Alaškert – Rangers 0:0 (kon.) | Helsinki – Fenerbahce 2:5 (kon.) | Zorja Luhansk – Rapid 2:3 (kon.)
Galatasaray – Randers 2:1 (kon.) | Alkmaar – Celtic 2:1 (kon.) | Kluž – CZ Bělehrad 1:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Olympiakos 2:2 (kon.) | Legia – Slavia cz 2:1 (kon.) | Antverpy – Omonia Nikósie 2:0 (3:2 po pen.)
Sturm Graz – Mura 2:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:1 (2:1)
Celtic Glasgow
Čtvrtek 26.08.2021, 20:15 • AFAS Stadion • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    90
    A safra! Pokud jsem viděl správně, tak Gudmundsson trefil patičkou do obličeje Ralstona ve vápně a pochopitelně vidí žlutou kartu. Tohle mohlo dopadnout mnohem hůř a pak by musela přijít na řadu kartička úplně jiné barvy.
     
    86
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Furuhaši, přichází Soro.
     
    79
    Střídající hráči AZ mohli srovnat vývoj série! Beukema se rozběhl po levé straně a poslal střílený pas na hranici malého vápna, kde osobní souboj vyhrál Poku, jenž z bezprostřední blízkosti zakončoval, jenže přestřelil!
     
    75
    Další střídání v mužstvu Alkmaaru. Do hry přichází Beukema, odslouženo má Midtsjo, jenž vyčerpaně zapadl do křesla na střídačce.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Aboukhlal, přichází Poku.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Pavlidis, přichází Gudmundsson.
     
    69
    Edouard vyjel po levé straně do první závažnější akce, v jejím závěru přihrál zpět na Montgomeryho, jenž z levé strany vyslal zajímavou střelu, která skončila asi metr vedle levé tyče brány AZ.
     
    66
    Hart dvakrát pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou a vyslal tak své spoluhráče do kontru, která řeší Martins Indi faulem za cenu žluté karty.
     
    62
    Je to tak, Furuhaši vidí za neustálé simulování či zdržování hry žlutou kartu a bude se muset mít na pozoru. Hráči Celticu jdou zatím po pravé straně vpřed.
     
    60
    Celtic střídá podruhé v utkání. Dohráno má Rogic, místo něj přichází na trávník Edouard. Uvidíme, zda se hra skotského celku nějak promění.
     
    58
    Druhá žlutá karta utkání, McGregoir ošklivě došlápl na chodidlo snad Aboukhlala, každopádně vidí po zásluze kartónek žluté barvy.
     
    53
    Aboukhlal dostal další vysoký balón na pravou stranu a z hranice vápna vyslal přes beky střelu na zadní tyč, kterou Hart s potížemi nadvakrát zkrotil v rukavicích!
     
    44
    Aboukhlal byl blízko druhé trefy večera! Po ztrátě Celticu se prohnal hřištěm jako vítr a v souboji pálil z levé strany přes beka. Hart vytáhl parádní robinsonádu a míč vytěsnil za tyč!
     
    39
    Žlutou kartu nakonec vidí Aboukhlal, jenž opravdu přišel do souboje o míč trochu později než jeho protivník. Vypadá to, že nakonec budou oba schopni pokračovat ve hře.
     
    29
    Kapitán AZ Koopmeiners nyní dostal nabito na vrchol šestnáctky a zároveň měl spoustu času připravit si střelu. Nakonec vyslal krásný přízemní projektil, který jen těsně minul pravou tyč svatyně Celticu!
    26. STARFELT - 2:1
     
    26
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Alkmaar jde do vedení a znovu to je s obrovským přispěním hráčů Celticu! Sugawara nacentroval z pravé strany do vápna a KARL STARFELT si při odkopu počínal tak nešikovně, že si srazil míč do vlastní sítě! Stav je nyní 2:1 pro AZ a tomu chybí jediná branka k vyrovnání. Trenér Glasgowa nemůže věřit svým očím!
     
    24
    Levý bek Celticu nakonec přece jen střídá. Místo něj přichází na trávník Montgomery. Určitě to uvítají i fandové AZ.
     
    13
    Alkmaar si očividně oblíbil levou stranu, centr odtud sice Karlsson nezpracoval. Za ním se ale zpoza šestnáctky opřel do míče Sugawara a projektil z jeho nohy jen těsně minul levou tyč klece Harta.
    7. ABOUKHLAL - 1:1
     
    7
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Během chvilky je srovnáno! Gólman Joe Hart nyní vyrobil neskutečnou minelu, když čekal na balón, který pomalu skákal k hranici jeho šestnáctky. Brankář Celticu prováhal okamžik, kdy ho měl odehrát. Toho využil ZAKARIA ABOUKHLAL, jenž jedním dotykem obhodil Harta a pak už jen napálil míč do odkryté svatyně Glasgow – 1:1!
    3. FURUHAŠI - 0:1
     
    3
    Celtic právě vstřelil branku!
    Glasgow jde na půdě Alkmaaru rychle do vedení! Abada dostal prudký pas kupředu po pravé straně, na kraji šestnáctky nádherně nacentroval a KJOGO FURUHAŠI už neměl potíž trefit zblízka odkrytou část brány AZ! Asistence: Liel Abada.

    Petr Šatalík

    Branky: 7. Aboukhlal, 26. Starfelt (vla.) – 3. Furuhaši

    Karty:   39. Aboukhlal (ALK), 66. Indi (ALK), 90. Gudmundsson (ALK) – 58. McGregor (CEL), 62. Furuhaši (CEL)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 18:7.
    AZ Alkmaar: Verhulst – Witry, Martins Indi, Letschert, Sugawara – T. Koopmeiners (C), de Wit, Midtsjo (75. Beukema) – Karlsson, Pavlidis (71. Gudmundsson), Aboukhlal (71. Poku).
    Náhradníci: Vindahl, Reus – Beukema, Clasie, Evjen, Gudmundsson, Chatzidiakos, P. Koopmeiners, Oosting, Poku, Reijnders, Taabouni.

    Celtic Glasgow: Hart – Taylor (24. Montgomery), Welsh, Starfelt, Ralston – Turnbull, McGregor (C), Rogic (60. Edouard) – Christie, Furuhaši (86. Soro), Abada.
    Náhradníci: Barkas, Bain – Ajeti, Bitton, Bolingoli, Edouard, Montgomery, Robertson, Shaw, Soro, Urhoghide.

    Rozhodčí: Tiago Martins (POR) – Luis Campos (POR), Rui Teixeira (POR) – André Narciso (POR)
    18.08.2021
    Celtic - Alkmaar 2:0

    Branky: 12. Furuhaši, 61. Letschert (vla.)

    Karty:   63. Ralston (CEL), 83. McCarthy (CEL) – 49. de Wit (ALK)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:5.
    bahis siteleri