Tábor – Pardubice 1:2 (kon.) | Kobra – Slavia 2:4 (kon.) | Plzeň – Hvězda Praha 6:0 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Zlín – Havířov 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (2:3 po s.n.)
Technika Brno – Motor ČB 2:3 (kon.) | Třemošná – Kladno 0:6 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 2:8 (kon.) | Olomouc – Přerov 3:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:4 (kon.)
PZ Kladno – Liberec 2:15 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:1 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 4:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (4:0, 0:1, 0:1)
AZ Havířov
Čtvrtek 09.09.2021, 17:30 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:50:23)
     
    Během dnešního utkání jsme viděli jasnou převahu ze strany domácích. To se hlavně projevilo v první třetině, kdy se Beranům podařilo vsítit rovnou všechny čtyři branky, z toho tři během dvou minut. I přes takovou ledovou sprchu to hráči Havířova nevzdali a snažili se seč jim síly stačili. To se jim vyplatilo hnedka na začátku další dvacetiminutovky, kdy smolně jeden z obránců Zlína propašoval kotouč až za záda vlastního gólmana. Tato branka moc změn v poměru sil na ledě nepřinesla. Druhá třetina tak skončila rozdílem tří branek. V té třetí se podařilo hostům ještě jednou prosadit i tak ale už moc nezahrozili a prohráli o dva góly.
     
    Konec zápasu.
     
    58:51
    Za pár vteřinek započne posledních 60 vteřin této třetiny a domácí se už vidí se třemi body v kapse. Naopak jejich soupeř to stále nevzdává a hraje lépe než kdykoli předtím v utkání. Jedno zakončení střídá druhé a to by ještě mohlo pořádně zdramatizovat situaci.
     
    57:52
    Do velké šance se dostal Drábek, který se díky svým rychlým nohám dostal do úniku jeden na jednoho. I přesto že jeho střela z dálky nebyla úspěšná, zkusil ještě dorazit odražený kotouč. Ani to se mu však nepodařilo.
     
    56:53
    Postupně se nám blíží závěr základní hrací doby a hosté by nutně potřebovali vstřelit ještě dvě branky. Moc blízko k tomu ale zatím nemají, jelikož mají problém se vůbec dostat z vlastního pásma.
     
    55:54
    Ševci se opět usadili před bránou Maňáska, který tak musí čelit další sprše střel. Od 18. minuty však ani jednu nepustil a jinak tomu není ani nyní.
     
    54:55
    Lukaštík zkusil zakončovat od modré. Kotouč mu však sjel z hole a tak se spíš jednalo o přihrávku soupeři než o střelu na bránu. Hosté z toho však moc nevytěžili.
     
    53:56
    Holbovi se podařilo úspěšně vybojovat kotouč za svatyní Havířova a tak poměrně překvapivě získává pásmo pro svůj tým, který může opět tlačit.
     
    52:40
    Heš zkusil lehce prozkoušet soupeřova gólmana drobným nahozením od středového kruhu. Nakonec byl ale kotouč tak skákavý, že si ho Maňásek raději přikryl lapačkou.
     
    51:41
    Na Beranech už jde poznat jistá únava. Celou dobu měli jednoznačně lepší pohyb, což je přesně to, co by je mohlo nyní mrzet. Hráči Havířova totiž velice rychle přebrali otěže utkání a tak oni nyní diktují tempo hry.
     
    50:42
    Vaculík mohl svému týmu udělat radost na tvářích další brankou. To by se mu ale musela podařit přihrávka při přečíslení dva na jednoho. Kotouč tak končí pouze za bránou hostů.
     
    49:43
    Na hráčích Havířova jde poznat jejich jednoznačně velká chtíč za vyrovnáním. Ti se totiž usadili na území soupeře a tak se i oni dostávají ke slovu.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Marek – 2 min., hákování).
     
    47:40
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak se nám tady může odehrát ještě pořádné drama. Po faulu jednoho z hráčů Zlína využil krátkou výhodu SAMUEL KAROL JUNG, který dorazil zmateně skákající kotouč, který se nacházel těsně před Málkem. Díky tomuto gólu je tak rozdíl pouze dvoubrankový. Asistence: Matyáš Mlýnek a Aleš Zielinski.
     
    47:11
    O další zakončení se postaral Holba, tentokrát od pravého kruhu. K jeho smůle ale trefil pouze soupeřovu holi a puk letí vysoko nad až do ochranné sítě.
     
    46:12
    Ke střele od modré se dostal Hamrla, který ale těsně minul pravou tyč. Následně se však jeden z jeho spoluhráčů dostal do brankoviště a tak se bude vhazovat až za modrou čárou.
     
    45:13
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Jung – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 10. Holba (Šišák), 16. Vaculík, 17. L. Heš (Kaláč), 18. Urban (Kotala, Vaculík) – 21. Drábek, 48. Jung (Mlýnek, Zielinski)


    Berani Zlín: Málek (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl – Holba, L. Heš, Pilát – Marek, Babulík (A), Kaláč – J. Heš.
    AZ Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Beleš, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas – Middleton, Hanzel, Drábek – Jelének, Grygar, Jung – Svozil (C), Loza

    Rozhodčí: Obadal – Polesný, Šmíd
    thejrc.org