Akademici Plzeň – UK Kings Prague 5:1 (kon.) | BO Ostrava – HC UP Olomouc 5:4 (po pr.)
konec
Akademici Plzeň
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
UK Kings Prague
Středa 18.08.2021, 15:15 • Zimní stadion Košutka, Plzeň • Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování Tipsport UNI Cupu, u zápasu mezi Akademiky z Plzně a UK Hockey Prague.
     
    Akademici Plzeň

    Plzeňští Akademici v loňském nedohraném ročníku UULH skončili na čtvrtém místě s tříbodovým mankem na Black Dogs Budweis a s pětibodovým náskokem právě na dnešního soupeře. V rámci Tipsport UNI Cupu odehráli hokejisté z plzeňské univerzity doposud dva zápasy a na první úspěch stále čekají, neboť nejprve prohráli vysoko 2:10 s Engineers Prague, načež nestačili výsledkem 0:3 na ústecké North Wings.
     
    UK Hockey Prague

    Jak již bylo zmíněno, hokejisté z Karlovy univerzity skončily v loňské sezóně na pátém místě, tedy těsně za polovinou tabulky. Sváděli velký boj s Univerzitou Palackého, před níž skončili rozdílem jediného bodu. V rámci přípravy na novou sezónu odehráli hráči UK Hockey Prague jeden pohárový zápas, v divoké přestřelce porazili českobudějovický celek Black Dogs Budweis 7:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Akademici Plzeň: Jonáš Štekr (J. Černý) – Jankovský, Šimůnek, Koco, Starý, Prachař, Šperl, Soukup, Beer (C) – Markov (A), Sulan, Hanzlík (A), Švec, Straka, Šefl, Šiška, Králíček, Říha, Šibra, Janda.

    UK Hockey Prague: Novák (Habart) – Jáchym Štekr, Dlabola, Hanuš, O. Černý (C), Piskač, Šána – Škoda, Maydl, Hakl, Horáček, Bořík, Kohout, Martínek, Piovarči, Bečka, Řezáč, Šimanský, Síla.

    Rozhodčí: Hacaperka – Sýkora, Jelínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi univerzitami z Plzně a Prahy právě začal! Úvodní buly vyšlo lépe hostům, které okamžitě startují do útoku.
     
    00:41
    Netrvalo dlouho a Jonáš Štekl už má na kontě první zákrok. Musel zasahovat po střele z mezikruží, puk schoval pod lapačkou.
     
    01:21
    Hosté od prvních vteřin ukazují, kdo dnes bude tahat za delší konec provazu. Opět jsme měli možnost vidět ránu, s pokusem od modré čáry si Štekr taktéž poradil.
     
    01:55
    Milan Piovarči společně s ještě jedním spoluhráčům vyrazili proti třem obráncům. Piovarči vzal zodpovědnost na sebe, neprojel však kolem pozorného Jankovského.
     
    02:26
    Za obranu si na dlouhou nahrávku najel David Šimanský. Jenže při zpracování ztratil rychlost, beky za zády neudržel.
     
    02:39
    Třetí zákrok Jonáše Štekra přišel po zakončení od levého mantinelu. Plzeňský gólman vykopl beton a kotouč odpálil do bezpečí.
     
    03:25
    Zápas zatím probíhá v rychlém tempu, prakticky se nepřerušuje. Pokračuje aktivita hostujícího celku, ten kombinuje v útočném pásmu.
     
    03:58
    Od modré čáry vyprodukoval zajímavý projektil Daniel Piskač. Hledal prostor u pravé tyče, touš proletěl těsně vedle brankové konstrukce.
     
    04:08
    Do brejku vystartoval Filip Králíček, avšak nepodpořil jej žádný ze spoluhráčů. Sám se dostal mezi dva obránce a o kotouč přišel.
     
    04:35
    Hokejisté v bílých dresech alespoň na pár sekund nakoukli do útočné třetiny. Dlouho v ní nepobyli, nahrávka napříč pásmem nebyla přesná.
     
    05:00
    Premiérový zákrok pro Kristiána Nováka. Gólman Univerzity Karlovy zmenšil úhel Švecovi, jehož pokus ukryl ve výstroji.
     
    05:34
    Pod tlakem jednoho z bránících hráčů střílel od modré David Prachař. Puk prosvištěl o pořádný kus vedle pravé tyčky.
     
    06:20
    Útok domácího celku zastavil hvizd čárového rozhodčího. Daniel Šiška udělal před modrou čárou kličku, čímž vystavil do ofsajdu Jandu.
     
    06:44
    Stahovačka Milanu Boříkovi vůbec nevyšla. Puk si poslal do pravé brusle, kterou si hrací předmět nedokázal posunout ideálně do jízdy.
     
    07:11
    Hosté bojovali, nicméně proti přesile kotouč v útočném pásmu neudrželi. Pochvalu zaslouží zejména Jaroslav Starý, jenž obloučkem poslal puk do střední třetiny.
     
    07:50
    V souboji jeden na jednoho uspěl bránící David Jankovský. Do poslední chvíle vybruslil s protihráčem, jemuž ve snaze o nahrávku šikovně zvedl hokejku.
     
    08:01
    Nahození od modré čáry Jonáš Štekr raději ukryl ve výstroji. Na rozehrávku si netroufl, protože soupeř měl vysunutý forčekink.
     
    08:07
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na lavici hanby odjíždí Milan Piovarči, který hákováním zabránil soupeři v zakončení.
     
    09:10
    Kombinace v útočném pásmu vyvrcholila střelou Jaroslava Starého od modré čáry. Novák měl dobrý výhled a vyrážečkou touš vyrazil do ochranné sítě.
     
    09:52
    Výbornou práci odvedl Daniel Piskač. Tak dlouho obtěžoval protihráče, až jej přimel k zaváhání, načež vyhodil do bezpečí přes všechny čáry.
     
    10:09
    První přesilová hra zápasu je minulostí. Domácí s ní nenaložili vůbec dobře, kromě střelu obránce Starého se k ničemu nedostali.
     
    10:25
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Krátce po uplynutí početní převahy se domácí ujímají vedení! Střelu Šefla vykopl Novák jenom před sebe přímo na hokejku DAVIDA MARKOVA, jenž neměl problém uklidit touš do odkryté části klece. Asistence: Jan Šefl a Daniel Šiška.
    10:25 David MARKOV - 1:0
     
    11:30
    Hosté vstupovali do zápasu jako favorité, přesto prohrávají. Každopádně nemusí klesat na mysli, protože do konce zápasu je ještě dost času.
     
    12:26
    Jak je vidět, tak Akademiky vstřelený gól pořádně nakopl. Skvělou práci odvel Hanzlík, ten na sebe navázal dva hráče a nahrál Jandovi, který přestřelil.
     
    12:55
    Tentokráte musel do akce Kristián Novák. Z levého kruhu jej prověřil Eduard Šimůnek, strážce hostující svatyně puk udržel ve výstroji.
     
    13:19
    Hodně velké problémy měl s rozehrávkou Martin Dlabola, protože se k němu sjeli dva protihráči. Ale poradil si, nabral kotouč na čepel a poslal ho do středního pásma.
     
    13:48
    Jak si s první přesilovou hrou poradí hosté? To se dozvíme za pár chvil, protože je vyloučen Štěpán Říha za hru vysokou holí.
     
    14:06
    Jan Škoda si vyměnil touš s Bečkou a pálil z vrcholku levého kruhu. Jonáš Štekr šel včas do rozkleku, aby udržel puk mezi betony.
     
    14:30
    Po buly se Soukupovi vyhodit nepodařilo, práci za něj ovšem za pár vteřin dokonal David Markov, ten vypíchl černou gumu váhajícímu Šimanskému.
     
    15:07
    Štekr nahození od modré čáry vůbec neviděl, reagoval až na náraz puku do zadního mantinelu. Měl štěstí, ze některý z protihráčů kotouč netečoval.
     
    15:50
    Podobně jako hosté, ta ani domácí nedokázali premiérovou přesilovou hru využít. Štěpán Říha se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    16:01
    Právě Říha byl tím, kdo puk poslal pryč z obranného pásma, ale přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, takže musí zůstat na ledě.
     
    16:44
    S velkou chutí hraje doposud jediný střelec zápasu David Markov. Navázal na sebe dva protihráče, načež se kolem nich mihnul po levé lajně a prodral se až do útočného pásma.
     
    17:03
    Markov předal puk na modrou čáru, kde v nápřahu čekal David Jankovský. Tvrdá rána proletěl vysoko nad cílovým zařízením.
     
    17:22
    Obránce Eduard Šimůnek udržel hrací puk v útočném pásmu, ale přes forčekujícího soka neměl čas vystřelit. Poslal puk za bránu soupeře.
     
    18:11
    Mimo dění hry, navíc v útočném pásmu, sekl Matyáš Šána Pavla Koca. Rozhodčím inkriminovaný moment neunikl, beka pražského celku poslali na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    18:26
    Do slibně vypadajícího brejku vystartoval Milan Piovarči. Nahrávkou po ledě chtěl najít spoluhráče, nicméně trefil pouze nataženou hokejku beka.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hosté se ve čtyřech zatím brání bez problémů. Útočník dokonce vystartoval napadat rozehrávku gólmana, Štekr si však poradil s přehledem.
     
    19:55
    Z nouze vyslal nástřel ze střední třetiny Martin Straka. Jeho pokus měl k úspěchu hodně daleko, Kristián Novák mohl zůstat ledově klidným.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Akademici z Plzně po první třetině vedou nad hokejisty z Karlovy univerzity nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Jediný gól úvodního dějství vstřelil David Markov, který krátce po uplynutí přesilové hry dorazil do brány gólmanem zastavenou střelu Šefla. Zatím je k vidění vyrovnané utkání, které příliš šancí nenabízí, oba týmy pracují v defenzivě velmi dobře.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Druhá třetina začala nahozením Jaroslava Starého ze středního pásma. Novák kotouč udržel v lapačce před dotírajícím Beerem.
     
    20:25
    A další zákrok pro brankáře pražského celku. Novák včas zasáhl poté, co jej Štěpán Hanzlík prověřil od modré čáry.
     
    21:11
    Před branku si na výbornou nahrávku od levého mantinelu najel Jan Sulan. Klička do forhendu mu ovšem vůbec nevyšla, ke střele nedošlo.
     
    21:40
    Hokejisté v černých dresech nakoukli do útočného pásma, ale jen na pár vteřin. V defenzivě na jedničku zapracoval Eduard Šimůnek.
     
    22:22
    Zatím se nepotvrzuje skutečnost, že by hosté měli být favoritem. Úvod střetnutí sice pojali v aktivním duchu, ale od inkasované branky jsou horším týmem.
     
    22:45
    Kristián Novák musel vystartovat z brány, aby stihl odehrát puk před rozjetým Švecem. Černou gumu odpálil k pravému mantinelu.
     
    23:16
    Tak dlouho David Markov obtěžoval Piskače, až jej donutil k zaváhání. Hostující obránce musel vybruslit z útočné třetiny.
     
    23:49
    Individuální akce Davidu Šimanskému nevyšla. Klička proti poslednímu obránci nebyla úspěšná, Jankovský sokovi hrací předmět vypíchl.
     
    24:20
    Nahrávka napříč pásmem v podání Libora Jandy nenašla svého adresáta, Říha natahoval hokejku marně. Hraje Ondřej Černý.
     
    24:55
    Proti dvěma soupeřům Jan Šefl bez úspěchu zkoušel bekhendem poslat kotouč před branku. Jan Šibra se nenatlačil před Hanuše.
     
    25:09
    V předbrankovém prostoru domácího celku se strhla velká bitva o černou gumu. Vítězně z ní vyšel Pavel Koco, s kotoučem odjel za vlastní bránu.
     
    25:32
    K přerušení hry došlo z důvodu posunutí brány, které způsobil gólman Jonáš Štekr. Chvíli trvalo, než rozhodčí dostal vrtačku, aby mohl rozšířit díru v ledu, ale už je vše v pořádku.
     
    26:05
    Pár vteřin po buly v útočném pásmu střílel od modré čáry Jáchym Štekr. Na Jonáše Štekra nevyzrál, gólman puk zpacifikoval nadvakrát.
     
    26:33
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Ceperka odskakují do dvoubrankového náskoku! Šibra ve středním pásmu získal kotouč a vyslal do příležitosti JAKUBA ŠVECE, který bekhendovým blafákem vyřadil ze hry gólmana a s přehledem pověsil puk pod břevno. Asistence: Jan Šibra.
    26:33 Jakub ŠVEC - 2:0
     
    27:12
    Rychlá odpověď hostům nevyšla. Jan Hanuš vybídl k zakončení Davida Horáčka, jehož pokus zvedl do ochranné sítě Šimůnek.
     
    28:06
    Po druhém gólu sáhl hostující kouč Hybner ke střídání gólmanů, Nováka nahrazuje v brankovišti Jan Habart. Přinese tento moment do hostujících řad nový impulz?
     
    28:20
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Na modrou čáru obdržel nahrávku MARTIN DLABOLA. Obránce využil velkého počtu hráčů stojících před bránou k nahození, na nějž Štekr vůbec nereagoval, puk spatřil až v síti. Asistence: Tomáš Kohout.
    28:20 Martin DLABOLA - 2:1
     
    29:33
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Hráči pražského celku v kontaktu dlouho nevydrželi! Po levém mantinelu najel do útočného pásma JAN ŠIBRA, jehož bekhendovou nahrávku před bránu srazil jeden z obránců vlastnímu brankáři mezi betony. Bez asistence.
    29:33 Jan ŠIBRA - 3:1
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Plzeňští Akademici mají zpět dvoubrankový náskok, hosté se z kontaktní trefy dlouho neradovali.
     
    30:33
    Znovu došlo k problému s domácí brankou. Opět vypadla ze svého postavení poté, co se Jonáš Štekr zapřel o levou tyč betonem. Nyní situaci neřeší rozhodčí, ale jeden z organizátorů.
     
    31:08
    Sám proti dvěma, přesto Jan Šefl udržel puk na hokejce. Vzápětí nahodil před bránu a Daniel Šiška touš ztečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    31:44
    Po levém mantinelu ujel svému osobnímu strážci Matěj Síla. Výborně ho však zakřižoval jeden z obránců, takže ke střele nedošlo.
     
    32:20
    Povedený zákrok zapsal na konto Jonáš Štekr. Řezáčovi zmenšil střelecký úhel a střelu bez problémů udržel ve výstroji.
     
    32:48
    Jáchym Štekr viditelně nepočítal s nahrávkou, kotouč mu přeskočil přes čepel hole. V nouzi zkusil nahození od levého mantinelu, trefil boční síť.
     
    33:11
    Eduard Šimůnek vyhodil přes všechny čáry tak dobře, že rozhodčí nemohli odpískat zakázané uvolnění, neboť kotouč směřoval do brány. Hrát musel gólman Habart.
     
    33:47
    Hostující strážce svatyně na jedničku vybruslil Jana Šibru, ten nakonec vzdal snahu o zakončení. Naslepo nahrával pod sebe, našel protihráče.
     
    34:00
    Na druhé straně musel zasahovat Jonáš Štekr. Od modré čáry slabě nahodil Viktor Martínek, branář černou gumu lapil do rukavice.
     
    34:10
    Na hráče z Karlovy univerzity čeká druhá početní převaha. Proti pravidlům hrál u mantinelu David Jankovský, zadák podrazil Boříka.
     
    35:03
    Obrovská chyba hostující střídačky. Došlo k nedorozumění a na led naskočilo šest hráčů v černých dresech, proto následuje dvouminutový trest. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    35:55
    Jonáš Štekr si nebyl jistý, jestli kotouč pravým betonem skutečně přilepil k pravé tyči, ale bylo tomu tak. Hosté neměli možnost dorážky.
     
    36:12
    Více volného prostoru zatím viditelně více svědčí hostům. Za obranu najížděl Matěj Síla, ani nadvakrát si však neporadil se zpracováním.
     
    36:44
    Gólman Jan Habart vyrazil pokus Soukupa přímo před sebe. O dorážku se přihlásil David Markov, ale ze vzduchu kotouč minul.
     
    37:10
    Oba celky již hrají v plném počtu. Domácím zkrácení přesilovka nepřinesla žádnou větší příležitost, hosté se ubránili bez problémů.
     
    37:57
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Obrovského zaváhání se dopustil Martínek. Ujel za vlastní bránu, odkud ovšem selhal při rozehrávce, puk nalil přímo na hokejku MARTINA STRAKY. Domácí forvard si touš s klidem zpracoval a zaskočenému brankáři ho poslal k levé tyči. Asistence: Štěpán Říha a Eduard Šimůnek.
    37:57 Martin STRAKA - 4:1
     
    38:30
    S hosty to nevypadá vůbec dobře. Ztrácejí tři góly, což sice obrazu hry neodpovídá, ale ani nelze říci, že by hokejisté v černém byli výrazně lepším týmem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Zaslouženou pochvalu si od spoluhráčů vysloužil David Prachař. Lehl do zakončení Matěje Síly od levého mantinelu, puk skončil pod jeho tělem.
     
    39:47
    Ještě jednu příležitost jsme měli možnost vidět i na druhé straně, z pravého kruhu střílel Jan Sulan na zadní tyč, puk ji minul jen o pár decimetrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí mužstvo ve druhé třetině ještě navýšilo svůj náskok, do závěrečného dějství půjde s tříbrankovým vedením v zádech. Na rozdíl dvou gólů upravil skóre Jakub Švec, načež hosty dostal zpět na kontakt Martin Dlabola. Dlouho se ovšem bek ze snížení neradoval, protože o minutu později vrátil Akademikům dvougólový náskok Jan Šibra a plzeňští hokejisté se v rámci druhé dvacetiminutovky radovali ještě jednou, čtvrtý gól vsítil po chybě v rozehrávce Martin Straka.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly v závěrečné dvacetiminutovce opanoval domácí útočník. Dočkáme se zdramatizování utkání nebo plzeňští hokejisté udrží třígólový náskok?
     
    40:32
    Brzy musel do akce Jonáš Štekr. Na poslední chvíli zakryl mezeru i bližší, levé tyče, Daniel Piskač se gólu nedočkal.
     
    41:13
    Za brankou soupeře odvedl výbornou práci Libor Janda. Dlouho obtěžoval obránce, tomu trvalo dobrých patnáct sekund, než kotouč získal a rozehrál.
     
    41:35
    David Horáček hodil kotouč mezi dva protihráče a šikovně mezi nimi proskočil, jenže hrací předmět dostihl až za brankou domácích, kde nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    42:21
    Střídání obou celků proběhlo bez problémů. Čerstvý Filip Králíček pokusil štěstí po levém mantinelu, tvrdým, leč čistým hitem ho zastavil Hanuš.
     
    42:45
    Nahrávka do pravého kruhu neměla chybu. Jonáš Štekr ovšem střelci výborně zmenšil střelecký úhel a zapsal hned dva úspěšné zákroky.
     
    43:11
    Po střetu se soupeřem zůstal na ledě ležet jeden z domácích útočníků. Jednalo se o čistý střet, vylučovat se v tomto případě nebude.
     
    43:35
    Po spoluhráčem vyhraném buly střílel od modré David Jankovský. Jan Habart zareagoval prakticky okamžitě a vyrážečkou puk poslal do ochranné sítě.
     
    43:59
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Domácí s největší pravděpodobností rozhodují o svém vítězství! Šána svým nahozením trefil pouze DOMINIKA BEERA, ten se rázem ocitl v samostatném úniku. Poradil si s velkým přehledem, když rameny naznačil kličku do forhendu, ale nakonec šel do bekhendu, aby pak zasunul puk do brány, gólman Habart se nechal nachytat a reagoval na naznačení. Bez asistence.
    43:59 Dominik BEER - 5:1
     
    44:30
    Určitě ale platí, že domácí nemohou dohrát utkání v ležérním tempu. Patnáct minut hracího času je dost, čtyři góly během nich v případě výpadku koncentrace klidně padnout mohou.
     
    45:21
    Jonáš Štekr dnes podává velmi jistý výkon. Nezaváhal ani proti zakončení Martínka zprava, lapačkou švihl a puk v ní schoval.
     
    45:45
    Povedený zákrok zapsal na konto i Habart. projektil vypálený z hokejky Šibry sice spatřil na poslední chvíli, přesto také zvládl včas mávnou rukavicí.
     
    46:20
    Individuální akci Milana Piovarčiho chyběla gólová tečka. Střela zápěstím přes obránce měla gólové parametry, hrací předmět skončil v boční síti.
     
    46:47
    Další přerušení hry, o to se postaral domácí gólman. S nahozením Dlaboly neměl žádné větší starosti, načež černou gumu raději podržel.
     
    47:15
    Plzeňští hokejisté kontrolují hru. Soupeře nepouštějí do vyložených pozic, zatímco sami do ofenzivy už tolik neženou.
     
    47:36
    Tomáš Soukup si pod tlakem s kotoučem nedělal těžkou hlavu a forhendem jej po mantinelu odpálil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    48:11
    Střela Tomáše Kohouta z pravého kruhu nenadělala Štekrovi žádné problémy, brankář pravým betonem odkopl touš do rohu kluziště.
     
    48:46
    Výbornou práci odvedl Dominik Beer. Vystoupil proti Haklovi, kterého zastavil čistým způsobem tělem. Soka poslal k ledu.
     
    49:09
    Do brejku mohl zkusit ujet Filip Králíček, podle pohybu však neměl dostatek sil. Proto po přejeté středové čáry nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    49:30
    Individuálně naopak zkusil štěstí David Markov. Vytvořil si prostor kolem obránce, z levého kruhu křižnou střelu poslal do připravené gólmanovy lapačky.
     
    49:43
    Po delší době rozhodčí museli sáhnout k vyloučení. Na trestnou lavici poslali hostujícího beka Jana Hanuše, ten se provinil hrou vysokou holí.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí vedou rozdílem čtyř branek, navíc hrají přesilovku. Bylo by velkým překvapením, pokud by ještě hosté zvládli střetnutí zdramatizovat.
     
    50:32
    Libor Janda nabral puk, ale v plné rychlosti ho nechal za sebou. Této skutečnosti si u pravé tyče všiml Jan Habart, puk přikryl lapačkou.
     
    51:23
    Za vyhozením Martínka vystartoval gólman Jonáš Štekr. Nikým neatakovaný si touš zpracoval a přenechal jej kapitánovi Beerovi.
     
    51:45
    Hosté hrají v plném počtu. Jan Hanuš si odseděl kompletní dvě minuty a může se znovu zapojit do hry, tak se také děje.
     
    52:13
    Domácí gólman vůbec nereagoval na střelu Martina Dlaboly, ale měl štěstí, protože kotouč narazil do jeho masky. Následně skončil v ochranné sítě.
     
    52:44
    V tomto případě měl Štekr o situaci výrazně větší přehled. Vybruslil proti Šimanskému a včas zakryl mezeru mezi betony.
     
    53:29
    Sám proti třem. Tomáš Kohout moc dobře věděl, že bruslí do předem prohraného souboje, puk podle očekávání ztratil.
     
    53:55
    Sice Ondřej Černý přebruslil Šibru, ale hned za ním se nacházel Jan Šefl, který hostujícího kapitána do útočného pásma nepustil.
     
    54:21
    Zajímavý projektil vypálil přes obránce Štěpán Hanzlík. Jan Habart reagoval v poslední chvíli, touš vyrazil nad břevno.
     
    54:44
    Jan Šperl měl čas, avšak zazmatkoval a rozehrál napříč obranným pásmem. Moc nechybělo, aby Hakl rozehrávku vystihl.
     
    55:09
    Poslední minuty utkání probíhají rychlým tempem, skoro se nepřerušuje. Domácí pokračují ve výborné obranné hře, na kterou soupeř marně hledá recept.
     
    55:35
    Navíc stále využívají možností ujíždět do brejků. Do jednoho takového vystartoval David Markov, v plné rychlosti ale zapomněl zakončit.
     
    56:02
    V závěru ještě jedna početní převaha pro hostující mužstvo. Vyloučeným hráčem je domácí kapitán Dominik Beer za nedovolené bránění.
     
    56:45
    Dlouhá kombinace neměla šťastný konec. Čitelnou přihrávku na modrou čáru vypíchl Jakub Švec, načež Akademiky osvobodil.
     
    57:13
    Hostům návrat do útočného pásma dlouho netrval. Dobrou práci odvedl Viktor Martínek, jenž k zakončení vybídl Černého, jeho dělovka proletěla nad.
     
    57:44
    Domácí se budou dvacet vteřin bránit ve třech! Pavel Koco chtěl vyhodit puk, jenže jej bez doteku tvrzeného skla poslal mimo hrací plochu, proto dostává menší trest za zdržování hry.
     
    58:26
    Pěkná souhra, chyběla jen gólová tečka. Před brankou si jeden z útočníků řekl o nahrávku, v tutovce zamířil vedle pravé tyče.
     
    58:48
    Hrozící nebezpečí zažehnal Jan Habart. Vystartoval z brány a lapačkou se natáhl po puku, který směřoval na hokejku Šišky.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:20
    Ani přesilovky zatím nevedou alespoň ke kosmetické úpravě skóre. Hostům se nedaří v rozehrávce, soupeři umožnili vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    59:45
    S koncem Kocova trestu si zřejmě poslední zákrok připsal Jonáš Štekr. Na střelu od modré čáry od počátku viděl velmi dobře, puk schoval v lapačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Akademici z Plzně nebyli v souboji proti hokejistům z Univerzity Karlovy považováni za favorita, ale roztrhali papírové předpoklady a soupeře porazili s přehledem 5:1.

    Na vítězství domácí zadělali už v první třetině, kdy vedoucí gól vsítil David Markov. Navýšení skóre přišlo ve druhém dějství, kdy na gól Jakuba Švece ještě dokázal odpovědět Martin Dlabola, ale na zásahy Jana Šibry a Martina Straky již odpověď nepřišla. V úvodu třetí třetiny přidal pojistku na vítězství plzeňských hokejistů Dominik Beer, zbylé minuty se dohrávali za jasného stavu ve volnějším tempu.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 35 diváků.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:32:26)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Markov (Šefl, Šiška), 27. Švec (Šibra), 30. Šibra, 38. Straka (Říha, Šimůnek), 44. Beer – 29. Dlabola (Kohout)


    Akademici Plzeň: Jonáš Štekr (J. Černý) – Jankovský, Šimůnek, Koco, Starý, Prachař, Šperl, Soukup, Beer (C) – Markov (A), Sulan, Hanzlík (A), Švec, Straka, Šefl, Šiška, Králíček, Říha, Šibra, Janda.
    UK Kings Prague: Novák (29. Habart) – Jáchym Štekr, Dlabola, Hanuš, O. Černý (C), Piskač, Šána – Škoda, Maydl, Hakl, Horáček, Bořík, Kohout, Martínek, Piovarči, Bečka, Řezáč, Šimanský, Síla.

    Rozhodčí: Hacaperka – Sýkora, Jelínek

    Diváci: 35
    bahis siteleri