RFU – Egypt 9:0 (kon.) | Kazachstán – Kostarika 6:1 (kon.) | Uzbekistán – Guatemala 4:5 (kon.)
Litva – Venezuela 1:2 (kon.)
konec
Kazachstán
6:1 (4:1)
Kostarika
Neděle 12.09.2021, 17:00 • Kaunas Arena • Mistrovství světa • Skupina A
     
    37:10
    Cordero vystřelil volejem křížem zprava do náruče Higuity, ten chytil balón těsně ve vápně a skoro upadl. Takže musel vyhodit balón z brankoviště a dát si ho do běhu, aby se nedejbože nepískala hra rukou mimo vymezené území. Proti kazašskému brankáři stál Gamboa a rukama jej při presinku poslal na zem. Možná, že ani nevěděl, že už jednu žlutou kartu má. To znamená, že ve druhém zápase si nezahraje a Kazaši hrají dvě minuty čtyři na tři.
     
    36:37
    Kazaši nechali jít Cubilla po levé straně na Higuitu a ten minul protější tyč. Kazašský přístup sněrem ke hře dozadu je vlivem rozhodnutého výsledku hodně laxní a přesně to bylo Kazachům vyčítáno při timeoutu.
     
    32:57
    Žlutou kartu dostává D. Vargas (Kostarika).
     
    26:44
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši rozebrali obranu Kostariky! Po nahrávce přes levou stranu přišlo sklepnutí Tursagulova pod sebe a TAYNAN se zvednutou hlavou poslal míč k přední tyči do protipohybu brankáře. Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    26:04
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tursagulov kopl roh z levé strany pod sebe a naprosto neobsazený BIRŽAN ORAZOV vystřelil na zadní tyč. U tyče ještě máchl nohou Garro, u bylo ovšem pozdě! Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    23:55
    Orazov dostal nahrávku zleva na středu a tři hráči Kostariky přihlíželi, jak z druhého doteku zakončuje levačkou pod břevno do pravé dlaně výborného Santamarii.
     
    22:18
    Cubillo byl důrazný, ale čistý proti pivotovi a při rychlém protiútoku si narazil s Guevarou a byl poté na pravé straně sám před Higuitou, ale neměl prostor na obstřel.
     
    20:45
    Cabalceta zpracoval nahrávku přes levou stranu a sám před Higuitou vypálil do jeho levého ramena!
     
    19:09
    Gamboa se snažil chytit na pravé straně rozběhnutého Orazova až ho podrazil a viděl žlutou kartu.
     
    18:41
    Akbalikov se omlouvá Cubillovi za faul zprava do pravé paty, Kazaši mají pět faulů!
     
    16:18
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Akbalikov na sebe natáhl obránce při nahrávce na levou stranu a sklepl pod sebe na TAYNANA, který využil nedůrazu dvou bránících hráčů a odrazil přesný přízemní pokus o vzdálenější tyč. Asistence: Albert Akbalikov.
     
    13:20
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DOUGLAS vystřelil z pravé strany a střední vzdálenosti a otáčející se Cubillo tečoval balón nešťastně k bližší tyči vlastní brány. Asistence: Higuita.
     
    12:04
    Může být hůř pro Kazachy! Při nahrávce zprava hasil Taynan na středu požár zasažením pravé nohy zezadu na Gambou. Rozhodčí ještě řešili celou situaci u videa a těžko říci, jestli šlo o možnost udělení přímé červené karty, anebo nařízení pokutového kopu.
     
    11:41
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Gomez stál zády k bráně! Higuita si postavil hned tři hráče na svou levou stranu, ale tím nechal otevřenou vzdálenější tyč. Gomez rozehrál pod sebe a PABLO RODRIGUEZ vypálil před vystupujícím Orazovem levačkou na onu volnou zadní tyč. Těžko říci, jestli si Higuita sáhl. Asistence: Daniel Gomez.
     
    11:41
    Hlavní rozhodčí nařizuje nepřímý kop z šestky za dvojí hraní s Higutou a Kostarika má možnost snížit!
     
    10:54
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DUAREN TURSAGULOV zůstal za zády Salase a Rodrigueze a při autu z levé strany se trefil křížem zprava k zadní tyči mezi nohama brankáře Santamarii. Asistence: Douglas.
     
    09:21
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tursagulov rozehrál roh zleva pod sebe na osu na šest metrů a ČINGIZ JESSENAMANOV zakončil proti přesouvajícímu se Santamariovi mezi jeho levou rukou a tělem doprostřed brány. Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    07:37
    Kvůli velkému nedorozumění Cordera se spoluhráčem na polovině hřiště mířil Taynan sám na brankáře, ten vyrazil jeho první střelu i dorážku z levé strany.
     
    07:10
    Gamboa vystihl rozehrávku a byl zničehonic sám před Higuitou, ten kryl jeho bodlo z pravé strany.
     
    06:58
    Tohle byla možná ještě větší šance. Gamboa běžel z poloviny hřiště na Higuitu a ten levou rukou vyškrábl jeho křižnou loženku.
     
    06:44
    Higuita rozehrál na levou stranu. Douglas udělal zasekávačku a pak posadil obránce na palubovku, nakonec práskl do míče bodlem a Santamaria vyrážel na přední tyči.
     
    01:14
    Douglas rozehrál aut z pravé strany mezi nohama Zunigy a v levé polovině vápna chyběly Akbalikovovi centimetry, aby měl ve skluzu obrovskou šanci.
     
    01:01
    Taynan si vystřelil z jedničky levou nohou na pravé straně a těsně minul krátkou tyč.

    Vít Muzikář

    Branky: 10. Jessenamanov (Tursagulov), 11. Tursagulov (Douglas), 14. Douglas (Higuita), 17. Taynan (Akbalikov), 27. Orazov (Tursagulov), 27. Taynan (Tursagulov) – 12. Rodriguez (Gomez)

    Karty:   13. Taynan (KAZ) – 20. Gamboa (COS), 33. D. Vargas (COS)   38. Gamboa (COS)


    Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Akbalikov, Knaub, Douglas – Karagulov, Nurgožin, Madijarov, Valiullin, Orazov, Jessenamanov, Tursagulov, Sarbassov.
    Kostarika: Santamaria (C. Vargas) – Garro (C), Cabalceta, Cubillo, Zuniga – Guevara, Gomez, D. Vargas, Salas, Fonseca, Cordero, Rodriguez, Gamboa.

    Rozhodčí: Hassan (EGY), Hnich (MAR) – Kammoun (TUN)
    bahis siteleri