Sparta B – Žižkov 0:3 (kon.) | Vlašim – Líšeň 4:1 (kon.) | Brno – Jihlava 4:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
4:0 (2:0)
FC Vysočina Jihlava
Neděle 15.08.2021, 20:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky druholigového fotbalu! Čtvrté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavře pikantní souboj FC Zbrojovky Brno a FC Vysočiny Jihlava.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Fotbalisté z jihu Moravy mají v letošní sezóně jasný cíl, kterým je návrat do nejvyšší soutěže, odkud loni po pouhém jednom roce spadli. V nové sezóně mají po třech duelech na svém kontě zatím šest bodů za výhry na hřišti Táborska a doma s Opavou, v obou případech však klidně výsledky mohly být opačné. Před týdnem pak svěřenci Richarda Dostálka poprvé v novém ročníku narazili, v derby na hřišti Prostějova prohráli 0:2. Proti Jihlavě tak potřebují opět nutně zabrat.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Jihlava však na jih Moravy přijede v pozici dosud neporaženého celku v této sezóně. Vysočina na úvod sezóny doma porazila 2:1 Varnsdorf, o týden později stejným poměrem uspěla v Ústí nad Labem. Až minule přišla první ztráta, s Duklou Praha totiž doma hrála bez branek. V tabulce po neúplném 4. kola zatím zaujímá čtvrté místo, ale na vedoucí Duklu Praha s 10 body se může v případě výhry v Brně bodově dotáhnout.
     
    Řekli před utkáním:

    Richard Dostálek (hlavní trenér Brna): "S Jihlavou jsme se potkali v létě v rámci přípravy a dobře víme, že nás čeká další těžký a náročný zápas s houževnatým soupeřem. O přednostech Jihlavy víme, už na dnešním tréninku jsme se věnovali nácviku situací, které v utkání mohou nastat. Věříme, že se dokážeme dobře nachystat a v dalším domácím utkání uspějeme, abychom proměnili výhodu domácího stadionu v body." (zdroj: fczbrno.cz)

    Jan Kameník (hlavní trenér Jihlavy): "Soupeř má kvalitní tým s řadou zkušených hráčů, kteří si prošli první ligou. Mají schopnost držet míč na svých kopačkách, dobře kombinovat a zahrozit vepředu dvěma ofenzivními hráči, kteří mají svojí kvalitu, ať už je to Řezníček nebo Hladík. Na to je potřeba se velice dobře připravit. Je to soupeř, který je jedním z nejkvalitnějších v rámci naší soutěže. Jenže nás čeká nejen kvalitní soupeř, ale také náročné prostředí, které v Brně panuje. Na stadionu, kde využívají domácího prostředí a fandění diváků. Z tohodle pohledu je to zápas, na který se těšíme. Zápas se hraje ve večerních hodinách za umělého osvětlení, takže jsme rádi za takové utkání. (zdroj: fcvysocina.cz)
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Zavadil (C), Ad. Čermák – Hladík, Ševčík, Přichystal – Jakub Řezníček.
    Náhradníci: Floder – Kryštůfek, Bariš, Texl, Štepanovský, A. Fousek, Zikl.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Křišťál, T. Vlček, Pojezný, T. Svoboda – Tureček, Shudeiwa – Selnar, Lacko (C), Křivánek – Vedral.
    Náhradníci: Janota – Fila, Franěk, Štefánek, Peřina, Araujo-Wilson, Ritter.

    Rozhodčí: Ginzel – Melichar, Kubr.
     
    Oba celky jsou již na hřišti, domácí hrají tradičně v červeném a hosté se oděli do modrého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosét se ihned po rozehrávce vydali do útočné akce a prokombinovali se až před vápno, čistým skluzem však zasáhl Endl.
     
    2
    U míče jsou nyní domácí, kteří však měli velké starosti s vysokým napadáním soupeře, a tak si museli pomoci i s brankářem Berkovcem. Po jeho dlouhém výkopu byl Jihlavě pískán faul ve středu hřiště.
     
    3
    Přichystal kousek před levým okrajem vápnem vybojoval míč a mohl centrovat na nabíhající spoluhráče, svůj pas však výrazně přetáhl.
     
    4
    Po chybě Endla musel Štěrba pouze odkopávat a míče dne zmocnil Pojezný, který postupoval vpřed, po jeho přihrávce na levou stranu přišel centr a ten byl sražen na rohový kop.
     
    5
    Vysočina jej rozehrála nakrátko, ale kombinace nic nepřinesla. Po nepřesném centru bude vykopávat Martin Berkovec.
     
    6
    Vojtěch Křišťál si po autu narazil se spoluhráčem a dostal se na osu hřiště kousek před vápnem, ke střele už se ale nepropracoval.
     
    8
    Akci Zbrojovky zastavil faul na Čermáka, domácí díky Zavadilovi rychle rozehráli a Hladík pálil osamocen z pravé strany, svůj volej ale napasoval vysoko nad branku.
     
    9
    Čermák prodlužoval dlouhý nákop do běhu Přichystalovi, ten byl dobře ubráněn bránícím hráčem, a tak se k němu nedostal.
     
    10
    Na druhé straně vysoký nákop stopoval Vedral, Štěrba jej však včas zakřižoval a nakonec i donutil k faulu.
     
    11
    Selnar napřáhl k dalekonosné ráně, ale Berkovce překvapit nemohl, protože ten na jeho pokus viděl a pohodlně jej lapil do rukavic.
     
    12
    Na opačné straně napřáhl z dálky Hrabina, jeho rána parádně zaplavala a Řezníček ještě stihl lehce zaclonit brankáři, nicméně Luděk Vejmola se skvěle natáhl ke své tyči a míč vyrazil na roh!
     
    13
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Rohového kopu se ujal Michal Ševčík, který zakroutil míč krásně na přední tyč na zcela volného JAKUBA ŘEZNÍČKA a ten bez potíží umístil prudkou hlavičkou míč pod břevno. První gól pro brněnského útočníka po návratu do Zbrojovky – 1:0.
     
    14
    Nyní jsou na tahu hosté, ale nedaří se jim usadit v klidné kombinaci, a. domácí velmi dobře napadají.
     
    15
    Řezníček chtěl prodloužit hlavou míč na spoluhráče, ale byl v ofsajdu. Teď však zůstává v bolestech ležet na zemi, ze souboje s obráncem si odnesl ale bolestný šrám v obličeji.
     
    16
    Řezníček už je na nohou za postranní čarou v péči lékařů, do hry se však za několik sekund vrátí.
     
    17
    Mezitím už JIhlava pokračovala a Hrabina výborně skluzem odzbrojil soupeře, zároveň ale nepříjemně spadl na rameno, a tak je hra opět přerušena a opět míří na trávník zdravotníci.
     
    18
    Hosté teď vyslali do vápna Zbrojovky dva zajímavé centry, zejména ten druhý byl nebezpečný, ale Selnar se do zakončení nedostal.
     
    19
    Brno poté bleskově otočilo hru a přišla obrovská šance. Přichystal dostal kolmici jako z partesu a upaloval sám na Vejmolu, v jasné šanci však přestřelil branku a balón poslal vysoko do sektorů hostů...
     
    20
    Utkání ale nabírá na obrátkách, hra se přelévá ze strany na stranu. Do hry už se vrátil i před chvíli indisponovaný Hrabina.
     
    21
    Řezníček na pravé lajně vybojoval aut, domácí rychle vhodili a přišel vysoký centr, ten si pozorný Luděk Vejmola sebral do své moci.
     
    22
    Fares Shudeiwa hledal pohotovou kolmicí nabíhajícího Vedrala, který okamžitě z první střílel, ale do jeho rány se vrhnul Endl a navíc byl máván ofsajd.
     
    24
    Moravec svým náběhem podpořil útok Zbrojovky na pravé straně, jeho centr z první byl odvrácen k Řezníčkovi, ten se opřel do voleje, ale ani on blok soupeře nepřekonal.
     
    25
    Z obou stran teď přišly nepřesné centry, a tak to hosté zkusili po zemi. Křišťál centroval téměř od brankové čáry, našel však pouze Štěrbu a Hrabina ještě stihl udržet míč na hrací ploše.
     
    26
    Aktivní Křivánek si kličkou obhodil obráncem a z pravé strany prudce vypálil, Berkovec byl připraven a připsal si důležitý zákrok. Následovat bude rohový kop.
     
    27
    Hrabina ve hře nemůže pokračovat, rameno se opět ozvalo. Do hry tak jde Damián Bariš.
     
    28
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko a úvodní kombinaci Jihlavy domácí přestáli, fotbalisté v modrém ale zůstávají v útoku.
     
    29
    Brno právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic je to o dvě branky. JAKUB ŘEZNÍČEK sice prohrál souboj se stoperem a k odraženému míči se nedostal, pak mu však jeden z hostujících beků míč naprosto nepochopitelně sklepl zpět a domácí forvard ve skluzu prostřelil Vejmolu – 2:0.
     
    31
    Domácí jsou při chuti a opět se usadili v útoku, jejich akce ale skončila ofsajdem.
     
    32
    Z kombinace hostů na útočné polovině se Zbrojovka vymanila rychlým presinkem. Do kombinace se zapojí i Vejmola.
     
    33
    Znovu domácí vysokým presinkem nenechávají Jihlavě při rozehrávce vydechnout a po chybě ve středu hřiště vybojoval míč Čermák, jenž byl následně faulován.
     
    34
    Akce Brna ale neměla dlouhého trvání, Jihlavští díky Křištálovi získali balón a opět mohou vyrazit vpřed.
     
    35
    I tato akce však měla jepičí život, Přichystal hlavou zastavil u levé lajny dlouhý nákop a Křivánek následně fauloval.
     
    36
    V rychlé akci měl Vojtěch Křišťál prostor k centru z první, hledal spoluhráče na zadní tyč, ale do jeho přihrávky skvěle skočil Štěrba a srazil míč na roh.
     
    37
    Rozehrávky se chopil Jakub Selnar, centr mu ale vůbec nevyšel, a trefil hned prvního bránícího hráče.
     
    38
    Další akci Vysočiny zastavil ofsajd, teď sledujeme z obou stran méně záživnou pasáž duelu.
     
    39
    Do ní však promluvil svým průnikem po levé straně Jakub Přichystal, obešel beka a míč chtěl ještě poslat do lepší pozice Zavadilovi, pas na něj byl přečten obráncem hostů.
     
    40
    Další dobrý Křišťálův centr propadl na Selnara, tomu ale nevyšlo zpracování, a tak míč chtěl přepustit spoluhráči. Endl šel do riskantního skluzu, ale nakonec míč odehrál do bezpečí.
     
    41
    Domácí měli možnost přímého kopu, ale z něj se narodil rychlý brejk hostů. Po dvou rychlých přihrávkách, šel Vlček zprava sám na Berkovec, ale míč si prvním dotekem poslal až moc před sebe, a pak už na dlouhou nohu domácího gólmana nepřekonal.
     
    42
    Při celé akci ještě Moravec před ponechanou výhodou trefil jednoho z hostů a uviděl žlutou kartu.
     
    43
    Řezníček byl neskutečně blízko hattricku! Domácí teď do šroubku rozebrali obranu hostů, když Moravec skvěle narazil Přichystalovi a ten vybídl přihrávkou na malé vápno právě Řezníčka, ale ten v jasné pozici trefil jen pravou tyč a od ní se míč odkutálel po čáře do rukavic ležícího Vejmoly.
     
    44
    Další rohový kop Jihlavy byl odvrácen, do odraženého míče se kousek za vápnem opřel Radek Křivánek, ale mířil pouze do rukavic připraveného Berkovce.
     
    45
    Další centr Moravce hledal opět Řezníčka, ten ale nyní pro změnu v souboji s obráncem neudržel stabilitu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    V závěru půle už sledujeme opět nepřesnosti z obou stran, domácí se nyní s míčem nikam neženou.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    Úvodní půle je minulostí a domácí zatím hladce směřují za třemi body. Skóre otevřel po třinácti minutách hry po centru Ševčíka z rohového kopu Jakub Řezníček a ten stejný hráč poté využil i chyby obránce Jihlavy a zvyšoval na 2:0. Největší šanci hostů měl Křivánek, jeho tvrdý pokus ale Berkovec vyrazil, a v závěru půle byl Řezníček blízko hattricku, nicméně trefil jen tyčku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fares Shudeiwa, přichází Adam Ritter.
     
    47
    Zavadilův centr nadělal obraně Jihlavy pořádně starosti, po sérii odrazů mohl zakončovat Čermák v blízkosti brankové čáry, ale obránce nepřehlavičkoval.
     
    48
    Na druhé straně si míč pokryl Vedral a chtěl uvolnit spoluhráče, byl však máván a pískán ofsajd.
     
    49
    V nepřehledné situaci Tomáš Vlček nastřelil jen spoluhráče a domácí se tak zadarmo dostávají k rohovému kopu.
     
    50
    Brno právě vstřelilo branku!
    Čepice na hřiště, máme tu hattrick! Hosté se při bránění rohového kopu opět nepoučili a znovu nechali Ševčíka skvěle zakroutit míč na hlavu nabíhajícího JAKUBA ŘEZNÍČKA, který znovu prudce zamířil pod břevno a i když si Vejmola na míč lehce sáhl, zastavit jej nedokázal – 3:0.
     
    52
    Dlouhý aut směřoval k Selnarovi, který zkusil z velké dálky vystřelit, ale rána mu sjela z kopačky a zamířila hodně vedle.
     
    53
    Hostující Svoboda stopoval dlouhý křižný míč do běhu, nakonec jej už ale na hrací ploše nezachytil.
     
    54
    Řezníček je při chuti a když dostal kousek za vápnem chytrou patičku od Zavadila, zkusil obstřel na zadní tyč, tu ale zhruba o metr minul.
     
    55
    Hosté v útoku, ale kombinace na levé straně nic nepřinesla, a domácí se ubránili odkopem do autu.
     
    56
    Zavadil se opět objevil na hrotu a směřoval za ním dlouhý míč, bohužel pro domácí výběr však jen do ofsajdu.
     
    57
    Jihlavští zachytili míč a hnali se vpřed, Křivánek se chtěl opřít do voleje, ale místo letícího balónu trefil Bariše. Je pískán faul.
     
    58
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Radek Křivánek, přichází Jaroslav Peřina.
     
    59
    Znovu tempo hry opadlo, hosté jsou směrem dopředu momentálně bezzubí a domácí pohodlně kontrolují tříbrankový náskok.
     
    60
    Čermák si píchl míč proti dvojnásobné přesile až příliš a posléze fauloval.
     
    62
    Endl v obraně přetlačil soupeře a vybojoval aut, hosté ale po dalším zisku míč budou pokračovat v kombinaci na útočné půlce.
     
    63
    Obrana domácích ale zůstala připravena a Vedrala si pohlídala, míč propadl až k Berkovcovi.
     
    64
    Z ničeho nic přišla velká šance hostů! Vojtěch Křišťál vyslal krásný centr na zadní tyč, kam si naběhl Jakub Selnar, ale v ideální pozici hlavou mířil kousek vedle tyče.
     
    65
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Adam Fousek.
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Jiří Texl.
     
    66
    Akci Rittera podpořil nabíhající Svoboda, jeho centr byl hodně přetažený a Berkovec jej bezpečně lapil do svých rukavic.
     
    67
    Na rozdíl čtyř branek mohl zvýšit Jakub Přichystal, který dostal míč na hranici vápna, udělal kličku bekovi a prudce vypálil, mířil kousek nad břevno.
     
    67
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jakub Selnar, přichází Tomáš Franěk.
     
    69
    Fousek se na pravé straně v plném běhu zbavil Pojezného a odcentroval na malé vápno, kde Hladík patičkou jen těsně netrefil míč.
     
    70
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají čtvrtou branku a o vítězi není pochyb. Celá akce pokračovala u pravé lajny, odkud centroval Texl a Hladík šikovně strhl pohybem obranu, aby míč mohl proletěl na přední tyč., kam si naběhl JAKUB ŘEZNÍČEK a zcela jednoduše vsítil už svou čtvrtou branku v dnešním zápase – 4:0!
     
    71
    Hosté se snažili odpovědět, ale vysoký centr doletěl jen k Berkovcovi, a ten opět pohodlně zasáhl.
     
    73
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Peter Štepanovský.
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Martin Zikl.
     
    74
    Hosté teď opět kombinují na polovině soupeře, domácí je ale nepouštějí k nebezpečenějšímu centru či střele.
     
    75
    Po Texlově pasu chtěl Řezníček okamžitě vyslat za obranu Fouska, střelec všech čtyř dnešních branek se ale nacházel v ofsajdu.
     
    76
    Sám Fousek poté hledal v brejku opět cíleně Řezníčka, ale obránce o něj stihl odrazit míč a nepustil jej do šance.
     
    77
    Tentokrát Fousek do vápna centroval, odražený míč se dostal k volnému Ziklovi, který by zcela jistě rozvlnil síť, jenže trefil spoluhráče Řezníčka.
     
    78
    Franěk si řekl náběhem za obranu o dlouhý míč, ten byl však až příliš dlouhý, a tak opět mohl sebrat míč do rukavic Martin Berkovec.
     
    79
    Znovu domácí zakombinovali na levé straně, přišel centr, ale Zikl se tentokrát do zakončení nedostal.
     
    80
    Moravec pokryl akci Jihlavy na pravé straně, hosté působí už hodně odevzdaným dojmem.
     
    81
    Krásná akce Zbrojovky, kdy Štepanovský dostal narážečku patou od Zikla a poté kolmicí uvolnil Řezníčka, který mezi nohama Vejmoly dal svůj pátý gól v utkání, ale branka pro těsný ofsajd neplatí!
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vojtěch Křišťál, přichází Róbert Štefánek.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Filip Vedral, přichází Justin Araujo-Wilson.
     
    83
    Další Svobodův ostrý centr z levé strany směřoval do vápna Zbrojovky, jako první ale zasáhl pozorný Moravec.
     
    84
    Následná akce Vysočiny končím faulem, rozehrávat bude Berkovec.
     
    86
    Moravec se na levé straně dostal k centru a posadil míč na hlavu Zikla, ten byl ale v předklonu a mířil vedle branky.
     
    87
    Na utkání bylo vydáno 2518 vstupenek, oficiální divácká návštěva hlášena nebyla..
     
    89
    Vlček na útočné polovině zajel do soupeře a uviděl žlutou kartu.
     
    90
    Pi zmatcích v obraně Zbrojovky a nepřesném odkopu Berkovec přetáhl Svoboda centr na zadní tyč, kde pálil prudce střídající Peřina, jeho rána ale pouze prosvištěla malým vápnem a zamířil vedle.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je minulostí. Zbrojovka zcela zaslouženě zapisuje třetí výhru sezóny, naopak Jihlava vůbec poprvé v letošním ročníku vyšla bodově naprázdno. Ve druhé půli po hodině hry završil hattrick Jakub Řezníček, který opět úřadoval hlavou po centru Ševčíka z rohového kopu. Po hodině hry mohl snížit Selnar, ale hlavou mířil těsně vedle, a tak se v 70. minutě připomněl opět Řezníček, který nehlídán na bližší tyči zapsal čtvrtý zářez. Domácí poté pojali zbytek duelu exhibičně, z šancí Zikla a Řezníčka ale pátá branka nepřišla.

    V příštím kole hraje Zbrojovka derby na hřišti Líšně, Jihlava na svém stadionu přivítá Vlašim.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:4.
     
    Ode mne je to pro dnešek ze Srbské vše, pěkný zbytek večera. (21:53:26)

    Daniel Kinc

    Branky: 13. Jakub Řezníček, 29. Jakub Řezníček, 50. Jakub Řezníček, 70. Jakub Řezníček

    Karty:   42. Jan Moravec (BNO) – 89. T. Vlček (JIH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:4.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (27. Bariš), Endl, Štěrba, Jan Moravec – Zavadil (C) (65. A. Fousek), Ad. Čermák – Hladík (73. Štepanovský), Ševčík (65. Texl), Přichystal (73. Zikl) – Jakub Řezníček.
    Náhradníci: Floder – Kryštůfek, Bariš, Texl, Štepanovský, A. Fousek, Zikl.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Křišťál (82. Štefánek), T. Vlček, Pojezný, T. Svoboda – Tureček, Shudeiwa (46. Ritter) – Selnar (67. Franěk), Lacko (C), Křivánek (58. Peřina) – Vedral (82. Araujo-Wilson).
    Náhradníci: Janota – Fila, Franěk, Štefánek, Peřina, Araujo-Wilson, Ritter.

    Rozhodčí: Ginzel – Melichar, Kubr
    bahis siteleri