Ufa – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Novosibirsk 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:1 (kon.)
Kunlun – Jokerit 5:6 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Spartak Moskva
Čtvrtek 09.09.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Jakub Jeřábek (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:25 (18:10:12)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    24:26
    Zásahy brankářů: 25:22
    Vyhraná vhazování: 27:21
    Hity: 10:14
    Trestné minuty: 4:4
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Spartak sice vstoupil do třetí periody hodně aktivně, avšak podruhé v tomto duelu se mu nepovedlo najít recept na brankáře Metsolu. Salavat hrál hodně aktivně a směrem dopředu byl nebezpečnějším týmem, přičemž si své jednobrankové vedení udržel až do konce. Spartak ovšem nehrál vůbec špatně, i tak tomu chyběla větší aktivita.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Hartikainen předával na Larsena, po jehož střele do prázdné skočil soupeř.
     
    59:01
    Krasikov je na střídačce!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    58:20
    Do protiútoku se nyní dostávalo domácí komando. Hartikainen se natlačil před brankáře, který před ním dokázal včas vyrazit kotouč do bezpečí.
     
    57:12
    U mantinelu si hodně odvážně počínal hostující Bryncev, který si nakonec počínal čistě. Za domácí obranu se navíc dostal Mamkin, který těsně minul. Aby toho nebylo málo, tak na opačné straně mohl definitivně rozhodnout Manninen, kterého skvělým zákrokem vychytal Krasikov.
     
    56:07
    Zničehonic se po povedené souhře dostal k zakončení Pettersson, který to zkoušel na bližší tyč, kterou si ovšem pokryl brankář Metsola.
     
    55:20
    Poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    55:08
    Hostující Drozdov objel branku soupeře a poté nabízel kotouč do brankoviště. Na puk nikdo nedosáhl, posléze finský brankář musel zasahovat.
     
    54:15
    K volnému kotouči se jako první dostal domácí Muchamadullin. Ten si sjel až k červené čáře, odkud jednoduchým lobem přehodil puk až k brance soupeře.
     
    53:10
    Po zisku kotouče to nahozením podél mantinelu zkoušel hostující Lehterä. Ven z branky se ovšem vydal brankář Metsola, kterému se povedlo rozehrát.
     
    52:40
    Přetahovaná u mantinelu lépe vyzněla pro domácí, kteří jsou nyní aktivnější.
     
    52:17
    První lajna Salavatu se nyní dostala do dalšího zakončení, které nakonec putovalo nad hostující branku. Hartikainen poté nasbíral cenné vteřinky.
     
    51:04
    Daleko k puku měl domácí Pimenov, který se tak vydal napadat rozehrávku soupeře. Višněvskij ani v obležení protihráčů nechyboval a Spartak se žene vpřed.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá už jen poslední desetiminutovka. Domácí celek stále drží vedení o jednu branku, nyní ale sledujeme hodně vyrovnaný hokej.
     
    49:04
    Ufa se málem dostala do dvoubrankového vedení, jenomže se jí nepovedlo překonat dezorientovaného Krasikova.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 27. Zubarev (J. Birjukov, Platt), 40. Šmeljov (Kadějkin, Koledov) – 11. Širokov (Pettersson, Lehterä)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Naumenkov, Koledov, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt, Chochrjakov, V. Tichonov.
    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, Nikišin, D. Višněvskij (A), Ručkin, Mamkin, Bryncev – Pettersson, Lehterä, Širokov (C) – Chochlačov, Loktionov, Kugryšev – Drozdov, D. Kvartalnov, Soloduchin (A) – Gimatov, Ponomarjov, Avcin – Šaškov.

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Zacharenkov, Novikov

    Diváci: 3465
    thejrc.org