Nizozemsko - Indie 5:1 (kon.) | Irsko - Jižní Afrika 2:0 (kon.)
konec
Nizozemsko - Indie

5:1

(1:1, 0:0, 3:0, 1:0)

Sobota 24.07.2021, 13:45 • Oi Hockey Stadium North Pitch • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z pozemního hokeje na olympiádě, na viděnou. (15:18:32)
     
    Je konec. Nizozemky splnily roli favorita a vítězí 5:1. Nebýt závěru třetí čtvrtiny, skóre by asi bylo pouze 3:1, ale na to se nikdo neptá. Indky sehrály bez pochyby dobrý zápas a myslím si, že letos skončí rozhodně lépe než v Riu s jedním bodem. Hráčkou zápasu byla zvolena střelkyně dvou branek a doslova stoprocentní i na střely FELICE ALBERSOVÁ. Za zmínění stojí i dobrý výkon kapitánky Raniové, která celý tým burcovala a dokonce i vsítila branku. Nizozemky za dva čeká souboj s Irskem, tedy nováčkem na olympiádě. Indky sehrají utkání s bronzovým Německem.
     
    60
    Utkání právě skončilo
     
    59
    Ještě v poslední minutě utkání, se do střely položila Laura Nunninková, její ránu z bekhendu však vyrazila Savitaová.
     
    58
    Téměř po dvou minutách se na hrací ploše nic velkého neodehrálo. Spíše již poklidná hra Nizozemek na míčku a zápas se tak už dohrává.
     
    56
    Nishaová teď dostala tvrdou ránu od soupeřky do stehna. Střelu však ustála a v utkání pokračuje, její obličej ovšem náznaky bolesti ukázal.
     
    55
    Šance byla. Do vápna nadešly celkem dva náhozy, které ovšem nikdo z hráček v modrém nedokázal nijak zpracovat či tečovat. Míček tak přebraly na své hole Nizozemky.
     
    54
    Indky se od inkasovaného gólu drží na polovině soupeře, tak uvidíme zda dokáží vytěžit nějakou šanci.
     
    52
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemky využívají dnes druhý trestný roh a přidávají tak pojišťující pátou branku! Na střelu z trestného rohu šla dnes již počtvrté JACQUELINE VAN MAASAKKEROVÁ, která tentokrát zvolila střelu po zemi, no a gól byl na světě.
     
    51
    Weltenová měla kolem sebe dvě indické soupeřky, i přesto dokázala vystřelit tvrdou ránu, která protáhla brankářku Savitaovou. Jedna z obránkyň tam poté zahrála nohou a uvidíme tak trestný roh Nizozemek.
     
    50
    Trenér indických hráček začíná být trošičku nervózní, neboť jak jsem již zmiňoval Indky do posledních minut předváděli skvělý zápas, až na ty dvě rychlé branky. Nyní to už vypadá, že Nizozemky si branku jen tak dát nenechají.
     
    49
    Jedna z indických hráček zkoušela nahodit na kapitánku Raniovou, její nához však nebyl dostatečně silný a míčku se zmocnila soupeřka.
     
    47
    Indky mají posledních patnáct minut se skóre něco udělat. Nebýt těch dvou rychlý gólů v závěru minulé čtvrtiny, tak jsme sledovali do té doby poměrně vyrovnaný zápas, nyní už to tak moc nevypadá.
     
    46
    Čtvrtá čtvrtina právě začala
     
    Třetí čtvrtina přinesla rovnou tři branky, a to všechny do sítě Indie. Vše začalo trestným rohem, a poté dvěma rychlými góly v závěru čtvrtiny.
     
    45
    Třetí čtvrtina právě skončila
     
    45
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    To je rychlovka! Těsně před konce čtvrtiny se FREDERIQUE MATLOVÁ uvolnila, protáhla se do brankoviště a střelou z nápřahu našla tu nejmenší skulinku u tyče, kterou neměla Savitaová pokrytou.
     
    44
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A ono se jim to opravdu povedlo! Keetelsová pronikla po pravé straně, až do dobré pozice pro přihrávku před branku, kam si naběhla střelkyně prvního gólu FELICE ALBERSOVÁ, které stačilo pouze míček tečovat, a to se také povedlo.
     
    43
    Pomalu se nám blíží konec třetí čtvrtiny, nyní jsou u míčku Nizozemky, které zkouší proklouznou indickou obranou.

    Gerard Filip

    C. de la Fuente (ARG), A. Church (NZL)
    Zahajovací sestavy:

    Nizozemsko: Koningová- Maasakkerová, Sandersová, Stamová - Leurinková, Keetlesová, Nunninková, Goedeová (C) - Verschnoorová, Weltenová, Matlaová
    Náhradníci: Koolenová, Pheninckxová, Waardová, Albersová, Geffenová

    Indie: Savitaová - G. Kaurová, Ekkaová, Uditová - Monikaová, Kaurová, Pukhrambamová, Teteová, Nehaová - Katariyová, N. Kaurová, Raniová (C)
    Náhradníci: Navjot Kaurová, Deviová, Pradhanová, Nishaová, Lalremsiamová
    thejrc.org