Česko – Španělsko 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Itálie
2:3 (1:2, 1:0 - 0:1)
Česko
Čtvrtek 29.07.2021, 18:40 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Ačkoliv teď probíhá slavnostní zahájení šampionátu před velmi slušnou návštěvou, z mé strany je to dnes již vše. Zítra do šampionátu vstupuje i kategorie U16, která první utkání bude hrát již v 9:15, a to proti Itálii. Krásný zbytek večera a budu se těšit na počtenou! (20:23:23)
     
    Ohromná radost na české straně, neboť druhou prohru v řadě český tým už nepřipustil! Houževnaté a nepříjemné Italy v emotivním zápase zvládl přetlačit v prodloužení poté, co ve 44. minutě rozhodl drama Martin Holba. A nutno říci, že asi zaslouženě. Český tým byl střelecky aktivnější a po velkou část hrací doby měl převahu, jenže nedisciplinovanost ve druhé půli jej nejenom stála jednu branku, ale taky mohla stát zápas. Naštěstí se tak nestalo a s hloučkem rodičů mohou čeští junioři slavit výhru 3:2 v prodloužení!

    Střely na branku: 21 – 29
     
    Konec zápasu.
     
    43:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fanstastická bitva v Effretikonu končí a slavit nakonec mohou čeští hokejisté! Po vhazování v útočném pásmu Itálie následovala ztráta týmu z Apeninského poloostrova a výpad MARTINA HOLBY, který nakonec skončil brankou. Důležité dva body – 2:3! Bez asistence.
     
    43:00
    Campulla se snažil natáhnout na velmi dlouhý kotouč, který mířil před branku. Dopadlo to tak, že v plné rychlosti sestřelil Lequina a branku posunul o několik metrů dozadu.
     
    42:42
    Český tým nic neřešil ve vlastním pásmu, zkrátka vyhodil přes všechny čáry. A protože se v inline hokeji nepíská zakázané uvolnění, je to vítaný prostředek.
     
    42:17
    Cora se dostal před obránce na pravé straně a pustil puk na Lequina, novopacký brankář pokus zlikvidoval. A to samé platilo i o pár sekund později, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    41:35
    Hamrla šel sám proti třem hráčům a neměl žádnou podporu, tudíž akce vyšuměla velmi rychle do ztracena. Italové tak drží kotouč a kombinují.
     
    40:50
    Podruhé za sebou již Plos vypálil a mířil do vrchní části branky, trefil ale jenom plexisklo za brankou Fracara.
     
    40:15
    Plos při zakládání útoku nakonec přejel až do útočného pásma a rozhodl se jít do zakončení, tentokrát mu to však bylo znemožněno.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tohle musí naplněnou arénu v Effretikonu zkrátka bavit! Emoce, vyloučení, šance a fantastická atmosféra. Italům se povedlo srovnal při přesilové hře, když se prosadil Crivellari, čeští junioři posléze již nedokázali strhnout zápas na svoji stranu. A to i přes branku Zapletala tři sekundy před koncem, rozhodčí ji však neuznali a dali Čechům jenom přesilovou hru. V hektickém a emotivním závěru branka nepadla, a tak nás čeká za chvíli prodloužení!

    Střely na branku: 18 – 28
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:56
    Lukáš Plos čtyři sekund před koncem pronikl snadno po levém křídle a dostal se až do zakončení, při kterém byl zezadu sražen. O to více to bylo emotivní z toho důvodu, že už mu jenom stačilo kotouč do branky poslat. Opět se tak bouří na tribunách, rozhodčí nařizují buly po pravici Fracara!
     
    39:14
    Češi po oddechovém čase opustili pásmo vlivem nepřesné nahrávky a Italové po nich šli, aby jim u vlastní branky co nejvíce ztěžili rozehru. Jenže to se nedělo a naši to v klidu vykombinovali.
     
    39:06
    Nakonec přišla, ale nepříliš výrazná a Fracaro bez potíží lapil. Zajímavější však byly momenty poté, kdy se to tam opět postrkovalo a vypadalo to, že to přeroste v hromadnou šarvátku. Rozhodčí ale dokázali všechny odehnat, možná tomu pomohl i kouč Suhrada, který si za českou stranu vzal time.
     
    38:45
    Ještě zhruba 20 sekund zbývá z přesilové hry a stále Češi kombinují na útočné polovině. Na přímou střelu, která by se v této situaci hodila, to ale nevypadá.
     
    38:03
    Plos jel po propadu italské oslabené letky sám na branku po levém křídle a vyčkával se střelou do poslední chvíle, Fracaro ale stejně a dokázal ve výstroji kotouč ztlumit!
     
    37:01
    Vyloučením Lazzariho za zdržování hry se vše vyjasňuje. Naprosto nejpravděpodobnější způsob je, že předtím došlo k úmyslnému posunutí branky. Takže i když Zapletal trefil přesně, branka byla posunuta a nemohla být branka uznána.
     
    37:01
    Pravděpodobně se jednalo o to, že branka vůbec nepadla, respektive kotouč nepřešel celým objemem brankovou čáru. Napříč celým stadionem bylo slyšet cinknutí tyčky, zda tomu bylo opravdu tak, to nemohu soudit.
     
    37:01
    Češi se právě radovali z branky, kterou střelou pod víko zajistil Marek Zapletal a hlučná skupinka italských fanoušků rázem ztichla. O 10 sekund později ale opět hlučela, a to naplno, neboť rozhodčí branku neuznávají!
     
    35:23
    Omlouváme se za technické potíže z důvodu internetového připojení, budeme se teď soustředit na aktuální dění. A že to mohlo být klidně 3:2 pro nás! Zapletal si povodil obránce a zůstal sám před Fracarem, který však vytrčil do vzduchu beton a zastavil tím puk letící do branky po kličce!
     
    34:37
    Ve hře není o tvrdé momenty nouze. Jaký to rozdíl od prvního zápasu se Španělskem, který se odehrál víceméně v klidu. Tentokrát se to zase po přerušení strkalo a rozhodčí mají poměrně složitou práci.
     
    32:12
    Macas naskakuje do hry a Češi mohou již útočit v plném počtu.
     
    31:48
    Z oslabení zbývá Čechům ještě půl minuty. Brání zatím velmi dobře a Italy do ničeho v tomto oslabení nepouští.
     
    30:50
    Bojuje se i na straně organizátorů. Časomíra, která zdobí krásný stánek sportovního centra se totiž rozběhla a nešlo zastavit čas. Proto se v přerušení jednalo, co dále, nakonec se povedlo vše rozchodit a jedeme dále.
     
    30:11
    Další poměrně zbytečné vyloučení na české straně. Macas dojížděl zezadu za italským hráčem, který předtím již stihl vystřelit. To by nebyl problém, jenže mu dal zezadu takovou hrazdu, že soupeř přepadl přes Lequina. Proto dvě minuty za hrubost.
     
    29:25
    Malínek při snaze zakončit trefil pouze prvního italského hráče před sebou a Crivellari toho mohl využít na brejk. Sil ale příliš neměl, a tak Malínkovi nedělalo problém se vrátit ke kotouči.
     
    28:07
    Češi jsou již v plném počtu a rozjíždí další útočné akce. Opět však máme po brance Itálie vyrovnanou hru, soupeři pomohlo i to, že hrál v krátkém časovém sledu za sebou dvě přesilovky.
     
    27:30
    Po rychlém výpadu při českém oslabení cinkla za italským brankářem dokonce tyč! Posléze došlo k přerušení hry, neboť právě branka Itálie vyskočila ze svého postavení.
     
    27:03
    Malínek nedosáhl na riskantní přihrávku, kterou dával Rossetto. Italové i nadále hrají v tlaku, chtějí z druhé přesilovky za sebou skórovat.
     
    26:30
    Kuchař vyjel v oslabení směr útok a vystřelil na italského brankáře rovnou dvakrát, v obou případech však Fracare neměl problémy s likvidací pokusu.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu Česko (Buršík – 2 min, podrážení).
     
    25:32
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové si vzali během přesilovky time a přineslo to ovoce! Campulla pustil puk na levý kruh pro FILIPPA CRIVELLARIHO, který si vyjel před branku, dostal se přes vytrčený beton Lequina a pohodlně zasunul do odkryté branky – 2:2! Asistence: Lorenzo Campulla.
     
    24:22
    Crivellari se do toho opřel na levém kruhu, jenže proti byl blokující Malínek, od nějž se puk odrazil až skoro do ochranné sítě. Italové nicméně pokračují v tlaku.
     
    24:01
    Češi budou čelit prvnímu oslabení na šampionátu. Špatně střídali a na hřišti jich jeden čas bylo pět, což bylo něco pro horkokrevné Italy. A i proceduru vyloučení provází zmatky. Podle časomíry totiž má jít ze hry hráč #15, který ale v juniorce podle zápisu není. Na trestné sedí nicméně Vojtěch Kuchař.
     
    22:20
    Vypadalo to, že nůžky vůči italské obraně se sevřou ještě více, Žmola však nechtěl riskovat jako poslední hráč a pomohl si se spoluhráči. I tak se ale jedná o dobrý vstup do poloviny.
     
    21:24
    Plos byl blízko třetí brance, která mohla padnout po nepřehledné situaci před brankou, kde vyplaval kotouč právě pro Plose u tyče. Napálil jej však tak, že jenom proletěl brankovištěm na druhou stranu a skončil v rohu hřiště.
     
    20:49
    Italové vyčkávají s rozehrávkou za vlastní brankou, nemají skoro žádnou nabídku, kam nahrát. Ve stoje se holt rozjíždí útok těžko...
     
    20:12
    Úvodní buly druhého poločasu vyhráli Češi a vychází od vlastní branky. Plos zavelel k útoku a zakončoval jej z levého kruhu na bližší rameno Fracara, je z toho ale jenom přerušení hry.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina měla grády, a to i díky velmi hlasité podpoře italských fanoušků. Nutno říci, že ti čeští nezůstávali vůbec pozadu a jedná se tak o zápas s parádní diváckou kulisou. Češi vykročili do utkání parádně a po dvou minutách už slavili branku Jakuba Žmoly. I přestože krátce po vyloučení po jednom hráči na každé za hrubost srovnal kapitán Itálie Masiero, 12 sekund před koncem aktivnější junioři vzali vedení zpět díky krásné akci Mariana Koblížka.

    Střely na branku: 7 – 15
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla paráda! Další laciná ztráta Itálie v pásmu vyvrcholila individuální akcí MARIANA KOBLÍŽKA, který si bekhendovou kličkou položil obránce před sebou a Fracara, taktéž povyjetého z brankoviště překonal milimetrovou střelou do vinglu. Důležitý gól před koncem prvního poločasu – 1:2! Bez asistence.
     
    19:19
    Češi jdou cestou častých střel. Další vyslal Abazaj nad kruhy, italský brankář drží ve výstroji a přerušuje.
     
    18:33
    Přihrávka dozadu od Pietrobona na Campullu byla hodně riskantní, a také nevyšla. Puku se zmocnil Malínek, neměl však podporu a ani rychlost na to, aby Pietrobona přešel. Proto z toho byla jenom střela, ta nedělala Fracarovi problémy.
     
    17:55
    Pietrobon využil dobré clony v předbrankovém prostoru a poslal sedmou střelu Itálie v poločase, Lequin však vyklonil hlavu právě včas a bez potíží přikryl puk.
     
    17:00
    Fracaro sebral Čechům další branku! Žmola našel na protějším křídle naprosto volného Hamrlu, italský gólman se fantasticky přesunul a na betonu utlumil Hamrlovo zakončení.
     
    15:42
    Holba obral snadno o puk italského obránce, který byl jako úplně poslední před gólmanem. Byla z toho sice střela, která mířila do míst, kde by Fracaro rozhodně nebyl, ale nakonec to jenom zahučelo na ochozech.
     
    14:52
    Do hry se zapojil i brankář Lequin, který sbíral nepřesnou přihrávku na vlastní obrannou polovinu. Tentokrát jsou na tahu Italové.
     
    13:46
    Plos dostal dlouhý pas za obranu, kam si najížděl v momentě, kdy byla italská obrana nezformovaná. Na přímou střelu to však nebylo, proto raději jeden z klíčových hráčů českého výběru vrací pod sebe na spoluhráče.
     
    12:45
    Jak jsem psal o nejistotě italského gólmana, tak tentokrát Italy podržel parádně! Koblížek zakončoval přečíslení 2 na 1 s velkým časovým náskokem na jakéhokoliv obránce. Střelu chtěl zakončit nad lapačku, Fracaro se však do pokusu položil a dostává se mu ovací od hlučných italských fanoušků!
     
    11:45
    Italové v posledních minutách spíše jezdí bez kotouče, český tým je určitě aktivnější, stále však čeká na vedoucí branku. Hamrla si sjížděl od poloviny nad kruhy, zakončení ale zamířilo jenom do bruslí bránících Italů.
     
    10:42
    Macas si zastavil kotouč a z levého kruhu hledal mezi nimi Kuchaře, který se ale již do střely nedostal, pokus mu zablokoval Rocco.
     
    09:50
    Crivellari se ocitl v další velké šanci, když zůstal nehlídaný u tyče české branky. Z otočky pálil křížem na zadní tyč, Lequin byl ale připraven a poradil si i s následným závarem.
     
    09:09
    Abazaj zastavil kombinaci, která začínala být poměrně nepřesná. Hraje se velmi vyrovnaný hokej, avšak s velkou dávkou nepřesností.
     
    08:09
    Češi zakládají útok zpoza vlastní branky a Buršík mohl jít do střely odněkud z poloviny, raději ale stáhl hru zpět na vlastní spoluhráče a nechal prostřídat.
     
    06:59
    Koblížek se protáhl podél mantinelu na levém křídle až do zakončení a poslal puk směrem na rameno italského brankáře, který nejjistěji nepůsobí. Tentokrát mu museli pomoct přerušit hru spoluhráči.
     
    05:34
    Itálie právě vstřelila branku!
    A Itálie srovnává! Kapitán GIACOMO MASIERO to vzal celé na sebe a propracoval se od založení útoku až do zakončení. I tam byl úspěšný, a tak máme v bouřlivé atmosféře stav 1:1! Bez asistence.
     
    05:21
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko (Holba – 2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Itálie (Campulla – 2 min, hrubost).
     
    04:59
    Žmola po rychlé trojúhelníkové kombinaci pálil z levého kruhu, jeho pokus srazil Fracaro mimo brankoviště. A navíc je jasné, že se bude vylučovat, a to na obou stranách.
     
    04:19
    Na druhé straně se slušně ukázal i Rossetto, který předvedl podobnou kličku jako Kuchař v úvodu zápasu a byl tak sám před Lequinem, trefil ale jenom oblast vyrážečky gólmana, který je aktivní i v ledním hokeji, spatřit ho můžete v dresu dorostu Hradce Králové.
     
    03:39
    Plos měl na hokejce hned druhý gól, když si vytáhl brankáře z jeho území a zakončoval na dlouhou hokejku k bližší tyči. Z úhlu sice Fracara překonal, právě tyč ale zastavila téměř danou radost z druhé branky!
     
    02:45
    Italové v útoku zahráli také párkrát do těla a po srážce Montolliho s Malínkem si už tribuny nějaký trest žádaly, hra však pokračuje bez přerušení dále.
     
    01:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned ve druhé minutě si bereme vedení, což je klíčové! Hamrla postupoval s kotoučem bez bránění vpřed a vznikl tak problém v italské obraně. Nastalou situaci vyřešil Hamrla optimálně, ťuknul včas JAKUBU ŽMOLOVI, který procpal puk mezi betonem a tyčí italské branky – 0:1! Asistence: Adam Hamrla.
     
    00:45
    A tak vznikla šance pro Kuchaře, který si kličkou na osu položil Campullu před sebou a střílel nad lapačku italského gólmana, puk těsně zamířil vedle tyče!
     
    00:08
    Druhý duel českých juniorů začíná, jako první vyhráli buly Italové a zkoušeli přehrát hru hned křížem na levou stranu, kde ale Montolli podklouzl a z akce nakonec nic nebylo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Fracaro, Pierobon – Campulla, Pietrobon, Masiero, Rocco, Chiamenti, Sobberi, Manganelli, Montolli, Crivellari, Bau, Magmabosco, Cora, Rossetto, Lazzari

    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z městečka Illnau-Effretikon ve Švýcarsku! Právě tady, kousek od Curychu, dnešním dnem začalo mistrovství Evropy mládežníků v inline hokeji.

    První zápas proti Španělsku Češi smolně ztratili, ačkoliv vedli už po 10 minutách 2:0, Španělé během 27. minuty dotáhli na 2:2 a rozhodli v prodloužení, navíc sekundu před jeho koncem, čímž tak dotáhli velkolepý obrat. K tomu, aby i tak ale naši junioři odcházeli z dnešního dne alespoň s jedním vítězstvím, musí vyhrát nad Itálii.

    Ta odehrála taktéž jeden zápas a padla proti Francii poměrem 2:6. Předposlední zápas dnešního programu začíná v 18:40, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:40.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Masiero, 26. Crivellari (Campulla) – 2. Žmola (Hamrla), 20. Koblížek, 44. Holba


    Itálie: Fracaro (Pierobon) – Campulla, Pietrobon, Masiero, Rocco, Chiamenti, Sobberi, Manganelli, Montolli, Crivellari, Bau, Magmabosco, Cora, Rossetto, Lazzari
    Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek

    Rozhodčí: Ott, Bessonová (oba SUI)
    bahis siteleri