Trebišov – Lipany 1:3 (kon.) | Plzeň – Domažlice 4:2 (kon.) | Opava – Karviná 0:1 (kon.)
Olomouc – Brno 2:0 (kon.) | Chrudim – Žižkov 3:1 (kon.) | Písek – Hr. Králové 0:4 (kon.)
Vyškov – Kroměříž 0:1 (kon.) | Senica – Šamorín 3:1 (kon.) | Teplice – Bohemians 1905 0:2 (kon.)
Ostrava – Prostějov 3:0 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 2:0 (kon.)
Pohronie – FC Košice 2:1 (kon.) | Zbuzany – Ústí n. L. 2:2 (kon.) | Liberec – Sparta B 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Příbram 2:0 (kon.) | Vlašim – Jihlava 1:1 (kon.) | Zlín – Trenčín 1:1 (kon.)
Teplice – Bohemians 1905 2:3 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:2 (kon.) | Pardubice – Dukla Praha 3:1 (kon.)
Olomouc – Sereď 2:1 (kon.) | Ostrava – Třinec 2:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
0:1 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 03.07.2021, 10:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Příprava na novou sezonu je v plném proudu, nás čeká duel mezi SFC Opava a MFK Karviná. Opava má zatím za sebou jeden přípravný zápas, který se jí povedl. Na hřišti Púchova totiž dokázala vyhrát výsledkem 3:1. Karviná naopak nastoupila do dvou duelů, přičemž ani jednou nedokázala vyhrát. Nejprve se jednalo o porážku 0:3 proti Trenčínu, následovala porážka 1:2 proti polskému Gorniku.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Digaňa – Janoščín, Helebrand, Hnaníček, Celba, Helešic, Tiéhi, Didiba, Putyera, Holík, Kramář

    MFK Karviná: Bolek – Křapka, Eduardo, Dramé, Bartošák – Jean Mangabeira, Nešický – Mikuš, Čmelík, Sinyavskiy – Svoboda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se Putyera pokoušel dostat přes hostující obranu, avšak výborně se na zemi povedlo zakročit Dramému.
     
    4
    Na levém křídle se Helešic dostal přes protihráče a napříč pokutovým územím posílal střílenou nabídku, která pouze proletěla do zámezí.
     
    5
    Tentokráte si o nahrávku řekl Janoščín, kterému se nepovedlo udržet míč na hrací ploše a vhazování se tak ujme Bartošák.
     
    6
    Do protiútoku se dostával domácí Heleščic, který za pokutovým územím vyprodukoval patičku, se kterou Janoščín moc nepočítal.
     
    7
    K hezkému zakončení se před malým momentem dostal Tiéhi, který to zkoušel levačkou pod břevno, s čímž si Bolek dokázal poradit.
     
    8
    Slezský FC zahrával úvodní rohový kop, který ovšem odvracel Dramé. Následoval protiútok, při kterém měl před sebou prázdnou branku jeden z hostů, který jí naprosto neskutečně netrefil.
     
    9
    Karviná se nyní osvobodila odkopem na druhou stranu hrací plochy, kde se o rozehrávku stará Hnaníček.
     
    10
    Celba pouze odkopával do bezpečnějšího prostoru, kde byl v souboji poslán na zem Kramář, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    11
    Opava rozehrávala z útočné poloviny nákopem na levou stranu, kde se do souboje dostával Helešic, který neměl šanci uspět.
     
    12
    Nešický se na levém křídle nedostal přes protihráče, přesto svému celku dokázal vybojovat další autové vhazování.
     
    13
    Tutovka pro domácí! Slezský FC rozjel naprosto parádní kombinaci, při které Holík nabízel míč před odkrytou branku Didibovi, který trestuhodně netrefil.
     
    14
    Hosté se nyní na delší časový úsek usadili na druhé straně, kde ovšem nepřesně narážel Jean Mangabeira, který našel pouze Putyeru.
     
    15
    Karviná se také v tomto případě osvobodila odkopem do bezpečnějšího prostoru, kde domácí celek rozjíždí další kombinaci.
     
    17
    Následoval rohový kop, po kterém se do hlavičky dostal jeden z hostujících hráčů, který slabě mířil pouze do rukavic brankáře.
     
    18
    K volnému míči se následně probojoval Jean Mangabeira, kterému ani tentokráte nevyšla nahrávka na jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    19
    Brankář Bolek proto raději odkopával na opačnou stranu, kde se ve vzduchu prosadil domácí Tiéhi, který sklepával pro Hnaníčka.
     
    20
    Směrem dozadu nyní spěchal Křapka, který měl na zádech dotírajícího Helešice, před kterým vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Oba celky ovšem měly jednu vyloženou šanci.
     
    23
    Domácí nyní zahrávali zajímavou standardní situaci, která nabídla centr do pokutového území, se kterým si obrana včas poradila.
     
    24
    Pas na Nešického nakonec zastavil domácí Janoščín, který byl v souboji jako druhý, a nakonec před zraky sudího fauloval.
     
    25
    Rozehrávka nabídla centr k zadní tyči, kde se do vzduchu dostávalo hned několik hráčů a po závaru došlo k teči kousek vedle tyče.
     
    26
    Hlavní sudí nařídil zhruba minutovou přestávku na doplnění tekutin.
     
    27
    Tiéhi hodně riskoval u svého pokutového území, kde nakonec přišel o míč. Ten se ovšem odrazil přímo do rukavic brankáře.
     
    28
    U postranní lajny byl skolen k zemi hostující Jean Mangabeira, čehož si všiml také sudí a Karviná tak rychle rozehrála volný kop.
     
    29
    Kombinace na levé straně nakonec přinesla další souboj, po kterém na zemi skončil Putyera, tentokráte se ale o faul nejednalo.
     
    31
    V posledních minutách se nám celkem dost přiostřilo, a to se hraje přátelský zápas. Nyní si nedovoleně počínal jeden z hostů.
     
    32
    A po hezké kombinaci Opavy došlo k zablokování nahrávky, následovat tak bude rohový kop z pravé strany.
     
    33
    Ten ovšem nepřinesl nic nebezpečného a posléze si na jistotu počínal Jean Mangabeira, který raději odkopával míč do bezpečí.
     
    34
    Centrovaná nabídka z pravé strany dopadla na hlavu domácího Celby. Domácí se pokoušeli o protiútok, včas se ovšem vrátil Křapka.
     
    35
    Holík posléze nahrával proti noze na Tiéhiho, který to zkoušel placírkou zhruba ze dvaceti metrů. Míč ovšem poslal vysoko nad branku.
     
    37
    Nekompromisním způsobem si ve svém pokutovém území počínal domácí Hnaníček, který balón odpálil daleko ven z hrací plochy.
     
    38
    Nahrávka na levou stranu našla Nešického, který nejprve samovolně upadl, načež to po jeho nahrávce zkoušel centrem Čmelík.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Po delší době se k míči dostal hostující brankář Bolek, kterému se po zemi nakrátko povedlo velice přesně rozehrát na Eduarda.
     
    44
    O míč nyní přišel hostující Eduardo, který se tak musel vracet. Karvinská obrana ovšem svého soupeře k ničemu nepustila.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec žádnou branku nepřinesl. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, ve které si oba celky vypracovaly šance, avšak ani jedna z nich neskončila za zády brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Opava dostala do vyložené šance. Na hranici malého vápna pálil Ščudla, který nechal vyniknout brankáře.
    48. Tutovka domácích.
     
    49
    Nyní na zemi skončil jeden z hostujících hráčů, chvíli se proto hrát nebude.
     
    50
    Sledovali jsme odkop od hostující branky, který se sice snesl na opačnou polovinu hrací plochy, avšak tam zasahoval Darmovzal.
     
    51
    Zpětná nahrávka od jednoho z domácích skončila u protihráče, jenomže Karviná se u hranice pokutového území k ničemu nedostala.
     
    52
    Ve středu hrací plochy se daleko s míčem nedostal ani Smékal, ten byl zastaven čistým způsobem a hra se tak rychle otáčí.
     
    53
    Nyní se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Digaňa, který na jistotu po zemi rozehrál na zcela osamoceného Smékala.
     
    54
    Karviná se nyní protáhla s míčem do pokutového území, kde dokonce zakončila, avšak pouze do připraveného obránce.
     
    55
    Míč se posléze snesl do zámezí, což znamenalo zisk autového vhazování pro domácí. Na pomoc exekutorovi přispěchal Gorčica.
     
    56
    Domácí obrana zpackala rozehrávku, do šance se po chybě Digaňi málem dostal jeden z protihráčů.
     
    57
    Posléze se k hranici pokutového území dostával domácí Darmovzal, kterému nevyšla nahrávka, jenž skončila pouze u protihráče.
     
    58
    Opava si vybojovala další rohový kop.
     
    59
    Rohový kop nakonec nabídl centr na přední tyč, kde si naskakoval Rychlý. Jeho hlavička z dobré pozice ovšem putovala vedle branky.
     
    61
    Domácí celek se díky zvýšené aktivitě dostal k dalšímu rohovému kopu, který tentokráte jeden ze soupeřů dokázal odvrátit.
     
    62
    Je za námi hodina hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Opava je ve druhém dějství aktivnější, zatím to k zásahu ale nevede.
     
    63
    Po dalším závaru zakončoval domácí Rychlý, kterého zablokoval jeden z protihráčů. Proto si domácí vyzkoušejí další rohový kop.
     
    65
    Nyní se nám hra o poznání uklidnila. MFK Karviná odkopávala na druhou stranu, kde se ovšem dokázal prosadit soupeř.
     
    67
    Daleko se s míčem nyní nedostal domácí Darmovzal, který se tak musel vracet, načež nahrával na osamoceného Kadlece.
     
    68
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, po kterém bude volný kop moci rozehrávat Karviná.
     
    69
    Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko do strany, centrovaná nabídka byla zablokována a na řadu tedy přijde rohový kop.
     
    70
    Sudí nařídil druhou krátkou přestávku na doplnění tekutin.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. V posledních minutách sledujeme hru plnou nepřesností a také faulů.
     
    72
    Každopádně se pokračovalo karvinskou rozehrávkou. Ta byla hodně trpělivá, navíc se do ní zapojil také sám brankář.
     
    73
    Karviná je v posledních minutách přeci jenom o něco aktivnější, výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    75
    V obraně se nyní povedlo zakročit Večerkovi, který odvracel míč mimo pokutové území, kde se ho znovu ujal jeden z protihráčů.
     
    76
    A na hranici malého vápna zachránil případný centr domácí Rychlý, který tak odvracel pouze za cenu rohového kopu.
     
    77
    S míčem se na druhou stranu dostal Darmovzal, který z jedničky přenášel hru na levou stranu, kde se mu nabídl Gorčica.
     
    78
    A na řadu přišel nedovolený zákrok domácího celku, pokračovat se tak bude odkopem od karvinské svatyně.
     
    79
    Sledovali jsme další přenesení hry, po kterém putoval centr na zadní tyči, kde sice dobíhal Kadlec, avšak ani on na míč nedosáhl.
     
    79
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní zásah! Karviná u středového kruhu vybojovala míč, následně se s míčem dostal do pokutového území Matěj Jurásek, který zpětnou nahrávkou našel ve skluzu zakončujícího KACPERA ZYCHA.
    79. ZYCH - 0:1
     
    81
    A Karviná rozhodně nepolevuje, ba naopak. Další postupný útok směřoval do šestnáctky, avšak nakonec skončil přesně na hranici.
     
    82
    Opava to bude mít nyní hodně složité, zhruba deset minut před koncem zápasu prohrává o jednu branku a moc času tedy nemá.
     
    83
    Následoval pas na pravou stranu, kde se hosté dokázali na chvíli udržet, avšak prudkou nahrávku přečetl domácí Putyera.
     
    84
    Kdepak. Domácím se ani další rychlý protiútok vůbec nepodařil a Karviná na jistotu hrála zpětnou nahrávku ke své šestnáctce.
     
    85
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro domácí celek, který se ani při dalším útočném výpadu nedostal ani k hranici pokutového území.
     
    87
    Až nyní se domácí konečně dostali k nebezpečné vzdálenosti k brance soupeře, avšak ani tentokráte z toho nebylo zakončení.
     
    89
    Tak to je naprosto neuvěřitelné. Domácí znovu servírovali míč před naprosto prázdnou branku, kde jeden z domácích netrefil prostor tří tyčí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Karviné, která svého soupeře porazila 1:0. Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, přesto úvod patřil Opavě, která se kýžené branky nedočkala. Jediná dnešní trefa byla k vidění zhruba deset minut před koncem řádné hrací doby, karvinskou akci ve skluzu dokázal přesně zakončit Kacper Zych. (11:44:04)

    David Suchý

    Branky: 79. Zych


    Slezský FC Opava: 1. poločas: Digaňa – Janoščín, Helebrand, Hnaníček, Celba, Helešic, Tiéhi, Didiba, Putyera, Holík, Kramář
    2. poločas: Digaňa – Putyera, Rychlý, Vrána, Kadlec – Darmovzal, Večerka, Gorčica, Ščudla – Smékal.

    MFK Karviná: 1. poločas: Bolek – Křapka, Eduardo, Dramé, Bartošák – Jean Mangabeira, Nešický – Mikuš, Čmelík, Sinjavskij – Svoboda
    2. poločas: Ciupa – Křapka, Eduardo (62. Stropek), Šindelář, Bartošák (62. Vlachovský) – Jean Mangabeira (62. Jursa), Nešický – Sinjavskij, Mikuš, Jurásek – Zych

    Rozhodčí: Proske – Žurovec, Dudek

    Diváci: 441
    bahis siteleri