Kanada – Brazílie 0:0 (4:3 po pen.) | V. Británie – Austrálie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Japonsko 3:1 (kon.)
Nizozemsko – USA 2:2 (2:4 po pen.)
konec
Švédsko
3:1 (1:1)
Japonsko
Pátek 30.07.2021, 12:00 • Saitama Stadium 2002, Saitama • Olympijské hry - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9. (13:56:35)
     
    Domácí Japonsko na turnaji končí, naopak Švédky si zahrají o postup do samotného olympijského finále s Austrálií.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas končí! Švédsko míří po vítězství 3:1 nad Japonskem do semifinále olympijského turnaje!

    Mírně favorizované Švédky byly v úvodních minutách aktivnější a byly odměněny vedoucí brankou. Po rozehrávce rohového kopu se z následného celku prosadila hlavou Magdalena Erikssonová. Následně ale Japonky dokázaly evropský celek zatlačit a po zásluze přišlo vyrovnání. Parádní přihrávku za obranu od Hasegawaové využila z prvního doteku Mina Tanakaová.

    Také úvod druhé části zápasu vyšel lépe seveřankám. Již v 54. minutě dostala Stina Blacksteniuová geniální nahrávku od Rolföové a propálila japonskou brankářku. O deset minut později poté přišla ruka Iwabučiové v pokutovém území a Švédky měly k dispozici penaltu. Tu proměnila s ledovým klidem Kosovare Asllaniová a definitivně pojistila švédský postup.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kitamuraová skvěle prostrčila míč do vápna do běhu Tanakaové, ale u balonu byla o něco dříve švédská brankářka.
     
    90+3
    Střídající Anderssonová zkoušela oslovit Erikssonovou, ale ta už nemá tolik sil a balon neměla šanci na hrací ploše dostihnout.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Jonna Anderssonová.
     
    90
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sofia Jakobssonová, přichází Madelen Janogyová.
     
    90
    Kitamuraová mířila s míčem do nebezpečného prostoru z pravé strany. Proti stažené obraně švédského národního týmu to ale budou mít domácí hodně těžké.
     
    89
    Bezproblémový obranný zákrok pro Björnovou. Ta navíc sklepla balon hrudníkem na Lindahlovou a Švédky mohou natáhnout čas.
     
    88
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Emi Nakadžimaová, přichází Honoka Hajašiová.
     
    87
    Zkušená Jakobssonová skončila na trávníku po souboji s Nakadžimaovou. Japonky velmi záhy po rozehrávce získaly míč pro sebe.
     
    86
    Kosovare Asllaniová ustála atak Sugitaové, poté se otočila směrem k brance Japonska, ale nakonec poslala míč jen vedle pravé tyče.
     
    84
    Rise Šimizuové utekl balon od kopačky až za postranní lajnu a to neuniklo ani pomezní rozhodčí. Švédky získávají zadarmo vhazování.
     
    83
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juj Hasegawaová, přichází Nanami Kitamuraová.
     
    82
    U středového kruhu se nedokázala zbavit bránící Asllaniové Iwabučiová, ale nakonec se pískal faul na japonskou útočnici.
     
    81
    Po autovém vhazování si v souboji pomohla lehkým faulem Schoughová a hlavní sudí musela pískat. Japonky ale z rychlé rozehrávky nic nevytěžily.
     
    80
    Zhruba posledních deset minut do konce druhého poločasu. Švédky i nadále kontrolují své vedení o dva góly.
     
    79
    Už už to vypadalo, že se Sofia Jakobssonová prosmýkne mezi dvěma soupeřkami a půjde sama na branku, ale nakonec skvěle zasáhla na poslední chvíli Minamiová.
     
    78
    Švédky se postupně zatahují více a více do defenzivy. Endová si vyměnila míč s Nakadžimaovou, ale opět neprošla až do vápna.
     
    77
    U pravé postranní lajny neměla kam dále pokračovat Hasegawaová a tak raději vrátila míč k vlastním stoperkám. K balonu se nakonec dostala i Jamašitaová.
     
    76
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Lina Hurtigová.
     
    76
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Olivia Schoughová.
     
    75
    Kapitánka Kumagajová se vydala z pozice stoperky do útoku a podpořit své spoluhráčky. Na obranu Švédska si ale nepřišla.
     
    73
    Nákop Lindahlové nebyl přesný a tak balon skončil jen u Šimizuové. Japonky poté zastavila jen za cenu nedovoleného zákroku Jakobssonová.
     
    72
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Narumi Miuraová, přichází Džun Endová.
     
    71
    Asijský celek nic nevzdává. Tanakaová vracela míč proti noze Iwabučiové, ale ta z prvního doteku pálila jen do soupeřky před sebou.
     
    70
    Japonky opět mířily do otevřenější obrany soupeře. Nepřesnou střelu Hasegawaové ale dokázala u své první tyče pokrýt Lindahlová.
    68. Kosovare ASLLANIOVÁ - 3:1
     
    68
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko vede už o dva zásahy! Balon si na penaltový bod postavila KOSOVARE ASLLANIOVÁ a zcela bez problému uklidila svou střelu dokonale k pravé tyči.
    67. Penaltový zákrok
     
    67
    Hlavní rozhodčí se šla ještě podívat na video a následně potvrdila penaltu!
     
    66
    Při střele Asllaniové zahrála rukou v pokutovém území Iwabučiová.
     
    65
    Glasová ve druhém poločase není příliš vidět, ale nyní dokázala uvolnit Jakobssonovou. Japonky mají co dělat, aby pokryly náběhy soupeřek.
     
    64
    Erikssonová vhodila míč zpoza postranní lajny. Poté pokračovala do útoku Blacksteniusová, ale Rolföovou centrem neoslovila.
     
    63
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Filippa Angeldalová, přichází Hanna Bennisonová.
     
    62
    Po krátké nahrávce od Miuraové se rozběhla do útoku Sugitaová. Švédky ale dokázaly velmi rychle zformovat obranu před vlastním vápnem.
     
    60
    Po hodině hry vede Švédsko nad domácím Japonskem o jednu branku. Japonské fotbalistky se ale rozhodně nevzdávají svého snu o postupu do semifinále.
     
    59
    Nakadžimaová rozehrávala rohový kop, který ale ještě na první tyči zastavila pohotovým zákrokem Glasová.
     
    58
    Švédskému týmu se poměrně daří držet soupeřky dál od své branky. Nyní sice unikala Hasegawaová, ale Lindahlová skvěle zasáhla u své tyče.
     
    57
    Po řadě nepřesností se u balonu zjevila Blacksteniusová. Autorka zatím rozdílové branky centrovala před Jamašitaovou, ale svou spoluhráčku nenašla.
     
    56
    Asijské fotbalistky se okamžitě po rozehrávce ze středového kruhu vydaly do útoku. Miuraová zkoušela individuálně projít do vápna, kde ale narazila na Björnovou.
    54. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 2:1
     
    54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko jde opět do vedení! STINA BLACKSTENIUSOVÁ dostala milimetrovou nahrávku do vápna, poté si odstavila obránkyni a se štěstím propálila Jamašitaovou.
     
    54
    Také Švédky se po delší době dostaly do vápna soupeřek. Asllaniová se nedokázala prosadit přes Minmiovou ke střele.
     
    52
    Sugitaová zkusila lehkým obloučkem překvapit Lindahlovou ze střední vzdálenosti, ale míč jen prolétl nad břevnem švédské branky.
     
    51
    Od středové čáry rozehrávala Angeldalová. Nahrávka však našla jen kopačky Nakadžimové a Japonky mohly jít do kontru. Ten však skončil po chybě Hasegawaové.
     
    50
    Na pravém kraji mířila do útoku Tanakaová. Ve vápně ještě přihrávala Šimizuové, která ale lehkou ránou nepřekvapila Lindahlovou.
     
    49
    Naprosto jednoduchá akce ze strany Japonska. Iwabučiová si naběhla na dlouhý pas a jen nepřesnost jí okradla o jistou šanci.
     
    48
    Vynikající kličku předvedla Fridolina Rolföová, ale po přechodu do vápna už neměla sílu na zpětnou nahrávku proti noze Blacksteniusové.
     
    47
    Druhý poločas dostartovala rozehrávka Švédska ze středového kruhu. Evropský celek se ihned tlačil do útoku, ale Angeldalová nedokázala lépe najít Asllaniovou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:02.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Švédsko hraje s Japonsko v rámci čtvrtfinále olympijského turnaje nerozhodně 1:1.

    Mírně favorizované Švédky byly v úvodních minutách aktivnější a byly odměněny vedoucí brankou. Po rozehrávce rohového kopu se z následného celku prosadila hlavou Magdalena Erikssonová. Následně ale Japonky dokázaly evropský celek zatlačit a po zásluze přišlo vyrovnání. Parádní přihrávku za obranu od Hasegawaové využila z prvního doteku Mina Tanakaová.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Švédky mohly ještě před koncem první půle zahrozit. Blacksteniusová však šanci zazdila špatným řešení ve vápně a navíc byl pískán ofsajd.
     
    44
    Minutu před pauzou byla u balonu Mijagawaová. Glasová následně po zisku míče získala pro evropský celek další rohový kop.
     
    43
    Jakobssonová spolupracovala s Glasovou. Než se ale dostal míč do pokutového území, tak se stačily Japonky vrátit do obrany.
     
    42
    Japonky měly k dispozici rozehrávkou od rohového praporku. Před Hedvigou Lindahlovou se však vyznamenala při obranné hlavičce Erikssonová.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Švédsko hraje zatím s domácím Japonskem nerozhodně 1:1.
     
    39
    Narumi Miuraová při napadání faulovala Ilestedtovou za žlutou kartu a v případě postupu Japonska si semifinále nezahraje.
     
    39
    Už už to vypadalo na další šanci japonského výběru. Poslední finální přihrávka do vápna na Tanakaovou byla o metr delší.
     
    38
    Nadýchaný centr Asllaniové sice skončil na hlavě Ilestedtové, ale zády k brance nedokázala balon nasměrovat do sítě.
     
    37
    Tanakaová se vrátila do obrany, ale v souboji s Angeldalovou si pomohla faulem a Švédky mají příležitost ke standardní situace.
     
    36
    Švédky jsou natlačeny na útočné polovině. Prudký centr Glasové skončil jen v rukavicích Ajaky Jamašitové.
     
    35
    Glasová mířila s balonem do útoku. Po průnikové nahrávce do vápna mohla zakončovat Asllaniová, ale na Jamašitaovou si nepřišla.
    33. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    33
    Hlavní rozhodčí se šla ještě podívat na zákrok na opakovaný záběr a usoudila, že se o penaltu nejednalo.
     
    32
    Pokutový kop pro Japonsko! Tanakaová byla ve vápně stažena k zemi.
     
    32
    Švédská reprezentace se nyní snaží uklidnit situaci kombinací u středového kruhu. Asllaniové však utekl balon od kopačky a útok Japonska musela řešit až Björnová.
     
    30
    První potrestanou hráčkou zápasu je Amanda Ilestedtová. Na levé straně přidržela unikající Sugitaovoou.
     
    30
    Po půlhodině čtvrtfinálového duelu je stav vyrovnaný. Švédky sice vstoupily do utkání lépe, ale v posledních minutách se musí bránit.
     
    29
    Juj Hasegawaová to nyní vyzkoušela sama ze střední vzdálenosti, ale střelou bez razance Lindahlovou nepřekvapila.
     
    28
    Po přihrávce na hranici vápna se otáčela s míčem čelem k brance Stina Blacksteniusová. Než ale dokázala vystřelit, tak měla u sebe hned dva soupeřky.
     
    27
    Japonky jsou najednou při chuti. Ve středu pole skvěle zpracovala balon Miuraová, ale už nedokázala lépe přihrát nabíhající Sugitaové.
    25. Mina TANAKAOVÁ - 1:1
     
    25
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Z první větší šance Japonsko srovnává! Na pravé straně utekla obraně Hasegawaová, který neskutečně přesným centrem do vápna vybídla ke skórování MINU TANAKAOVOU a ta z blízkosti propálila Lindahlovou.
     
    24
    Ani jeden tým nechce udělat ve středu pole lacinou chybu. Japonky si posouvají míč na krátkou vzdálenost.
     
    23
    Rohové kopy Asllaniové jsou pořádně nebezpečné. Nyní míč prolétl malým pokutovým územím bez zásahu hráček.
     
    22
    Iwabučiová neměla žádný prostor na zpracování na hranici pokutového území. O balon útočnice japonského týmu velmi rychle přišla v souboji s Ilestedtovou.
     
    20
    I po dvaceti minutách vede Švédsko nad Japonkami o jeden zásah. O ten se postarala přesnou hlavičkou Magdalena Erikssonová.
     
    19
    Až příliš dlouhá byla nahrávka Glasové na Jakobssonovou. Balon skončil až za koncovou čárou a rozehrávat bude Ajaka Jamašitaová.
     
    18
    Japonky se nyní udržely na útočné polovině trávníku. Dloubáček do vápna před sprintující Iwabučiovou stáhla balon Lindhalová.
     
    17
    Na levém kraji měla míč u kopačky Hina Sugitaová. Po kličce více k ose trávníku vystrašila skákavou ránou Lindahlovou, ale gól z toho nebyl.
     
    16
    U postranní čáry faulovala Sugitaová Glasovou a hlavní rozhodčí musela zapískat. Švédky se po rozehrávce nikam neženou a vyčkávají v kombinaci.
     
    14
    Švédský tlak pokračuje. Jakobssonová ještě dostihla míč na hrací ploše před koncovou čárou, ale centrem do vápna nenašla nabíhající spoluhráčku.
     
    13
    Od rohového praporku opět centrovala Asllaniová. Kapitánka Segerová sice hlavičkovala na první tyči, ale nedokázala míč umístit do sítě.
     
    12
    Právě Sofia Jakobssonová odcentrovala do vápna, kde chtěla z první zakončit Blacksteniusová, ale její pokus skončil na bránící Minamiové.
     
    11
    Sugitaové se nabídla do kombinace Tanakaová. Švédky se ale dokázaly rychle dostat k míči a Jakobssonová potrápila domácí obranu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe evropskému celku. Japonky sice mohly jít nyní do protiútoku, ale akci zbytečně zasekla na pravé straně Iwabučiová.
    8. Magdalena ERIKSSONOVÁ - 1:0
     
    8
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko ve čtvrtfinálovém střetnutí dostává do vedení! Akce po rohovém kopu ještě pokračovala. Další centr přilétl do pokutového území z levé strany, míč si skvěle našla MAGDALENA ERIKSSONOVÁ a hlavou otevřela skóre.
     
    8
    Švédsko mělo k dispozici rohový kop. Asllaniová centrovala od rohového praporku do pokutového území, kde hlavičkovala Blacksteniusová, ale jen do soupeřky před sebou.
     
    7
    Šimizuová měla na pravé straně více prostoru, ale hned první přihrávku směrem n Hasegawaovou nedala přesně a Švédky získaly míč zcela zdarma.
     
    6
    Také Japonky se vydaly do útoku. Souhra Miuraové s Iwabučiovou však neproběhla podle představ domácí reprezentace.
     
    4
    Glasová centrovala do pokutového území, kde se chtěla u míče uvolnit Blacksteniusová, ale při snaze zakončit faulovala bránící Minamiovou.
    3. První švédská šance zůstala nevyužita
     
    3
    Sofia Jakobssonová se dostala do první šance zápasu. Po dlouhém nákopu zamířila křídelnice do vápna, dostala se před Mijagawaovou, ale nedokázala zakončit přesně na branku.
     
    2
    Japonský výběr je v úvodních minutách více u balonu. Miuraová přihrával skrz klubka hráček, ale míč vyplaval až před brankářkou Švédska.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu japonské fotbalistky. První nákop mířil na pravou stranu, kde ale měla k balonu daleko Sugitaová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Ilestedtová, Björnová, Erikssonová – Angeldalová, Segerová (C) – Jakobssonová, Asllaniová, Rolföová – Blacksteniusová.
    Náhradníci: Falková – Anderssonová, Kullbergová, Bennisonová, Janogyová, Hurtigová, Schoughová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Minamiová, Mijagawatová – Hasegawaová, Nakadžimaová, Miuraová, Sugitaová – Iwabučiová, Tanakaová.
    Náhradníci: Ikedaová – Takaradaová, Endová, Šiokošiová, Momikiová, Kitamuraová, Hajašiová..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    21.07. 2016 Švédsko – Japonsko 3:0
    10.03. 2014 Japonsko – Švédsko 2:1
    28.07. 2012 Japonsko – Švédsko 0:0
    20.06. 2012 Švédsko – Japonsko 0:1
    13.07. 2011 Japonsko – Švédsko 3:1
     
    Švédsko

    Švédská národní tým obhajuje v Tokiu pět let starou stříbrnou medaili z olympijských her v Brazílii. Tehdy seveřanky jen těsně postoupily ze základní skupiny do playoff, ale právě ve vyřazovací části nejprve poslali domů po penaltovém rozstřelu Američanky, v semifinále také na penalty odsunuly domácí Brazílii a až v boji o zlatou medaili nestačily v tuhém souboji na Německo.

    I letos v Tokiu švédský tým šokoval poslední mistryně světa z USA. V úvodním duelu se hned dvakrát prosadila Blacksteniusová a pojistku na 3:0 přidala Hurtigová. Také v souboji s Austrálií měly Švédky dvougólovou střelkyni. Rolfová podržela svůj národní tým a i díky ní vyhrálo Švédsko 4:2. Již s jistotou postupu a v pozměněné sestavě Švédsko porazilo i ve třetím utkání v základní skupině Nový Zéland 2:0.
     
    Japonsko

    Japonky dokáží na olympijském turnaji vytěžit z minima maximum. Na úvod základní skupiny přišla remíza z tuhého souboji s výběrem Kanady, když až pět minut před koncem srovnávala na 1:1 Iwabučiová. Po porážce 0:1 s Velkou Británií bylo Japonsko na hraně vyřazení, ale poté přišel očekávaný úspěch v podobě postupového gólu Tanakové a vítězství 1:0 posunulo domácí reprezentaci do vyřazovací fáze turnaje.
     
    Krásné páteční poledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Olympijský turnaj žen dospěl již do své vyřazovací fáze a my se společně zaměříme na čtvrtfinálový duel Švédsko – Japonsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vít Schück

    Branky: 8. Erikssonová (Rolföová), 54. Blacksteniusová (Rolföová), 68. Asllaniová (pen.) – 25. Tanakaová (Hasegawaová)

    Karty:   30. Ilestedtová (SWE) – 39. Miuraová (JPN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Ilestedtová, Björnová, Erikssonová – Angeldalová (63. Bennisonová), Segerová (C) – Jakobssonová (90. Janogyová), Asllaniová (90+1. Anderssonová), Rolföová (76. Schoughová) – Blacksteniusová (76. Hurtigová).
    Náhradníci: Falková – Anderssonová, Kullbergová, Bennisonová, Janogyová, Hurtigová, Schoughová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Minamiová, Mijagawatová – Hasegawaová (83. Kitamuraová), Nakadžimaová (88. Hajašiová), Miuraová (72. Endová), Sugitaová – Iwabučiová, Tanakaová.
    Náhradníci: Ikedaová – Takaradaová, Endová, Šiokošiová, Momikiová, Kitamuraová, Hajašiová.
    bahis siteleri