Švédsko – Velká Británie 4:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 2:4 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 5:2 (kon.)
Lotyšsko – Norsko 3:4 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Nashville Predators
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1) Stav série: 2:4
Carolina Hurricanes
Pátek 28.05.2021, 03:45 • Bridgestone Arena, Nashville • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:06 Sebastian AHO - 3:4
     
    61:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je po dešti, Carolina po obratu z 1:3 postupuje do dalšího kola! Aho vyhrál buly a kotouč propadl až k mantinelu na Slavina, který na nic nečekal a okamžitě pouštěl kotouč na branku. Podruhé v zápase to byla teč SEBASTIANA AHA, která byla tak akorát na to, aby kotouč zamířil nad rameno Sarose a rozhodla o tom, že Hurricanes se postaví v boji o celkového vítěze Centrální divize Tampě Bay – 3:4! Asistence: Jaccob Slavin.
    53:59 Dougie HAMILTON - 3:3
     
    53:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Naprosto zasloužené srovnání od Caroliny znamená, že se jede prakticky od začátku! Po vyhraném buly dostal puk Slavin a parádní přihrávkou na šířku půl kluziště našel osamoceného DOUGIEHO HAMILTONA. Proti němu už byl Saros krátký a Carolina se nakonec dokázala dotáhnout – 3:3! Asistence: Jaccob Slavin, Brock McGinn.
     
    49:02
    Obrana Preds je celou třetí třetinu velký problém. Canes jednoznačně přehrávají svého soupeře, nebýt Sarose, který předvedl tři zákroky za sebou během chvilky, asi by to 3:2 pro Nashville nebylo.
     
    45:45
    Jusse Saros a útočníci Canes, díl několikátý! Odražený puk měl přímo před sebou nikým nehlídaný Staal a z hranice pravého kruhu okamžitě pálil, domácí brankář podržel puk ve výstroji.
    45:02 Zákrok Sarose proti střele Lorentze
     
    45:02
    Neskutečné momenty zápasu a Jusse Saros je jasným hrdinou pro tento moment! Lorentz dostal ideální přihrávku na zakončení do odkryté branky, střela mu ale příliš nesedla a napálil jenom finského brankáře do betonu!
     
    43:41
    V oslabení ujeli domácí znovu 2 na 1 a Haula celé přečíslení táhl, ve finální fázi mu kotouč ale uskočil a z nadějné akce nic nebylo. To by byla akce Nashvillu. Hosté totiž bleskově přešli dopředu a před Nečasem po rychlé kombinaci zívala prázdná branka, Haula však do toho vletěl po hlavě a Nečasovu střelu zastavil hokejkou!
    43:02 Vyloučení Ellise za sekání
     
    43:02
    Ryan Ellis (NSH) musel hasit kolosální problém, když se Fast vydal do brejku. Proto zkrátka zvolil variantu sekání, Fast i tak zakončil, ale domácí brankář svůj tým podržel. Rozhodčí dávají dvě minuty a nesahají k trestnému střílení.
    39:32 Forsbergovu střelu vychytal Nedeljkovic
     
    39:32
    Josi přiťuknul mezi kruhy na Johansena, který střílel mimo, domácí v náporu ale pokračují nadále. Forsberg měl prostor na vrcholku pravého kruhu a využil ho k projektilu, který Nedeljkovic chytá lapačkou!
     
    38:38
    82 sekund před koncem druhé třetiny přichází další vyloučení na hostující straně. Brady Skjei (CAR) zezadu nasadil nekompromisní hrazdu Cousinsovi, který se helmou zastavil až o tyčku branky Nedeljkovice. Tady přichází jasné dvě minuty.
    36:31 Foegele z levého kruhu napálil tyč
     
    36:31
    Svečnikov chvíli podržel hru za brankou Sarose a všiml si šikovně nabrusleného Foegeleho. Tomu přihrávku i adresoval a útočník hostí střílel z levého kruhu, křížem ale napálil jenom zadní tyč Sarosovy branky!
    33:34 Sebastian AHO - 3:2
     
    33:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ohromný tlak Caroliny nakonec končí využitou přesilovkou a snížením! Ekholm v přetížené obraně vyhazoval bekhendem a středem ledové plochy, jeho vyhození zachytil Hamilton a nastřelil puk zpátky do ohně. Tam stál příhodně SEBASTIAN AHO, jehož teč byla úspěšná a hosté jsou zpátky ve hře – 3:2! Asistence: Dougie Hamilton.
     
    31:49
    Matt Benning (NSH) jede ze souboje na trestnou jako jediný, dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Promění Canes již tuhle přesilovku?
     
    30:03
    Svečnikov střílenou přihrávkou křížem hledal Aha před brankou, ale neuspěl. Canes se však dostali do ohromného tlaku a elitní formace udělala neskutečný vítr před Sarosovou klecí, ale ani jedna příležitost brankou nekončí!
    27:32 Ryan JOHANSEN - 3:1
     
    27:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přesilovka 5 na 3 využita a byla to skvělá práce kapitána Josiho! Pro něj se otevřel prostor na modré a jediný obránce před ním očekával, že bude přímo střílet. Josi se ale neunáhlil, posunul puk pro neobsazeného RYANA JOHANSENA, kterému následně stačilo kotouč poslat do prázdné branky. Predators jdou do trháku – 3:1! Asistence: Roman Josi, Mikael Granlund.
     
    27:18
    19 sekund 5 na 3 pro Preds! Sebastian Aho (CAR) přesekl hokejku Jeannotovi a dostává tak oprávněně menší trest.
     
    25:37
    Navíc mají hosté po přesilovce úplně. Za nedovolené bránění mimo hru jde ven Dougie Hamilton (CAR) a bude se hrát 1:05 4 na 4.
     
    24:42
    Ten moment možná přichází nyní. Mikael Granlund (NSH) hasil chybu spoluhráče podražením Nečase a dostává menší trest za podrážení.
    21:13 Mikael GRANLUND - 2:1
     
    21:13
    Nashville právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny si Predators berou vedení zpátky! Všechno zahájila nepřesná rozehrávka Nedeljkovice a kotouč letící po prknech propadl na Elise. Obrana Canes navíc zapomněla na zcela volného MIKAELA GRANLUNDA, který dostal kotouč přímo před brankáře a poradil si kličkou do prázdné mimo jeho dosah – 2:1! Asistence: Ryan Ellis.
     
    17:36
    Harpur čekal za vlastní brankou na kompletní prostřídání a vyneslo to další šanci domácích! Mikael Granlund zůstal viset na pravém křídle sám a dostal přihrávku, kterou si zpracoval, ještě si puk potáhl a střílel. Nedeljkovic ale vytáhl efektní zákrok lapačkou!
     
    04:52
    Andrej Svečnikov (CAR) je prvním vyloučeným zápasu, za podrážení ve vlastním pásmu bude trávit dvě minuty na trestné lavici.
    04:21 Brock MCGINN - 1:1
     
    04:21
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je tu opět něco, co lze vidět celou sérii. Na vedení jednoho z týmu je rychle odpovězeno, BROCK MCGINN tentokrát byl za brankou a měl hodně prostoru. Proto si po rychlé výměně s Nečasem vybruslil až na pravý kruh, kde se otočil a prostřelil Sarose v prostoru nad ramenem. Po celou dobu nebyl prakticky nijak bráněn – 1:1! Asistence: Martin Nečas.
     
    03:32
    Po tlaku Caroliny mohl přijít klidně druhý gól Preds! Hosté totiž hráli vepředu až moc riskantně a najednou z toho byl propad a přečíslení 2 na 1. Puk dostal do jízdy ideálně Trenin, jenže z mezikruží napálil jenom vyrážečku Nedeljkovice!
    01:44 Nick COUSINS - 1:0
     
    01:44
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po necelých dvou minutách si bere Nashville důležité vedení a aréna je v extázi! Haula měl kotouč na modré a nespěchal, rozhlédl se, přičemž našel střílenou přihrávkou nepříliš dobře pokrytého NICKA COUSINSE. Tomu pak stačilo jenom usměrnit kotouč mimo dosah Nedeljkovice a hostující brankář to tradičně schytává z domácích tribun chorálem: „Hey, you suck!“ – 1:0! Asistence: Erik Haula, Ben Harpur.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Cousins (Haula, Harpur), 22. Mikael Granlund (Ellis), 28. Johansen (Josi, Mikael Granlund) – 5. B. McGinn (Nečas), 34. Aho (D. Hamilton), 54. D. Hamilton (Slavin, B. McGinn), 62. Aho (Slavin)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Ellis (A), Harpur, Benning – F. Forsberg, Johansen, Duchene – Järnkrok, Mikael Granlund, Kunin – Cousins, Haula, Richardson – Trenin, Sissons, Jeannot.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – Slavin (A), D. Hamilton, Skjei, Pesce, Bean, Hakanpää – A. Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Trocheck, Nečas – Foegele, J. Staal (C), Fast – Martinook (A), Lorentz, B. McGinn.

    Rozhodčí: Kozari, Pochmara – Mills, Murray (všichni CAN)

    Diváci: 14 107
    Nashville 2 4 Carolina
    #1 Úterý 18.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 5:2
    #2 Čtvrtek 20.05.2021 • 02:10
    Carolina - Nashville 3:0
    #3 Sobota 22.05.2021 • 01:00
    Nashville - Carolina 5:4 po prodl.
    #4 Neděle 23.05.2021 • 20:30
    Nashville - Carolina 4:3 po prodl.
    #5 Středa 26.05.2021 • 02:07
    Carolina - Nashville 3:2 po prodl.
    #6 Pátek 28.05.2021 • 03:45
    Nashville - Carolina 3:4 po prodl.
    bahis siteleri