Frisk Asker – Bolzano 1:5 (kon.) | Doněck – Rouen 2:1 (kon.) | Sparta – TPS cz 3:2 (kon.)
Jastrzębie – Salzburg 2:3 (kon.) | Tappara – Lugano 3:2 (po pr.) | Bremerhaven – Växjö 2:1 (kon.)
Skellefteå – Eisbären 5:3 (kon.) | EC-KAC – Rungsted Seier Capital 3:2 (po pr.)
konec
Skellefteå AIK
5:3 (2:0, 1:3, 2:0)
Eisbären Berlín
Neděle 05.09.2021, 18:05 • Kraft Arena, Skellefteå • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:05.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům hokeje. I dnes jsou na programu zápasy hokejové Ligy mistrů. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Skellefteå AIK a Eisbären Berlín v rámci skupiny E.
     
    Skellefteå AIK

    Domácí hráči se ve skupině E před posledním utkáním nacházejí na třetí pozici se třemi body a už nemají šanci postoupit do osmifinále této prestižní evropské soutěže. I kdyby dnes získali tři body a Lugano, které je druhé, zůstalo na šesti bodech, švýcarský tým by šel dále, protože má lepší vzájemný zápas. Pro Skellefteu je to tedy poslední duel v rámci skupinové fáze LM. Bude se tak chtít se svými fanoušky rozloučit vítězstvím.
     
    Eisbären Berlín

    Stejně jako Skellefteå jsou na tom i Berlíňané. Ti jsou na čtvrtém místě s jedním bodem a taktéž pro ně sezóna v hokejové Lize mistrů skončí už po základní skupině. Jediný bod dosud hráči berlínského Eisbärenu získali v pátek, kdy prohráli 4:5 po prodloužení na ledě finské Tappary. Proti domácímu týmu si budou dnes chtít spravit chuť a alespoň jednou v Champions hockey League vyhrát. V utkání, ve kterém už o nic nejde, tak může padnou i více gólů. Oba celky si budou chtít ještě pořádně zastřílet proti brankářům soupeře.
     
    Vzájemná utkání

    První duel v letošním ročníku LM vyzněl lépe pro Skellefteu, která na půdě Berlína zvítězila 5:3. Hosté tak svému soupeři dnes mají co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Lindvall (mann) – Pudas (C), Roos, Oskar Nilsson, Wilsby, Oscar Nilsson, Forsfjäll – Lindström (A), M. Karlsson, Kühnhackl – L. Karlsson, Hugg (A) – Mascherin (TS), Sundsvik, Loibl – Säll, Stenman, Robertsson.

    Eisbären Berlín: Niederberger (Ancicka) – Wissmann (A), Jensen, Després, Hördler (C), Mik, Müller – Clark, Pföderl, Noebels (A) – Fiore, Boychuk, White (TS) – Wiederer, Byron, Roßmy – Zengerle, Streu, Geibel.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Öhlund (SWE) – Yletyinen (SWE), Persson (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Do útočného pásma se okamžitě vrhá obránce Pudas, ovšem Skellefteå působí momentálně pouze po mantinelech a šanci si nevypracovává.
     
    01:24
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí se poměrně záhy dočkali první branky. Německý tým propadnul ve středním pásmu, takže se prostor otevřel před RICKARDEM HUGGEM. Ten nevymýšlel hlouposti a kotouč poslal rovnou na branku, přičemž na přední tyči nachytal brankáře Niederbergera. Asistenci si dokonce připíše i brankář Mann. Asistence: Adam Mascherin, Strauss Mann, Tom Kühnhackl.
    01:24 HUGG - 1:0
     
    02:49
    Střelu od modré čáry vyslal Jonathan Pudas. Kapitán AIK pálil sice tvrdě, ale nepříliš nebezpečně.
     
    03:12
    Hosté nedovolili dorážku po střele od modré čáry, přitom by šlo o ránu do prázdné klece. Před brankou dobře stepoval Stenman.
     
    03:20
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že AIK si dnes přišlo zastřílet. Další branku má na kontě ADAM WILSBY, který si dojel pro volný kotouč a dokonal to, co se Skellefteåe nepovedlo při předchozí akci. Rána měla parádní parametry a brankář Niederberger nemohl stihnout zmenšit střelecký úhel. Asistence: Joakim Lindström.
    03:20 WILSBY - 2:0
     
    04:28
    Zákrok si připsal už i Mann. Berlínu nepomohla ani clona před brankou, kterou postavil Boychuk.
     
    04:42
    Velmi podobná situace se opakuje o chvíli později. Hráči Eisbärenu se pokouší pohnout s nepříznivým stavem, co nejdřív to půjde.
     
    06:06
    Na pouhé nahození do útočného pásma bez územního zisku se zmohl Zengerle. Na druhé straně pálí Oskar Nilsson, ale Niederberger si v tomto případě poradil.
     
    06:51
    Zakázané uvolnění zastavuje rozjetou akci Berlínu. Zatím Skellefteå přežívá bez komplikací.
     
    07:23
    Alespoň do středního pásma vyndal kotouč Müller. Bude následovat komerční přestávka, jelikož Mann si nechtěl dělat starosti s rozehrávkou.
     
    08:20
    Až před brankáře se probil Adam Mascherin, který nosí dres pro nejlepšího střelce svého týmu. Nedokázal tentokrát pověst potvrdit.
     
    09:17
    Po vniknutí do pásma zkoušel pálit Simon Robertsson, ale zpětným manévrem ztratil rychlost. Podle toho také dopadlo jeho zakončení.
     
    10:16
    Velkou šanci navýšit náskok na 3:0 zahodil Filip Roos. Šel sám na branku, ale svou ranou po zemi nemohl gólmana v žádném případě překvapit.
     
    11:24
    Šanci na únik dostal rovněž Zach Boychuk, ale nepovedlo se mu zakončit přesvědčivě. Navíc Mann měl dost času, aby rozehrál.
     
    11:32
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Fiore – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:16
    Mascherin ještě udržel třetinu, takže tlak AIK pokračuje. Wilsby zkusil znovu svou obávanou střelu, ale nadvakrát si Niederberger poradil.
     
    13:05
    Parádní pozici před bránou chystal Mascherin, ale střela míří jen do boční sítě. Polovina fanoušků už se radovala.
    13:05 Hugg svůj druhý gól v utkání nepochopitelně nepřidal.
     
    13:32
    Hosté v plném počtu.
     
    13:52
    Hosté už byli v plném počtu, takže se píská zakázané uvolnění.
     
    14:27
    Nepřesný pas servíroval Leonhard Pföderl. Vyhnal svůj tým znovu až do neutrální zóny, navíc přichází ofsajd.
     
    15:51
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Roßmy – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Roos – 2 min., hrubost).
     
    16:05
    Skellefteå se okamžitě dostává z útočného pásma. Poslední vyloučení bylo hodně přísné, útočník Berlína podle soudu rozhodčího najel do gólmana úmyslně.
     
    16:39
    Mann má dokonce složitou práci po střele Müllera, která se otřela o jeho rameno.
     
    17:00
    Eisbären vyloučení na hraně pořádně namotivovalo. Drží se v útočném pásmu... a teď Mann zachránil svůj tým po výjezdu Streua do brankoviště.
     
    17:30
    Tentokrát si ovšem hosté pozor nedali. Mohou děkovat Sundsvikovi, že nechal puk za sebou.
     
    17:52
    Oba týmy v plném počtu.
     
    17:53
    Znovu svou kvalitu ukázal Pudas, když přímkou vyslal Stefana Loibla. Ten v souboji tváří v tvář s gólmanem střelou bez naznačení neuspěl.
     
    19:30
    O svižnou rozehrávku se pokusil Mascherin, ale puk končí za mantinelem. Moc času nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda vypršela. Skellefteå jejímu průběhu jasně vládla, dokonce nastřádala 15 střel oproti třem berlínským. Je z toho i vedení 2:0, které hned v úvodních minutách zajistili Rickard Hugg a Adam Wilsby. Domácí strana mohla být ještě veselejší, ale Hugg netrefil v přesilovce nabídku Mascherina před prázdnou klec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Od modré čáry vypálil Filip Roos, čímž způsobil velká zmatek před bránou. Tam se snažil nejaktivněji bojovat Karlsson, ale Mik ho odstavil.
     
    20:38
    Před branku puk stěhoval Lindström, ale přihrávka byla přece jen trochu moc prudká. Z protiútoku velká šance nevznikla.
     
    21:23
    V rohu hřiště se zasekl Loibl, ovšem ztratil a Leonhard Pföderl vypálil na branku na druhé straně. Mann ramenem zvedá do ochranné sítě.
     
    21:54
    V problémech při rozehrávce se ocitá Michael Kapla. Jeho ztráta způsobila, že Skellefteå odevzdává na zakázané uvolnění.
     
    22:15
    Podle oficiálních statistik řešil Mann teprve druhou střelu na bránu, to když do mezikruží vjel v úvodní periodě vyloučený Roßmy.
     
    23:02
    I když byla přihrávka Wiederera dost nebezpečná, nikdo v předbrankovém prostoru v tomto případě nečíhal. Kühnhackl pak odzbrojil své krajany.
     
    23:28
    Do této třetiny AIK nevstoupilo ideálně, znovu totiž puk posílá na icing.
     
    24:03
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nyní se STEFAN LOIBL ukázal jako trpělivý hokejista. Nejenže si počkal na přihrávku Albina Sundsvika, ale také si vytáhl kotouč na střed a stahovačkou překonal gólmana, který naopak nevydržel a odklouzal k druhé tyči. Šikovné řešení přináší AIK důležité uklidnění a branku na 3:0. Asistence: Albin Sundsvik, Joakim Lindström.
    24:03 LOIBL - 3:0
     
    24:54
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Německá ekipa se dočkala rychlé odpovědi, jelikož se do puku za modrou čarou opřel NICHOLAS JENSEN. Jeho první trefa v tomto ročníku Ligy mistrů znamená alespoň částečnou korekci stavu a rozdíl ve skóre už je zase jen dvougólový. Bez asistence.
    24:54 JENSEN - 3:1
     
    25:24
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Tento gólostroj se nemůže zastavit a Eisbären velmi záhy snižuje na rozdíl jediné branky. AIK hodně podcenilo vývoj po třetí brance a inkasuje podruhé během chviličky. Znovu šlo o střelu od modré čáry, kterou ovšem tentokrát šikovně tečoval GIOVANNI FIORE. Autorem rány byl v tomto případě Jonas Müller, který si tak připíše úspěšnou přihrávku. Asistence: Jonas Müller.
    25:24 FIORE - 3:2
     
    25:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    26:16
    Nechybělo moc, aby White dodal třetí zářez během několika desítek vteřin. Z mezikruží ale trefil obránce.
     
    27:19
    Před branku se dostal Jonsson a žádal si faul poté, co odjel k mantinelu. Jenže pískat se bude proti AIK.
     
    27:37
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Kapla – 2 min., hákování).
     
    27:58
    Málem teď u modré čáry puk ukořistil Tom Kühnhackl, únik v oslabení se mu nicméně nedaří.
     
    29:10
    Zatím se Skellefteå s oslabením vypořádala více než dobře. To by jí určitě mohlo pomoct zapomenout na dva inkasované góly v krátkém čase.
     
    30:22
    Puk už nedostihl Wissmann, z čehož plyne další zakázané uvolnění. Ani jeden z týmů dnes není zrovna přesný.
     
    32:16
    Rozhodčí si prohlédli videozáznam a museli dát Mannovi zapravdu, že chytil velmi důležitou střelu. Kotouč už byl málem v brance, ale gólman domácího celku přežil.
     
    33:11
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Utkání, které se zdálo být hotovou záležitostí, je rázem srovnané. Z bizarního úhlu se prosazuje muž s dresem pro nejlepšího střelce, MATTHEW WHITE. Zužitkoval bojovnost dnes velmi aktivního a produktivního Giovanniho Fioreho, který vleže dokázal přihrát svému spoluhráči. Asistence: Fiore.
    33:11 WHITE - 3:3
     
    34:06
    Hlavu si může ukroutit Noebels. Disponoval stoprocentní tutovkou, ale Mann nechce nechat body protéct mezi svými prsty. Vybičoval se ke skvělému zákroku, přesun od tyče k tyči se mu povedl na výbornou.
     
    35:03
    Puk ukradl donedávna hráč z NHL Tom Kühnhackl, ale ani on přízemní ranou zatím nevytrhne svému týmu trn z paty. Fanoušci Berlína, kteří do Švédska dorazili, jsou ve skvělé náladě.
     
    35:55
    Střela z dílny Filipa Roose se svezla vysoko nad bránu, takže Niederberger nemusel vůbec zasahovat. Mascherin navíc neuspěl s forčekingem.
     
    36:39
    Za volným pukem upaloval do útočného rohu Pföderl, ale přihrávku už nevymyslel.
     
    37:08
    Kapla raději pouze za bránu, kde operuje Jonsson. Ani jemu se nepovedlo vydolovat jakoukoliv příležitost.
     
    37:46
    Před brankovištěm parkoval přímo ideálně Manuel Wiederer, ale Mann zatím stále odolává. Zápas je tak zcela otevřený.
     
    39:14
    Teď se icing pískat nebude a Després se pokusil o rychlou rozehrávku. Ta se stala prostředkem, jak mohl soupeř založit protiakci, takže o povedený moment příliš nešlo.
     
    39:55
    Pět vteřin před koncem se ozývá tyčka. Na branku pálil Pudas, ale smůla byla proti němu.
    39:55 Pudas ještě stihl zazvonit na tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část přinesla zcela obrácený příběh úvodní periody. Eisbären vstoupil do zápasu aktivněji než předtím, ale jako první udeřila stejně Skellefteå. Švédský klub se zásluhou Loibla ujal tříbrankového vedení, tam ale začaly jeho velké problémy. Nicholas Jensen, Giovanni Fiore a Matthew White zapsali svá jména na střeleckou listinu a absolutně nečekaně vyrovnali skóre utkání na současných 3:3. Uvidíme, zda rozuzlení přinese posledních 20 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    V útočném pásmu byl zastaven Pföderl, první vteřiny jsou ve znamení boje o neutrální zónu.
     
    41:41
    A tradiční zakázané uvolnění už snad ani nesmí chybět. Po něm mohl od modré pálit Després, ale Mann si poradil.
     
    42:00
    Després zdá se býti při chuti. Jeho zakončení od modré čáry prosvištělo jen kolem levé tyče mimo.
     
    42:31
    Do kličkované v útočném pásmu se pustil autor třetího gólu AIK Loibl. Tentokrát nemířil mezi tři tyče, pomohl si ale tělem soupeře a vhazování bude v útočném pásmu.
     
    42:59
    Jestli švédští fanoušci, kterých tedy dnes rozhodně nedorazilo moc, čekali nástup Skellefteåy ve velkém stylu, přepočítali se. Zakázané uvolnění je toho jasným důkazem.
     
    43:06
    Před bránu snášel přihrávku Hördler, ale kapitán hostů se netrefil přesně do místa, kde stál Fiore.
     
    43:38
    Tentokrát už Fiore i s pukem najížděl z pravé strany, pro změnu ale netrefil zařízení.
     
    44:25
    Přihrávka Noebelse prosvištěla skrz celou ofenzivní zónu až do středního pásma, nutno ale podotknout, že návštěvy Berlína před brankářem Mannem jsou čím dál častější.
     
    45:12
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    I když AIK nehrálo vůbec dobře, paradoxně se raduje z úvodního gólu třetiny. ADAM MASCHERIN chirurgicky přesně tečoval ránu od modré čáry, kterou k brance vyslal Oskar Nilsson. Z ojedinělého tlaku v útočném pásmu je tak velmi důležitá branka na 4:3, která může znamenat mimo jiné výraznou psychickou vzpruhu. Asistence: Nilsson a Loibl.
    45:12 MASCHERIN - 4:3
     
    45:35
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (White – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:49
    Přesilovku Skellefteå zatím nezvládá podle svých představ. Sice ušetří dvě minuty bez újmy, ale mohla také odskočit.
     
    47:28
    Ale už nebylo tolik jisté, že se domácí obejdou bez komplikací. Dvě vyložené šance dostal Byron, ale Mann se vrací ke své formě z počátku druhé třetiny.
     
    49:19
    Přihrávku před bránu posílal Pudas, ovšem Niederberger dokázal kotouč stáhnout pod lapačku.
     
    49:26
    Hned po vhazování se ke střele dostal Tom Kühnhackl, ale Niederberger zatím drží soupeře na rozdílu jedné branky, který se dá v pohodě smazat.
     
    50:06
    Útočným pásmem se prohnal Pföderl, ale z levé strany nevymyslel žádnou kličku na střed. Čas se Němcům krátí, už zbývá méně než deset minut.
     
    50:55
    V aktivním přístupu pokračuje Whiteova formace, jednoznačně nejnebezpečnější útok v barvách Berlína. Jenže Fiore v tomto případě střelu nedostal až k brankáři.
     
    51:58
    Ostrý souboj vymyslel Jonas Müller, který soupeře srazil i v pádu, ale to zatím jeho týmu nepomohlo v územním zisku.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Hördler – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:33
    O střelu z levé strany se zasloužil Mascherin a Karlsson se pokoušel i o teč. To se mu však nepovedlo.
     
    52:59
    Kotouč poprvé opustil pásmo domácích. Berlín se snaží zaútočit i v oslabení, ale střelu Whitea má Mann bezpečně pod kontrolou.
     
    53:42
    Nyní má už Skellefteå s přechodem červené čáry problém, zas tak moc to ale směrem ke zbývajícímu času vadit nemusí.
     
    54:28
    Hosté v plném počtu.
     
    55:00
    V obranném pásmu Eisbärenu probíhal snad půlminutový boj u mantinelu o puk. I když německý celek vyvázl jako vítěz, založení útoku se nepovedlo pro ofsajd Blainea Byrona. Vhazování se vrátí až do pásma hostí.
     
    55:34
    Atmosféra mezi oběma týmy se začíná přiostřovat. Clark vypálil na bránu a vydal se i bránit spoluhráče, co sváděli souboj před ní. Mírná strkanice se obejde bez trestů.
     
    56:01
    Do ofsajdu sám sebe vystavil Kühnhackl, otočka s pukem mu nyní tedy rozhodně nevyšla. Že bychom ale sledovali snahu o závěrečný tlak Berlína, to se říct nedá.
     
    57:01
    I když Pudas upadl v útočném pásmu, do obrany se vrátit stihne, protože Eisbärenu trval přechod do útoku. Motory pak ale zažehl Roßmy. Překonal tři defenzivní hráče, ale už neměl dost klidu k tomu srovnat si puk k zakončení.
     
    57:40
    Konečně začíná jistý tlak Němců. Na modré čáře důležitý puk udržel Müller.
     
    57:56
    Domácí nestačili zabránit zakázanému uvolnění. Uvidíme, kdy a zda vůbec přijde oddechový čas německé strany. Zatím se k němu nechystá.
     
    58:02
    White se dostal před bránu a čekal na nabídku Geibela. Hráči v bílých dresech začínají nepříjemně kousat.
     
    58:32
    V ofsajdu se nacházel Jensen a White zcela netakticky zůstal v útočné zóně, aby si ještě popovídal o předchozí, kontroverzní situaci s protihráčem. Je odpískán úmyslný ofsajd, navíc Berlín zbytečně ztratil minimálně deset vteřin bez puku.
     
    58:50
    Němci se zatím nedostanou ani k powerplay, Kühnhackl kotouč zkušeně podržel u mantinelu.
     
    59:16
    Ofsajd si nepohlídal Frank Hördler. I když už Niederberger stihl doklouzat na střídačku, musí se vrátit.
     
    59:16
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Trenéři nechali na Niederbergerovi, aby se rozhodl, kdy může jít znovu na střídačku. Teď už tam ovšem zůstane. AIK odhodilo puk na icing.
     
    59:35
    Boj v rohu určitě nehraje do karet hostů. Byron nahazuje, ale bez úspěchu.
     
    59:54
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají ještě jeden zářez na pažbu. OSKAR NILSSON viděl, že na hodinách moc času nezbývá, takže pálil snad z nejvzdálenějšího místa na hřišti. Zpoza vlastní brány se ale dostal k úspěšnému pokusu. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Skellefteå AIK nakonec potvrdila dobrý vstup do utkání, kdy si vypracovala už vedení 3:0, ale byla z toho nakonec těsnější záležitost, než si Švédové přáli. Eisbären ve druhé části srovnal, jenže gól Adama Mascherina z 46. minuty se ukázal jako rozhodující. Přesná teč přinesla stav 4:3 a konečný výsledek 5:3 ještě svou trefou do prázdné klece zařídil Oskar Nilsson. Berlín si body neodveze.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:26:50)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Hugg (Mascherin, Kühnhackl), 4. Wilsby, 25. Loibl (Sundsvik, Lindström), 46. Mascherin (Nilsson, Loibl), 60. Oskar Nilsson – 25. Jensen, 26. Fiore (Müller), 34. White (Fiore)


    Skellefteå AIK: Mann (Lindvall) – Pudas (C), Roos, Oskar Nilsson, Wilsby, Oscar Nilsson, Forsfjäll – Lindström (A), M. Karlsson, Kühnhackl – L. Karlsson, Hugg (A) – Mascherin (TS), Sundsvik, Loibl – Säll, Stenman, Robertsson.
    Eisbären Berlín: Niederberger (Ancicka) – Wissmann (A), Jensen, Després, Hördler (C), Mik, Müller – Clark, Pföderl, Noebels (A) – Fiore, Boychuk, White (TS) – Wiederer, Byron, Roßmy – Zengerle, Streu, Geibel.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Öhlund (SWE) – Yletyinen (SWE), Persson (SWE)
    bahis siteleri