Sparta B – Žižkov 0:3 (kon.) | Vlašim – Líšeň 4:1 (kon.) | Brno – Jihlava 4:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
0:3 (0:2)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 15.08.2021, 10:30FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Pražské derby nakonec lépe dopadlo pro Viktorii Žižkov, která svého soupeře porazila výsledkem 3:0. Oslabená Sparta hrála ve druhém dějství častěji na míči, jenomže se jí nedařilo proniknout do vyložených šancí. Místo toho přišla třetí inkasovaná branka, o kterou se postaral Augusto Batioja. Viktoria v tomto duelu předvedla fantastickou efektivitu, snad každá větší šance skončila za brankářem Hečou, který byl pokaždé bez šance. (12:26:27)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:3.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Utkání se nyní spíše jen dohrává. I přesto se do šance dostal Fawzy, který po centru mířil rybičkou do boční sítě.
     
    90+3
    Začíná se přiostřovat. Turyna se dostal do souboje se Soukupem, který se dostal mimo pokutové území. Posléze došlo k menší strkanici.
     
    90+3
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další odkop v podání Soukupa. Ten se pokoušel oslovit Hossama, který ale na balón neměl šanci dosáhnout.
     
    90+1
    Hostující brankář ovšem dlouho otálel a je z toho žlutá karta za zdržování hry.
     
    90+1
    Tvaroh si nabíhal na pravé křídlo, kde ovšem na nahrávku nedosáhl a Soukup tak uvedený míč zpět na hrací plochu.
     
    90
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Dudl. Jeho přímé zakončení levou nohou nakonec putovalo pár čísel nad branku.
     
    89
    Hossam fauloval na hranici šestnáctky, je tu zajímavá standardní situace pro domácí.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto, avšak ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Mohamed Hosaam El Nagar.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Mostafa Fawzy.
     
    86
    Vitík fauloval u postranní lajny a po přerušení obdržel žlutou kartu.
     
    85
    Série hlavičkových soubojů kousek od pokutového území Viktorie. Krátce poté se do střeleckého postavení dostal Dudl, kterému ale střela nevyšla.
     
    84
    Tvaroh dokázal v pokutovém území najít Kozáka, který ještě nahrával pod sebe na Suchomela. Ten to zkoušel pravou nohou, jenomže trefil pouze soupeře.
     
    83
    Ani další nákop domácích nepřinesl nic závažného. Soukup si tak přichystal odkop od své branky, kterým na opačné straně zkoušel najít Zemana.
     
    82
    A znovu je hra přerušena. Po souboji mezi Zemanem a Vitíkem skončila na hrací ploše tato dvojice, o nic vážnějšího se ale nejedná.
     
    81
    Stále probíhá ošetřování, navíc do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Viktoria Žižkov si tak připíše druhou výhru v řadě.
     
    80
    Tvaroh šel do souboje s protihráčem hodně ostře, nakonec může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    79
    Na centrovanou nabídku si nyní dokázal naskočit talentovaný Vitík, kterému se ale nepovedlo zamířit přesně a Soukup tak znovu nemusel zasahovat.
     
    78
    Soukup dalším odkopem posílal míč na opačnou stranu, tentokráte to bylo značně nepřesné. Balón doputoval pouze do zámezí a vhazovat mohl Suchomel.
     
    77
    Po delší době si práci s míčem vyzkoušel také hostující brankář Soukup, který pro změnu odkopával na druhou stranu, kde se ale neprosadil Batioja.
     
    75
    Heča šel pro míč mimo své pokutové území a dlouho přemýšlel, což s balónem udělá. Nakonec při snaze o odkop na druhou stranu mířil pouze do zámezí.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Tadeáš Zeman (FK Viktoria Žižkov).
     
    73
    Je tu krátká přestávka na doplnění tekutin.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Karel Tvaroh.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Adam Gabriel, přichází Dominik Šimáček.
     
    72
    Patrák rozehrával standardní situaci z pravé strany, přičemž do pokutového území poslal nadějnou nabídku, na kterou jen těsně nedosáhl střídající Turyna.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Žižkov kráčí za druhým vítězstvím v řadě, naopak domácí by se rádi zmohli na kontaktní branku.
     
    69
    Koželuhovi se nepovedlo zastihnout míč na hrací ploše, což ale nemuselo zas tak vadit. Sám se ujal autového vhazování, které poslal na nohu Zemana.
     
    68
    Do dalšího protiútoku se na pravém křídle dostával hostující Bazal. Ten ještě nahrával k šestnáctce, kde pouze do protihráče zakončoval Muleme.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Matyáš Kozák.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Daniel Turyna.
     
    66
    Nyní z místa přestupku rozehrával domácí brankář Heča. Ten znovu zkoušel rozehrát po zemi nakrátko na Piška, který vyvezl míč na druhou polovinu.
     
    65
    Domácí celek to v současné době bude mít extrémně složité. Prohrává totiž o tři branky a do konce zápasu zbývá zhruba pětadvacet minut.
     
    63
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Znovu ojedinělá šance Viktorie končí třetí brankou! Viktoria se přes pravou stranu dostala na útočnou polovinu, kde z pravé strany centroval do pokutového území Bazal. Nedůraz ovšem ukázal jeden z domácích, který nedokázal odvrátit míč a v těžké pozici ho v pádu poslal k zadní tyči AUGUSTO BATIOJA.
     
    63
    Máme za sebou zhruba hodinu hry. Stále platí, že jsme se zatím dočkali dvou branek, ve druhém dějství mají územní převahu hráči Sparty Prahy.
     
    62
    A je tu další žlutá karta. Tentokráte šel u postranní lajny do skluzu Patrák, který sestřelil Mulemeho.
     
    61
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Miroslav Petrlák, přichází Tadeáš Zeman.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Daniel Richter.
     
    59
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Petr Pudhorocký, přichází Václav Dudl.
     
    59
    Soukup je po předchozím souboji značně otřesený, dost možná z toho byl i vyražený dech. Hostující brankář ovšem bude moci pokračovat v tomto duelu.
     
    58
    Ani tento rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Nápor domácích ovšem pokračoval dalším rohem, který přinesl nepovedenou nabídku.
     
    57
    Sejk šel do souboje se Soukupem hodně agresivně, je z toho karta.
     
    57
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    56
    Soukup znovu rozehrával po zemi, přičemž se mu povedlo najít Šimona Gabriela. Kostrbatá rozehrávka přinesla odkop míče, pro který si doběhl Jonáš.
     
    55
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si velice pozorně všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující útočník Batioja.
     
    54
    Z vlastní poloviny poté rozehrával domácí Pudhorocký, který přenášel hru k levé autové lajně, odkud se přeci jenom povedlo odcentrovat Suchomelovi.
     
    53
    Sejk nacouval do Březiny, který nějakou tu dobu ležel na zeleném pažitu. Nakonec se to obešlo bez žluté karty, Žižkov bude moci rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    52
    Drchal nyní aktivně napadal rozehrávku soupeře a Březinu tak donutil ke zpětné nahrávce na brankáře Soukupa, který znovu musel rozehrávat.
     
    51
    Od své branky znovu mohl rozehrávat hostující brankář Soukup. Jednalo se o rozehrávku nakrátko po zemi, přičemž si vybral obránce Šimona Gabriela.
     
    50
    Na levém křídle měl hodně prostoru hostující Nabijev, který se dostal ke své tradiční technické ráně pravou nohou. Tentokráte mířil do rukavic brankáře.
     
    49
    Soukupovi se odkop od své branky vůbec nepovedl, levačkou ho totiž poslal mimo vymezený prostor a po vhazování dokázal zakročit Šimon Gabriel.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal domácí brankář Heča, kterému adresoval malou domů Adam Gabriel. Následovat bude rozehrávka.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nebyl vůbec špatný. Směrem dopředu byla aktivnější Sparta, jenomže její koncovka nebyla vůbec dobrá a prosazoval se pouze soupeř. Žižkov se do pokutového území dostal jen párkrát, přesto se mu povedlo vykřesat dva zásahy. O ten první se postaral Súkenník, naopak ten druhý si domácí celek vstřelil sám. Sparta v závěru poločasu navíc přišla o vyloučeného Ryneše.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    S míčem se na útočnou polovinu dostal hostující Koželuh, který to zkoušel nabídkou k hranici pokutového území, kde se ovšem nacházel domácí Jonáš.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    42
    Tak pozor! Matěj Ryneš nejprve za loket v obličeji vyfasoval žlutou kartu, jenomže po domluvě sudích vyfasoval ještě jednu a je z toho červená karta.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Matěj Ryneš (AC Sparta Praha B).
     
    42
    A po prodloužení do pokutového území se za míčem dostával Batioja, který ovšem fauloval Heču, jenomže v bolestech skončil na zemi právě hostující hráč.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Augusto Batioja (FK Viktoria Žižkov).
     
    41
    Hlavní sudí si nyní všiml nedovoleného zákroku. Březina tak bude moci rozehrát.
     
    40
    Hostující brankář Soukup měl znovu práci v podobě odkopu od své branky. Ten také v tomto případě posílal hodně daleko na druhou stranu hrací plochy.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    A stále ten stejný obrázek. Po krátké kombinaci se na druhou stranu vydal Jonáš, tentokráte jeho přenesení hry dopadlo přesně na hlavu zadáka Gabriela.
     
    36
    Jonáš z vlastní poloviny přenášel hru daleko na druhou stranu, kde se Ryneš nedostal přes Mulemeho. Posledně jmenovaný navíc vybojoval vhazování.
     
    35
    Hodně času na rozehrávku poté měl domácí Piško, který rozehrál k levé autové lajně. Tam se Suchomel musel popasovat s napadajícím protihráčem.
     
    34
    Soukup si přichystal další odkop od své branky, který posílal na levou stranu, kde se zatím nevýrazně hrající Nabijev nakonec nedostal k balónu.
     
    33
    Ve středu hrací plochy operoval domácí Pudhorocký, proti kterému vystartovala hned dvojice protihráčů a sledovali jsme tak další zpětnou nahrávku.
     
    32
    Na pořadu dne byl druhý rohový kop pro domácí celek. Ten se nakonec přeci jenom snesl na hlavu Gabriela, který v těžké pozici mířil daleko vedle branky.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy. O oba se postarala Viktoria Žižkov, která ale není herně lepším týmem.
     
    30
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo vymezený prostor, jako poslední se ho dotkl Vitík a následovat tak bude další autové vhazování.
     
    29
    Už se opět pokračuje ve hře. Domácí celek okamžitě rozjel kombinaci na vlastní obranné polovině, při které se o rozehrávku postaral zadák Piško.
     
    28
    Nyní následuje krátká pauza na občerstvení.
     
    26
    Žižkov právě vstřelil branku!
    A na opačné straně je tu druhá branka Viktorie! Po rychlé rozehrávce se Muleme dostal z levé strany k centur do pokutového území, kde šel hodně nešťastně do souboje Milan Piško, který šel skluzem po míči, který odehrál pouze do skluzujícího AUGUSTA BATIOJU.
     
    26
    Sparta také měla k dispozici standardní situaci, která padala směrem k hranici malého vápna, kde se nakonec nejlépe zorientoval hostující Batioja.
     
    25
    Domácí celek podnikl rychlou kombinaci, při které se Gabrielovi pod sebou povedlo najít Patráka. Ten trochu ukvapeně zakončoval vysoko nad branku.
     
    24
    Nyní mohl vhazovat také hostující celek. Koželuhovi se ke spolupráci nabídl Sixta, který mu vracel a sledovali jsme odkop na druhou stranu.
     
    23
    Muleme to zkoušel centrovanou nabídkou do pokutového území, kde ovšem našel pouze protihráče. Viktoria Žižkov ovšem i nadále pokračuje v kombinaci.
     
    22
    Nyní jsme sledovali první změnu na hrací ploše. Zraněný Řezáč nemohl pokračovat a utkání pro něj skončilo.
     
    21
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Josef Koželuh.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral hostující Igor Súkenník.
     
    19
    Do rozehrávky se nyní zapojil také domácí brankář Heča, který také v tomto případě dokázal rozehrát nakrátko, přičemž si vybral Vitíka.
     
    18
    Domácí celek to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času.
     
    16
    Žižkov právě vstřelil branku!
    A do vedení jdou hosté! Žižkov zahrával standardní situaci z pravé strany. Centr směřoval do přehuštěného prostoru, kde se nejlépe zorientoval IGOR SÚKENNÍK, kterému se povedlo propálit brankáře Heču.
     
    15
    Tutovka pro domácí! Nepovedený centr se na zadní tyči snesl k Drchalovi, který před prázdnou brankou ve skluzu trefil tyč. Posléze z dorážky neuspěl Gabriel.
     
    15
    Sledovali jsme další autové vhazování, které si vzal na starost hostující Řezáč. Ten si dával celkem dost načas, načež mu na pomoc přispěchal Sixta.
     
    14
    Snad první nedovolený zákrok tohoto zápasu. Domácí Jonáš zezadu za dres Batioju, následná standardní situace byla rozehrána po zemi nakrátko.
     
    13
    Soukup svým odkopem hledal spoluhráče na druhé straně. Nejvýše do vzduchu se ovšem dostal domácí Gabriel, který odvracel za cenu vhazování.
     
    12
    Domácí celek znovu povedeně kombinoval a bylo z toho další zakončení. Tentokráte se o něj postaral Sejk, avšak ani on nedokázal trefit branku.
     
    11
    Je za námi úvodní desetiminutovka zápasu. Zatím sledujeme spíše náznaky útočných akcí, na první vážnější ohrožení branky čekáme.
     
    10
    Drchal se rychlostním způsobem dostal před Březinu a v pokutovém území si našel palebnou pozici pravou nohou. Ránu ovšem poslal vysoko nad branku.
     
    9
    Zpětná nahrávka poté pořádně zahnala domácí Vitíka, který se musel vracet na vlastní obrannou polovinu hrací plochy, kde rozehrál na Piška.
     
    8
    Hodně prostoru měl ve středu hrací plochy hostující Sixta, který se pokoušel nastartovat Nabijeva, jenž měl k míči hodně daleko a bude se vykopávat.
     
    7
    Drchal si seběhl do volného prostoru, odkud to zkoušel centrem do pokutového území, kde před Sejkem dokázal zodpovědně zakročit Gabriel.
     
    6
    Příliš dlouhá nahrávka poté putovala na pravé křídlo, kam si nabíhal hostující Bazal. Vhazování se tak ujal domácí Suchomel, který si vybral Ryneše.
     
    5
    Muleme zasahoval na hranici svého pokutového území, kde čistým způsobem dokázal zastavit Patráka. Viktoria si nyní vybojovala autové vhazování.
     
    4
    V obraně poté zasahoval Suchomel, který před napadajícím protihráčem raději vypustil zpětnou nahrávku na Heču, jenž si poprvé vyzkoušel práci s míčem.
     
    3
    Na levém křídle si o nahrávku řekl domácí Suchomel, který se manévrem dostal před protihráče, načež prudkou nabídkou zkoušel oslovit Pudhorockého.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Heča – A. Gabriel, Piško (C), Vitík, Suchomel – Pudhorocký, Jonáš, Ryneš, Patrák – Sejk, Drchal.
    Náhradníci: Tůma – Červak, Dudl, Kozák, Šimáček, Tvaroh, Turyna.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Řezáč, Březina, Gabriel, Muleme – Sixta, Súkenník (C) – Bazal, Petrlák, Nabijev – Batioja.
    Náhradníci: Švenger – Fawzy, Hosaam El Nagar, T. Zeman, Žežulka, D. Richter, Koželuh..
     
    AC Sparta Praha B

    Soupeřem bude rezervní tým pražské Sparty, který je nováčkem soutěže. Pražané se po třech kolech nacházejí na čtvrté pozici, přičemž zatím prohráli jedinkrát. Na svém kontě totiž mají sedm bodů a na vedoucí pražskou Duklu momentálně ztrácejí tři body. Sparta ihned v prvním kole šokovala Chrudim, která na domácím stadionu prohrála poměrem 0:1. Druhá výhra poté přišla na domácím stadionu proti Prostějovu, a sice vysoko 4:0. Letošní jediná porážka byla k vidění v minulém kole, Varnsdorf na domácím stadionu dokázal vyhrát výsledkem 3:1.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Na opačné straně stojí Viktoria Žižkov, která se v uplynulém ročníku umístila na čtvrté pozici, přičemž na postupující Hradec ztrácela již šestnáct bodů. Viktoria Žižkov by se také v letošním ročníku ráda účastnila bojů o postupující pozice, zatím to ale moc nevypadá. Domácí celek tohoto zápasu má po třech odehraných duelech na svém kontě tři body, přičemž si první výhru připsal až v minulém kole na domácím stadionu proti Příbrami. Úvodní dva duely poté nabídly porážky. Nejprve tomu tak bylo proti Líšni, ve druhém případě na hřišti nevyzpytatelného Varnsdorfu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má na programu zápasy čtvrtého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha B a FK Viktoria Žižkov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Branky: 16. Súkenník, 26. Batioja, 63. Batioja

    Karty:   42. Ryneš (SPB), 57. Sejk (SPB), 62. Patrák (SPB), 86. Vitík (SPB) – 41. Batioja (ZIZ), 74. T. Zeman (ZIZ), 90+1. P. Soukup (ZIZ)   42. Ryneš (SPB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:3.
    AC Sparta Praha B: Heča – A. Gabriel (72. Šimáček), Piško (C), Vitík, Suchomel – Patrák (72. Tvaroh), Jonáš, Pudhorocký (59. Dudl), Ryneš – Sejk (67. Turyna), Drchal (67. Kozák).
    Náhradníci: Tůma – Červak, Dudl, Kozák, Šimáček, Tvaroh, Turyna.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Řezáč (21. Koželuh), Březina, Gabriel, Muleme – Sixta (61. D. Richter), Súkenník (C) – Bazal, Petrlák (61. T. Zeman), Nabijev (86. Hosaam El Nagar) – Batioja (86. Fawzy).
    Náhradníci: Švenger – Fawzy, Hosaam El Nagar, T. Zeman, Žežulka, D. Richter, Koželuh.

    Rozhodčí: Dorušák – Dohnálek, Lakomý

    Diváci: 835
    bahis siteleri