Mohuč – RB Lipsko 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hertha 3:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:0 (1:0)
RB Lipsko
Neděle 15.08.2021, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Německá Bundesliga má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FSV Mohuč 05 a RB Lipsko.
     
    RB Lipsko

    Fotbalisté Lipska v minulém ročníku prožili poměrně povedenou sezonu, neboť se dokázali umístit na druhé pozici za mistrovským Bayernem. Manko na mnichovský celek bylo hned třináctibodové, přesto se Lipsko může těšit na základní skupinu Ligy mistrů. Lipsko v závěru ligové sezony výsledkově chudlo, neboť z posledních pěti duelů dokázalo vyhrát pouze v jediném případě. Během celé ligy dohromady prohrálo hned v sedmi případech, dalších osm zápasů poté přineslo nerozhodný výsledek. Jedno je jisté. Lipsko i v letošním ročníku bude útočit na základní skupinu Ligy mistrů.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Na opačné straně stojí outsider tohoto zápasu, kterým je Mohuč. Domácí celek tohoto zápasu se v minulém ročníku umístil na dvanácté pozici, přičemž ho od sestupových vod dělilo šest bodů. Mohuč se výsledkově zvedla především ve druhé polovině sezony, i díky tomu slavila záchranu v německé nejvyšší soutěži. Mohuč dohromady prohrála patnáctkrát, naopak dokázala naplno bodovat v deseti případech. Domácí celek tohoto zápasu se sestupu pokusí vyhnout také letos, hned v úvodním kole čeká pěkně těžké sousto v podobě favorizovaného Lipska.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Hack, Bell, Niakhaté – Widmer, Nebel, Tauer, Barreiro, Martín – Burkardt, I Če-song.
    Náhradníci: Dahmen – Kilian, Bobzien, Fürstner, Mizuta, Rösch, Rupil.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Orban, Simakan, Angeliño – Adams, Kampl – Forsberg, Haidara, Nkunku – André Silva.
    Náhradníci: Martínez – Brobbey, Gvardiol, Szoboszlai, Raebiger, Sabitzer, Hwang Hi-čchan, Klostermann, Laimer..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Hned v úvodu tohoto zápasu se málem do úniku dostal domácí Burkardt, který se již dostával mezi posledního obránce, jenž ho na poslední chvíli zastavil.
     
    3
    Lipsko se na opačné straně dokázalo usadit na polovině soupeře. S míčem si zahrál také Kampl, kterému se ale nepovedlo oslovit kolegu Haïdaru.
     
    4
    Vzápětí na jistotu odkopával domácí Caricol, kterému se povedlo najít Tauera. Mohuč se kombinací dostala k centru, ke kterému se ale dostal Forsberg.
     
    5
    Hosté posléze uklidnili hru na vlastní polovině, odkud vyvážel míč na druhou stranu hrací plochy středopolař Kampl, kterému se nabídl volný Nkunku.
     
    6
    Zády k brance poté musel pracovat hostující Silva, který se k míči nakonec vůbec nedostal, neboť ho čistým způsobem dokázal zastavit obránce Bell.
     
    7
    Mohuč je od úvodu aktivní. Nyní jsme sledovali hlavičku pouze do tyče, následná dorážka pro změnu těsně minula hostující branku.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Kevin Kampl (RB Lipsko).
     
    8
    Lipsko tak přečkalo první šance tohoto zápasu, Gulácsi nebyl daleko od inkasované branky. Nyní hodně nepřesně centroval do šestnáctky Nkunku.
     
    9
    Mohuč mohla rozehrávat standardní situaci z poloviny soupeře. Po Kamplově nedovoleném zákroku totiž na zemi skončil záložník Barreiro.
     
    10
    Hezká kombinace, po které se do pokutového území dostal hostující Angeliňo, kterému se ale nepovedlo prostřelit vyběhnuvšího Zentnera.
     
    11
    Lipsko si navíc vybojovalo úvodní rohový kop.
     
    12
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která zatím branku nepřinesla. Mohuč ovšem několikrát zahrozila, její největší šance totiž skončila na brankové konstrukci.
     
    13
    Bell posílal do pokutového území hodně vysoký centr, který se nakonec snesl k hostujícímu Silvovi, jenž na jistotu odkopával míč ven z vymezeného prostoru.
     
    13
    Mohuč právě vstřelila branku!
    A domácí celek se zaslouženě dostává do vedení! Na pořadu dne byl totiž rohový kop z levé strany, který nám přinesl centrovanou nabídku, jenž se snesla na hlavu jednoho z domácích. Na malém vápně ovšem nešťastně odkopával hostující Mukiele, který mířil za sebe, kde měl snadnou práci MOUSSA NIAKHATÉ.
     
    15
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, překvapivě se do vedení dostává Mohuč, která vstoupila do zápasu hodně aktivně.
     
    16
    Na hranici pokutového území zasahoval domácí Bell, načež se do rychlého protiútoku dostával Burkardt, který centrem trefil pouze nohu Simakana.
     
    17
    Haïdarovi se nepovedlo zpracovat těžkou nahrávku. Následně to nákopem na druhou stranu zkoušel Hack, kterému se ale nepovedlo najít Burkardta.
     
    18
    Hodně rychle musel jednat s míčem domácí Tauer, který nakonec odkopával k postranní lajně, kde se nacházel pouze hostující Angeliňo.
     
    19
    Útočným faulem si v následném souboji pomohl domácí Lee, který byl v souboji příliš pozdě a místo míče trefil pouze kopačku Simakana.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Lipsko stále prohrává o jednu branku a úvod zápasu se tak pro něj nevyvíjí vůbec dobře.
     
    22
    Nyní se po delší době domácí celek usadil na polovině soupeře, kde chvíli pracoval s míčem obránce Niakhaté, kterému se povedlo přenést na Caricola.
     
    23
    Po autovém vhazování jsme sledovali nákop k levé autové lajně, kde se jako první dostal k míči hostující Mukiele, který odkopával kupředu.
     
    24
    S míčem si zahrál také hostující kapitán Orban. Po jeho nahrávce znovu chyboval Mukiele, který si kopl míč daleko od své kopačky.
     
    25
    Po rozehrávce se povedlo zakročit hostujícímu Angeliňovi, který reklamoval nedovolený zákrok Burkardta. Bude z toho další rohový kop pro domácí.
     
    26
    Na opačné straně se do šestnáctky soupeře dostával Nkunku, který se ovšem nacházel v ofsajdu a následovat bude odkop od domácí branky.
     
    27
    Hlavní sudí nařídil zhruba minutovou pauzu na občerstvení.
     
    29
    Lipsko to zkoušelo vysokým pasem za soupeřovu obranu, kam si nabíhal útočník Silva. Jako první se k míči dostal domácí brankář Zentner.
     
    30
    Nkunku se dostával společně s Forsbergem do zajímavého protiútoku, při kterém to první jmenovaný neudělal vůbec dobře a nebylo z toho ani zakončení.
     
    31
    Hosté se nyní na delší časový úsek usadili na polovině soupeře. K šestnáctce se navíc dostával Nkunku, kterého ale dokázal zastavit Niakhaté.
     
    32
    Máme za sebou zhruba třetinu hry, která nám stále nabídla jedinou branku, o kterou se po třinácti minutách hry postaral domácí kapitán Niakhaté.
     
    33
    S míčem si poté pohrál také Kampl, který nakonec u středového kruhu našel volného Adamse. Mohuč dobře brání u svého pokutového území.
     
    34
    Na vlastní polovině si s míčem pohrál také Simakan. Po rychlé kombinaci centroval do vápna Angeliňo, který našel pouze hlavu domácího Tauera.
     
    35
    Zentnerovi se nyní odkop od své branky zrovna moc nepovedl a domácí tak o něj přišlo. O provedení autového vhazování se tak postaral Angeliňo.
     
    36
    Burkardt se dostával do šestnáctky, jenomže byl zastaven nedovoleným způsobem a Mohuč bude zahrávat slibnou standardní situaci.
     
    37
    Standardní situaci nakonec rozehrál Caricol, který centr kroutil směrem k hranici malého vápna, kde před Burkardtem dokázal zakročit Simakan.
     
    39
    Nkunku servíroval míč do pokutového území, kde se k němu dostával Silva. Ten zřejmě trefil soupeře do ruky, celá situace se tak bude přezkoumávat.
     
    40
    Nkunku se nyní dostal do palebné pozice, jenomže znovu se mu nepovedlo prostřelit hustý blok protihráčů. S centrovanou nabídkou neuspěl ani Angeliňo.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Lipsko si vybojovalo roh.
     
    44
    Lipsko se v závěru poločasu dostává k náporu. Kampl přenechal autové vhazování Angeliňovi, který hledal vedle postaveného Simakana.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Silva se proháněl po levém křídle, ho čistým způsobem dokázal zastavit domácí Bell, od kterého šel míč ven z hrací plochy.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec lépe dopadl pro Mohuč. Ta se totiž dočkala jediné branky, o kterou se postaral domácí Niakhaté. Lipsko postupem času pořádně zatlačilo svého soupeře, jenomže k vyloženým šancím to zrovna moc nevede. Domácí hrají zodpovědně, ještě mají celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Paul Nebel (1. FSV Mohuč 05).
     
    49
    Hned v úvodu druhého poločasu se do akce dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel domácí Burkardt.
     
    50
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Gulásci. Nakonec se jednalo o rozehrávku po zemi nakrátko na volného Mukieleho.
     
    51
    Gulácsi poté musel ven z branky, přičemž odkopával míč před napadajícím Leem. Hrací předmět doputoval do zámezí a autového vhazování se ujme Caricol.
     
    52
    Lipsko nyní zahrávalo rohový kop z pravé strany. K rozehrávce se postavil Nkunku, jehož nabídku si dokázal najít domácí brankář Zentner.
     
    53
    Na opačné straně se do zajímavé šance dostal domácí Nebel. Ten ovšem nedokázal uspět a následovat bude autové vhazování v podání obránce Niakhatého.
     
    54
    Lipsko se nyní s míčem dostalo na druhou stranu, kde to měl na dlouhou nohu Kampl, kterému se nakonec nepovedlo vůbec zakončit.
     
    55
    Nápor ovšem pokračoval a do palebné pozice se pro změnu dostal Silva, který trefil pouze protihráče před sebou. Volného balónu se ujal Zentner.
     
    56
    Silva se ještě pokoušel udržet míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepovedlo a domácí brankář Zentner tak bude moci znovu odkopávat od branky.
     
    57
    Silva se nyní málem dostal za posledního obránce, který ho ovšem ukázkovým způsobem zastavil. Navíc se mu povedlo otřít míč o nohu Silvy.
     
    58
    Mohuč se po delší době dostala na opačnou polovinu, kde ovšem pouze do protihráče narazil domácí Lee, který marně reklamoval nedovolený zákrok.
     
    59
    Na levém křídle si o nahrávku řekl hostující Nkunku, který si ovšem nevěřil na průnik podél autové lajny a místo toho se mu povedlo najít Forsberga.
     
    59
    Dobrou pozici pro zakončení měl hostující Simakan, který měl uvnitř pokutového území hodně času, nakonec ale mířil pouze doprostřed branky.
     
    60
    Nápor roste, je tu další rohový kop pro RB Lipsko.
     
    61
    Máme za sebou zhruba hodinu hry. Mohuč i nadále drží nadějné jednobrankové vedení, v posledních minutách se ovšem dostává pod velký tlak.
     
    62
    Simakan nabízel míč k postranní lajně, kde se mu sice nabídl Nkunku, avšak tomu nakonec hrací předmět podjel pod nohou až do zámezí.
     
    63
    Hodně nepřesnou rozehrávkou se poté prezentoval Simakan, který nahrával mezi dva spoluhráče. Mohuč toho nedokázala využít k protiútoku.
     
    64
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Marcel Sabitzer.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Dominik Szoboszlai.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    65
    Gulásci si nyní pořádně zahrával, přesto se mu před napadajícím soupeřem povedlo včas rozehrát. Na druhé straně měl daleko k balónu Forsberg.
     
    67
    Niakhaté to zkoušel vysokým nákopem na opačnou stranu, kde se pokoušel oslovit aktivně hrajícího Leeho, před kterého se ovšem dostal Simakan.
     
    68
    Sabitzer se ujal rozehrávky standardní situace svého celku. Tu nakonec poslal do malého vápna, kde si pro padající míč přispěchal Zentner.
     
    69
    I tak byl rozruch zbytečný, podle pomezního sudího se jednalo o ofsajdové postavení a Zentner tak bude mít hodně klidu na rozehrávku od branky.
     
    70
    Sudí znovu nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední dvacetiminutovka. Nápor Lipska každou minutou stoupá, k vyloženým šancím to ale moc nevede.
     
    72
    Caricol si dal s provedením autového vhazování načas. Po jeho nahrávce skončil na zemi Nebel, jenomže dle sudího se o faul nejednalo.
     
    73
    Angeliňo si nabíhal na levé křídlo, kde mu na pomoc přispěchal také Forsberg. Míč se ovšem dostal do zámezí a znovu se bude vhazovat.
     
    74
    Do vyložené šance se dostával Silva, kterému míč spíše překážel. Zentner ho dokázal vychytat, navíc se podle pomezního jednalo o ofsajd.
     
    75
    Za hostující obranu si na druhé straně sbíhal Lee, kterému se povedlo vybojovat rohový kop. Lipsko se tak po delší době bude muset bránit.
     
    75
    Domácí celek se sice radoval ze druhé branky, avšak ta nakonec neplatí. Ještě před zakončením Bella totiž míč přešel čáru. Hodně hraniční moment.
     
    76
    Mohuč tak málem podruhé v tomto duelu udeřila z rohu, jenomže trefu nakonec sebral hlavní sudí. Lipsko tak stále prohrává "pouze" o jednu branku.
     
    77
    A na opačné straně mohl přijít trest. V pokutovém území měl moře prostoru Mukiele, jehož dělovku k zadní tyči dokázal zablokovat jeden z protihráčů.
     
    78
    Nejvýše do vzduchu se poté dostal hostující Simakan, kterému se povedlo odvrátit pouze ven z hrací plochy a vhazovat tak bude moci domácí Hack.
     
    79
    Po dalším rohovém kopu domácích došlo ke skrumáží na malém vápně, kde pohromě nakonec zabránil Gulácsi.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Marcel Sabitzer (RB Lipsko).
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Lipsku se na vyrovnání pořádně zkrátil čas, domácí to přesto budou mít dost složité.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Brian Brobbey.
     
    83
    Niakhaté po předchozím souboji stále leží na hrací ploše, což domácím pochopitelně vyhovuje. Navíc bude následovat další standardní situace.
     
    84
    Ven z branky poté musel jít Zentner, kterému se povedlo odkopnout před dotírajícím Silvou. Lipsko se nyní ale dokázalo usadit u pokutového území.
     
    85
    Hwang se neprotáhl kolem protihráče, přesto je tu rohový kop.
     
    86
    V pokutovém území zůstal také hostující Simakan, který se ovšem nedokázal prosadit. Následoval tedy rohový kop, po kterém kousek vedle mířil Orban.
     
    86
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Niklas Tauer, přichází Stephan Fürstner.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se dočkáme překvapení kola. Lipsko totiž stále prohrává o jednu branku.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Paul Nebel, přichází Romario Rösch.
     
    90
    Nastavuje se šest minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází I Če-song, přichází Luca Kilian.
     
    90+2
    Mohuč se nyní usadila na polovině soupeře, kde navíc vybojovala autové vhazování, se kterým nikterak nepospíchá obránce Caricol.
     
    90+4
    Lipsku se krátí čas na případné vyrovnání. Hosté se již delší dobu nedostali k ničemu vážnějšímu a domácí obrana tak má hodně snadnou práci.
     
    90+5
    Z dobré pozice nyní hlavičkoval Silva, který ovšem mířil pouze na horní síť branky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8. (17:30:16)
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mohuče, která zaskočila favorita zápasu a vyhrála 1:0. Lipsko si ve druhém dějství vypracovalo velký nápor, jenomže ten neustále narážel do pozorné domácí obrany. Mohuč ze snažila vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku. Domácí navíc podruhé udeřilo z rohového kopu, avšak tato branka nakonec neplatila, což v konečném součtu nemuselo vadit.

    David Suchý

    Branky: 13. Niakhaté

    Karty:   48. Nebel (MAI) – 7. Kampl (RBL), 80. Sabitzer (RBL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Hack, Bell, Niakhaté (C) – Widmer, Nebel (89. Rösch), Tauer (86. Fürstner), Barreiro, Martín – Burkardt, I Če-song (90+1. Kilian).
    Náhradníci: Dahmen – Kilian, Bobzien, Fürstner, Mizuta, Rösch, Rupil.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele (82. Brobbey), Orban (C), Simakan, Angeliño – Adams (64. Sabitzer), Kampl – Forsberg, Haidara (64. Hwang Hi-čchan), Nkunku (64. Szoboszlai) – André Silva.
    Náhradníci: Martínez – Brobbey, Gvardiol, Szoboszlai, Raebiger, Sabitzer, Hwang Hi-čchan, Klostermann, Laimer.

    Rozhodčí: Siebert
    bahis siteleri