Švédsko – Velká Británie 4:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 2:4 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 5:2 (kon.)
Lotyšsko – Norsko 3:4 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Nashville Predators
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1) Stav série: 2:4
Carolina Hurricanes
Pátek 28.05.2021, 03:45 • Bridgestone Arena, Nashville • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 14 107 diváků. (06:51:42)
     
    Z mé strany je to dnes v brzkém ránu vše. Bylo mi ctí vás dnešním utkáním provázet, přeji vám příjemný víkend a někdy příště se budu u NHL opět těšit na počtenou!
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jaccob Slavin (CAR) – 0+2
    2. Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků
    3. Ryan Johansen (NSH) – 1+0
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 20:04
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 61:06
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 61:06
     
    Fanoušci v Bridgestone Areně smutní, do sedmého zápasu to jejich miláčci už nedotáhli. Přitom to měli celkově rozehrané velmi dobře, v 28. minutě vedli 3:1, jenže povedená třetí třetina ze strany hostí poslala zápas do prodloužení. Ani to netrvalo dlouho, dokonce bylo hotovo ještě dříve, než v pátém zápase v PNC Areně. Po 66 sekundách totiž šikovnou tečí Sebastian Aho zapsal nejenom druhý gól v zápase, ale také rozhodl o postupu Canes do dalšího kola.

    Nashville tak papírovému favoritovi sice vzdoroval, natáhl sérii na šest zápasů, z čehož čtyři muselo rozhodnout až prodloužení. Do sladkého konce to však Preds nedotáhli a stále od dob trenéra Lavioletta čekají na výraznější úspěch. A vzhledem k postupné přestavbě kádru, který v posledních letech probíhá, to asi ještě nějakou dobu trvat bude.

    Střely na branku: 27 – 31 (1 – 1)
     
    Konec zápasu.
    61:06 Sebastian AHO - 3:4
     
    61:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je po dešti, Carolina po obratu z 1:3 postupuje do dalšího kola! Aho vyhrál buly a kotouč propadl až k mantinelu na Slavina, který na nic nečekal a okamžitě pouštěl kotouč na branku. Podruhé v zápase to byla teč SEBASTIANA AHA, která byla tak akorát na to, aby kotouč zamířil nad rameno Sarose a rozhodla o tom, že Hurricanes se postaví v boji o celkového vítěze Centrální divize Tampě Bay – 3:4! Asistence: Jaccob Slavin.
     
    60:48
    Souboj za brankou Nedeljkovice vyšel lépe pro hosty, kteří přešli dopředu a vybojovali si hned vhazováni u branky Sarose.
     
    60:03
    Začíná první dvacetiminutové prodloužení, úvodní buly jde pro hosty, kteří ihned nahazují do útočného pásma a vydávají se za kotoučem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Nashville do prodloužení vstoupí pravděpodobně jenom s pěti obránci. Pokračování Romana Josiho je stále nejisté a spíše to vypadá, že do dnešního zápasu už nezasáhne.
     
    Carolina nakonec dokázala srovnat a v rámci třetí třetiny to je naprosto zasloužené. Nebýt Jusseho Sarose v domácí brance, tak si troufám tvrdit, že by Canes zvládli zápas ve třetí třetině otočit. Byli totiž jasně lepším týmem, přestříleli Predátory 16:5, srovnávací branka však dlouho nepřicházela. Prolomit se to povedlo až Dougiemu Hamiltonovi v čase 53:59 a od té doby se skóre neměnilo. Počtvrté v řadě nás tak čeká prodloužení, které začne zhruba za 13 minut, tj. v 6:30.

    Střely na branku: 26 – 30 (5 – 16)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:29
    Carolina odklidila kotouč ze svého pásma, navíc tak, aby se nepískal icing. Ani domácí v samotném závěru nikam nespěchají a bude tak následovat prodloužení.
     
    59:02
    Startuje poslední minuta třetí třetiny a pomalu to vše směřuje do prodloužení. To by bylo již čtvrté v řadě během této série.
     
    58:46
    Nashville bude mít vhazování v útočném pásmu 74 sekund před koncem.
     
    58:08
    Střídání se hostům tak úplně nepovedlo a Granlund zakončoval kontr z ostrého úhlu. Přitom chtěl primárně nahrávat, přihrávka mu však nesedla a letělo to jenom do boční sítě, následnou dorážku nasměroval do brankáře.
     
    57:06
    Slavin podél mantinelu vyzval Nečase, který si ale prudkou přihrávku nedokázal zpracovat a na tahu jsou tak znovu domácí. Hra je teď o poznání opatrnější, než tomu bylo dlouhou dobu.
     
    56:08
    První formace Canes předvedla dobrý tah na branku, všechno zavíral od modré Skjei, veškeré projektily však Saros vykryl a domácí tohle opět přežili.
     
    55:22
    Zbývá ještě zhruba čtyři a půl minuty a je jasné, že to bude velmi zajímavý závěr třetiny. Nashville až do teď hrál vyloženě v defenzivě, je jasné, že svůj gameplan musí ale do dalších minut změnit.
    53:59 Dougie HAMILTON - 3:3
     
    53:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Naprosto zasloužené srovnání od Caroliny znamená, že se jede prakticky od začátku! Po vyhraném buly dostal puk Slavin a parádní přihrávkou na šířku půl kluziště našel osamoceného DOUGIEHO HAMILTONA. Proti němu už byl Saros krátký a Carolina se nakonec dokázala dotáhnout – 3:3! Asistence: Jaccob Slavin, Brock McGinn.
     
    53:54
    Druhé zakázané uvolnění domácích v řadě. Ti za celou třetí třetinu vyprodukovali pouhé dvě střely na branku!
     
    53:25
    Nastřelený kotouč od modré skončil v ochranné síti nad domácí brankou, teč Staala v tomto případě nepomohla. Vhazovat se nicméně bude po pravici Sarose.
     
    52:36
    Další vyhození domácích, tentokrát obloučkem a na rozjetého Cousinse. Daleko to útočník Nashvillu ze středního pásma nedotáhl, tato třetina je jasně v režii Caroliny a její tlak pokračuje.
     
    52:03
    Duchene vrátil puk podél mantinelu za branku na Johansena, přišla tam však ztráta a Canes šli 3 na 2. Pesce střílel zprava po přihrávce od Svečnikova, Saros jeho pokus chytá.
    51:01 Souboj, po kterém Roman Josi odstoupil
     
    51:01
    Domácí mají kromě vyhození na další icing problém. Po dřívějším hitu od Martinooka na Josiho u mantinelu je domácí kapitán dočasně ze hry a na led nenastupuje. Otázkou tak zůstává, zda se ještě dnes vrátí, potažmo jak bude schopen pokračovat dále.
     
    50:54
    Ofsajd Trochecka znamená přerušení tlaku hostí a odpočinek pro Nashville, navíc přichází komerční přestávka, což se hodí právě domácímu týmu.
     
    50:03
    Johansen přistrčil na pravý kruh pro Duchenea, který ale se střelou neuspěl. Domácí tak musí zase zpátky couvat do obrany, tohle je naprosto šílený zápas.
     
    49:02
    Obrana Preds je celou třetí třetinu velký problém. Canes jednoznačně přehrávají svého soupeře, nebýt Sarose, který předvedl tři zákroky za sebou během chvilky, asi by to 3:2 pro Nashville nebylo.
     
    48:19
    Forčeking domácích po rozehrávce Nedeljkovice přinesl příležitost na střelbu pro Ellise, zakončení ale vykryla jednička Canes vyrážečkou.
     
    47:23
    Nedeljkovic nerozehrál vůbec přesvědčivě a poslal puk na hokejku Duchenea, který okamžitě vracel puk na branku, avšak to se již brankář Caroliny stihl vrátit na svou pozici.
     
    46:29
    Ellis dostává kotouč alespoň do středního pásma, tlak Canes je však v této fázi zápasu znatelný. Domácí ale stále drží vedení, dnes si nemohou dovolit prohrát.
     
    46:13
    Svečnikov se do toho u mantinelu na levém křídle opřel, Saros připisuje další zákrok. Energický nástup do třetí třetiny nicméně zastavuje komerční brejk.
     
    45:45
    Jusse Saros a útočníci Canes, díl několikátý! Odražený puk měl přímo před sebou nikým nehlídaný Staal a z hranice pravého kruhu okamžitě pálil, domácí brankář podržel puk ve výstroji.
     
    45:30
    Domácí posílají kotouč na zakázané uvolnění. A v rámci toho, co se celou přesilovku dělo v jejich pásmu, je to zcela logické vyústění situace. Carolina je jasně lepší, jenže na srovnávací branku čeká.
    45:02 Zákrok Sarose proti střele Lorentze
     
    45:02
    Neskutečné momenty zápasu a Jusse Saros je jasným hrdinou pro tento moment! Lorentz dostal ideální přihrávku na zakončení do odkryté branky, střela mu ale příliš nesedla a napálil jenom finského brankáře do betonu!
     
    43:41
    V oslabení ujeli domácí znovu 2 na 1 a Haula celé přečíslení táhl, ve finální fázi mu kotouč ale uskočil a z nadějné akce nic nebylo. To by byla akce Nashvillu. Hosté totiž bleskově přešli dopředu a před Nečasem po rychlé kombinaci zívala prázdná branka, Haula však do toho vletěl po hlavě a Nečasovu střelu zastavil hokejkou!
    43:02 Vyloučení Ellise za sekání
     
    43:02
    Ryan Ellis (NSH) musel hasit kolosální problém, když se Fast vydal do brejku. Proto zkrátka zvolil variantu sekání, Fast i tak zakončil, ale domácí brankář svůj tým podržel. Rozhodčí dávají dvě minuty a nesahají k trestnému střílení.
     
    42:15
    Foegele na hranici brankovištš bojoval s Johansenem a zamotal se do toho i brankář Saros, který upadl, hosté se ale ke střele nedostali a Duchene následně vyhodil.
     
    41:28
    Hamilton vytlačil Jeannota, který následně dával na krátké vzdálenosti prudkou přihrávku na Josiho, čímž svůj tým vyhodil i z pásma.
     
    40:46
    Dlouhá přihrávka na Kunina byla na hranici icingu, rozhodčí ale nechali hru pokračovat a útočník Nashvillu byl na kotouči nakonec první. Valný efekt to však nemělo, bez podpory toho proti dvěma obráncům málo zmohl.
     
    40:07
    Carolina zahájila třetí třetinu vyhraným buly a hned vyhodila až za Sarosovu branku, protože je ještě něco málo přes půlminutu v oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:40.
     
    Hodně divoká druhá třetina nabídla tři branky a o různé momenty nebyla rozhodně žádná nouze! Na startu si Preds vzali svůj náskok jedné branky zpátky a v čase 27:32 bylo ještě veseleji, když využil přesilovku 5 na 3 Ryan Johansen. A naprosto zaslouženě, neboť první střela hostí na branku přišla téměř po 11 minutách hry.

    Carolině však stačila následující početní výhoda a ve 34. minutě snížila na jednobrankový rozdíl po povedené teči Sebastiana Aha. V závěru se to příležitostmi jenom hemžilo, branka z toho ale žádná nepadla a třetí třetina slibuje pořádnou podívanou. Domácím navíc zůstane 38 sekund přesilovky z vyloučení Skjeie.

    Střely na branku: 21 – 14 (10 – 5)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:32 Forsbergovu střelu vychytal Nedeljkovic
     
    39:32
    Josi přiťuknul mezi kruhy na Johansena, který střílel mimo, domácí v náporu ale pokračují nadále. Forsberg měl prostor na vrcholku pravého kruhu a využil ho k projektilu, který Nedeljkovic chytá lapačkou!
     
    39:00
    Nepřesnosti provázely kombinaci Nashvillu ve vlastní přesilovce a nutnost rozehrávat útok znovu zpoza vlastní branky je toho logickým vyústěním.
     
    38:38
    82 sekund před koncem druhé třetiny přichází další vyloučení na hostující straně. Brady Skjei (CAR) zezadu nasadil nekompromisní hrazdu Cousinsovi, který se helmou zastavil až o tyčku branky Nedeljkovice. Tady přichází jasné dvě minuty.
    37:16 Dlouhou přihrávku Sissonse Jeannot nedobruslil
     
    37:16
    Trocheck nabral rychlost a zavezl puk podél prken do pásma. Niederreiter však puk na modré ztratil a vznikl z toho brejk 2 na 1 tažený Sissonsem. Tomu v klíčové fázi puk odskočil od hole a následná přihrávka na druhou stranu byla již hodně prudká. Jeannot na druhé straně již pak nestačil reagovat.
    36:31 Foegele z levého kruhu napálil tyč
     
    36:31
    Svečnikov chvíli podržel hru za brankou Sarose a všiml si šikovně nabrusleného Foegeleho. Tomu přihrávku i adresoval a útočník hostí střílel z levého kruhu, křížem ale napálil jenom zadní tyč Sarosovy branky!
     
    36:02
    Jeannot udržel kotouč na hokejce po dobré práci Trenina a tlačil přihrávku před branku na volného Sissonse, jenže ten upadl a obránce Canes dokázal včas celou situaci dobruslit.
     
    35:08
    Nečas vytlačil Haulu ze střeleckého úhlu, domácí však s kombinací v útočném pásmu pokračují. Nejprve zakončoval Josi, podruhé Carrier, v obou případech ale neúspěšně.
     
    34:42
    Po komerční přestávce se domácí dostali ke slovu skrze Ekholma, Alex Nedeljkovic ale zapsal poklidný zákrok lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
    33:34 Sebastian AHO - 3:2
     
    33:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ohromný tlak Caroliny nakonec končí využitou přesilovkou a snížením! Ekholm v přetížené obraně vyhazoval bekhendem a středem ledové plochy, jeho vyhození zachytil Hamilton a nastřelil puk zpátky do ohně. Tam stál příhodně SEBASTIAN AHO, jehož teč byla úspěšná a hosté jsou zpátky ve hře – 3:2! Asistence: Dougie Hamilton.
     
    32:26
    Nečas se nabídl Trocheckovi na pravém křídle a posunul hru dále. Následně se však dostal ke střele a měl k tomu dobrou pozici, nastřelil ale jenom brusle Hauly, od nichž se puk odrazil ven z pásma.
     
    31:49
    Matt Benning (NSH) jede ze souboje na trestnou jako jediný, dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Promění Canes již tuhle přesilovku?
     
    31:45
    Pesceho střela od modré byla ještě tečována v předbrankovém prostoru Martinookem, kterého si následně vzal do parády Benning. Bylo to však již přes nějakou pomyslnou hranu a bude se vylučovat.
     
    31:20
    Haulův pokus z levého kruhu Nedeljkovic lapil a ukončil tím naprosto divoké minuty ve druhé třetině. Diváci by si navíc přáli vyloučení, které ale nepřichází, místo toho je nařízena pouze komerční přestávka.
     
    30:03
    Svečnikov střílenou přihrávkou křížem hledal Aha před brankou, ale neuspěl. Canes se však dostali do ohromného tlaku a elitní formace udělala neskutečný vítr před Sarosovou klecí, ale ani jedna příležitost brankou nekončí!
     
    28:46
    V klasické přesilovce nejsou již domácí tak aktivní a pravděpodobně další branku z početní výhody pro tento moment nepřidají. Carolina se však vlastní nedisciplinovaností dostala mírně ze hry, na druhou stranu už dokázala vedení soupeře 3:1 stáhnout.
    27:32 Ryan JOHANSEN - 3:1
     
    27:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přesilovka 5 na 3 využita a byla to skvělá práce kapitána Josiho! Pro něj se otevřel prostor na modré a jediný obránce před ním očekával, že bude přímo střílet. Josi se ale neunáhlil, posunul puk pro neobsazeného RYANA JOHANSENA, kterému následně stačilo kotouč poslat do prázdné branky. Predators jdou do trháku – 3:1! Asistence: Roman Josi, Mikael Granlund.
     
    27:18
    19 sekund 5 na 3 pro Preds! Sebastian Aho (CAR) přesekl hokejku Jeannotovi a dostává tak oprávněně menší trest.
     
    27:02
    Teď to je již o přesilovce Nashvillu a Carrier opět střílel z úhlu, navíc v signalizované výhodě. Predators budou mít přesilovku 5 na 3!
     
    25:54
    Z druhé vlny dojíždějící Carrier poslal kotouč na branku, přičemž tam došlo ještě k tečování jednoho z obránců Caroliny. Nedeljkovic odklouzal do protější strany, takže by nemohl reagovat, puk ale vedle zamířil vedle tyče.
     
    25:37
    Navíc mají hosté po přesilovce úplně. Za nedovolené bránění mimo hru jde ven Dougie Hamilton (CAR) a bude se hrát 1:05 4 na 4.
     
    25:09
    Další vyhození domácích znamená, že za půl minuty přesilovky se v obraně Predators rozhodně nepředřeli. Carolina se v početní výhodě trápí a nevypadá to na lepší budoucnost.
     
    24:42
    Ten moment možná přichází nyní. Mikael Granlund (NSH) hasil chybu spoluhráče podražením Nečase a dostává menší trest za podrážení.
     
    24:08
    Granlund vytvořil příležitost pro Josiho, který z pravého kruhu pálil po ledě na delší tyč, brankář Hurricanes ale tým podržel. Tlak Nashvillu však stále pokračuje a Carolina potřebuje něco, čeho by se mohla do dalších minut chytit.
     
    23:29
    Järnkrok dobře zapracoval v útočném pásmu a zahájilo se tak ostřelování branky Canes v tomto střídání. Ačkoliv letělo na branku pět nebo šest střel, ani jedna se ve finále neujala a proti té poslední dobře reagoval Nedeljkovic.
     
    22:28
    Jeannot při zakládání útoku puk ztratil a byla to živná půda pro Lorentze, který se dostával přes vracejícího se Benninga na levý kruh. Nakonec však domácí obránce vyřešil situaci ke spokojenosti fanoušků a hra se otáčí.
    21:13 Mikael GRANLUND - 2:1
     
    21:13
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny si Predators berou vedení zpátky! Všechno zahájila nepřesná rozehrávka Nedeljkovice a kotouč letící po prknech propadl na Elise. Obrana Canes navíc zapomněla na zcela volného MIKAELA GRANLUNDA, který dostal kotouč přímo před brankáře a poradil si kličkou do prázdné mimo jeho dosah – 2:1! Asistence: Ryan Ellis.
     
    20:43
    Niederreiterův pokus byl zastaven a domácí hned přejeli do útočného pásma. Nahození obloučkem ale nic většího nepřineslo, skončilo přímo na tribuně a hrací puk z NHL je cenným artefaktem.
     
    20:19
    První střelu ve druhé třetině obstaral Trenin, z otočky u mantinelu na pravé straně donutil Nedeljkovice jít do zákroku a přerušit hned hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:40.
     
    Téměř 40 minut trvající první třetina nabídla nejvíce zábavy hned v úvodu. Už na konci druhé minuty totiž Predators vedli 1:0 po gólu Nicka Cousinse a byli společně s vyprodanou Bridgestone Arenou ve velké euforii, kterou jim však rázně zastavil v čase 4:21 Brock McGinn po individuální akci. To bylo těsně poté, co Trenin neproměnil velkou příležitost v brejku 2 na 1. Následně moc hokejové krásy k vidění už nebylo, ke konci třetiny opticky měli více ze hry Canes, jenže branku jim to nepřineslo. Stav 1:1 tak zůstává do druhé třetiny.

    Střely na branku: 11 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V poslední sekundě měli Preds výpad, který zakončil stahovačkou a pokusem z mezikruží Haula, hostující brankář zasáhl přesně v moment, kdy se rozsvítilo zelené světlo za mantinelem. Tak či tak, branka by to stejně nebyla.
     
    19:18
    Svečnikov z bekhendu chtěl překvapit Sarose střelou zpoza branky, zaskočit se ale nenechal. Domácí se v poslední minutě prakticky jenom brání, ale vypadá to, že stav 1:1 bude konečným.
     
    18:28
    Järnkrok raději ve středním pásmu nechtěl riskovat a raději vyhodil k brankáři Canes tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    17:36
    Harpur čekal za vlastní brankou na kompletní prostřídání a vyneslo to další šanci domácích! Mikael Granlund zůstal viset na pravém křídle sám a dostal přihrávku, kterou si zpracoval, ještě si puk potáhl a střílel. Nedeljkovic ale vytáhl efektní zákrok lapačkou!
     
    17:06
    Výměna kotouče mezi Johansenem a Duchenem přinesla domácím další ofsajd. Čároví rozhodčí se tak dnes vůbec nenudí.
     
    16:32
    Foegele překvapil rychlou střelou z levého kruhu na bližší tyč Sarosovy klece, finský brankář pokryl tento pokus vyrážečkou. Carolina je v posledních minutách lepším celkem.
     
    16:10
    Úmyslný ofsajd Nashvillu stěhuje hru zpátky před branku Sarose. Hra v posledních minutách celkem upadla a častá přerušení tomu rozhodně vůbec nepomáhají.
     
    15:34
    Aho našel z druhé vlny rozjetého Teräväinena a nechal mu prostor na střelbu, finský šikula ale znovu napálil z mezikruží jenom bloky. Domácí vyhazují, navíc tak, že se nepíská zakázané uvolnění.
     
    15:19
    Jani Hakanpää střílel od modré a Saros s určitými problémy dokázal pokus mezi betony utlumit. Po klasické rozmíšce u brankoviště tu máme opět komerční přestávku.
     
    14:15
    Kunin si najížděl pro přihrávku po lajně od Sissonse, ale mezi dvěma obránci neproskočil. Domácí nicméně zkouší hned další útok a snaží se propracovat ke střelbě na branku.
     
    13:48
    Na straně Caroliny přichází zakázané uvolnění, Pesce to nechtěl příliš komplikovat a tohle mu přišlo jako nejjednodušší řešení. Navíc tahle formace na ledě ani příliš dlouho v posledním střídání nebyla.
     
    13:28
    Kunin na levém křídle při přechodu do pásma zaváhal a je z toho nakonec ofsajd pro domácí barvy.
     
    12:29
    Forsberg si ze vzduchu sklepl rukou kotouč a nahrál na Duchenea, jehož zakončení zamířilo jenom do bránícího Slavina. Carolina přejímá kotouč a snaží se přejít do útočného pásma.
     
    11:46
    Staal posunul přes Niederreitera na modrou pro Hakanpääu, který však napálil od modré jenom prvního bránícího hráče. A to domácí využili na útočný výpad, který zakončil jedovkou z hrany útočného pásma Josi, Nedeljkovic si nadvakrát poradil.
     
    10:58
    Kunin dohrál Pesceho, který stihl těsně předtím odehrát kotouč, ale na nesprávné hole. Opět se potvrzuje to, co je vidět celou sérii, je to zkrátka tuhý boj o každý kousek ledu.
     
    09:56
    Forsberg naskočil na led a křížem našel rozjetého Duchenea, který na pravém křídle chytil dobrou rychlost a dostal se až do zakončení, Alex Nedeljkovic ale střelu ztlumil na hrudi. Přerušení hry znamená další komerční brejk.
     
    09:03
    Po přidržení kotouče Sarosem se Ekholm jal vysvětlovat něco Foegelemu, kterého jednoduše rukavicí profackoval, což náležitě ocenili domácí diváci. Rozhodčí zatím vše řeší domluvou.
     
    08:23
    Rozehrávka hostujícího brankáře o zadní mantinel nebyla přesvědčivá a ke kotouči se dostal jako první Johansen. Jenže ten nedokázal objet branku a zkusit Nedeljkovice překvapit, místo toho podklouzl.
     
    07:53
    Svečnikov se dostával za pukem a střetl se s Järnkrokem. Veškeré jejich další zapojení do hry ale bylo už nadbytečné, od hole domácího útočníka se puk odrazil do ochranné sítě a bude se vhazovat v pásmu Preds.
     
    07:18
    Ačkoliv hosté vyhráli vhazování ve vlastním pásmu, vyhození přes všechny čáry znamená zakázané uvolnění a návrat hry zpátky před branku Hurricanes.
     
    06:52
    Hurricanes v plném počtu, první oslabení pro ně nepředstavovalo prakticky žádné problémy. Kotouč navíc opustil hrací plochu a následuje komerční přestávka.
     
    06:04
    Ekholm rozjíždí novou kombinaci od vlastní branky, ale Nashvillu se v přesilové hře moc nedaří. Carolina se v poklidu brání a vyhazuje kotouče až za Sarosovu branku.
     
    05:28
    Forsberg měl málo prostoru, přesto se dokázal dostat k zakončení z pravého kruhu, Nedeljkovic vyrazil jenom před sebe a zbytek dokonala obrana, která poslala kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    04:52
    Andrej Svečnikov (CAR) je prvním vyloučeným zápasu, za podrážení ve vlastním pásmu bude trávit dvě minuty na trestné lavici.
    04:21 Brock MCGINN - 1:1
     
    04:21
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je tu opět něco, co lze vidět celou sérii. Na vedení jednoho z týmu je rychle odpovězeno, BROCK MCGINN tentokrát byl za brankou a měl hodně prostoru. Proto si po rychlé výměně s Nečasem vybruslil až na pravý kruh, kde se otočil a prostřelil Sarose v prostoru nad ramenem. Po celou dobu nebyl prakticky nijak bráněn – 1:1! Asistence: Martin Nečas.
     
    03:32
    Po tlaku Caroliny mohl přijít klidně druhý gól Preds! Hosté totiž hráli vepředu až moc riskantně a najednou z toho byl propad a přečíslení 2 na 1. Puk dostal do jízdy ideálně Trenin, jenže z mezikruží napálil jenom vyrážečku Nedeljkovice!
    01:44 Nick COUSINS - 1:0
     
    01:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po necelých dvou minutách si bere Nashville důležité vedení a aréna je v extázi! Haula měl kotouč na modré a nespěchal, rozhlédl se, přičemž našel střílenou přihrávkou nepříliš dobře pokrytého NICKA COUSINSE. Tomu pak stačilo jenom usměrnit kotouč mimo dosah Nedeljkovice a hostující brankář to tradičně schytává z domácích tribun chorálem: „Hey, you suck!“ – 1:0! Asistence: Erik Haula, Ben Harpur.
     
    00:44
    První útočná formace Caroliny předvedla na malém prostoru rychlou kombinaci, na jejímž konci byla střela Aha z pravého kruhu. Saros ale naprosto bez potíží likviduje.
     
    00:02
    S téměř 17minutovým zpožděním začíná šestý zápas série, Nashville vyhrál úvodní buly a Josi zpoza vlastní branky hned poslal kotouč do útočného pásma na rozjetého Forsberga, který si ale nezpracoval ideálně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Ellis (A), Harpur, Benning – F. Forsberg, Johansen, Duchene – Järnkrok, Mikael Granlund, Kunin – Cousins, Haula, Tolvanen – Trenin, Sissons, Jeannot.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – Slavin (A), D. Hamilton, Skjei, Pesce, Bean, Hakanpää – A. Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Trocheck, Nečas – Foegele, J. Staal (C), Fast – Martinook (A), Lorentz, B. McGinn.

    Rozhodčí: Meier (USA), Joanette (CAN) – Barton, Brisebois (oba CAN).
     
    Tato série to ze všech dotáhla s účastí diváků na stadionech nejdále. Už od prvního zápasu v Raleighu bylo přítomno 12 000 diváků v aréně, číslo se pak zvedlo o 135 v Bridgestone Areně během třetího a čtvrtého souboje.

    Dnes to bude první zápas, na který bude kapacita ještě navýšena. NHL po dohodě s úřady povolila těžko uvěřitelných 14 107 diváků, což bude na chvíli mezi všemi týmy v bitvě o Stanley Cup suverénně největší číslo. V momentě, kdy by se série vracela zpět na led Canes, potažmo Canes postoupili, pak by mohlo přijít podpořit tým přes 15 tisíc Caniacks! V poměru toho, co vidíme v Evropě, je to naprosto nepředstavitelné...
    Výkon Martina Nečase se projevil i na nápisu Canes před stadionem
     
    Ani pátý zápas nijak nevybočoval z trendu, který se započal v Nashvillu. Byl to tuhý boj o každý puk a Carolina neustále musela umazávat jednobrankový náskok svého soupeře. U obou branek byl i Martin Nečas, zejména jehož individuální akce při srovnání na 2:2 pořádně zvedla diváky ze sedadel. A když po dvou minutách prodloužení rozhodl Jordan Staal, 12tisícové publikum šílelo. Carolina tak do Nashvillu jede s tím, že může sérii ukončit.
     
    Zatím je to série, kde vyhrávají domácí týmy. První dvojduel zvládla Carolina s celkovým skóre 8:2, přičemž v každém ze zápasů vyhrála rozdílem tří branek. V prvním to byla výhra 5:2, ve druhém se pak povedlo Canes udržet rovnou čisté konto a po hladké výhře 3:0 se série stěhovala do hlavního města country.

    Tam to pro změnu byla přestřelka, která vždy končila až ve druhém prodloužení. Ve třetím duelu už Preds ztráceli dvě branky, dokázali se však zmáčknout a otočit na 4:3. To se psala 46. minuta a Bridgestone Arena byla u absolutního vytržení. Jenže v čase 56:39 bylo srovnáno a šlo se do prodloužení, které bylo hodně náročné. Matt Duchene se stal pro třetí zápas hrdinou, když v čase 94:54 proměnil svoji akci a po výhře 5:4 Nashville stáhl na 1:2.

    A čtvrtý zápas? Jako na houpačce. Oba celky střídavě získávaly a ztrácely vedení, opět to však byli Hurricanes, kteří srovnali na konečných 3:3 po 60 minutách. I tentokrát tak přišlo na řadu prodloužení, které rozhodl v 97. minutě Luke Kunin a série se za stavu 2:2 stěhovala zpátky do PNC Areny.
     
    Krásné brzké páteční ráno přeji všem příznivcům NHL! Bitva o Stanley Cup pokračuje a série v Centrální divizi nabízí zatím opravdu skvělou podívanou. Nejbouřlivější série, co se týče atmosféry na stadionech, je bezpochyby ta mezi Nashville Predators a Carolina Hurricanes.

    Na stadiony totiž mohou v obou městech desetitisícové návštěvy a lépe je na tom v tomto ohledu Nashville, na jehož třetí domácí zápas v sérii může nově až 14 107 diváků! A jak moc dobře víme, fanoušci Preds za to umí pořádně vzít. Svůj tým budou hnát za povinnou výhrou, která by Nashville udržela ve hře o postup. Po vítězství Caroliny v pátém zápase (3:2 v prodloužení) jsou totiž Canes mnohem blíže postupu a Nashville již nemá kam couvnout.

    Čeká nás jistě parádní zápas a klidně i prodloužení, podíváme-li se na výsledky v sérii. Začínat bude ve 20:30 nashvillského času, převedeno do našeho časového pásma, ve 3:30. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Cousins (Haula, Harpur), 22. Mikael Granlund (Ellis), 28. Johansen (Josi, Mikael Granlund) – 5. B. McGinn (Nečas), 34. Aho (D. Hamilton), 54. D. Hamilton (Slavin, B. McGinn), 62. Aho (Slavin)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Ellis (A), Harpur, Benning – F. Forsberg, Johansen, Duchene – Järnkrok, Mikael Granlund, Kunin – Cousins, Haula, Richardson – Trenin, Sissons, Jeannot.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – Slavin (A), D. Hamilton, Skjei, Pesce, Bean, Hakanpää – A. Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Trocheck, Nečas – Foegele, J. Staal (C), Fast – Martinook (A), Lorentz, B. McGinn.

    Rozhodčí: Kozari, Pochmara – Mills, Murray (všichni CAN)

    Diváci: 14 107
    Nashville 2 4 Carolina
    #1 Úterý 18.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 5:2
    #2 Čtvrtek 20.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 3:0
    #3 Sobota 22.05.2021 • 01:00
    Nashville - Carolina 5:4 po prodl.
    #4 Neděle 23.05.2021 • 20:30
    Nashville - Carolina 4:3 po prodl.
    #5 Středa 26.05.2021 • 02:07
    Carolina - Nashville 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 28.05.2021 • 03:45
    Nashville - Carolina 3:4 po prodl.
    bahis siteleri