Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference Bílých Tygrů Liberec (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference Motoru České Budějovice (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.)
konec
Tisková konference HC Vítkovice Ridera

Pondělí 06.09.2021, 14:30 • Ridera Ostrava • Tiskové konference
     
    Tisková konference dospěla ke svému závěru, já Vám děkuji za pozornost, mějte příjemný zbytek dne. (15:09:30)
     
    Protože novináři další dotazy již nemají a schovávají si je na individuální rozhovory, rozhovořil se ještě p. Handl o permanentkách, které jsou stále v prodeji. Děkuje všem fanouškům, kteří se na nadcházející sezónu těší a permanentky kupují. Klub vytvořil několik typů permanentních vstupenek a většina loňských fanoušků zvolila program "Vítkovický rytíř", která je v nabídce cenově dražší.
     
    Je jasno o brankářské jedničce? Trenér Holaň odpovídá – určitě jste si všimli, že oba gólmani jsou odlišní, jak výškou, tak stylem, a proto si tuto brankářskou dvojici vybrali a spoléhají na ni. Kdo z této dvojice začne a s kým se počítá jako s jedničkou je zatím pouze v hlavě trenéra, gólmani – a s nimi i fanouškovská veřejnost – se toto rozhodnutí dozvědí až před prvním zápasem.
     
    Po odchodu výjimečného střelce Lakatoše bude nutné nalézt nového, objevuje se už nějaký takový? Na dotaz odpovídá trenér Holaň společně s Šimíčkem. V tomto ohledu spoléhají na Robertse Bukartse, který by měl tento požadavek splnit, protože má dobrou střeleckou minulost. Měl by být tím tahounem a vzít zodpovědnost na sebe. Roman Šimíček připomíná, že v tomto ohledu velice stáli o Radoslava Tybora, ale tato možnost nevyšla a tak museli vítkovičtí rychle reagovat a poohlédnout se jinde, volba tedy padla na Bukartse, který v týmu již působil.
     
    Další dotaz z pléna zní, jak se vítkovičtí poperou s tím, že celé září nebudou moci využít zázemí domácí haly. Podle trenéra Holaně to možná může být naopak výhodou, protože ze strany fanoušků nebude na tým tak velký tlak a jak je známo, je důležité zachytit začátek soutěže, protože ztráty bodů se pak dohánějí těžko. Každý hráč je ale individuální, někomu vyhovuje spíše tišší prostředí, někdo je zase rád, když hala vře, takže uvidíme.
     
    Dotaz na p. HandlaJaká může být kapacita haly? Do 8. října je ještě daleko, různá nařízení se můžou měnit, ale pokud by trvala současná opatření, může se hala naplnit až na 100 %, pokud splní nařízení Ministerstva zdravotnictví.
     
    Dotaz na Romana Šimíčka zní, jaké jsou tedy cíle Vítkovic v letošní sezóně? Odpovědí je, že se budou rozhodně opírat o týmový výkon. Prvotním cílem je určitě play-off, tam se potom poprat o co nejlepší umístění, ale tyto cíle mají také ostatní týmy, takže to může být těžké.
     
    Roman Polák se pousmál nad shrnutím přípravy, kdy se trénovalo i dvoufázově, na což není příliš zvyklý. Zároveň s úsměvem rozporuje slova Ing. Daňka a předem se omlouvá sponzorům, protože hrát na 0:0 nebo 1:1 bude také v pořádku, žádné ofenzivní přestřelky neočekává.
     
    Miloš Holaň upozorňuje na to, že spousta hráčů odešla, Vítkovice tak mají prakticky nový tým. Výsledky z přípravy by nepřeceňoval, přece je to jen příprava a zkoušení různých variant.
     
    Roman Šimíček dostal také slovo, děkuje za využití prostor a těžce hledá slova po předchozím projevu.
    Podle toho, jak měl možnost sledovat přípravu, těší se na dobrou sezónu, hráči se cítí dobře a těší se na novou sezónu, která bude už za přítomnosti fanoušků, které bude tým cítit za svými zády. Hráči dají do své hry srdce a Roman Šimíček doufá, že přinesou svými výkony radost fanouškům i sponzorům.
     
    V letošním roce přeje pan Daněk Vítkovicím co nejlepší sezónu, umístění vyšší, než jen základní skupinu a mnoho gólů, protože takový hokej baví jak fanoušky, tak sponzory. Lepší, než hrát na 0:0 je pro fanoušky k vidění góly, ať už ze zápasu vyjdete vítězně nebo poraženě.
     
    Společnost Ridera je sponzorem hokejových Vítkovic už od roku 2001, z toho šest let je jejím generálním sponzorem.
     
    Ke slovu se dostává Ing. Václav Daněk, který vítá účastníky na půdě společnosti Ridera. Představuje areál společnosti, která tento areál vybudovala od několika tenisových kurtů v roce 1926 až po aktuálně
    moderní areál, který se neustále snaží modernizovat tak, aby vyhovoval nejnáročnějším požadavkům moderní doby.
     
    Petr Handl si bere slovo a vítá novináře i fanoušky, kteří tuto tiskovou konferenci sledují.
    Zároveň děkuje všem partnerům a podporovatelům, bez kterých by se vítkovický klub během sezóny, ale vlastně i po celý rok, neobešel.
     
    Aktéři dnešní tiskové konference se pomalu scházejí, do startu nám zbývá zhruba patnáct minut. Jste srdečně zváni k jejímu sledování, udělejte si tedy zatím pohodlí.
     
    Předsezónní tisková konference HC VÍTKOVICE Ridera se bude konat za účasti sportovního ředitele Romana Šimíčka, hlavního trenéra A-mužstva Miloše Holaně, kapitána A-týmu Romana Poláka a předsedy správní rady skupiny Ridera (generální partner HCVR) Ing. Václava Daňka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:30.

    Monika Baloghová

    bahis siteleri