Slavia – Kladno 2:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:2 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Rytíři Kladno
Úterý 24.08.2021, 12:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Slávističtí dorostenci nastupují dnes ke svému devátému přípravnému zápasu.
    Tento zápas je jedinečnou příležitostí k tomu, aby dnešním utkáním dorostenci napravili své páteční vystoupení na ledě pražské Hvězdy, které sešívaní prohráli 3:1.




    RYTÍŘI KLADNO

    Kladenský dorost zatím v přípravných zápasech ani jednou nezaváhal a zvítězil ve všech svých čtyřech přípravných zápasech. V posledním zápase si Rytíři smlsli na týmu PZ Kladno, který inkasoval 13 branek a Rytířům vstřelil pouze jeden jediný gól.



    Oba týmy už se v letošní přípravě potkaly, domácí Slavia 12. 8. podlehla Kladnu 4:0, když se za hosty trefili Mejtský, Petřík, Holeček a Aschenbrenner.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Karas, Hubinka, Tichý – Vosmík, Hlavička, Krčál, Chludil, Filip, Němeček, Skalský, Havlíček, Krejčí

    Rytíři Kladno: Stránský (Tuláček) – Novák, Šátek M., Rájek, Pražák, Marcinek, Aschenbrenner J., Šátek O. – Hlaváček, Mejtský, Svoboda, Kupčo, Šíma, Kut, Černý, Petřík, Váňa.
     
    Rozhodčí ještě upravují síť slávistické branky, za malou chvíli začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Po úvodní buly se puk zdržuje spíše na hokejkách hostů. Hraje se však po celém kluzišti a zatím jsme zakončení neviděli.
     
    01:28
    Zakončení nakonec přišlo dříve od domácí Slavie. Útočník Filip posunul puk na golmana Stránského, ten si připisuje první úspěšný zákrok. Hosté následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    02:48
    Po buly ve vlastním obranném pásmu ujeli dva slávističtí útočníci na druhou stranu hřiště a připravili první větší šanci zápasu! Hlavička nabídl puk před bránu najíždějícímu Filipovi. Jeho střela sice překonala golmana hostů, puk však po odrazu klouzal těsně před brankovou čárou a v síti tak neskončil.
     
    05:15
    Vosmík udržel puk v útočném pásmu a poslal kotouč před branku. Nikdo z jeho spoluhráčů však na přihrávku nedosáhl.
     
    05:30
    I hosté měli dobrou příležitost. Jeden z hostujících útočníků poslal ze zabrankového prostoru puk na volného spoluhráče, který stál v dobré pozici. Jeho střela ale nebyla dost razantní a domácí golman Vavřena se stihl včas přesunout.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kříženecký – 2 min., krosček).
     
    09:14
    Domácí zatím početní nevýhodu zvládají skvěle. Po několika úspěšných vyhozeních přichází nepřesnost v kladenské rozehře. Tu sešívaní hokejisté využívají a manipulují s pukem daleko od své branky.
     
    10:17
    Domácí v plném počtu.
     
    11:27
    Nahození ze středního pásma kryje domácí brankář. Kvůli dojíždějícím protihráčům přerušuje hru.
     
    11:58
    Kladenský Petřík ujel domácím hráčům a před bránu poslal skvělou přihrávku! Hlaváček ale ani nadvakrát nedokázal umístit puk do branky. Vavřena s pomocí spoluhráčů přečkal tuhle složitou situaci.
     
    12:34
    Ve větší permanenci je však brankář hostů. Ten musel likvidovat střelu po úniku domácích hráčů a ještě další dvě následné dorážky.
     
    13:07
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kubánek – 2 min., hákování).
     
    13:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šátek M. – 2 min., podrážení). Slávisté se znovu dostali do úniku. Němeček velmi zaměstnal hned tři hráče přesilovkové kladenské formace svým únikem. Hostům se povedlo jeho akci přerušit jen za pomocí zjevného faulu.
     
    15:07
    Domácí v plném počtu.
     
    15:57
    Hosté v plném počtu. Ani několik desítek vteřin slávistické přesilovky nepřineslo první gól zápasu.
     
    16:57
    Kubánek s Vosmíkem si šikovně vyměnili puk na okraji útočného pásma, ani jeden z nich však nedokázal najít dobrou střeleckou pozici a ohrozit branku Stránského.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min.).
     
    18:26
    Slávistická pětka zamkla ve své přesilovce kladenské hokejisty v jejich obranném pásmu.
     
    19:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vstřelili první branku zápasu díky přesilové hře. Po klasické kombinaci v početní výhodě rozvlnil kladenskou sít razantní střelou domácí obránce ŠVEC. Asistence: Kříženecký, Krčál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je za námi a je to možná vyrovnanější hra, než bychom očekávali. Domácí vlétli do utkání lépe a už v čase 2:48 byl poletující puk blízko tomu, aby skončil v síti. Slávisty musíme pochválit i za dvě velmi pečlivě odehraná oslabení, během kterých toho hostům moc nedovolili. Největší šance hostů byl rychlý únik útočníka Petříka, který skvěle vybídl svého spoluhráče. Ten však nedokázal puk ani vícero pokusy umístit za záda brankáře Vavřeny. Jediný gól úvodní třetiny nám tak připravili domácí hráči, když se z levé strany trefil najíždějící obránce Švec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní vstoupili do třetiny velmi aktivně a odměnou je jim druhý střelený gól. Přízemní přihrávku obránce Krčála tečoval za záda sešívaný útočník HLAVIČKA. Asistence: Kříženecký, Krčál.
     
    21:31
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min.).
     
    22:19
    Domácí sice vyhodili kotouč, puk ale končí na jejich střídačce. Vhazovat se tak bude v obranném pásmu Slavie.
     
    23:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté už umístili puk za záda golmana Vavřeny před několika vteřinami dříve. Bylo tomu ale učiněno nedovoleným způsobem, protože domácí golman už měl puk přikrytý. Tato branka však už platí. Postaral se o ni Matěj ŠÁTEK, který propálil domácího golmana. Asistence: Váňa.
     
    25:34
    Hosté jsou brankou nabuzení a hrají nyní aktivněji. Mejtský se po přihrávce Váni ocitl sám před Vavřenou, z blízkosti ho však nedokázal prostřelit a zamířil nad branku.
     
    27:40
    Kříženecký předvedl hned dva skvělé obranné zákroky, když dvakrát svojí hokejkou zastavil rozehru hostů ve středním pásmu.
     
    29:15
    Skalský, Krejčí a Havlíček sehráli zajímavou kombinaci kolem hostující branky. Hostující Stránský však všechny pokusy chytil.
     
    31:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po dlouhém tlaku domácích jsou to nakonec hráči Kladna, kdo střílí gól. Autorem branky je HLAVÁČEK, který přelstil slávistickou obranu. Asistence: Petřík.
     
    32:30
    Sešívaní však nejsou s tímto vývojem utkání spokojení a zvyšují tak svoji aktivitu. Hned po chvíli vznikla velká skrumáž před brankářem Stránským. Ani Havlíček ani Krejčí však nedokázali najít volný prostor.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Málek – 2 min., podrážení).
     
    35:10
    Hosté jsou střelecky viditelně aktivnější než ve svých předchozích početních výhodách. Domácí golman teď musí neustále kontrolovat kotouč.
     
    36:20
    Domácí v plném počtu.
     
    37:21
    Kubánek nejprve obral protihráče u mantinelu a poté přejel celé kluziště a zavezl puk do útočné třetiny domácích. Po následné střele sešívaní získávají pásmo.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tichý – 2 min., napadení).
     
    38:27
    Po ráně od modré čáry se Váňa natahoval rukou pro kotouč. Než si však puk zpracoval na svoji hůl, byl obrán jedním z domácích beků.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nám přinesla hned tři branky. Hned po 44 vteřinách hry se sešívaní dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Denise Hlavičky, který skvěle tečoval puk mimo dosah brankáře Stránského. Hosté ale dokázali odpovědět. V čase 23:18 snížil na rozdíl jediné branky Matěj Šátek. Kladenští dokonce dokázali vyrovnat skóre zápasu, když se svižnou ranou trefil Svoboda. Zápas je tak zcela otevřený a nás čeká ve třetí třetině napínavá podívaná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Domácí v plném počtu.
     
    41:01
    Oba týmy vstoupili do poslední herní části odvážně a vidíme rychlý hokej na obě strany. Hosty zatím brzdí nepřesnost v rozehrávce.
     
    42:15
    Krejčí tečoval před bránou pokus od modré, puk však vyletěl jen do ochranné sítě.
     
    43:24
    Slávisté teď napadají velmi vysoko a nese to své ovoce. Skalský se zmocnil puku v zabrankovém prostoru. Byl však daleko od svých spoluhráčů a nikomu nedokázal puk včas předat.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Karas – 2 min., podrážení).
     
    45:06
    Vavřena si připisuje důležitý zákrok, když ukryl puk z pravého kruhu mezi svými betony.
     
    46:15
    Hostům se zatím nedaří dobruslit do svého útočného pásma s kotoučem na holi.
     
    46:46
    Domácí v plném počtu.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    48:02
    Hosté bránili chvíli jen ve třech hráčích, protože jednomu z kladenských hráčů se zlomila hůl. Slávisté však zatím nedokázali propálit brankáře hostů, i když střeleckých pokusů jsme viděli mnoho.
     
    48:57
    Hosté v plném počtu.
     
    49:35
    Oba týmy hrají v pěti hráčích, hraje se však převážně kolem kladenské branky.
     
    50:26
    Málkova prudká rána od modré byla sražena jedním z bránících hráčů a pořádně vylekala Stránského. Puk totiž letěl na opačnou stranu než hostující golman předpokládal. Kotouč se však do branky nevešel a zamířil mimo.
     
    52:06
    Vavřena rychle vytřepal puk z lapačky a rychle rozehrál. Nechtěl totiž přerušit tlak, který si jeho tým aktuálně tvoří.
     
    52:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. – podrážení).
     
    53:56
    Hned dvě obrovské šance Slavie! Rychlé přesné přihrávky a tvrdá střelba v signalizované výhodě domácích nadělaly hostům pořádné starosti. puk však létá těsně mimo branku.
     
    54:56
    Kladno v plném počtu, ale jen na chvíli. Ve stejnou chvíli dochází k dalšímu vyloučení. (2 min.)
     
    55:42
    První přesilovku slávisté i přes velký tlak nevyužili, ale byla jim nabídnuta další přesilová hra.
     
    56:56
    Hosté v plném počtu. Kladno bez úhony přečkalo krušné chvíle v pražském Edenu.
     
    58:33
    Hra je po delší době přerušena kvůli ofsajdu hostů. Zbývá nám ještě jedna minuta hry.
     
    58:55
    Vavřena vytasil famózní zákrok lapačkou! Kladenský útočník neproměnil vyloženou šanci z ideálního prostoru mezi kruhy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba sice skončila, nás však ještě čeká rozuzlení v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:41
    Nejprve velká šance sešívaných po přečíslení 2 na 1. Po zblokované přihrávce se do šance dostal Váňa, který však s přispěním dvou slávistických hráčů nezakončil přesně.
     
    61:53
    Vavřena znovu v akci. tentokrát podržel kotouč po tečované střele na svoji bližší tyč.
     
    63:01
    Skalský našel Vosmíka a ten vyslal na Stránského dělovku. Golman ramenem vyráží.
     
    63:55
    Rána domácího Krejčího končí na tyči! Odražený puk sebrali slávisté a znovu z toho byla velká šance. Druhá střela však zamířila těsně nad branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Utkání je u konce. Dnešní zápas končí za nerozhodnutého stavu 2:2. Výsledek odpovídá i hře, oba týmy měly své šance a své příležitosti, ale v poslední třetině jsme se rozuzlení nedočkali.
     
    Já vám dnes děkuji za pozornost a těším se někdy u dalších hokejových zápasů. (14:41:12)

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 20. Švec (Kříženecký, Krčál), 21. Hlavička (Kříženecký, Krčál) – 24. M. (Váňa), 32. Hlaváček (Petřík)


    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Karas, Hubinka, Tichý – Vosmík, Hlavička, Krčál, Chludil, Filip, Němeček, Skalský, Havlíček, Krejčí
    Rytíři Kladno: Stránský (Tuláček) – Novák, Šátek M., Rájek, Pražák, Marcinek, Aschenbrenner J., Šátek O. – Hlaváček, Mejtský, Svoboda, Kupčo, Šíma, Kut, Černý, Petřík, Váňa
    bahis siteleri