Mladá Boleslav – IFK Helsinky cz 1:2 (po pr.) | SønderjyskE – Zug 0:10 (kon.) | Rauma – Mannheim 5:1 (kon.)
Rögle BK – Mnichov 4:3 (kon.) | Cardiff – Lausanne 4:1 (kon.) | Zürich – Frölunda 4:2 (kon.)
konec
Lukko Rauma
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Adler Mannheim
Sobota 28.08.2021, 18:00 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    O vítězi utkání je zřejmě rozhodnuto. Hosté budou hrát v oslabení, když Matthias Plachta (MAN) nedovoleně bránil jednoho z domácích.
     
    55:24
    Teď byli hosté blízko! Ruslan Iskhakov vystřelil zápěstím z pravého kruhu a jeho dobrá střela orazítkovala tyčku domácí branky. Škoda pro Mannheim.
     
    54:24
    Arttu Ilomäki (RAU) dává Mannheimu zřejmě poslední šanci na to, aby hosté ještě zdramatizovali koncovku zápasu. Finský útočník vyfasoval trest za nesportovní chování.
     
    51:43
    Niklas Ylitalo obdržel dobrou přihrávku od svého spoluhráče z mezikruží a ihned vypálil z první. Brankář Brückmann se stačil přesunout na poslední chvíli.
     
    47:39
    Mannheim má další šanci na to, aby se ještě pokusil zvrátit skóre. Obránce Samuli Piipponen (RAU) v rohu kluziště podrazil jednoho z hostů a už sedí na trestné lavici.
    47:20 NYMAN - 5:1
     
    47:20
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    S góly se nyní trochu roztrhl pytel! Matthew Abt vypálil tvrdě od modré čáry, Brückmann vyrazil kotouč pouze před sebe, kde už stál nachystaný LINUS NYMAN. Domácí útočník se se svou dorážkou nemýlil! Asistence: Matthew Abt.
    44:52 SAARIJÄRVI - 4:1
     
    44:52
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Tohle je doslova studená sprcha pro Mannheim! Obránce VILI SAARIJÄRVI vystřelil zápěstím od modré čáry a prostřelil brankáře Brückmanna. Asistence: Julius Mattila, Anrei Hakulinen.
    44:22 REPO - 3:1
     
    44:22
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Domácí sice svoji krátkou početní výhodu nezužitkovali, tu klasickou už ano! Nyman nahrál zpoza branky přesně do prostoru před brankou, kde byl připravený SEBASTIAN REPO. Šikovný útočník svou střelou nedal Brückmannovi šanci zasáhnout. Asistence: Linus Nyman, Arttu Ilomäki.
     
    43:26
    Bast už se chystal na vhazování, ale rozhodčí ještě před startem buly znovu vylučují. Obránce Korbinian Holzer (MAN) putuje na lavici hanby za nesportovní chování.
     
    42:39
    Rauma bude mít za chvíli možnost si vzít svůj dvoubrankový náskok zpět. Obránce Denis Reul (MAN) se provinil nedovoleným bráněním a už sedí na trestné lavici.
    41:31 LEHTIVUORI - 2:1
     
    41:31
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a hosté se prosadili poprvé v tomto utkání! Po zmatcích před brankářem Jukurim vyplaval kotouč na hokejku JOONASE LEHTIVUORIHO, jenž z mezikruží zametl kotouč do takřka opuštěné klece. Asistence: Borna Rendulic.
     
    40:25
    V momentě, kdy nebezpečně vypálil ze své hokejky Lehtivuori, je tu další trest domácích. Na trestnou lavici putuje Julius Mattila (RAU) za sekání.
     
    38:39
    Mannheim se dostal do zajímavé šance v útočném pásmu. Před brankou byl úplně osamocen Jordan Szwarz, který ovšem skákavý kotouč nezpracoval.
     
    37:21
    Mannheim má velkou šanci na to, aby se vrátil zpět do zápasu. Domácí střelec Arttu Ilomäki (RAU) obdržel od sudích dvě trestné minuty za držení.
     
    36:08
    Velká šance čtvrté útočné formace domácích! Päivärinta vzal v přečíslení dvou proti jednomu zodpovědnost na sebe, když vystřelil jen do Brückmanna.
    34:19 ILOMÄKI - 2:0
     
    34:19
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    A je tu další branka domácího celku! Grégoire našel na levém kruhu ARTTUHO ILOMÄKIHO, jenž z podobné pozice propálil Brückmanna podruhé v tomto utkání. Asistence: Thomas Grégoire, Scott Pooley.
     
    33:13
    V témže čase je vyloučen také hostující útočník Jordan Szwarz (MAN), který si jede odsedět dvouminutový trest za nesportovní chování.
    33:13 ILOMÄKI - 1:0
     
    33:13
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté svoji početní výhodu rychle využívají a odskakují soupeři do vedení! Kotouč putoval po ose Pooley, Grégoire až na levý kruh, kde už stál připravený ARTTU ILOMÄKI. Finský útočník svou střelou dokonale vymetl horní růžek Brückmannovy branky. Asistence: Thomas Grégoire, Scott Pooley.
     
    32:44
    Pozor! Obránce Denis Reul (MAN) se provinil v obranném pásmu nedovoleným bráněním a domácí budou mít osmatřicet vteřin přesilovku pět na tři.
     
    31:21
    Zanedlouho bude mít domácí Lukko Rauma další příležitost otevřít skóre tohoto utkání. Za držení hole odchází na trestnou lavici Markus Eisenschmid (MAN).
     
    24:02
    Velká šance v útočném pásmu Mannheimu! Luca Tosto obdržel dobrou přihrávku a okamžitě vystřelil švihem. Jeho ránu však zneškodnil Jukuri.
     
    22:20
    Teď už to bylo zajímavější! Borna Rendulic si udělal svým dobrým pohybem místo na pravé straně a vzápětí zkusil vystřelit. Jukuri zasáhl svými betony.
     
    21:04
    Z druhé třetiny uběhlo jen pár vteřin a bude se znovu vylučovat. Matthew Abt (RAU) putuje na trestnou lavici za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    19:42
    Blíží se konec první třetiny a s ní velká šance Raumy! Petman připravil výtečnou pozici pro Kainulainena, který ovšem nastřelil Brückmanna.
     
    16:50
    Brückmann zasáhl po rychlé střele jednoho z domácích. Následně sudí viděl šest hráčů na ledě Mannheimu a německý celek půjde do oslabení. Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Luca Tosto (MAN).
     
    14:26
    Bude se znovu vylučovat a rozhodčí opět ukazuje na hráče z Mannheimu. Obránce Joonas Lehtivuori (MAN) si jede odsedět menší trest za nedovolené bránění.
     
    08:18
    Velká šance Mannheimu ve vlastním oslabení! Joonas Lehtivuori si udělal útočný výlet až před Jukuriho, ale finský gólman podržel svůj celek.
     
    07:33
    Nyní si svoji první přesilovou hru vyzkouší také domácí hráči z Raumy. Obránce Korbinian Holzer (MAN) obdržel dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    04:55
    Obrovská možnost pro Mannheim! Ruský šikula Ruslan Iskhakov obdržel skvostnou přihrávku do jízdy, ale ve velké rychlosti nastřelil jen Jukuriho.
     
    03:44
    A je to finský reprezentant Arttu Ilomäki (RAU), jenž od rozhodčích vyfasoval menší trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Hosté budou hrát první přesilovou hru.
     
    02:18
    Dziambor zkusil vypálit svižný projektil od modré čáry a Jukuri poprvé ve výraznější pohotovosti! Finský gólman si udělal dobrý výhled a zakročil.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 34. Ilomäki (Grégoire, Pooley), 35. Ilomäki (Grégoire, Pooley), 45. Repo (Nyman, Ilomäki), 45. Saarijärvi (Mattila, Hakulinen), 48. Nyman (Abt) – 42. Lehtivuori (Rendulic)


    Lukko Rauma: Jukuri (Helomaa) – Piipponen, Saarijärvi, Abt, Grégoire, M. Kukkonen, Laitinen, Pietilä, Korkka – Skalický, Mattila, Repo – Pooley, Ilomäki, Nyman – Petman, Kainulainen, Hakulinen – Suni, Päivärinta, Ylitalo.
    Adler Mannheim: Brückmann (Endras) – Lehtivuori, Akdag, Melart, Holzer, Wirth, Reul, Klos, Dziambor – Dawes, Szwarz, Eisenschmid – Kraemmer, Desjardins, Plachta – Bergmann, Iskhakov, Rendulic – Tosto, Bast, Elias.

    Rozhodčí: Koova, Salonen – Elonen, Hagerström
    bahis siteleri