalové asociace: Jiří Kureš. Technický delegát: Martin Hrinko.

    Diváci: 50 (omezený počet návštěvníků)
    bahis siteleri